Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

20 kvadrata je u pitanju, klima će se ugrađivati u narednih mesec dana a 10cm izolacije zidova i tavana će se uraditi u aprilu.
Neće biti ni inače nešto opterećena, grejaće se do max 21 stepen, a leti će se hladiti po potrebi umereno.

Tako da ću ići na baš povoljnu klimu, pao je izbor ili na TCL TAC-12CHSD/XA73IFS, eventualno na VOX IJL12-SC4DWH.
Obzirom da je dosta manja modulacija na TCL ona mi je kako stvari stoje glavni izbor. Koliko vidim generalno radi pristojno, grejač tacne joj radi samo po potrebi, a prednost je i lako čišćenje filtera.
Meni u 16 kvadrata (plusbotvorena vrta) radi idealno, dobro grije, dobro hladi, malo troši, tiha. Mogu ti reci da znaci i to sto je odozgo filter, stvarno se brže i lakše skida i vraća.

@Poolmaker ta klima koja si napomenuo (TCL TAC-12CHSD/XA73IFS) nema grijač tacne (nije navedeno u specifikacije), također pripazite dizajn (na različne sajtova ima različne slike ali vjerojatno dizajn je kao TCL TAC-12CHSD/XA73IF i TCL TAC-12CHSD/XA73IS) izgleda filter nije odozgo nego je od naprijed ispod predne maske.

@bandrej vidi stvarno, u Srbiji je baš teško uloviti TAC-12CHSD/LFI. Ili je ipak ima, ovako na brzinu naš taj model ne nalazim ni kao Frozzini..?
Ako je nema koji onda TCL model da uzimam, sa istom modulacijom, grejačem i filterom. Postoji li takav?

Sami pravite konfuziju sa TCL klimom... vec sam pisao o tome

Covek ima frozzini by TCL takav model TCL nema

Ovde se nude dva modela (imam oba)
jedna je TCL T-Pro koji ima filter odozgo, i sacaste 4D difuzere za brezeless, mat maska kucista
Druga je Elite lite gde nekad to Lite izostave iz oznake i niko ne zna sta to tacno znaci posto ima i wifi (obe imaju wifi), i 4D usmeravanje vazduha, ali nema rupice i filter odozgo i sjajna maska kucista

Grejac nema ni jedna koliko znam, i ne nalazi se u specifikaciji.
Aplikacija je odlicna, jedna od najboljih i podrzava google assitent.

Poslednja izmena:
Elite Lite nema wifi ni rupice na lopaticama ni 4D bas je klot i filteri su kad se otvori poklopac, ali ok radi kod mene za do 10m2

@bandrej vidi stvarno, u Srbiji je baš teško uloviti TAC-12CHSD/LFI. Ili je ipak ima, ovako na brzinu naš taj model ne nalazim ni kao Frozzini..?
Ako je nema koji onda TCL model da uzimam, sa istom modulacijom, grejačem i filterom. Postoji li takav?

Wifi mi je obavezan, modulacija i grejač takođe, filter od gore nije obavezan ali bilo bi lepo. Najjače je što TAC-12CHSD/LFI nalazim doslovno samo na jednom jedinom mestu u Srbiji, sa cenom od 54.000din.

Wifi mi je obavezan, modulacija i grejač takođe, filter od gore nije obavezan ali bilo bi lepo. Najjače je što TAC-12CHSD/LFI nalazim doslovno samo na jednom jedinom mestu u Srbiji, sa cenom od 54.000din.
ja sam sa ugradnjom platio oko 500-530 eura

Elite Lite nema wifi ni rupice na lopaticama ni 4D bas je klot i filteri su kad se otvori poklopac, ali ok radi kod mene za do 10m2
sta bi znacilo klot u tvom opisu?
ne znam cemu ta dezinformacija, elite lite definitivno ima 4D duvanje a ima i wifi

Najjače je što TAC-12CHSD/LFI nalazim doslovno samo na jednom jedinom mestu u Srbiji, sa cenom od 54.000din.
To je frozzini nije tcl sa tom oznakom proveri da li ga ima u opste...
ali vidim da u spec stoji da ide 390g gasa sto odgovara elite lite modelu, Tpro ide valjda 460g

velika je razlika u ceni po meni.

Ta TCL klima bi mi odgovarala ako ima takvu modulaciju kako LukasP. Pošto takve nema kod nas, da li je neko testirao neku od postojećih na srpskom tržištu?
Treba mi za dve spavaće sobe za grejanje površine svaka oko 14m2.
Da li bi mogla da ugreje na -7C napolju sobu na 24C i kojom snagom?

sta bi znacilo klot u tvom opisu?
ne znam cemu ta dezinformacija, elite lite definitivno ima 4D duvanje a ima i wifi
posedujem TCL 12 XA73IF Elite lite ako mislimo na isti model. Moja nema wifi ni modula ispod poklopca niti mogu da krenem uparivanje po uputstvu, lopatice rucno pomeram levo desno

Pa mozda je tako kod IF modela, ali IFS bi trebao da ima 4d duvanje i wifi.
Vec se vodila diskusija vise puta jedino Frozzini kod nas nudi LFI model ali javljalo se par ljudi u ovoj temi sa XA73IFS i potvrdili su da su specifikacije slicne. Ne kazem da su apsolutno identicne, ali ponavljam opet SLICNE. Nije ogromna razlika, a generalno mislim da se ne isplati placati 19.000din vise za LFI model kada se XA73IFS na Ananasu cesto kupi za 35-36.000din. Svakako ako hocete grejac spoljnje jedinice po svaku cenu verujem da je jeftinije da se isti ugradi naknadno nego da se dodaje 19.000din samo da bi se imao isti.
Grejace spoljnje jedinice bi trebalo kod nas da imaju samo TPG31I3AH modeli sa oznakom T-PRO. TPH11I sigurno nema to je potvrdjeno, za XA73IFS takodje ali ostala je i dalje nedoumica da li XA73IFS Elite modeli imaju grejac ili ne. Jer na nekim sajtovima pise da imaju, a na nekima ne.

posedujem TCL 12 XA73IF Elite lite ako mislimo na isti model. Moja nema wifi ni modula ispod poklopca niti mogu da krenem uparivanje po uputstvu, lopatice rucno pomeram levo desno
zato i kazem da je cirkus sa tim oznakama, moja elite lite ima sve to i oznaku IFS, zato i kazem da tu nema niceg "lite"

ali eto naucili smo kako se razlikuje zboh jednog slova

kacim vam kasnije nalepnicu sa klime tpro i elite lite

Ljudi i tesla ima tcl klime i kod tesle se tacno zna da li ima wifi i grejac
Gledajte da oznaka klime pocinje sa TT i zavrsava se sa WT (TT znaci tcl, TA aux, TM midea ali ne znam sta znaci TD to je neka cetvrta fabrika… W znaci WIFI i T znaci grejac tacne)

Opet se vracamo na isto, to sto ih je proizveo TCl ne znaci da su isti modeli, i definitivno nisu sto ne znaci da su lose.

Zna li se koju aplikaciju koristi tesla?

Opet se vracamo na isto, to sto ih je proizveo TCl ne znaci da su isti modeli, i definitivno nisu sto ne znaci da su lose.

Zna li se koju aplikaciju koristi tesla?
Pa svakako nece za svaki model da prave drugi softver ili hardver… svaka ce da radi slicno e sad zavisi koja ce koju funkciju da ima…

Upravo sam gore pisao da se razlikuju bas u hardveru, kolicini gasa i tezini...itd
ima gomila varijanti a razlikuju se u jednoj slovnoj oznaci

Dakle, nema preporuke za neku TCL

Ma i ove imaju motoric :D :D

Imaš iskustva ljudi sa XA73 i TPH11I u ovoj temi, prelistaj je celu 😉
Pa baš i nema. Jedan je pomenuo al bez izvora informacije da ova elite modulira niže nego pro. I to je to.
Jedino je pokretač teme bio više nego detaljan.

Cekaj te ljudi zbunio sam se😂

Tcl TAC-12CHSD/XA73IFS jel ova ima wi-fi i modulira nisko na 120w?​

I interesuje me koja je razlika izmedju ove dve klime?

Prilozi

• IMG_4787.jpeg
    IMG_4787.jpeg
    68.6 KB · Pregleda: 49
tu ima vise modela, a cak i cena ne govori jasno sta se dobije.

ja imam tac-12chsd/xa73ifs i sigurno ima WiFi, i 4D, unutrasnji filter, mat bela plastika

postoje sledece oznake za TCL tac-12chsd/
Ovo su elite modeli
  • xa73ifs (ova ima WiFi, i 4D, unutrasnji filter, mat bela plastika)
  • xa73if (covek gore rece da nema wifi i 4D)
  • xa73i
  • xa73is (poslednje dve ne znamo sta znace)
Postoje i TCL tac-12chsd/
TPG su T - pro modeli
  • tph11i (ovu imam, i ima sve)
  • tpg11if
  • tpg31i3ah
  • fai
  • fbi

Neka ko zna sta znace ostala slova nastavi popunjavanje tabele

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno