80% klima nema temperaturu prostora jer se senzor temperature nalazi u unutrasnjoj jedinici koja je pri plafonu i tu je temperatura obicno za 1-2-3 stepena veca nego na visini na kojoj se boravi + senzor je uz izmjenjivac koji je takodjer topal. Tako da ta ocitanja obicno nisu bas precizna i sluze klimi da mjeri temmperaturu ulaznog vazduha i tako kalkulise kako ce raditi... klime koje pokazuju tu temperaturu obicno koriste "algoritam" koji spuste tu ocitanu temperaturu da bi se dobila priblizna realna temperatura prostorije ali najcesce to nije to (posebno dok klima radi).Ugradio sam ovih dana dve klime. Jednu Vox IJF12 i TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH TPro. Jel moguce da 20k skuplji TCL nema na app temperaturu prostora. Ima funkciju ifeel na daljinskom ali nema prikaz na app
to je kao da mjeris temperaturu stana 30cm od sporeta na kojem lozis drvaTo nije bas tacno
ja sam jedino TCL video da nema prikaz unutrasnje temperature, i o tome sam vec pisao da je to mana.
naravno da nas sve zanima koja je temperatura prostorije pa cak i ako je izmerena do plafona.
Ima Vivax prikaz i u principu ne služi ničemu...To nije bas tacno
ja sam jedino TCL video da nema prikaz unutrasnje temperature, i o tome sam vec pisao da je to mana.
naravno da nas sve zanima koja je temperatura prostorije pa cak i ako je izmerena do plafona.
Kod mene na Daikinu na 4 metra od klime i metar visine izuzetno precizno pokazuje temperaturu.ta ocitanja obicno nisu bas precizna
Neki imaju, ali je izuzetno neprecizno. Procesor se zagreva na preko 50°c, baterija na 35°c, ekran, telefon je obično u džepu gde je toplije, i sve to utiče. Ima da se uradi kalibracija ali se uslovi u telefonu stalno menjaju pa nikad nije precizno.Najveća je misterija zašto mobilni telefoni nemaju prikaz ambijentalne temperature pored silne elektronike
Kazem za senzor temperature koji bude u unutrasnjoj jediniciKod mene na Daikinu na 4 metra od klime i metar visine izuzetno precizno pokazuje temperaturu.
Upravo na taj senzor i mislim. Pokazuje 24°c isto kao i termometar udaljen 4 metara dalje na metar visine. Kod mene je baš precizan.Kazem za senzor temperature koji bude u unutrasnjoj jedinici
Pa fino bogme. Nisam ni jednog kineza vidio da mu je ovo precizno, sto klima vise radi od paljenja to je nepreciznijeUpravo na taj senzor i mislim. Pokazuje 24°c isto kao i termometar udaljen 4 metara dalje na metar visine. Kod mene je baš precizan.
Nisi javio 🙃Sutra mi stavljaju Frozzini pa javim šta bude.
Montaža je trajala 2,5 sata. 3 metra instalacija, svaka cijev zasebno izolirana, vakumiranje urađeno. Klima je u sobi od 10 kvadrata sa dva vanjska zida i nalazi se na spratu kuće bez ikakve izolacije, iznad nje je potkrovlje, na krovu samo crijep. Vrata su otvorena i dogrijava dugački hodnik, temperatura setovana na 26°C u modusu grijanja, fan2, i stabilno održava sa 136w. Vanjska temperatura je bila 17°C. Jedina stvar koja mi smeta je što čujem blagi "naponski zvuk" u sobi. Taj zvuk pravi vanjska jedinica čak i kad je klima isključena. Ne znam da li je to normalna pojava jer mi je ovo prva klima.Nisi javio 🙃
Hvala na detaljnom opisu....mozda porucim ovu,to je ista ?Montaža je trajala 2,5 sata. 3 metra instalacija, svaka cijev zasebno izolirana, vakumiranje urađeno. Klima je u sobi od 10 kvadrata sa dva vanjska zida i nalazi se na spratu kuće bez ikakve izolacije, iznad nje je potkrovlje, na krovu samo crijep. Vrata su otvorena i dogrijava dugački hodnik, temperatura setovana na 26°C u modusu grijanja, fan2, i stabilno održava sa 136w. Vanjska temperatura je bila 17°C. Jedina stvar koja mi smeta je što čujem blagi "naponski zvuk" u sobi. Taj zvuk pravi vanjska jedinica čak i kad je klima isključena. Ne znam da li je to normalna pojava jer mi je ovo prva klima.
Da, to je istaHvala na detaljnom opisu....mozda porucim ovu,to je ista ?
![]()
Inverter klime - cene | Inverterske klime 9, 12, 18, 24 | Ananas
Veliki izbor inverter klima online - LG, Hisense, Tesla i mnogi drugi brendovi! Štede električnu energiju i ravnomerno hlade/greju prostoriju - poruči online!ananas.rs
Jesi probao aplikaciju,kako radi?Da, to je ista
Aplikacija je super, sve osnovne funkcije dobro rade, neke su fabrički isključene kao npr. Gen funkcija s kojom se limitira snaga kompresora.Jesi probao aplikaciju,kako radi?
Onda je vjerovatno do instalacije. Ali majstor se čudio kako je tiha vanjska jedinica. Ako sakupim hrabrosti, popeti ću se na krov garaže da je malo poslušam.Moja nema taj zvuk
Ne, nista. Kao da je nema@LukasP Čuje li se kod tebe zujanje kod unutrašnje jedinice kad je u standby modu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari