Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Da podelim i ja moja iskustva zs Gree Amber,red je..😉Stan,pvc prozori..greje se dnevna,kuhunja,hodnik,bez spoljne izolacije oko 30 kw.u decijoj sobi od 10kv. Ta3.5.Dnevna temp.za danasni dan 2-8C.Potrosnja na zadatu temp.od 19.stepenu fan 1(nama je to sasvim ok).za nepuna 24h.potrosnja 5.5kw.

Los raspored zvucnika za 5.1.sistem..za bolji uzitak razbacaj ih po uglovima sobe😁😉Salim se malo...imam isti modek Ambera..Izbacih malopre da mi je za 24h.na zadatih 19c.potrosila manje od 5.5.kw.za grejanje oko 30kv.ja sam prezadovoljan za sada..Mozemo razmeniti iskustva za Amber F.bok.prof.Mitrovic Srdjan Djidji
Zvucnici kao i ceo dvd sistem su stari oko 20 godina tesko ih uopste i namestim jer led indikatori na sistemu (mini ekran)rade po par sekundi pa se iskljice tako da svako ukljucivanje
istog je pravi kosmar i zahteva sigurno oko 5 min podesavanja a redovno i duze...
E sad ja opet kazem da se vise dogrevam sa svojom klimom jer sam vec upalio etazno radi probe a posle kad sam ga upalio nemam nameru ni da ga gasim. Iduce godine ga ne palim verovatno uopste... Kada klima radi samo po par sati od 350 do 450w kad radi po ceo dan na kraju dana mi je bio prosek blizu tvojeg (od 250 do 350)stim sto se kod mene dogreva 60 kvadrata. Drago mi je da si prezadovoljan kao i ja druze..

Da podelim i ja moja iskustva zs Gree Amber,red je..😉Stan,pvc prozori..greje se dnevna,kuhunja,hodnik,bez spoljne izolacije oko 30 kw.u decijoj sobi od 10kv. Ta3.5.Dnevna temp.za danasni dan 2-8C.Potrosnja na zadatu temp.od 19.stepenu fan 1(nama je to sasvim ok).za nepuna 24h.potrosnja 5.5kw.

Los raspored zvucnika za 5.1.sistem..za bolji uzitak razbacaj ih po uglovima sobe😁😉Salim se malo...imam isti modek Ambera..Izbacih malopre da mi je za 24h.na zadatih 19c.potrosila manje od 5.5.kw.za grejanje oko 30kv.ja sam prezadovoljan za sada..Mozemo razmeniti iskustva za Amber F.bok.prof.Mitrovic Srdjan Djidji
Zadata temperatura 19 stepeni da li održava tu temperaturu ili ide neki stepen preko.Koliko je prijatno boraviti u prostoriji u kojoj je temperatura 19 stepeni.

Zadata temperatura 19 stepeni da li održava tu temperaturu ili ide neki stepen preko.Koliko je prijatno boraviti u prostoriji u kojoj je temperatura 19 stepeni.
Za dva stepena je visa.. sto je nama sasvim ok.iako imam klinca od 9.god.godinama smo navikli na ovu temp.e sad kad se spusti ispod 0..videcemo sta ce biti..nisam brobao na auto..ili ifeel funk.za.sada je ovako ok.Praticu pa cu preneti iskustva..mozda nekom bude od koristi..😇

Prilozi

• IMG_20221128_124108.jpg
    IMG_20221128_124108.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Jedno pitanje, do pre par dana klima dok radi( gree muse 18)balon koji smo postavili da curi kondez se napuni vrlo brzo a poslednja dva dana uopste ne curi.
Sutra ce doci majstori, da li sme klima da radi ili da je iskljucimo??

Pozdrav svima. Jedno pitanje, do pre par dana klima dok radi( gree muse 18)balon koji smo postavili da curi kondez se napuni vrlo brzo a poslednja dva dana uopste ne curi.
Ako greje i radi kako treba ne diraj nista

Majstori će doći zbog?

To je zato sto nema vlage napolju, ako dodju majstori casti ih barem po crvenu...

Pa moraju malo da dopune fluid, troši se to...

