Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Prenosi vibracije na zid, nezgodno mesto gde je postavljena verovatno.

Da li ima neka app za merenje potrošnje ili mora smart utičnica

Da li ima neka app za merenje potrošnje ili mora smart utičnica
Mora smart uticnica gree nema te senzore,a i pitanje koliko su precizni ti senzori u klimama?!
najbolje treća strana,ako Vam je to bitno znati precizno.

Nikakva raketna nauka nije u pitanju. Preciznost je sasvim zadovoljavajuća.

Nije mi baš najjasnije čemu meriti potrošnju uređaja tipa klima. Potrošnja zavisi od mnogo faktora. Mogu da razumem da se u početku traži neki optimum između potrošnje i toplote prostora,ali opet osećaj toplote je subjektivan. I kad podesiš klime da rade najoptimalnije, čemu onda meriti potrošnju! Klime baš nisu tip uređaja za koje kažeš e troši više nego što sam mislio ili piše u flajeru pa ću da ih vratim... Ali od kako sam presao na grejanje klimama dobio sam komoditet, koji svima preporučujem. Plus najjeftiniji vid grejanja na struju.

Nije mi baš najjasnije čemu meriti potrošnju uređaja tipa klima. Potrošnja zavisi od mnogo faktora. Mogu da razumem da se u početku traži neki optimum između potrošnje i toplote prostora,ali opet osećaj toplote je subjektivan. I kad podesiš klime da rade najoptimalnije, čemu onda meriti potrošnju! Klime baš nisu tip uređaja za koje kažeš e troši više nego što sam mislio ili piše u flajeru pa ću da ih vratim... Ali od kako sam presao na grejanje klimama dobio sam komoditet, koji svima preporučujem. Plus najjeftiniji vid grejanja na struju.
Od reci do reci tako jeste, ako se nekom ne svidja u sumu pa seci drva brate, otpadnu ledja... dodjes kuci ko dvogrba kamila, puzis ko krmaca pred prasenje, ma bezi bre klima je mama u današnje vreme.Parno grejanje imam ma ne palim ga, jer nema sume vise.Sezona 12 prikolica drva pukne, da sam bio pametan da kupim i ranije i prodam sva nasecena drva.

Kako upaliti ovu 🌲 na daljinskom upravljaču?
Preko aplikacije može.

Prilozi

• gree-wall-mounted-g-tech-remote-controller-yau1fb-600x800px-72dpi.png
    gree-wall-mounted-g-tech-remote-controller-yau1fb-600x800px-72dpi.png
    152.9 KB · Pregleda: 110
Pitam ovde pošto me interesuje za gree, mada je moglo i na opštu temu.
Koja je očekivana temperatura na izduvu kada se podesi maksimalna temperatura?
Neko je merio i objavio prošle godine, ali da ne listam pola foruma zbog tog podatka. Ako se ne varam negde oko 50 stepeni?

Mislim da to varira od klime do klime. Na mom amberu nisam merio nikada, doduše nikad nisam ni postavio maksimalnu temperaturu.

Imas na strani 14, moja merenja prilikom -9C spoljne temp (inace ta noc je bila najhladnija protekle sezone i dostignut je minimum od -12C za Nis). U sustini, izmenjivac unutrasnje je dostigao 58C, kada klima vec obara frekvenciju kompresora, kako ne bi doslo do pregrevanja. Na 62C, se vec aktivira zastita i kompresor se iskljucuje. Kada izmenjivac dostigne 55C, podizanje frekvencije nije dozvoljen... Tako je bar kod mog modela.

Heating overload
a. If T tube52, the unit will return to its original operation state.
b. If T tube55, frequency rise is not allowed.
c. If T tube58, the compressor will run at reduced frequency.
d. If T tube62, the compressor will stop and the indoor fan will blow residue heat and then stop.

• Like
Reagovanja: RRR
Da li neko ima gree amber comfort 12?zanima me kakva je kako modulira i greje,sa ugradnjom je 820e,

Nova muse za sad odlicna ,veoma tiha i odrzava dobro zadatu temperaturu.videćemo još račun za struju.😆😆😆

Pri dnevnim temperaturama koje sada preovladavaju (cca 20°C), taj podatak je potpuno irelevantan, i mnogo vise zavisan od nekih drugih (opste poznatih) cinilaca, nego od kvaliteta i "kulture rada" uredjaja.

Mene bi, recimo, mnogo vise zanimalo da li ta klima ima problem sa pojavom suvih defrosta na tim temperaturama, ili (neprijatno) prohladnim izduvom u monitoring modu (kod grejanja), kao pojedini uredjaji manje kvalitetnih brendova.

Poslednja izmena:
Pa preko dana se ne pali a uveče jednom ,i u toku noći jednom.pre nekoliko dana kad je uveče bila temperatura oko 5 stepeni palila se na svakih sat vremena i radila 5 -10 minuta.temperaturu odrzava stepen razlike

Da li neko ima gree amber comfort 12?zanima me kakva je kako modulira i greje,sa ugradnjom je 820e,
Ja sam je juce ugradio. Trebalo bi da modulira lepo, medjutim za sada to nisam primetio. Ispod 450w nikako. Jedostavno kad zagreje, iskljuci kompresor i to je to. Mozda kad.budu nize temperature se drugacije ponasa, ili je mozda nesto.drugo u pitanju, Bergen mi je odlicno modulirao, umeo da spusti i na 220w, 3 sezone, a i pre 4 nedelje kad sam ga ukljucivao. Medjutim vidim juce i danas i on 450w najnize i iskljuci kompresor... videcemo ovih dana kako ce biti.

Da li ima neko Gree Regular GWH12QC-K6DNA5F/I, tto je oznaka unutrasnje, a GWH12AFC-K6DNA2F/0, oznaka vanjske. Proizvodnja 2022.godina. Kakva su iskustva

Ne znam sto se doticnog modela tice, ali evo da napisem danasnje iskustvo sto se Ambera tice (comfort).
2 dan kako je ugradjen i situacija je vec drugacija. Ujutru je kad je povecana temperatura povukao i 800w, veoma brzo zagrejao, posle smanjio na 450w, pa na 350w kratko i iskljucio. Sledeci put kad je ukljucio krenuo sa 550w, neki min kasnije 450w, pa posle par minuta na 200w i evo dugo dugo odrzava na 190w tako da ce ipak ispuniti moja ocekivanja. Izduv nije hladan, sasvim ok, nisam merio temp izduva ali hocu ovih dana. Slika u prilogu.

Takodje je i Bergen danas kao sto je i pre pokazao kulturu rada i kod njega je na oko 220w odrzavanje.

Prilozi

• Screenshot_20221106-145000_Smart Life.jpg
    Screenshot_20221106-145000_Smart Life.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 90
Sta mislite o ovoj klimi?Nasli amo na akciji...

Ne znam sto se doticnog modela tice, ali evo da napisem danasnje iskustvo sto se Ambera tice (comfort).
2 dan kako je ugradjen i situacija je vec drugacija. Ujutru je kad je povecana temperatura povukao i 800w, veoma brzo zagrejao, posle smanjio na 450w, pa na 350w kratko i iskljucio. Sledeci put kad je ukljucio krenuo sa 550w, neki min kasnije 450w, pa posle par minuta na 200w i evo dugo dugo odrzava na 190w tako da ce ipak ispuniti moja ocekivanja. Izduv nije hladan, sasvim ok, nisam merio temp izduva ali hocu ovih dana. Slika u prilogu.

Takodje je i Bergen danas kao sto je i pre pokazao kulturu rada i kod njega je na oko 220w odrzavanje.
Kako meris ovo?

Da. Ovo je trenutna situacija. Tako drzi vec vise od 1 sat.

Prilozi

• Screenshot_20221110-185148_Smart Life.jpg
    Screenshot_20221110-185148_Smart Life.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 66
Sa sam ovu ugradio pre oko mesec dana. Radi super. Jos se igram sa daljinskim i proucavam. Videcemo kako ce biti kad malo vise zahladi.
IMG_20220922_105702.jpg

Neko je vec pisao u drugoj temi, izgleda je to slucaj i sa ovim meracem potrosnje.
Evo klima poslednja 2h radi na 190w, a ukupna potrosnja za period od kada sam napravio onaj ss i sada po meracu je 1.5kw sto je nemoguce. Klima je nakon onog ss nesto kasnije iskljucila. Posle nekih mozda 20 min ukljucila, isla na 290w kratko, pa na 430w nekih 10 min i posle pala na 190w.
Precizna je trenutna potrosnja, proveravao sam drugim potrosacima, dakle ostaje kao sto je neko napisao da prilikom racunanja ukupne, merac krade tj dodaje nekih 20 30 posto vise.

EDIT. @Boki85 To je ista kao ova moja

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno