Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

Malo je van teme, ali ajde ovde da pomenem. Tražio sam punjač da podržava brzo punjenje na Xiaomi 14T (67w) i naletoh na originalni Xiaomi punjač na Bazaru za 1348 dinara što mi deluje kao skroz okej cena.
Pa eto ako nekom treba.

Malo je van teme, ali ajde ovde da pomenem. Tražio sam punjač da podržava brzo punjenje na Xiaomi 14T (67w) i naletoh na originalni Xiaomi punjač na Bazaru za 1348 dinara što mi deluje kao skroz okej cena.
Pa eto ako nekom treba.
To je dzabe stvarno, ali proveri da li se dobija kablic ili ne.
Na primer kad sam kupio 100W Honor nije se dobijao kablic, takodje se ne dobija u vecini slucajeva sa 66W Honor punjacem.

Bez kabla je, ali imam kabl u pakovanju uz telefon tako da mi nije problem.

Malo off, radi li super fast punjenje na samsungu sa ovim xiaomi 67w punjacem?

Stigao mi onaj ASOMETECH 100W GaN punjač što smo uzimali svi za $20. Evo radim danas ceo dan na njemu, nakačen mi laptop(65w) na njega. Šta znam, radi, mada je topao prilično iako se ne vuče ni tih 65w konstantno(ako je verovati pixelu, 36c mu je spoljna temp). Koliko vidim po komentarima, 100w radi jedno 20min, posle čega krene da throtluje i obori na 80w dok se ne ohladi..

Kontam da nije neki kvalitet, ali ajde, treba mi samo za laptop s vremena na vreme. Ne ostavljam ga u struji svakako bez monitoringa 😂

I just found this on AliExpress:
US $16.52 | Anker USB-C to USB-C 240W Cable Nylon Braided Flash Charge Transmission USB C to USB C Cable For iPhone 15 Pro HUAWEI Samsung

$2.53 1.8m
$2.14 0.9m

Popust je oko 72% kroz mkd coins.
Meni sam 6% sa MKD coins 🫤

Pričali smo o ovom punjaču, mnogi članovi ga hvale i ja sam ga kupio, zadovoljan sam. Sad uz mkd coins 13.19 usd:
US $41.42 | Essager 100W GaN USB Type C Caricabatterie PD QC Quick Charge 4.0 3.0 Type C Ricarica Rapida Per iPhone 14 13 12 Xiaomi Macbook

Pričali smo o ovom punjaču, mnogi članovi ga hvale i ja sam ga kupio, zadovoljan sam. Sad uz mkd coins 13.19 usd:
US $41.42 | Essager 100W GaN USB Type C Caricabatterie PD QC Quick Charge 4.0 3.0 Type C Ricarica Rapida Per iPhone 14 13 12 Xiaomi Macbook
Thx za info,uzeh ga i ja

Kupih i ja, dugo sam ga merkao, ali ovo je top cena.
Hvala.

Meni ovaj Essager 100W punjac 11 dolara ali ne kupuje mi se nemam mu primenu plus treba platiti harac ovim nasim na carini 🤷

Zavisi koja carina, BG i NS prolazi dosta, dok NIS naplacuje skoro sve.

Meni danas prosao carinu (Nis), videcemo koliko su naplatili.

Meni nisu ništa naplatili na carini
Ne znam kako, meni za ovu cenu od 11 dolara salju sa pracenjem, plus Niska carina, tako da nema sanse da se nista ne plati, mada mozda i vredi ovaj punjac ovu cenu plus carina, razmisljam se i ne znam imam dosta punjaca da ne trosim novcice bezveze

Ne znam kako, meni za ovu cenu od 11 dolara salju sa pracenjem, plus Niska carina, tako da nema sanse da se nista ne plati, mada mozda i vredi ovaj punjac ovu cenu plus carina, razmisljam se i ne znam imam dosta punjaca da ne trosim novcice bezveze
Naravno, bilo je sa praćenjem ali nisu ništa naplatili. Kupovao sam i skuplje stvari pa mi nisu naplatili.
Iskreno ne znam baš pravila i zakone u toj oblasti, neko kaže 50 evra, neko 20 evra, neko kaže da se primenjuje samo na carinu a ne i na pdv. Očigledno kako se kome zalomi.

Edit: zaboravih reći, BG carina

Poslednja izmena:
Nišlije sve carine. I ispod evra pošiljke, tipa maska za telefon ili čarape...

Ne mogu da naplate carinu na tako male iznose...naplaćuju pdv...

Bacio sam papiriće, piše nešto tipa usluga carinjenja, a cenu sami procene, uglavnom oko 1000rsd, dok mi to naplate od 360 do 410rsd. Ne može toliko pdv.

Otvaranje paketa plus PDV na procenjenu vrednost.

Meni je ovaj punjač preko 19eur i nikako da ga uhvatim jeftinije, MK, kroz novčiće.

Imam jedan, vredi više i od toga, ali mi se ne plaća, kad vidim da vama nude za 11 i 13 🙄

Obrati paznju i sta ti pise na paketu prodavca, dzabe si ti platio 5e ako je kinez napisao 10e, to Kinezi stalno rade u poslednje vreme i cesto carina to uzme kao osnovicu.

@PJ reinstaliraj aplikaciju, meni je zaboo na 11% popusta duze vreme pa je skocio na 30% kad sam reinstalirao, maks je 40% ali drndanje aplikacije moze privremeno da ti obori popuste na zute od 2% tako da ne savetujem dalje napinjanje.

Uz to uzmi kupon prodavnice, on spusta za jos 1$ valjda, zaboravio sam.

Inace uzeo sam ga odavno za nekih 12$ i stoji mi u kutiji, slabo koristim laptop a ideja je bila da ga vucem kao univerzalni punjac s njim.

• Like
Reagovanja: PJ
Moj stoji u dnevnoj sobi, napaja kablove koji izlaze iz nameštaja, kad nekome zatreba punjač, pri ruci je. A skidam ga i nosim kao putni punjač za notebook.
Mada, i Toocki 66W mi je dovoljan za notebook, a dosta je manji.

Provukao si kablove ih kroz namestaj tipa kauc i sl? Ako je to, ja sam paranoik oko toga i ne bih smeo s tim da se igram iskreno, pretpostavljam da vadite punjac kad se ne koristi pa kablovi ostaju bez napajanja ali opet, krza se i ostecuje vremenom...

Isto tako drndam Baseus 65W pa mi stoga i stoji ovaj od 100W u kutiji, njega sam razgazio i jos je ziv pa se obicno drzim tih "dokazanih" uredjaja.

koja je razlika izmedju evropskog i koreanskog utikaca?

ima li negde jeftino detelina 220V kablovi koji se stekuju u vecinu punjaca za laptopove?

EU ima tanje "igle" i jos par nekih stvari, uglavnom mogu da se koriste bez problema kod nas.

Nazad
Vrh Dno