Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Stigle danas
I just found this on AliExpress: US $24.82 | Toocki EJ05 Mini 3D Hifi Stereo TWS Bluetooth 5.3 Wireless Earphones with Microphone for Android Phones

Za 70 din preko koinsa skroz pristojan zvuk, jedino sto meni ne odgovara ovaj oblik koji stoji na uhu ali biće lep poklon nekom. Nije bilo na stanju Toocki EJ06 pa mi kinez poslao Toockie HE 080 koje su prilično lošije od EJ05 pa pretpostavljam i od 06 koje nisu stigle ali za ove pare ne mogu se žaliti.
I ja cekam da mi stignu oba para koje si naveo.
Mislim da ce meni da odgovaraju, dok sam na poslu da ne slusam galamu 😃

Stigle danas
I just found this on AliExpress: US $24.82 | Toocki EJ05 Mini 3D Hifi Stereo TWS Bluetooth 5.3 Wireless Earphones with Microphone for Android Phones

Za 70 din preko koinsa skroz pristojan zvuk, jedino sto meni ne odgovara ovaj oblik koji stoji na uhu ali biće lep poklon nekom. Nije bilo na stanju Toocki EJ06 pa mi kinez poslao Toockie HE 080 koje su prilično lošije od EJ05 pa pretpostavljam i od 06 koje nisu stigle ali za ove pare ne mogu se žaliti.
Meni stigle EJ06, ali kao i ti niti volim ove koje vise, niti volim in-ear modele sa silikonom, odmah prosleđujem dalje kao poklon.

Prilozi

• IMG_20250526_192330.jpg
    IMG_20250526_192330.jpg
    132.2 KB · Pregleda: 90
I just found this on AliExpress:
€57.72 | European desktop multi-contact power strip, 2 USB-A and 2 Type-C corner power sockets, 2M extension cord, home office kitchen

Treba mi ovako nešto da smanjim broj utaknutih punjača u produžni a i nije mi najbezbedniji ovaj što već imam, razglavio se od godina života i ume da pucketa u zadnje vreme.
Je li ovo sa linka ok opcija i vredi li ovih para ili imate nešto bolje da preporučite? Bitno je da ima 2 USB A i 2 USB C ulaza, ovaj je samo 15w (na USB C) ako ima neki bolji dajte.
Ok je, kod mene napaja TV. Nije APC.

Stigle danas

LOL, i meni danas stigle iste, naručio 2 puta EJ05 a dobio isto ovako kao ti
Meni stigle EJ06, ali kao i ti niti volim ove koje vise, niti volim in-ear modele sa silikonom, odmah prosleđujem dalje kao poklon.
Bolje da sam uzeo jedne EJ05 i jedne EJ06, meni mnogo više odgovara ovaj oblik što se nabije u uho u odnosu na one što imaju "pipak" što visi izvan.
1748287790210.png

Btw. naručene 14.05.2025 znači za 12 dana stigle, lepo.

Da nije neko uzimao elektrolitske kondezatore? Imam neki stari tv koji bih da oživim, a cene za kondezatore kod nas su praktično pola vrednosti televizora.

Kupovali smo razne, kvalitet nije neki zadivljujući, jednostavno su korektni (rade posao).

Neko vreme trazi bas ovo da kupim za kujnu. Po nasim radnjama i webu 400-500+ din. Obratite paznju da ima 2 tipa ovih lopova u zavisnosti utikaca. Da li su pinovi paralelni ili normalni u odnosu na razvodnik. Sa coins je oko 1eur. Ocene nisu lose.
€3.74 | 3 Compartment 16A 250V EU Socket Multiple Plug Socket Standard Socket German Strip European Plug Adapter Power Plug

Da nije neko uzimao elektrolitske kondezatore? Imam neki stari tv koji bih da oživim, a cene za kondezatore kod nas su praktično pola vrednosti televizora.

Pogledaj kod ovih Rubycone i Nichicone:

Stigle Realfit 4, bas dobra kupovina za 3 dolara.
Obavezno dosteluj preko aplikacije ako nisi, tu tek izvuces jos vise.

@beatport definisi "jeftinijih", moglo je da se uzme za 35$ pre par dana, kacio sam.

Ovi koji nisu Magcubic (ima jos par varijanti ali Magcubic je proveren ovde i cesto najjeftiniji) a jeftiniji su nemaju krsten softver vec neko kung fu ludilo koje nema mnoge bitne funkcionalnosti i definitivno nisu istog kvaliteta iako isto izgledaju.

