Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

Ja sam moju klimu koju je Gebruder Weiss dostavio odmah otpakovao i pregledao jer je bila u transportu preko nedelju dana. Nije kutija nigde bila ostecena ali posle tolikog tumbanja nikada se ne zna. A i da pregledam da li ima wifi modul i kako to sve izgleda iznutra. Jer ako ima neki problem svakako je najbolje da se to odmah prijavi, da ne bude posle dugo se cekalo i ko zna sta se tu desilo dok je klima bila kod tebe.

I ja merkam istu klimu ali za neizolovanu sobu od 16 kvadrata. Pa me bas interesuje kako ce se ponasati kod tebe u 20 kvadrata. Nije da je najveci udar zime ali nije bas ni najtoplije.

Izvinjavam se zbog off topic
Ali i ja ne vidim zasto bas Ban mogla opomena ili ban iz ove teme :)
Ljudi uz dobru nameru mu pisali da proveri uredaj itd. sto ipak sve i svasta se moze desiti tokom transporta...

_____~2.png

Sve obrisano,prijavio verovatno ovaj🤣
Ma da covek digao frku oko 70dinara, Nego sreca pa bio kuci :LOL:
Nego ajde ima razni ljudi...

Poslednja izmena:
Odrasli smo ljudi, možemo pristojno da komuniciramo. Ne postoji razlog da me iko kažnjava. Sem grubom greškom. Ne ljutim se, zahtevam obrazloženje

Ocigledno da neko nije odrastao jos🤣
Slažem se u potpunosti, ali zbog toga ne treba kulturni korisnici da trpe posledice. Zar ne? Od 2009-te sam član, nikada se nikome nisam zamerio, a bilo je mnogo "usijanih" glava. Brisanje mojih postova zbog tuđe infantilnosti mi je neshvatljivo. A što se tiče Mr.Wolf, bio je uvek kulturan i OK. Navuče ga Poolmaker na tanak led

Slažem se u potpunosti, ali zbog toga ne treba kulturni korisnici da trpe posledice. Zar ne? Od 2009-te sam član, nikada se nikome nisam zamerio, a bilo je mnogo "usijanih" glava. Brisanje mojih postova zbog tuđe infantilnosti mi je neshvatljivo. A što se tiče Mr.Wolf, bio je uvek kulturan i OK. Navuče ga Poolmaker na tanak led
Zamalo i mene da navuce moram priznati al u zadnji momenat sam obrisao komentar,jednostavno provocira kulturno da mu administracija nista ne moze a u stvari zavuce ga nafinjaka,treba bojkovati sve njegive komentare pa nek se dopisuje sam sa sobom.

Covek se toliko dugo raspitivao oko ovog modela(TCL) kao da kupuje RW35 od 2500€
Neki ljudi lakse kupe auto nego on klimu
Pa onda valjda bolje da proveri paket da klima nije olupana...Nego ok igra svakako na kvarno!
Ja se nadam da su igrali fudbal, pa da vidimo kako ce da prodje...
Kad mu lepo odgovore zasto niste otvorili paket nego ste cekali nekoliko dana :)

Poslednja izmena:
Stvarno bezveze covek dobije ban zbog nekog tamo egoiste sto sprda forum. Sto rece @style53 , raspituje se za klimu ko zna koliko i sad glumi ludilo a do pre mesec dana nije znao sta je klima. Hoce da mu hladi sa 100W. E moj druze… Ja kada sam uzimao uredjaj od 750€, svega sam par puta postavio pitanje na forumu i to je to. Odluka donesena u roku od dva tri dana i cao zdravo. Ovaj bi da mu tcl radi kao Daikin Ururu-Sarara. Ne moze jare i pare. A onih 70 dinara i dostava, ono je sramotno za komentarisati i hvaliti se na forumu.

Zamalo i mene da navuce moram priznati al u zadnji momenat sam obrisao komentar,jednostavno provocira kulturno da mu administracija nista ne moze a u stvari zavuce ga nafinjaka,treba bojkovati sve njegive komentare pa nek se dopisuje sam sa sobom.
Posto ti nije prvi put da pises ovakve postove, napises li jos nesto slicno, bices trajno udaljen sa foruma.
Da ne bude zabune, totalno nebitno kome su upuceni ovakvi postovi. Ovakve nastupe ne tolerisemo.

Ma da covek digao frku oko 70dinara, Nego sreca pa bio kuci :LOL:
Nego ajde ima razni ljudi...
Covek se toliko dugo raspitivao oko ovog modela(TCL) kao da kupuje RW35 od 2500€
Neki ljudi lakse kupe auto nego on klimu
Pa onda valjda bolje da proveri paket da klima nije olupana...Nego ok igra svakako na kvarno!
Ja se nadam da su igrali fudbal, pa da vidimo kako ce da prodje...
Ti bi da rasipas tudje pare, sudis nekom zasto koristi forum pre kupovine necega, nadas se da su ostetili da vidis kako ce da prodje i to sve ovako javno... kako te nije sramota.

