zikapn
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.02.2023
- Poena
- 225
Da ti si pricitao nesto sto je napisala Midea, i shvatio da ako stavis manje od 3 m dobices buku, a ako stavis preko 5 m nece biti efikasna, itd, ali i dalje ne znas zasto je to tako, ni ti ni bilo koji monter klima, vec stavi, ogradi se i teraj dalje. Ok, to je slucaj sa Mideom, a sta je sa ostalim proizvodjacima klima, ne stavljaju svi tu napomenu u uputstvu, kako sad postupiti kod njih? Da li Midea zna nesto sto drugi proizvodjaci ne znaju, pa ovi drugi ne navode min 3m? Ne bih rekao, pre je nesto drugo u pitanju sto mi obicni ili neobicni zaludjenici niti znamo niti imamo nacina da saznamo, osim da zavrsimo neku visu skolu frigomehanike pa onda da zajljucujemo i utvrdjujemo. Danas sam sreo montera klime koji radi 20 tak godina ovaj posao, montirao mi 3 klime, sve rade ok, pitao ga zasto mi se na Vox klimi cuje turbina kada je u kontrolnoj brzini na grejanju, dal reko otiso neki lezaj il sta li je, rekao mi da se prenose vibracije da spoljne jedinice?! Reko, SJ tada ne radi, ikljucena je, klima ceka da padne temperatura pa tek da se aktivira, a on ce, aaaaa..to je cudna stvar, mozda to tako treba itd..da ne duzim dalje..Ne zna onaj ko ne čita. Evo citata iz upustva za montažu i korišćenje Midea Breezeless E uređaja:
"Note on Pipe Length
The length of refrigerant piping will affect the performance and energy efficiency of the unit. Nominal efficiency is tested on units with a pipe length of 5 meters (16.5ft). A minimum pipe run of 3 metres is required to minimise vibration & excessive noise. Connection Instructions – Refrigerant Piping."
U prevodu - ako staviš manje 3 metra cevi - nemaš prava da se žališ na buku i vibracije. Pa ti sad pristani da ti naš "majstor" stavi manje od 3 metra i srećno sa reklamacijom kad klima počne da se "čudno čuje iz unutrašnje jedinice".
Pozdrav