Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Pa Deep Sleep je uvek ukljucen tj i bez no frillsa telefon ide u deep sleep kad se zakljuca.

Da. Ali nisam siguran da li ce da mi ide na najnizu (250MHz) prilikom gasenja ekrana, kad ja u podesavanjima drzim minimum na 500MHz.

Kako mislis najnizu? Kad je display off, a cpu nista ne radi onda je i cpu off.

Kako mislis najnizu? Kad je display off, a cpu nista ne radi onda je i cpu off.

^ Upravo ovo. Ako ima najnizu frekvenciju, znaci da nije u deep sleep-u i nesto ti radi u pozadini i trosi bateriju. Telefon mora da ide u deep sleep. Ne sme da bude na najnizoj frekvenciji kada je ugasen ekran.

Dobro, priznajem da sam se izlupetao za governors, to mi i nije neka jaca strana. Izvinjavam se za nepromisljenost i zahvaljujem na objasnjenju. A sto se deep sleep-a tice, ja nisam ni rekao da on ima neke veze sa governors, nego samo da mi se svidja ta opcija u No-frills app.

Nema izvinjenja, jedino da ukontas advanced settings na ondemand, i onda si se izvinio :)

pa šta je toliko nejasno? imaš 4 opcije ukupno a imaš i google :)
sampling rate - na koliko proverava cpu load i odlučuje šta da radi sa frekvencijom
up treshold - % zauzeća posle kog diže frekvenciju. meni je na 997 ovo stajalo na 0 iako defautl treba da je 95% (ovo u zagradi su default vrednosti za svaki slajder)
powersave bias - što veći više gleda da drži niže frekvencije
sampling down factor - što veći duže stoji na višem taktu

a u praksi sve ovo ne znači skoro ništa jer kako god ih podešavao uvek mi na kraju dana bude otprilike 55:45 za 1000mhz vs 250mhz (ili čak 60:40). par puta sam se ponadao da sam nešto uspeo jer u nekom trenutku vidim da mi duplo više vremena radi na 250 nego na 1000 mhz, ali na kraju dana opet bude po starom...

Poslednja izmena:
pa to mi nije bilo jasno :D sustina je koliko sam skapirao, da sta god stavio isto mu dodje? :(

Pa eto sad znaš šta je šta pa probaj sam i javi ovde, možda je to samo kod mene tako :)
U svakom slučaju ne možeš ništa da zezneš a imaš i default vrednosti da vratiš ako zatreba

Једна безначајна али чудна ствар код овог телефона. Када сам одрадио фабрички ресет они стубићи за јачину сигнала су променили боју. Пре ресета први је био зелени а други плави док су после ресета добили плаву и наранџасту боју.

To moze da se menja u sim management-u u podesavanjima ;)

Da li neko moze da mi okaci ovde fajl gps.conf iz root/system/etc foldera? nesto sam cackao, a zaboravih a uradim backup :)

@stiw47
Zahvaljujem prijatelju :)

Jesam li ja lud ili ovde nemam opciju da editujem svoj post? Nebitno, sad sam video da sam okacio bzvz link za gps.conf dva posta iznad, pa evo novi normalan link sa koga moze normalno da se skine fajl. Onaj link gore vise ne vazi, rado bih obrisao post, al nemam kako?

https://www.dropbox.com/s/68dyds9w25vhqb4/gps.conf

Sat vremena.

Za rutovanje mora x86 ili moze da se odradi na x64 sistemu?

Ja na x86 na poslu, ali ne znam zasto ne bi moglo na win7 x64, npr. mislim, probaj, ako ne radi, ne radi, neces nista zeznut :)

ja takođe.

Jel resio neko problem prelaska reprodukcije zvuka sa zadnjeg na prednji zvucnik?

pa jedino da pozoves nekog i brzo izmenjas speaker i speakerfon, ali i dalje zeza. tesko da ce alkatel to da odradi :/

Znam za tu varijantu da tako moze,ali iritira bas...A i neki put po gradu i ne cujem poziv,posto se zvuk na prednjem zvucniku jako slabije cuje. O sms-u i da ne govorim

Izvinjavam se na dupli post,ali imam jedno pitanje.

Zbog cega ovaj Alcatel Upgrade tool ako nikakve novine ne donosi prilikom kacenja telefona na njega,vec drugi put za redom menja svoju verziju.

Na samom startu je bila verzija 2.7.0,do prekljuce 2.7.5,a sada je 2.8.0.

Kapiram da je sigurno jos zadrzao formu svoju ICS,ali mislim da su bar neki bagovi koji su uoceni kod ovog modela,ispravljeni ovom 2.8.0 verzijom (najvise me interesuje prelazak zvuka sa zadnjeg na prednji)

Molim ko ima viska slobodnog vremena,neka proveri ovo,jer zaista ne vidim svrhu obnavljanja verzije,a da se bas nikakvo poboljsanje ne vidi u praksi

To nema veze sa telefonom, to je samo verzija programa koja se update-uje za windows

S obzirom da ce za 997 da izadje JB, sta mislite, kolike su sanse za 992?
EDIT:
Samo da javim da Modern Combat 4 radi bez problema :)

Poslednja izmena:
Portovace valjda neko taj sa 997. Mada kolko sam skontao rom sa 997 moze da se ubaci na 992 s tim sto ne radi mreza.

ako treba da se obezbedi pivo ili rostilj za tog sto portuje, da ga potkupimo, ako je neki nas covek :-D

Nazad
Vrh Dno