@DukeLander dobar dan cenjena Administracijo. Želeo bih da znam gde nestade moj post? Šta se desilo sa korisnikom Mr.Wolf?
Dobar dan i Vama.
Koliko vidim, post je nestao u moru obrisanog offtopica - i bolje je sto je tako.
Offtopic je uglavnom zbog:
ja mu napisao za njegovo dobro
Nebitan Stefan u prici vec forsiranje "za njegovo dobro", iako je covek lepo napisao zasto i kako i da je njegova odluka. Lepo si napisao "odrasli smo ljudi", ne treba niko nikom da soli pamet sta treba da radi sa njegovim parama.
Kojim povodom? Niti jednu jedinu uvredljivu reč, čak ni u prikrivenom značenju mu nisam uputio. I tužio me administraciji?
Niko tebe nije ni spomenuo administraciji, a i zasto bi, kada si bio najkulturniji sagovornik u diskusiji.
Sto se tice Mr. Wolf, on nije direkto banovan vec je skupio poene za privremeni ban. Cim istekne vratice se.

Stvarno bezveze covek dobije ban zbog nekog tamo egoiste sto sprda forum. Sto rece @style53 , raspituje se za klimu ko zna koliko i sad glumi ludilo a do pre mesec dana nije znao sta je klima. Hoce da mu hladi sa 100W. E moj druze… Ja kada sam uzimao uredjaj od 750€, svega sam par puta postavio pitanje na forumu i to je to. Odluka donesena u roku od dva tri dana i cao zdravo. Ovaj bi da mu tcl radi kao Daikin Ururu-Sarara. Ne moze jare i pare. A onih 70 dinara i dostava, ono je sramotno za komentarisati i hvaliti se na forumu.
Nemoj... dok te lepo molim - nemoj

Moje zapazanje:
Koliko znam Poolmakera sa foruma iako ga ne znam licno, nije njemu bio problem 70 dinara vec drskost kurira zbog zaokruzivanja. Covek je na forumu cinio ljudima free stvari koje mnogo vise vrede nego 70 dinara, tako da ovaj nije bio bezobrazan sam bi mu zaokruzio cifru.
Inace treba videti nemce sta rade za 1 cent a ne 70 dinara... :)

Gotov i februar, evo presjeka stanja za sad (kod mene od marta krece jeftina ljetna tarifa a i vrijeme obično bude daleko toplije pa završetkom februara računam skoro gotovu sezonu, ostalo bude sića)
Inače zima nije imala velikih minusa, preko -12 nije bilo ali sam imao perioda kada je po 10 dana u kontinuitetima bilo minus i preko dana i preko noći i zima je bila hladnija nego prethodne dvije.
Grije se 16 kvadrata + otvorena vrata ka hodniku i wc, izolacija ploče - 20cm vune, + 3 cm stiropor na vanjske zidove, ispod se ne grije.

Oktobar: 30 KW
Novembar: 145 KW
Decembar 263 KW
Januar: 245 KW
Februar: 170 KW

Ukupno 850 KW ili kod mene 156 KM ili oko 80e, mart april i maj ne bi smjeli biti preko 20e ukupno

Prilozi

• viber_image_2025-03-05_13-22-22-052.jpg
    viber_image_2025-03-05_13-22-22-052.jpg
    39.7 KB · Pregleda: 62
Gotov i februar, evo presjeka stanja za sad (kod mene od marta krece jeftina ljetna tarifa a i vrijeme obično bude daleko toplije pa završetkom februara računam skoro gotovu sezonu, ostalo bude sića)
Inače zima nije imala velikih minusa, preko -12 nije bilo ali sam imao perioda kada je po 10 dana u kontinuitetima bilo minus i preko dana i preko noći i zima je bila hladnija nego prethodne dvije.
Grije se 16 kvadrata + otvorena vrata ka hodniku i wc, izolacija ploče - 20cm vune, + 3 cm stiropor na vanjske zidove, ispod se ne grije.

Oktobar: 30 KW
Novembar: 145 KW
Decembar 263 KW
Januar: 245 KW
Februar: 170 KW

Ukupno 850 KW ili kod mene 156 KM ili oko 80e, mart april i maj ne bi smjeli biti preko 20e ukupno
Hvala na prikazanoj statistici za ovu grejnu sezonu.

Ja imam 2 tcl i 2 hisense. Hisense je efikasniji za 10-20% ali tcl nize modulira i softver malo ljepse radi, npr sto se tice defrosta. Zadovoljan sa sve 4
Pitah na drugoj temi u vezi nabavke klime za dnevnu sobu (oko 20m2), dao si mi par vrlo korisnih saveta, a sad nadjoh citajuci teme o klimama, ovu tvoju o TCL klimi. Vidim da si zadovoljan tim modelom, a videh i tvoju statistiku potrošnje, to izgleda stvarno dobro. Misliš li da bi slična TCL klima meni dobro završila posao? Kako se ponašala kod tebe tokom zime, u vreme minusa?
Znam da nema nikakve veze, imamo par TCL Tv-a koji rade odlično, možda generalno nije loša firma, iako su kinezi? ;)

