Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

Koju vrstu kablova od 2m biste preporučili prvenstveno za laptop, sekundarno za telefon itd? Platnene, gumirane ili?

Ako može par preporuka/linkova ka radnjama za Baseus varijante 100/240W + 10/20/40 Gbps bio bih vam zahvalan. :)

Šta se računa kao dobra ponuda za ovu vrstu kablova?

Pored Baseusa, da li imate još koju preporuku za kvalitetan brend u ovom segmentu?

Prvo Anker, pa onda Ugreen i tek onda Baseus, tim redom. Mada je ovih dana Baseus tu negde sa cenama sa ova dva nije bolji izbor niti istog kvaliteta. UGREEN ima 3, 4 dolara slanja na sve, to je malo bezveze ali ih uvek ima na Coins ponudi i slično izađu kao Baseus.

Ja bih ti preporučio, ako bi baš da uštediš ovako nešto:

Imam nekoliko i rade punjenje i prenos fajlova odlično, bez problema za sada.
Ili ovako nešto:

Imam i njih nekoliko.
Ali imam i ova tri brenda gore u raznim varijantama kablova, imam čitavu fioku samo sa kablovima...

Ono što ne preporučujem ako nisu brendirani su oni 3in1 kablovi, to većinu vremena ne radi kako treba.
Takođe pored ova dva gore što sam linkovao apsolutno ne preporučujem gomila običnih charging kablova.
Jedina im je prednost što su savitljiviji u odnose na ove gore koji su malo budžasti i deblji,

Ako hoćeš retractable, ovo je odlično.
Metalno je kućište, imam i Baseus sličan od 15 dolara koji je od plastike ali je vrlo, vrlo dobar retractable kabl.

Poslednja izmena:
Hvala puno na iscrpnom odgovoru, kolega!

A da ispoštujem i hijerarhiju najkvalitetnijih, mogu li neki linkovi/preporuke/radnje za Anker i Ugreen kablove, specifikacija:
  • 2m
  • 100/240W
  • 10/20/40 Gbps
  • Prvenstvena upotreba laptop, sekundarno telefon i ostalo?

Poslednja izmena:
Da li je neki od povoljnijih (Toocki recimo) kablova EMI šildovan?

Nemam iskustva sa ovim sa ali-ja. Da li vam ovo deluje ok?:
Okej je, za slicne pare imas i essager punjac.
Samo po meni najbolje je da uparis istu marku punjaca i kabla.

Ja sam kupio na primer ovaj model za 15,77$
Odlicno radi, a C kabal ni ne nosim, na isti fazon imas i Toccki, ali ne znam tacnu cenu

Prilozi

• Screenshot_20250512_145407_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250512_145407_AliExpress.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 114
Kod mene je iskočio u sunshine savings akciji koja je na početnoj stranici. Ne znam kada se ode na store da li iskače i tamo.

Prilozi

• Screenshot_20250512_152411_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250512_152411_AliExpress.jpg
    123.7 KB · Pregleda: 101

Prilozi

• Screenshot_2025-05-10-15-12-44-609_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-10-15-12-44-609_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    324.1 KB · Pregleda: 27
Protokoli i komentari kupaca, 100W i 7A verovatno daje ali za neke modele, ne za sve.

Naručih ovaj kabl, misleći da će puniti telefon po maksimalnoj brzini (65w), ali ipak ne puni, iako stoji 100W i 7A. Zna li neko razlog i šta uopšte gledati više?

Pogledajte prilog 491972
Za koji model telefona?
Honor ce da puni na max brzini, a Xiaomi nece

Naručih ovaj kabl, misleći da će puniti telefon po maksimalnoj brzini (65w), ali ipak ne puni, iako stoji 100W i 7A. Zna li neko razlog i šta uopšte gledati više?

Pogledajte prilog 491972

Izmađu ostalog piše u opisu:
1747254337297.png
i
1747254372837.png
i
1747254417107.png

Nadji taj artikl i skroluj u novcicima, ne u discounr finder, dok se ne pojavi veci popust od 40%, spremi se da vrtis dosta

Ovdje su definitivno korišćeni dodatni kuponi, vidiš $2 store coupon. Ne znam ni kako to dobiti.

Nemam pojma kako ali u coins sekciji, među top selling proizvodima i kad sam išao na buy, tu mi cenu izbacio. Sad mi nudi za 3.84$.

Znaci meni bi ovakav završio posao (Redmi Note 11 Pro 5g)

https://a.aliexpress.com/_EvAkgRk

Uz coinse 350 rsd
Ovaj sam ja uzeo cerki za rn11. Puni i njen i moj rn13. Naravno radi brzo punjenje.
I just found this on AliExpress:
€2.30 | Original Xiaomi 6A Usb Type C Cable Charger Turbo 120w Tipo Fast Charging Cabo For Mi 13 12 11 10 Pro Poco F4 Redmi Note 12 K50

Da li neko slučajno zna da li ovaj Ankerov punjač podržava Honor/Huawei SCP protokol za 100W? Nigdje ne mogu da pronađem tu informaciju, čak i oni nisu sigurni da li podržava..
Ne podržava. Moraš da vijas njihove punjače ili punjače koji podržavaju 6A da ima u specifikaciji.

Nazad
Vrh Dno