Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

Good to know because my Hisesne Energy pro X is not doing as well as I hoped. It's on off too often in a 16m square room with doors open. TCL is in the kids room. I leave the door open for both to heat the hall/bathroom and a room without an air-conditioner. Both currently set to 22 degrees during the day and 20 degrees at night.

Prilozi

• Screenshot_20241122_174104_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg
    Screenshot_20241122_174104_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg
    56 KB · Pregleda: 161
  • IMG_20241122_143902.jpg
    IMG_20241122_143902.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 122
Koje su razlike na kraju izmedju XA73IFS i TPH11I?
Probao sam da trazim ali ne vidim u specifikacijama neke velike razlike, gledao i elite vs t pro serije i medjutim sve je to nekako slicno u brosuri.
Kod nas su slicnih cena pa ne znam koja je serija bolji izbor?

Koje su razlike na kraju izmedju XA73IFS i TPH11I?
Probao sam da trazim ali ne vidim u specifikacijama neke velike razlike, gledao i elite vs t pro serije i medjutim sve je to nekako slicno u brosuri.
Kod nas su slicnih cena pa ne znam koja je serija bolji izbor?

XA73IFS kažu da najniže modulira na ~120W, dok XA73IS modulira najniže na ~400W, obe dvanaestice. Moj savet ti je da obratiš pažnju ako kupuješ TCL 12-icu na modulaciju, jer ne moduliraju sve tako nisko.

Mali apdejt sa klimom.
I dalje radi iznenađujuće dobro. Zadnjih dana su noćne -8 a vecinu dana je isto bilo u minusu ili oko nule najviša dnevna.

Ono što sam primjetio je kao da sa hladnocama termostat postaje gluplji pa moram za jedan do 2 stepena pojačati, nije precizna kao u prelaznom.

Međutim nije u pitanju da se pati da postigne temperaturu, jer ona radi na 400-500w na pomenutim temperaturama. Tako da stimam je na 25 da bude 23-23.5 stepeni a ona trosi oko 600w u prosjeku sto je zacudjujuce malo za ovakvu klimicu i tako nastimana precizno drži.

Jos zanimljivo što baš lako vanjska zabijeli, nije da se hvata led nego samo dosta inja, medjutim ona se ne ometa, uredno i tada nisko troši i defrosti su normalni i kratki.

Ispod potrosnja za decembar koji je evo pri kraju.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-28-10-38-36-172_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2024-12-28-10-38-36-172_com.tuya.smart.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 87
Heh, kada sam pokusavao ovde pre 7-8god da objasnim da imam TCL klimu koja me iznenadila kulturom i potrosnjom... Isto su mi govorili da su to lovacke price ;)

I just took out the air conditioner filters to clean them, but I forget which way they go in. There's a left and a right. It doesn't say in the manual

Thank you

Yes, like my Energi Pro X, there are two, but it seems to be on each side. Below are additional and slightly different filters.

Evo prikaz potrosnje za decembar i januar,
Decembar: 260kwh
Januar bice oko isto oko 260kwh.

Bliži se kraj januara, prvih 20 dana je bilo hladno, nije bio velik minus, do oko -10 ali je bilo bar 15 dana da je temperatura i po danu i po noci u minusu.
Klima iznenadjujuce malo trosi.
Ovih dana je bas otoplilo i evo trenutno vanjska 12 stepeni i trosi 140w, za 20h danas potrošila 3kwh
Najveca potrošnja sto sam imao sa njom je 15kwh na 24 sata a tada je nocna bila -12 a dnevna -5
Grije se 16 kvadrata, ali su otvorena vrata konstantno pa tuče u ukupno 30-35 kvadrata, izolacija ploče i u sobi i 3cm stirpora, vanjski zidovi, pvc
1000003317.jpg

Evo prikaz potrosnje za decembar i januar,
Decembar: 260kwh
Januar bice oko isto oko 260kwh.

Bliži se kraj januara, prvih 20 dana je bilo hladno, nije bio velik minus, do oko -10 ali je bilo bar 15 dana da je temperatura i po danu i po noci u minusu.
Klima iznenadjujuce malo trosi.
Ovih dana je bas otoplilo i evo trenutno vanjska 12 stepeni i trosi 140w, za 20h danas potrošila 3kwh
Najveca potrošnja sto sam imao sa njom je 15kwh na 24 sata a tada je nocna bila -12 a dnevna -5
Grije se 16 kvadrata, ali su otvorena vrata konstantno pa tuče u ukupno 30-35 kvadrata, izolacija ploče i u sobi i 3cm stirpora, vanjski zidovi, pvc
Pogledajte prilog 478241
Ja imam slicnu TCL najnize sto sam video 240w

Prilozi

• AGC_20250128_002723564.jpg
    AGC_20250128_002723564.jpg
    85.4 KB · Pregleda: 106
Steta sto ove nase hisense ne mogu ovako. Gledam na mojoj X sa 380w izbaciva 40° samim tim se sada cesto gasi.

@LukasP zdravo :) možete li mi reći da li je ova klima spec. kao vaša iz naslova?

@LukasP zdravo :) možete li mi reći da li je ova klima spec. kao vaša iz naslova?
Izgledom su iste, unutrašnja jedinica mislim da je identicna, vanjska ima drugaciju oznaku ali mislim da je jedina razlika sto moja ima grijac u vanjskoj jedinici, iz nekog razloga u srbiji su jako rijetke te sa grijacem

Izgledom su iste, unutrašnja jedinica mislim da je identicna, vanjska ima drugaciju oznaku ali mislim da je jedina razlika sto moja ima grijac u vanjskoj jedinici, iz nekog razloga u srbiji su jako rijetke te sa grijacem
Ovo je u CG ali isti slučaj :) zahvaljujem na odgovoru 😊
Ovo je u CG ali isti slučaj :) zahvaljujem na odgovoru 😊
bitno mi je da je specifikacija kao ova koju vi koristite

Venting, TCL i Frozzini, po specifikaciji, izgledu i oznakama iste klime. Jel ima neko da je kupio Venting?

Prilozi

• IMG_20250129_212948.jpg
    IMG_20250129_212948.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 66
  • IMG_20250129_213009.jpg
    IMG_20250129_213009.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 76
Ove dve ti nisu iste klime jedino je obe proizveo tcl

Ja imam i Tpro i elite light
gde dajes prednost za Tpro naspram elite lite ?
imam taj verovatno najslabiji model pa se interesujem za nesto vecu prostoriju mozda jaci model

Tpro nisam koristio nikad za grejanje
T-pro ima nesto bolju mat plastiku (elite ima sjajnu) i cini mi se da ima malo vecu spoljnju jedinicu i ima opciju da duva bez promaje.
Takodje Tpro ima spolja filter sa gornje strane, elite ima klasican mrezasti filter
Obe imaju 4D duvanje (elektronski levo/desno)
daljinski im je odlican isti kod oba modela, nema drzac za zid.

male su razlike, i dalje mi nije jasno zasto se ova zove elite "light" i to lajt cesto izostave u oznakama pa bude samo "elite" a iste su.

Ne sećam se više, ali mislim da sam kacio negde u ovoj temi slike potrošnje

Evo da podelim iskustvo sa TCL klimom koja je ista ili veoma slicna. Kupio sam Tesla TT34EX21 1232IA klimu ali to je u stvari TCL. 5 godina garancije, 37000 din. placena tj. nesto malo vise od 300 evra. Nema grejac ni wifi. Klima greje sobu od 16m2 u kuci bez problema, dosta je tiha i ugladjeno radi. Spusta modulaciju do 260-280W kad je oko 15 stepeni napolju. Kad je niza temp onda radi na 460-580 W zavisno od temperature napolju.Trosi mi sad oko 5kwh za 24h kad su temperature u plusu, dok je bio minus stalno trosila je oko 10kwh za 24h.

Poslednja izmena:
Evo specifikacije klime I daljinski. Specifikacije su 99% iste kao kod klime iz naslova teme zar ne? Jedine razlike su da moja ima 0,570 gasa a ova iz naslova 0,490 i moja ima 24kg, a ova iz naslova 22kg spoljnu jedinicu. Inace isti model sa oznakom IAW ima wifi dok je moja IA i nema wifi. Ono sto me je iznenadilo je da ima Eco mod na daljinskom dok mnoge klime to nude samo u aplikaciji. Inace soba koju greje nije bas laka za grejanje jer je u pitanju kuca, ne stan, plafon nije izolovan, iznad je negrejana soba, jedan zid sobe koju greje klima je zid do garaze koja je je u okviru kuce I u kojoj je veoma hladno I taj zid isto nema izolaciju jer je unutrasnji.u pitanju je zid duzine 4,5 metra. Spolja kuca ima stiropor 5icu i pvc stolariju koja je dobra I ima 3slojna stakla. Inace klimu podesim na 22 ali ona zagreje na 23.5-24 I to odrzava. Grejac tacne nema ali joj nije ni potreban, vrlo malo ledi I dobro radi defrost, odledi se skroz za par minuta I defrost je dosta tih. Ne znam zasto bi joj trebao grejac uopste, mozda na -20.

Prilozi

• 20250114_140639.jpg
    20250114_140639.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 62
  • 20250126_120405.jpg
    20250126_120405.jpg
    86 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
20 kvadrata je u pitanju, klima će se ugrađivati u narednih mesec dana a 10cm izolacije zidova i tavana će se uraditi u aprilu.
Neće biti ni inače nešto opterećena, grejaće se do max 21 stepen, a leti će se hladiti po potrebi umereno.

Tako da ću ići na baš povoljnu klimu, pao je izbor ili na TCL TAC-12CHSD/XA73IFS, eventualno na VOX IJL12-SC4DWH.
Obzirom da je dosta manja modulacija na TCL ona mi je kako stvari stoje glavni izbor. Koliko vidim generalno radi pristojno, grejač tacne joj radi samo po potrebi, a prednost je i lako čišćenje filtera.

Nazad
Vrh Dno