Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Nista vredno pomena. To je stock rom, samo nasminkan, dodata podrska za init.d, obrisano smece. Za jb treba drugi kernel, drajveri i da se resi nekako ovo sa custpack cudom. Postoji par telefona sa indenticnom specifikacijom i jb, al zbog ovog custpack nista ne radi na 992d

Jeste stock ali rom je odlican.
Brz je, lepo izgleda i lak je za koriscenje. E sad da vidim dal i ovde ima onaj bug sa tonom zvona koje se menja sa restartom fona.

To nije bag kada se ton menja prilikom restarta telefona.

Lepo na memoriji telefona napravi folder ringtones,i tu stavi za poziv,takodje i folder napravi notification,i tu stavi za poruke.

Znaci direktno ta dva foldera napravi na memoriji telefona ili sd kartice,nikakve podfoldere nemoj stavljati,i to je to.

Kasnije preko profila stavi sta oces,i to je to.

Nego pogledaj ti da li ovaj rom resava bag prilikom prelaska zvuka sa zadnji na prednji zvucnik,pa javi

Poslednja izmena:
Hm ovde ne mora nista da se prebacuje. Sve radi kako treba. A to sa zvucnikom mi se nije desavalo ni na stock romu.

mene ljudi ubi problem sa sinhronizaciom na gmailu, a i youtube i gtalkbi gplay zezaju. sve izbacuje neke greske, te no connection, te internal errorr tralala. nekad pomogne restart, nekad ne. uzas, evo vec par dana

koliko vidim na netu, desava se i na nexusu4 i ostalim telefonima, al ne kapiram razlog

Meni ovi ruski romovi ne sljakaju. Probao sve i nece telefon da se bootuje. :( Vratih svoj backup...

Ja sam najnormalnije instalirao preko twrp-a.
Factory reset i onda samo instalirao zip i radi ko sat.

Vidim da ovde neki već spominju problem sa zvonima posle restarta telefona pa da pitam ima li neko rešenje za to? Ne koristim ja telefon već sestra ali baš joj brljavi sa zvonima, i sa default zvonom i sa posebnim zvonima za kontakte, i sa tonom za poruku. Naravno melodije su stavljene u folder ringtones na memoriji telefona, a što se notifikacija za sms tiče u pitanju je inače jedan od sistemskih zvukova u folderu notifications. Najsmešnije je što taj izabrani zvuk za sms nekada nestane posle restarta i nema ga među zvukovima koji mogu da se izaberu a nekada bude tu. Uglavnom baš puno bagova u vezi zvukova... :(

Jel ima jos neko problema sa instalacijom ovih ruskih romova? Meni samo u bootloop upada..

Jel se neko susretao sa problemom da ne može da prekine razgovor?

Naime, izgleda da se zaglupi senzor koji gasi ekran prilikom poziva. Jednostavno... ekran mrtav i ne reaguje ni na jedan taster. Kada sam resetovao telefon radio je normalno, ali generalno ovo može da bude veliki problem.

Procitah negde da se to desava ako folija za display prekrije senzor.

Jel uspeo neko da instalira Cold Rom sa 4pda? Izasla sad skoro nova verzija i i dalje ne uspevam. Telefon upada u bootloop a radio sam sledecim redom:
1) usao u recovery, install, i odabrao fajl sa kartice
2) po zavrsetku uradio format cache, dalvik cache i factory reset (jer tamo tako pise)
3) Reboot

Kod mene nije htelo dok nisam uradio format system-a pre instalacije. Probaj.

Kad ubacujem novi rom obavezno odradim sledece:

1. iz recowery-a napravim backup trenutnog stanja u telefonu, system, data i boot.
2. u opciji wipe obelezim system i data, cache i dalvick cache se brisu zajedno sa data, i formatiram.
3. opcija install i insatliram rom, i gapps ako je potrebno.
4. boot u system

Probao i nista. Primetio sam da kad odem u TWRP Advanced-File Manager posle instalacije roma system i custpack deluju prazni.

Kod mene je za cold rom upalilo tako sto sam odradio wipe i factory reset, instalirao rom, dosao do bootloopa, izvukao bateriju, opet instalirao rom i uradio wipe i factory, i rom se bootovao.
Ako vam stoji ANDROID logo onda se sigurno nece bootovati.

Nema potrebe da vadis bateriju, malo duze drzi power i iskljucice se mob iako zabaguje.

OK. Nisam znao za to, hvala :)

Posle jedno 5-6 factory reseta, instalacije roma, trte mrte, napokon proradio. Hvala momci. :D

Trebalo bi da je isto koliko i na stock - neizmenjenom romu. Sad ću ga pustiti da uradi pa javljam.
EDIT: Ispade 5931.. Na stocku sam imao oko 6500 ali ne sa ovom verzijom AnTuTu-a pa ne znam da li je merodavno.
EDIT2: I jos mi SD write/read nije računao, a imam class 10, tako da to je to, isto otprilike.
Ali svakako, šta god rekao AnTuTu meni telefon radi mnogo fluidnije na ovom izmenjenom stock romu.

Poslednja izmena:
5904 dok je na stock romu 6380 dakle nekih 400 i nesto poena u korist stock roma.

Nazad
Vrh Dno