Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne važi to za iRačun

Sad gledam da otvorim iRacun i kaze godisnja clanarina za koriscenje debitne Visa kartice 1000 rsd. Slaba vajda od besplatnog odrzavanja racuna.
Ovaj tarifni stav se primenjuje za račune koji nisu ugovoreni na daljinu. Takođe, tarife i dalje predviđaju samo digitalnu karticu, ali opštim uslovima je krajem prošle godine dopunjeno da se ugovaraju fizička i digitalna Visa kartica.
Edit: Pre dopune opštih uslova, između novog i aktuelnog tipa iRačuna je važila ova odredba pa oni koji su ugovorili samo digitalnu, morali bi da je plaćaju ili da gase račun, čekaju 6 meseci pa ponovo otvore drugi.

Poslednja izmena:
Ne primam platu nego imam redovnu uplatu svakog meseca od strane pravnog lica (izdavanje stana).
Moguće da oni to vide kao platu?
Redovno me zovu i nude kartice, kredite i sve ostalo.

Ne vide. Ima razlike izmedju stalne plate. ugovora o povremenim poslovima i ovih ostalih uplata. Tako da sve znaju. Jedino sto vide da imas redovne mesecne prihode sto im odgovara. Sa druge strane meni su ponudili ako prebacim zaradu i ako je iznos veci od 35.000 tek tada mogu. Jer ja nemam nikakve redovne prihode. Ali istina imam povremene uplate

Ps. Mislio sam nemam redovne prihode kod moby banke. Čisto menja suštinu malo. Sad videh

@Nista može, ali nije preporučljivo. PayPal zahteva da banka za MasterCard podržava instant transfer i povlačenje je moguće isključivo po njihovom katastrofalnom kursu u dinarima (oko 113 dinara za evro). Plus, Mobi banka dodatno naplaćuje naknadu za uplatu na karticu (3% od iznosa, do 1.9. 2,1%). Iz ovog razloga, preporuka je Visa kartica (dinarskog iRačuna vezana za devizni iRačun) kojoj možeš da tražiš od support-a da ti namesti i drugu valutu osim EUR (USD, GBP...) ako tako primaš uplate.

pokusavam da platim fizickom licu iz grčke, popunim sve podatke, i trazi mi da prilozim dokument... kakav dokument? mozda neku izjavu o uplati.. koja treba da glasi kako?

Moras da prilozis osnov po kome uplacujes novac. To moze da bude ugovor o najmu, prodaji, rezervacija smestaja itd

@Nista može, ali nije preporučljivo. PayPal zahteva da banka za MasterCard podržava instant transfer i povlačenje je moguće isključivo po njihovom katastrofalnom kursu u dinarima (oko 113 dinara za evro). Plus, Mobi banka dodatno naplaćuje naknadu za uplatu na karticu (3% od iznosa, do 1.9. 2,1%). Iz ovog razloga, preporuka je Visa kartica (dinarskog iRačuna vezana za devizni iRačun) kojoj možeš da tražiš od support-a da ti namesti i drugu valutu osim EUR (USD, GBP...) ako tako primaš uplate.
Kad god placam nesto preko PayPal-a mogu da biram da se naplati u originalnoj valuti sa multivalutnog racuna umesto konverzije u dinare.

• Like
Reagovanja: uji
Ne znam detalje, ovo stoji na njihovom sajtu. Pisi im na chatu pa vidi.

pokusavam da platim fizickom licu iz grčke, popunim sve podatke, i trazi mi da prilozim dokument... kakav dokument? mozda neku izjavu o uplati.. koja treba da glasi kako?
Plati mu pomoću Paysend-a. Imaš temu o tome na ovom forumu.

Ja sam to uplacivao kao pomoc ili poklon cini mi se... Pre par godina je prolazilo bez problema. A prilaze se ako se dobro secam kopija pasosa...

Kad god placam nesto preko PayPal-a mogu da biram da se naplati u originalnoj valuti sa multivalutnog racuna umesto konverzije u dinare.
Nisam razmišljao na temu plaćanja, već samo o povlačenju. Zahvaljujem!

:( - tako je to kada se ne gleda tarifnik ,a i pri kreiranju naloga pise iznos provizije....

Bolje bi prosao da si koristio Ria ili WesternUnion

nemam western u mom mestu, a voznja i propusteno vreme... ***.. nek ide zivot 🤣

Sta im sad ovo znaci? Hocu da platim racun za struju kao do sada...

Prilozi

• Screenshot_20230515_231327_Mobi Banka.jpg
    Screenshot_20230515_231327_Mobi Banka.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 52
Kod njih kada nema na qr kodu adresa mozes da se slikas, nema nacina da moze da se ispravi!!! Uplati rucno...

Uplacujem preko sacuvanog obrasca ne preko qr koda...

A nece ni preko qr koda...

Poslednja izmena:
To znači da si više puta pokušavao i da ne možeš da platiš račun trenutno....njihova poruka je naravno glupa, traže od tebe da proveriš da li je račun već plaćen u listi transakcija

Platio sam preko inteze, pa probao da prebacim novac na intezin racun, ista poruka... Nisam probao vise puta, kod prvog pokusaja mi je ta poruka izasla. Ocigledno jos jedan u nizu misterioznih bagova... Popodne je sve radilo normalno, platio ratu za porez regularno.

Hm da, onda je popunjen slot za hitne naloge i onda tek od ponoci ili ujutru mozes ponovo, to je jedan od razloga zasto sam presao na free nalog i drugu banku.

Definitivno imaju glupe poruke i moras da im pises da bi skonta sta je problem.

Poslednja izmena:
Kakav slot za hitne naloge, pustio sam jedan nalog danas... Nebitno na kraju, verujem da ce do sutra biti ok ..

Verovatno...sa njima se nikada ne zna...imaju slične probleme i sa drugim uslugama...TV, mobilni net...

Uplacujem preko sacuvanog obrasca ne preko qr koda...

A nece ni preko qr koda...
Ja juče platio preko QR koda 4 računa ( 2 struja, 2 informatika) u nizu, za redom, za 4 minuta ukupno. Bez problema, kao i do sada. Koristim progresiv +, ako je to uopšte bitno.

Mislim da je ovo poruka koja se pojavi kada, iz nekog razloga, instant plaćanje ne uspe, što znači da sredstva nisu preneta instant, već će čekati "kliring" redovni (nekoliko puta dnevno u toku radnog vremena). Znači ako je bilo uveče, onda će nalog biti izvršen konačno tek ujutru posle 9h ili tako nešto.

Sada čitam za progresiv plus i ne mogu nigde da nađem da je besplatno , već da je 400 din uz neke pogodnosti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno