Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Ja sad moram da pitam, gledam za ženu ovaj fon .... i najdme na oglasim,, piše prvi slot mora MTS ... Da li stvarno zakljuali manijaci samo jedan slot za SIM ? A ona na VIP Prepaidu ...

Neće biti nikakvih problema ako se korisiti samo drugi slot.

Na drugom je jedino onemogućen data saobraćaj.Mada ako se dobro sećam meni je u prvom slotu radio Telenor sim par dana.

Nema nikakve razlike između ta dva slota.

da li mogu da zamolim da mi neko okaci slike telefona u sivoj jekod i providnoj oblogi :) interesuje me ova providna posebno, mislim da je tpu. da li je neko dosad imao providnu, kako izgleda?

IMG_5031_resize_zps022cfeb4.jpg

IMG_5030_resize_zps2d3f817a.jpg

IMG_5029_resize_zpsb40da664.jpg

Ovo je siva jekod. Super leži u ruci, i ima otvore svuda gde treba (znam da ona s-line nema za power dugme). Folija mora da se seče kod senzora, pa to uradite pre lepljenja, a ne kao ja :wall:
Ja nisam uspela da nađem tu providnu.

Ja sam se dvoumio izmedju jekod i sline. Uzeo jekod, zadovoljan. Skroz dobra.

hvala krisb
:)
evo vidite kako izgleda providna
m.facebook.com/media/set/?set=a.521197321234604.113589.446440775376926&type=1&v&refid=17
inace, ja imam sline, ko da je alkatel napravio :) ne svidja mi se bas ova siva kao kod jekod, al nema veze. inace, pojavila se i mat crna na foru jekod. ond i ova providna se teracell ili tako nesto. po kvdlitetu isto mu dodje :)

Au, sad mi žao što sam uzeo S-Line. Mada tad kad sam uzimao nije ni bilo tih jekod. :D

jekod je samo ona siva. ostale su sline i terracell. najlepsa je sline, najprecizniji otvori za kameru i zvucnik, hrapava bocno, skroz super. ali ova providna mi ne da mira. :-D nikad niam video fon u providnog futroli! :)

+ S-Line nema otvor za power dugme. (Uzasno ume da iritira.)

to sto nema otvor nije lose zbog zastite telefona od smaraca i sl. ali posto ima obelezeno gde se moze izrezati, onda nije problem, ja moj secnuo oma B-) :)

ljudi, ide li providna obloga na crn fon? meni nekako to vise ide uz belo! :)

jel ima neka fora na ovaj fabricki lockscreen umesto slajdera za kameru staviti da utisa telefon? masamunea, javi se :-D :-D

koristim widgetlocker, ali bih zeleo da ostanem na fabrickom lockscreenu

Poslednja izmena:
Nemas to u opcijama sigurno, msm ne znam da neki telefon stock ima takve fore i fazone.
Sigurno moze da se moduje ko zna sta i ko zna gde, pa da se dobije to sto hoces, al tu vec treba dobro poznavanje koda.

Na kraju sam skapirao da je najbolje i da iskljucim lockscreen, i da ga otkljucavam samo na dugme, jer je vec ono dobro zaronjeno u silikonsku masku i nema sanse slucajno da se pritisne :)

Imam ovaj telefon od polovine januara,uzet na postpejd kod telekoma,i evo stase meni pocelo dogadjati ,,,naime u zadnjih mesec dana jedno 4-5 puta mi se desilo da kad nekog hocu pozvati,znaci stisnem slusalicu za zvanje,ili otkucam broj i kad ono zavrti ugasi na secund displej pa upali pa ugasi,,znaci crno pa se vidi pa crno par puta..i onda probam da stisnem crveno tj da spustim slusalicu,,medjutim nema sanse,,,nista bato,,,kao da se zakoci,,onda ga ugasim upalim,,o on bude bez problema,,,e zanim ame sad da li se neko ovako patio i zna li neko u cemu je problem zasto se koci,,nervira me jer se evo dva dana zaredom tako ukocio kad sam bas bio u kolima u voznji i hitno morao zvati nekog.

Imam ovaj telefon od polovine januara,uzet na postpejd kod telekoma,i evo stase meni pocelo dogadjati ,,,naime u zadnjih mesec dana jedno 4-5 puta mi se desilo da kad nekog hocu pozvati,znaci stisnem slusalicu za zvanje,ili otkucam broj i kad ono zavrti ugasi na secund displej pa upali pa ugasi,,znaci crno pa se vidi pa crno par puta..i onda probam da stisnem crveno tj da spustim slusalicu,,medjutim nema sanse,,,nista bato,,,kao da se zakoci,,onda ga ugasim upalim,,o on bude bez problema,,,e zanim ame sad da li se neko ovako patio i zna li neko u cemu je problem zasto se koci,,nervira me jer se evo dva dana zaredom tako ukocio kad sam bas bio u kolima u voznji i hitno morao zvati nekog.

Sto bi rekli, naglasili, zvizni mu ti hard reset ili upgrade preko alcatelovog update-a, i vozi :)

Sta fali Widget locker-u? Lepo radi na ovom telefonu.

Posto koristim mtk6577 cpu governor switch, koji poprilicno pozitivno utice na trajanje baterije, zivim sa njegovom manom na ondemand profilu, telefon blago laguje dok se ne odkljuca, posebno ako se optereti sa widget lockerom. Zbog toga :)

^ Da, i meni to smeta malo. Jel postoji neki nacin za podesavanje ondemand profila koje bi sredilo to kasnjenje?

A sad tek kapiram zasto mi WL kasni u poslednje vreme (zapravo, otkako sam i ja instalirao governor).

e vidite, kako sam pametan :-D ima podesavanje za to, ali kad udjem u ta advanced podesavanja, osetim se toliko glup da me uhvati sramota, pa brze bolje zviznem home button :-D nego, znate sta sam provalio, instalirajte i vi cpy spy, telefon 99 posto vremena radi ili na 250 ili na 1000, retko kad izmedju! :-\ mada neki system monitor prikazuje da lepo skalira duz celog opsega, ali ne u koracima 250-350-500 itd, vec u nekim tipa 250-315-425 i slicno, pa mozda zato deluje to kao da radi samo 250-1000. moze neko umesniji da pogleda u cemu je fora :)

To je verovatno zato sto je default governor ondemand, a on je takav, uglavnom ima skokove na najnizu i na najvisu podesenu frekvenciju CPU-a. Ovde ne mislim na governore MTK6577 aplikacije, nego na nativne governore naseg CPU-a.
Pored ondemand, na ovom nasem stock kernelu su jos dostupni i: userspace, powersave, hybrid i performance.
Mene je stvarno uvek mrzelo da pratim taj monitoring i vise volim da isprobam, pa vidim. Koristim No-frills CPU Control app i drzim governor hybrid, a I/O scheduler cfq jer mi tako nekako najbolje radi telefon. I generalno preporuka za ovu app posto ima u settings da se cekira opcija "Include deep sleep" koja (bi trebalo da) baca procesor na najnizu mogucu frekvenciju za vreme spavanja ekrana, a to dodatno stedi bateriju.

Gresis. Default governer na romu je hibrid, njegova odlika je ta sto pali drugo jezgro tek kad prvo dostigne 100% usage. Ondemand je bolji zato sto oba jezgra rade bez obzira na opterecenje procesora, a samim tim cpu cesce radi na nizim frekvencijama pa se manje greje i manje trosi bateriju. Deep sleep nema veze sa governer-om, to je jednostavno stanje u koje procesor ide kad nista ne radi u pozadini i kad je display iskljucen i tad je cpu off.

Tacno, default je hybrid, koji ne radi ono sto treba kako treba. Ondemand je daleko srecnija opcija, samo da neko skapira njegova advanced podesavanja kako treba, pa da napokon dobijemo najefikasniji moguc rad. Deep sleep nema veze sa bilo cim, bitno je kako ga dresirati da radi u podrucju 250-1000mhz.

Očigledno jer ga nema trenutno u ponudi, ili kako piše na webshop-u "rasprodat" je.

Dobro, priznajem da sam se izlupetao za governors, to mi i nije neka jaca strana. Izvinjavam se za nepromisljenost i zahvaljujem na objasnjenju. A sto se deep sleep-a tice, ja nisam ni rekao da on ima neke veze sa governors, nego samo da mi se svidja ta opcija u No-frills app.

Nazad
Vrh Dno