Znam iz prve ruke jer sam uzeo jedan za brata, bode Mi Stick u njega pa softver nije bio bitan, samo da baci to sto primi preko HDMI-ja.

Stigli cvikeri danas. Ovo je vec 4-5x da uzimam ovako neke jeftnije (titanijum) cvikere. Uzimam ih radi okvira. Stakla radim kod lokalnog opticara. Sta reci za cenu u poredjenju za okvire kod nasih opticara. Mozda i nisu taj kvalitet, ali ja nemam nista losija iskustva sa ovim od 1-2eur u donosu na neke sto sam placao 3-4-5k din. Uvek uzmem po 2 ista komada, ako jedan skrsim da mogu ubacim stakla u drugi. Preporuka za ove nazovimo ih klasicne cvike za oko 1eur :).

Poslednja izmena:
Toocki akcija

U save now za 3.28$, 20w
US $19.31 | Toocki 20W GaN USB Type C Charger PD Fast Charging Phone Quick Chargers For iPhone 15 14 13 12 11 Pro Max iPad Charger Samsung
https://a.aliexpress.com/_EuJt6Km

Save now toocki 20w, kome ne smeta roze detalj u coins sekciji za 1, 13$

US $16.02 | Toocki PD 20W USB C Charger Quick Charge QC3.0 Fast Type C Charger for iPhone 15 14 13 12 11 Pro Max iPad Portable USB C Charger
https://a.aliexpress.com/_EQFIec6

Toocki 67w gan, sa US plug in (mozda nekom zatreba ili uz dodatak za eu plug dobije super punjac) za 6,52$
I just found this on AliExpress: US $28.56 | Toocki 67W GaN Charger US Plug PD 65W Fast Charging for Macbook Tablet iPhone 16 15 14 13 12 Pro Max Smasung S24 S23 S22 Xiaomi

https://a.aliexpress.com/_EvKnT7y

Toocki akcija

U save now za 3.28$, 20w

https://a.aliexpress.com/_EuJt6Km

Save now toocki 20w, kome ne smeta roze detalj u coins sekciji za 1, 13$

https://a.aliexpress.com/_EQFIec6

Toocki 67w gan, sa US plug in (mozda nekom zatreba ili uz dodatak za eu plug dobije super punjac) za 6,52$

https://a.aliexpress.com/_EvKnT7y
Taj toocki 20w se previse greje i nema veoma brzo punjenje na Samsung A52 bar kod mene

Danas stigo Essager 30W i radi veoma brzo punjenje i nema velikog grejanja
Screenshot_7.png

Opet za 0.22$ kroz Save Now

US $9.98 | New Travel Organizer Bag Cable Storage Organizers Pouch Carry Case Portable Waterproof Double Layers Storage Bags For Cable Cord
Stigla, stalo lagano 16 kablica u torbicu i to bez da sam pokusao da ih malo optimizujem a mogao je jos neki lagano, vredi svaki dinar :)

Naravno nisu svi po 3m, ali kombinacija kracih i osrednjih :)

Stigli cvikeri danas. Ovo je vec 4-5x da uzimam ovako neke jeftnije (titanijum) cvikere. Uzimam ih radi okvira. Stakla radim kod lokalnog opticara. Sta reci za cenu u poredjenju za okvire kod nasih opticara. Mozda i nisu taj kvalitet, ali ja nemam nista losija iskustva sa ovim od 1-2eur u donosu na neke sto sam placao 3-4-5k din. Uvek uzmem po 2 ista komada, ako jedan skrsim da mogu ubacim stakla u drugi. Preporuka za ove nazovimo ih klasicne cvike za oko 1eur :).

Optičar se ne mršti kad mu doneseš ove kineske, i tražiš samo stakla? Nemam iskustva, pitam...

Kakva su stakla sa kojima dolaze?

Optičar se ne mršti kad mu doneseš ove kineske, i tražiš samo stakla? Nemam iskustva, pitam...

Kakva su stakla sa kojima dolaze?
Ne pravi problem. Pričao ja njima koliko sam ih platio i gde sam kupio i da mi je besmisleno davati nekoliko hiljada din za isto. Znaju vec kad me vide po nove cvike da cu izvadim kineza. A pored toga lokalni opticar i nema neki izbor okvira.

Stakla na njima su ok. Trenutno nosim 2.5+ za blizu. Rekao bi da je kinez dobro odradio staklo sto se tice uvecanja, ali nije to to kao kod opticara. Nesto mi ne stima, a sta ne bi znao reci.

Ne pravi problem. Pričao ja njima koliko sam ih platio i gde sam kupio i da mi je besmisleno davati nekoliko hiljada din za isto. Znaju vec kad me vide po nove cvike da cu izvadim kineza. A pored toga lokalni opticar i nema neki izbor okvira.

Stakla na njima su ok. Trenutno nosim 2.5+ za blizu. Rekao bi da je kinez dobro odradio staklo sto se tice uvecanja, ali nije to to kao kod opticara. Nesto mi ne stima, a sta ne bi znao reci.
Ja sam kupio i ram i stakla sa alija. (Oni ugrade stakla u ram, ista prodavnica)
Potrebno je samo pre porucivanja da odes kod lekara da proveris vid, tj da dobijes recept (cilindar, pd, dioptrija itd.)
to posaljes kinezu, i on napravi stakla za 30ak eura
ja zahtevao od njega da mi stavi raznorazne premaze (foto grej, sve uv zastite, protiv zamagljivanja, protiv refleksije nocu, protiv ogrebotina itd.)
sve je to ispostovao i ustedeo sam preko 200e samo za stakla (toliko su mi minimum trazili u mom gradu opticarske radnje)

Hvala obojici.
@s5p koja prodavnica?
Nosim naočare samo za čitanje, +1.75, ali nekoliko gotovih modela sa AE koje sam probao, bili su užasni - potpuno remete geometriju vida....
Samo jedan model mi je bio skroz Ok

US $15.98 | RBENN Fashion TR90 Anti Blue Light Reading Glasses Men Women Classic Ultralight Comfortable Computer Reader +1.50 1.75 2.25 2.50

Hvala obojici.
@s5p koja prodavnica?
Nosim naočare samo za čitanje, +1.75, ali nekoliko gotovih modela sa AE koje sam probao, bili su užasni - potpuno remete geometriju vida....
Samo jedan model mi je bio skroz Ok

US $15.98 | RBENN Fashion TR90 Anti Blue Light Reading Glasses Men Women Classic Ultralight Comfortable Computer Reader +1.50 1.75 2.25 2.50
Posebno kupujes ram, a posebno stakla.
US $28.64 | 1.56 1.61 1.67 1.74 Myopia prescription lenses Non spherical/anti blue light/anti scratch/photochromic/anti glare optical lenses

Ja sam porucio odavde, ali imas jos puno sigurnih i proverenih radnji

Pošto ovde pričamo o AE microsd karticama, da li neko može da mi pomogne identifikovanjem sledeće:

IMG_20250528_092728.jpg

Dobih je uz uredjaj, a ne nalazim je na internetu da proverim koja je vrsta.
Kapacitet i brzine su pravi, samo bih da pronadjem podatak o izdržljivosti.
Lexar nema ovu seriju na svom sajtu.

lexar microsd 32gb u3 v30.png

Poslednja izmena:
Evo jedan haul
3 40x90cmx3mm podloge koje je kinez uspeo da spakuje u jedan paket za 1€ shipping.
1000014352.jpg1000014351.jpg1000014350.jpg
Truthear x crinacle zero red

1000014371.jpgIMG_20250528_102532.jpg
Sonicna cetkica sa zalivanja
IMG_20250528_102458.jpgIMG20250528084414.jpg
Portabilni dac/amp cx31993+max97220 amp cip
IMG20250528084857.jpgIMG20250528084938.jpg
Svima poznata torbica za 20 dinara
IMG20250528084124.jpg

Pošto ovde pričamo o AE microsd karticama, da li neko može da mi pomogne identifikovanjem sledeće:

Pogledajte prilog 493795

Dobih je uz uredjaj, a ne nalazim je na internetu da proverim koja je vrsta.
Kapacitet i brzine su pravi, samo bih da pronadjem podatak o izdržljivosti.
Lexar nema ovu seriju na svom sajtu.

Pogledajte prilog 493796
Ova stampa Lexar na kartici izgleda poprilicno amaterski. Ocigledano da je Kinez nastampao sta je hteo. Perfomanse su sasvim OK.
Obicno SD kartica ima i sa druge strane neke oznake, pa mozda moze da se provali sta je. Mozda ima product num, mozda serial. Pogledaj pa ako ima ubaci u Google mozda ti izbaci nesto.
Pogledah moje 2 kartice izmedju ostalog i moguce original Lexar sa Alija i svima pise ponesto. Sitno ali moze da se vidi.

Prilozi

• sd.jpg
    sd.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno