Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

Trebalo bi, ali nisam siguran. Kod kineza nikad nisi načisto. Zato uvek moraju njihovi kablovi i punjači da se vijaju.

Ja sam probao onaj Ankerov od 120w i nije hteo Honor Magic 6pro da mi puni 80w...

I nece jer nije za 6A predvidjen I protokole koje traze Honor,Huawei,Xiaomi...

Stigao ovaj punjač:
I just found this on AliExpress:
US $41.45 | Essager 100W GaN USB Type C Fast Charger PD QC Quick Charge 4.0 for iPhone 14 13 12 Xiaomi MacBook

Puni samsunge po max brzini, ne greje se previše. Meni znači jer ima više izlaza što nisam mogao naći kod nas po iole prustojnoj ceni.
Samo i dalje ne mogu da provalim od čega zavisi cena. Svaki put druga cena.
Ja sam ga platio oko 1500din, očigledno nisam iskusan s tim fazonima coins, mkd itd.

Stigao ovaj punjač:
US $41.45 | Essager 100W GaN USB Type C Fast Charger PD QC Quick Charge 4.0 for iPhone 14 13 12 Xiaomi MacBook

Puni samsunge po max brzini, ne greje se previše. Meni znači jer ima više izlaza što nisam mogao naći kod nas po iole prustojnoj ceni.
Ja sam ga platio oko 1500din, očigledno nisam iskusan s tim fazonima coins, mkd itd.
Okej si prosao sa tim punjacem, i ja sam gledao isti model, ali se popusti menjaju iz sata u sat, najnize sto sam nasao je za oko 1100 din i propustio sam.

Mene je isti koštao 1700 dinara i smatram to odličnom kupovinom. Nisam ga video jeftinije, a takav ovde nema ni za dva puta veće pare.

Jedina zamerka je što je OGROMAN. Ali uzeo sam ga za notebook, pa je svakako manji od originalnog.

Imam one Samsung 35W sa dva porta tj sada imam još jedan. Koštali po 4.000 dinara. Na jednom je crkao A port, a ovaj drugi, ako je nešto uključeno u A port, C port neće da puni. Svaki za sebe radi ok.

Onaj prvi, što je port bio hoću/neću punim, završio u kanti, a ovaj, kao radi, ali možda će i njega zameni neki Kinez.

Algoritam je stalno menja u skladu sa par desetina faktora, da li si već otvarao taj proizvod, koji je dan, koje je doba dana, iz koje si države, itd itd.

Stigao ovaj punjač:

Odličan,Imam 2 komada već duži vremenski period.

Moj na carini, placen 13.66$.
Takodje i Toocki 65W za ~6$.

55% popust uz novčiće, free shipping

€3.03 | AUFU 100W USB C to USB C Cable 180°Rotating Type C Charger Wire Fast Charge for iPhone 16 Pro Macbook iPad Samsung Galaxy Xiaomi

45% popust uz novčiće, free shipping

€5.18 | AUFU PD240W USB-C to USB-C OTG Adapter 5A Fast Charge Cable Converter for iPhone 16 MacBook Samsung Xiaomi 540 Rotation Support

55% popust uz novčiće, free shipping

€2.77 | AUFU USB C Cable Type C Cable Fast Charging Wire for Xiaomi 11T Pro Samsung S21 3A QC3.0 Data Cord USB-C Charger Mobile Phone

66% popust uz novčiće, free shipping

€12.36 | AUFU 240W USB C Cable for iPhone 15 PD3.1 Supercharge for Realme Oneplus 5A Fast Charger Type C to Type C Cable for Macbook iPad

Aufu brend ima vise prodavnica, 3C global i brand global imaju najbolje kupone. Lako mozes da naletis na magnetne kablove za dinar dva, bukvalno

US $16.63 | Anker USB-C to USB-C 240W Cable Nylon Braided Flash Charge Transmission USB C to USB C Cable For iPhone 15 Pro HUAWEI Samsung

Opet dobra cena.
$3.72 1.8m
$2.92 0.9m

Stigao mi je i onaj anker 543 240w. Nisam baš oduševljen. Neka reciklirana guma/plastika pa je dosta krut. 😁

Šta mi je najpametnije uzeti za Xiaomi 14T, odnosno 67w punjenje? Da li nešto sa AliExpressa dobro radi posao ili uzeti original Xiaomi punjač kod nas?

Trebalo bi da imam Baseus od 65w i Toocki od 67w, ne koriste se. Pa mogu da prođu onda kad želim sporije punjenje.
Ništa, gledam onda ovde original za brzo punjenje. Hvala na savetu.

Trebalo bi da imam Baseus od 65w i Toocki od 67w, ne koriste se. Pa mogu da prođu onda kad želim sporije punjenje.
Ništa, gledam onda ovde original za brzo punjenje. Hvala na savetu.
Toocki ne podrzava brzo punjenje na Xiaomi, za Baseus ne znam.
Ja imam Essager 67W sa kablom koji se uvlaci, i na Honor Magic 7 pro prikazuje punjenje od 60W.
Mislio sam da eksperimentisem sa Baseus ili Anker punjacima, ali sam se ipak nalozio na Anker power bank od 27000 mAh, pa cu verovatno to pazariti.

moze jedno pitanje, sta radite sa svim tim punjacima i kablovima?

Poslednja izmena:
kool :)

ja ono imam dva punjaca i dva kabla :)

jedan za travel i jedan kuci, i gledam pa mi nije jasno cemu toliko

Imaju viska love, a ne znaju sta ce. I ja sam na dva punjaca, i probao sam pre par dana da porucim koji kablic da vidim sta je tu toliko zanimljivo, i sem iscekivanja... i dalje mi nije jasno :D

kool :)

ja ono imam dva punjaca i dva kabla :)

Ih pa ti se razmećeš! Nas četvoro u kući, a dva punjača, ostali pocrkali ili se pogubili. Sad naručih sa Alija 3 komada da svako ima svoj i jedan u rezervi kad neki crkne.
Uvek treba punjača i kablova, to se gubi, crkava itd.
Za sada mi je stigao essager 100w, sa 4 izlaza (2 usbc i 2 usbA) i puni samsunge po maksimalnoj brzini. Još nisam probao iphone. Drugih brendova u kući nemamo.
I da, Lenovo laptop isto puni jako brzo, isto kao originalni punjač od 65w. HP puni isto brzo.
Ovde da sam to kupovao ko zna koliko bi me izašlo

Poslednja izmena:
Nije mi baš najjasnije, ako je adapter original 67w a za kabl stoji da podržava moj model telefona, šta je prepreka onda?

Nazad
Vrh Dno