I evo pi obecanju da podelim iskustvo. Ugradili smo gree muse 18 i gree premium amber 12, stan 75kv, kuca je u pitanju, visoki plafon, ali dobra izolacija i pvc prozori.
Mi se kuvamo unutra kad klime rade na 23 stepena. Klime su u dve sobe postavljene ali bez problema kad su vrata otvorena greje se ceo stan.
To je za sada, videcemo kad bude neki veci minus.

Nije mi baš najjasnije čemu meriti potrošnju uređaja tipa klima. Potrošnja zavisi od mnogo faktora. Mogu da razumem da se u početku traži neki optimum između potrošnje i toplote prostora,ali opet osećaj toplote je subjektivan. I kad podesiš klime da rade najoptimalnije, čemu onda meriti potrošnju! Klime baš nisu tip uređaja za koje kažeš e troši više nego što sam mislio ili piše u flajeru pa ću da ih vratim... Ali od kako sam presao na grejanje klimama dobio sam komoditet, koji svima preporučujem. Plus najjeftiniji vid grejanja na struju.
Na primer da se svake godine divim kako me grejanje klimama kosta 40.000 dinara manje nego komsiju sa istom kvadraturom stana koji se greje preko gradske toplane... Glup primer, ali tako je...

Ja sam je juce ugradio. Trebalo bi da modulira lepo, medjutim za sada to nisam primetio. Ispod 450w nikako. Jedostavno kad zagreje, iskljuci kompresor i to je to. Mozda kad.budu nize temperature se drugacije ponasa, ili je mozda nesto.drugo u pitanju, Bergen mi je odlicno modulirao, umeo da spusti i na 220w, 3 sezone, a i pre 4 nedelje kad sam ga ukljucivao. Medjutim vidim juce i danas i on 450w najnize i iskljuci kompresor... videcemo ovih dana kako ce biti.
Isto se ponasa i moj Aber komfort u stanu..spusti.don550..i.ugasi se..zadata temp.je nekad 19..nekad 20..fan 1.grejem dnevnu,kuhinju,hodnik.oko.30kv...evo i potrosnje za juče..
Da li je neko koristio amber komfort za grejanje.Da li je bolja od ove nove

I evo pi obecanju da podelim iskustvo. Ugradili smo gree muse 18 i gree premium amber 12, stan 75kv, kuca je u pitanju, visoki plafon, ali dobra izolacija i pvc prozori.
Mi se kuvamo unutra kad klime rade na 23 stepena. Klime su u dve sobe postavljene ali bez problema kad su vrata otvorena greje se ceo stan.
To je za sada, videcemo kad bude neki veci minus.
Smanjite na 21c.ustedece te neki kw.😁

Prilozi

• Screenshot_20221129_185028_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20221129_185028_com.wooxhome.smart.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20221128_124108.jpg
    IMG_20221128_124108.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 49
Pozdrav svima, samo da se javim i da definitivno otklonim svaku sumnju loše modulacije novog modela "Gree Muse comfort evo". Klima odlično modulira što se vidi u ovim hladnijim danima. Stepen modulacije zavisi ponajviše od kvadrature koja se greje (ja grejem preko 40kv) i od toplotnih gubitaka i tu je TAČKA. Svi oni koji se hvale modulacijom od 200-300w pozdravljam, ali da budemo jasni, ta modulacije nije samo do kvaliteta klime već ponajviše iz razloga koje sam gore napisao. Kod mene nema izolacije stolarija je pola pola, a zidovi su od pečene cigle kao što sam i ranije napomenuo. Na zadatoj temperaturi od 24C klima izmodulira na nekih 460w, ide i niže ali nisam uspeo da uhvatim, biće prilike pa ću i to da odslikam. Uvek koristim IFeel funkciju na daljinskom. Kada startujem klimu krene od nekih 1400 i kroz sat vremena spusti na 460w. Što se tice defrosta, kada je bilo dosta magle išla je nekoliko puta u toku dana.

Toliko za sada, javljam se sa novim iskustvima.

Prilozi

• Screenshot_2022-11-30-02-19-13-956_com.gosund.smart.jpg
    Screenshot_2022-11-30-02-19-13-956_com.gosund.smart.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 46
Bitno je samo da odrzava zadatu temperaturu.

ta modulacije nije samo do kvaliteta klime već ponajviše iz razloga koje sam gore napisao.
Dobra modulacija je skup svega toga: kvalitetno uradjenog uredjaja, velicine prostora I izolacije istog.
Ti imas pristojnu kvadraturu slabo izolovanog prostora, I neki realan podatak o minimumu modulacija te klime je tesko ispratiti.

Pitanje za sl.grejnu sezonu..Decija soba u stanu stamb.zgrade..oko 12kv.kvalitetna stolarija bez spoljene izolacije..Dali.uzeti Gree Musu evo 9-ku..ili ici na 12-ku..po meni prejaku za tako malu kvadraturu..trenutna razlika u ceni oko 8.000..Dali bi se ustedela.struja na slabiju klimu..ili ici na jacu kako bi "mozda"bolje modulirala..U stanu ima jos jedna spavaca soba(trenutno se nekoristi,mozda nekad..)Dnevna se greje za Abmer komfort 12-ku..

Nema. Grijac vanjske tacne sluzi samo da ne zaledi voda od defrosta kad se zaredaju minusi. Na same performance uredjaja nema neki uticaj. Mozes i sam dodati za nekih 20-30 eura, nikakva nuklearna fizika.

Ok.hvala na brzom odgovoru...onda cu ici na neki jeftiniji model...Kao sto.rece Polar..jer tu je vec razlika.i preko 10-15.000..taman za ugradnju😁

Da ne poverujete...
Posto sam i ja jedan od onih koji su konacno odlucila da sa grejanja na drva zarad ustede predju na grejanje na inverter klimu, citajuci stotine komentara ipak se odlucim da rizikujem i kupim Gree Muse Evo 12k. Razlog tome je najvise to sto bi ona trebala da pruzi za ulozen novac pod uslovom da sve radi kako treba...
I tako dodje ovlasceni montazer, prvo je i on sam izhvali za sve pare, izvadi iz kutije, izmeri, izbusi, postavi, poveze, pusti u rad dok pijemo kaficu nekih 20-ak minuta, kaze sve je ok i to je to. Ja naravno odmah krenem da isprobavam koje su joj mogucnosti, funkcije itd... i prezadovoljan sto je sve kako treba podesim temperaturu na 24c i ostavim da radi. Prodje tako par dana, dnevna spoljna temperatura oko 15-ak stepeni, jutarnja oko 5c, klima lepo radi, modulira, ponekad duva toplije, ponekad hladnije pa se ponekad i ugasi, u sustini sve deluje normalno.
Medjutim ponekad primetim da je u kuci toplije nego sto bi trebalo da bude a kao za inat termometar trenutno nemam nego preko TEMP funkcije na klimi proverim koliko je u sobi i to obicno bude stepen manje od zadate ili bas toliko koliko treba. Ajde reko mozda mi se samo cini jer je u medjuvremenu napolju zahladnelo pa je veca temperaturna razlika i sam subjektivni osecaj.

Ali vraga... Pre dva dana ulazim u kucu kad me toplotni udar nije strefio 😲 Temperatura na klimi podesena na 24 a u kuci rekao bih 34, a ona i dalje duva vrelo. Proverim sobnu temperaturu na klimi a ona pokazuje 20c. Prvo sto mi je proslo kroz glavu je da je termometar ili sama unutrasnja jedinica nesto prezubila pa probam da je po Srpski isklucim i posle par minuta ukljucim, ali ona i dalje isto. Smanjim temperaturu na 19c ona se normalno ugasi, reko dobro je bar nesto radi ali kada vratim na 24 ona krece ponovo da greje bez obzira sto je prava temperatura u kuci preko 30c.
Eeee, pomislim to je to, rizikovao si i dobio si problem kao i mnogi na forumu ☹️ ali mi pade na pamet da probam I FEEL funkciju i eto iznenadjenja, sve radi kako treba. Sad sam siguran da je "samo" unutrasni senzor temperature u kvaru. Vec sam resio da zovem servis i reklamiram ali djavo mi ne da mira pa reko ajde pre toga da pogledam gde se u stvari nalazi taj senzor temperature na unutrasnjoj jedinici. Cini mi se da sam video neke rupice na desnoj bocnoj strani jos kad smo ugradjivali klimu pa pomislih da je verovatno tu. I tako pridjem sa desne bocne strane, stavim ne znam ni ja zbog cega ruku preko tih rupica a ona LEDENA... A uuuu... sta je sad ovo... pa nije ni cudo sto nece da iskljuci.
Ljudi, ladno je u kuhinji sve vreme bio ukljucen aspirator iznad sporeta i pravio vakum u kuci jer sve perfekno dihtuje a hladan vazduh je kroz rupu na zidu na desnoj strani klime gde su izbacene cevi napolje do spoljne jedinice, ulazio po malo i hladio bas taj deo klime gde se nalazi senzor temperature. Ugasim aspirator, unutrasnja jedinica se ugreja i sve ponovo poce normalno da radi 😀😀😀
Naravno problem je i taj sto rupa kroz koju su izbacene cevi napolju nije necim zatvorena i zadihtovana nego ima dovoljno mesta da ulazi spoljni vazduh unutra. To cu resiti najverovatnije pur penom sa spoljne strane jer nemam namere sam da skidam unutrasnju jedinicu a mislim da nema ni potrebe. Rupa je normalne velicine, nije prevelika ali se nalazi bas iza samog senzora temperature i dovljna je da pod odredjenim uslovima prolazi vazduh kroz nju.
Trenutno klima radi na I FEEL funciju bez ikakvih problema dok ne resim problem sa rupom 😁
Sta da vam kazem... Da nisam slucajno dodirnuo i osetio hladan vazduh sada bih i ja bio jedan od onih sto pljuju Gree klime kako ne rade kako treba 😂😂😂

He, zanimljiv slučaj. Moj je savet da ne puniš rupu pur penom već zagipsaš ako može da se priđe ili popuniš nečime što će da omogući lako vađenje cevi za ne daj Bože, nešto tipa žive gume npr

To sto prije zadihtuj. Osim bespotrebnih toplotnih gubitaka i sto remeti rad klime tu ti se moze zalec svakakvih bubetina, miseva itd. Ugl idi po pur pjenu kad vec to majstori nisu odradili(a trebali su). I ne stedi, dobro napuni unutra.

Edit: poslusaj nuka za materijal ipak je serviser bolje se razumije u to

Imao sam taj problem, pre 6-7 godina. Pisao na staroj temi, isto Gree. Jedino sto se kod mene ispoljavalo kada je duvao jak vetar. Tipa setujem je na 18C, a ona przi u sobi, kada kliknem da vidim koju temp procenjuje u sobi, ona kaze 16C, a realno je bar 25C i ona przi li przi. Popunio onom slabom pur penom i od tada bez problema.

Inace taj taster temp ne pokazuje realnu temperaturu, niti u sobi, niti gore kod klime, vec "procenjenu". Nemoj to da te zbunjuje. Kupi neki najobicniji termometar da bi ispratio njen rad.

Imao sam taj problem, pre 6-7 godina. Pisao na staroj temi, isto Gree. Jedino sto se kod mene ispoljavalo kada je duvao jak vetar. Tipa setujem je na 18C, a ona przi u sobi, kada kliknem da vidim koju temp procenjuje u sobi, ona kaze 16C, a realno je bar 25C i ona przi li przi. Popunio onom slabom pur penom i od tada bez problema.

Inace taj taster temp ne pokazuje realnu temperaturu, niti u sobi, niti gore kod klime, vec "procenjenu". Nemoj to da te zbunjuje. Kupi neki najobicniji termometar da bi ispratio njen rad.
Gde je taj taster?

Na daljinskom upravljaču? A klima na displeju pokaže temp. Piše sve u uputstvu.

Dali moze Amber da pokazuje temperaturu vani posto na daljinskom ima ta opcija.Ja sam probao i ne radi.Zna li ko nesto o tome?

Nazad
Vrh Dno