Ja imam dva kineza,vox i aeri,odradili zimu bez problema,nema to veze sto su kinezi,ova tcl je odlicna isto a jeftina,i nju cu da uzmem sad na leto da kompletiram celu kucu🤣

Pitah na drugoj temi u vezi nabavke klime za dnevnu sobu (oko 20m2), dao si mi par vrlo korisnih saveta, a sad nadjoh citajuci teme o klimama, ovu tvoju o TCL klimi. Vidim da si zadovoljan tim modelom, a videh i tvoju statistiku potrošnje, to izgleda stvarno dobro. Misliš li da bi slična TCL klima meni dobro završila posao? Kako se ponašala kod tebe tokom zime, u vreme minusa?
Znam da nema nikakve veze, imamo par TCL Tv-a koji rade odlično, možda generalno nije loša firma, iako su kinezi? ;)
Sluzila me je dobro, sta jest jest, nije bilo na forumu zamjerki za tcl. Vidi samo da bude sa grejacem tacne

Posle citanja na forumu se opredelio za ovu klimu.
Danas je uzeo, a ugradnja se ocekuje do kraja meseca.
Do sad sam koristio Midea (kod roditelja), Daikin u firmi.

Nadam se da ce zavrsiti posao
IMG_2310.jpeg

Zapravo nema, svega 3, ostalo su njihove varijacije

Sluzila me je dobro, sta jest jest, nije bilo na forumu zamjerki za tcl. Vidi samo da bude sa grejacem tacne
Izgleda da je problem naći sa grejačem tacne, to si i ti video, da u Srbiji izgleda nema tih modela (ili ja ne umem da nađem 😒). Izgleda da si i ti svojim pozitivnim pisanjem (a i videom na YT?) doprineo da i ako je bilo takvih TCL klima ovde - sada ih više nema. (Šaaaalim se, naravno, ali vidiš da si pokrenuo hajp 😁).
Posle citanja na forumu se opredelio za ovu klimu.
Danas je uzeo, a ugradnja se ocekuje do kraja meseca.
Do sad sam koristio Midea (kod roditelja), Daikin u firmi.

Nadam se da ce zavrsiti posao
Pogledajte prilog 484057
Čestitam! 😁
Baš me zanimaju iskustva, ali za to će morati da se sačeka neki mesec, a i zima je uskoro gotova.

Kakva je bila cena?

Izgleda da je problem naći sa grejačem tacne, to si i ti video, da u Srbiji izgleda nema tih modela (ili ja ne umem da nađem 😒). Izgleda da si i ti svojim pozitivnim pisanjem (a i videom na YT?) doprineo da i ako je bilo takvih TCL klima ovde - sada ih više nema. (Šaaaalim se, naravno, ali vidiš da si pokrenuo hajp 😁).

Čestitam! 😁
Baš me zanimaju iskustva, ali za to će morati da se sačeka neki mesec, a i zima je uskoro gotova.

Kakva je bila cena?
I ja sam trazio,kod nas su tcl modeli bez grejaca izgleda ili barem ne pise nigde da ima grejac.

I ja sam trazio,kod nas su tcl modeli bez grejaca izgleda ili barem ne pise nigde da ima grejac.

@LucasP unosi zabunu zato sto on nema TCL vec Frozzini klimu, i svaki put to vesto propusti da napise.

Ima TCL sa grejacem ali to izlazi iz ranga tih jeftinijih klima jer je 50% skuplja
https://ananas.rs/proizvod/tcl-tac-...click&utm_campaign=bidding&utm_term=es_0_1_pp

TCL ima 3 serije sa raznim varijacima, pricali smo na prethodnim stranama o razlikama:
poredjano od najmanje do najjace
  • elite (negde pise lite negde ne pise, ista je klima) 20kg spoljnja
  • T-pro (negde je zovu Ocarina) 22.5kg spoljnja
  • TPG31 25kg spoljnja

Sve rade lepo.

@LucasP unosi zabunu zato sto on nema TCL vec Frozzini klimu, i svaki put to vesto propusti da napise.
Pa slazem se donekle, znam da frozzini nema svoje klime vec kupuje tcl pa sam bio ubjedjen da ih prodaje i tcl jer inace nemaju milion modela kao drugi proizvodjaci...

Ne sumnjam da si imao dobru nameru,

ali dosta ljudi je zbunjeno posto se na srpskom trzistu Frozzini brend ne nudi a TCL zvanicno ima svoje modele drugacijih specifikacija, tako da je neophodno napisati da je u pitanju Frozzini brend a ne TCL, posto su svi posle tebe pisali iskljucivo o TCL modelima.

To je posao za moderatora koji razume o cemu se ovde govori, i da sredi ovu temu posto sada vec ima puno korisnih informacija ili napravi dve odvojene.

Na srpskom trzistu Tesla ima modele koji takodje proizvodi TCL pa mozda medju njima vredi traziti neki model slican tom Frozzini-ju
Kako su se pokazale kod vas te dve klime, generalno, što se tiče rada, grejanja itd (ako nije rano za procenu)?
elite odlicno greje malu prostoriju temperatura tacna u pola stepena uvek.
Tpro ne koristimo za grejanje, tako da ne znam, hladi dobro

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno