Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Hvala "proleter" za preporuku-razmotricu.

A zasto sam mazohista ? nije valjda zato sto hocu da uredjaj drzi tacnu temperaturu ? Nemora u gram da tacno radirekao sam, to ne moze nijedan uredjaj ali je po meni da promasi za 3c totalno bezveze. I izvinjavam se sto nemam dovoljno vremena da malo vise procitam oko klima nego trazim od vas iskusnijih gotov savet jer sam laik, ali jednostavno nemam vremena. Valjda me razumete. A ukapirao sam da ima klima koje mnogo grese zato i pitam. znaci nebi hteo da sada uzmem opet nesto problematicno
Mazohista si zbog 3 Muse:)

Nisam imao vremena da zevam u g,,,no, nocas bio lep minus ovo su slike od jutros ali pelet se upalio i digo temperaturu u kucu

Neznam sta dati kazem ,nebih vise kudio klimu , bolje modulira temperaturu ali ventilator duvali duva a to nas nervira previse jako ne obara brzi
Nisam imao vremena da zevam u g,,,no, nocas bio lep minus ovo su slike od jutros ali pelet se upalio i digo temperaturu u kucu

Neznam sta dati kazem ,nebih vise kudio klimu , bolje modulira temperaturu ali ventilator duvali duva a to nas nervira previse jako ne obara brz

Quet je isto kao fan1, turbo mod nije naj jaci izduv 45c potrosnja 1550W zadata 30c, naj jaci je fan4 izduv 50c potrosnja 1750W ,
koristim fan1 i toje to

Auto mod je ( za mene ) beskoristan pise u upustvu daje to fabrika namestila , izduv 35c potrosnja 750W a duva kao blesav bez promene moduliranja

Nebitno na koliko zadata temperatura ona konstantno na prvu brzinu, izduv oko 36c potrosnja oko 600 W ,
kad padne temperatura ispod 21C pali se pelet ,
Druze prvi put sam ovde i citam ovo i ne veeujem,jurim neku klimu i pratim od pocetka kako su je neki nahvalili da izuva,dođoh do tvojih komentata i izbedacim se jer sam hteo tog museta da uzmem....vidim da furaš i violu,kako se ona ponaša i jel znas koja joj je cena,i jel postoji sa tom violom isto neka zamka ko sa muse comfort,profi itd.razlicita im imena a iste klime na to mislim,dakle jel postoje razkicite viole il su sve iste,pitam tebe jer mi tvoji kpmentari deluju iskreni,pozdrav

Druze prvi put sam ovde i citam ovo i ne veeujem,jurim neku klimu i pratim od pocetka kako su je neki nahvalili da izuva,dođoh do tvojih komentata i izbedacim se jer sam hteo tog museta da uzmem....vidim da furaš i violu,kako se ona ponaša i jel znas koja joj je cena,i jel postoji sa tom violom isto neka zamka ko sa muse comfort,profi itd.razlicita im imena a iste klime na to mislim,dakle jel postoje razkicite viole il su sve iste,pitam tebe jer mi tvoji kpmentari deluju iskreni,pozdrav
Viola je stari model, daleko bolje radi od muse

Viola je dobra klima mnogo lepsa kultura rada od muse komsija ima obe.A zivo me zanima po vama sta je jace na minusima.Kada bi stavili LT pored Ambera koja ima vise snage od njih dve ima li neko iskustva koja je jaca?

Viola je stari model, daleko bolje radi od muse
Ne vidim je u prodaji verovatno jer je stara,ne znam koja je bolja za grejanje,viola ili fujitsu lmce,nesto sam nacuo da je uvoznik fijitsu neka dilea i da imaju problem ako dođe do reklamacije a gori mi da uzmem dve 12ice za 60 kvadrata,svasta sam procito ivde,taman mislim da sam nasao pravu kad je posle nafiluju da je krš....amber je 145,000,cak sam mislio jednu amber i kraj al ipak zbog rasporeda prostorija sam odustao pa jurim dve da kazem jeftinije,jel ima viola te grejace u spoljnoj ?znam da fujitsu nema

Viola je dobra klima mnogo lepsa kultura rada od muse komsija ima obe.A zivo me zanima po vama sta je jace na minusima.Kada bi stavili LT pored Ambera koja ima vise snage od njih dve ima li neko iskustva koja je jaca?
Amber - snaga bez fine mudolacije (ne ide ispod 450W na grejanju)
LT - snaga i finija modulacija
Snaga.... mislim da je Amber 10% jači.

Amber - snaga bez fine mudolacije (ne ide ispod 450W na grejanju)
LT - snaga i finija modulacija
Snaga.... mislim da je Amber 10% jači.
Nije velika razlika ali za veću površinu mi deluje Amber bolje resenje jer ce onda i LT da trosi isto tako ili gresim?

To ti je jedina dilema među klimama gde nećeš pogrešiti za šta god se odlučiš.
Sve je stvar ukusa i navika.
Meni će LT biti prvi izbor za potkrovlje (ako ga bude bilo), jer tek za 3-4 godine ga sređujem, pa kad imam Amber hoću da imam i LT. 😁

To ti je jedina dilema među klimama gde nećeš pogrešiti za šta god se odlučiš.
Sve je stvar ukusa i navika.
Meni će LT biti prvi izbor za potkrovlje (ako ga bude bilo), jer tek za 3-4 godine ga sređujem, pa kad imam Amber hoću da imam i LT. 😁
Nece ga bit tad, msm da jos ove godine i tjt sa modelima na r410. Msm da je taj model 2012 godiste, to je vec 10 godina.
Ako vec hoces gledaj onda uzeti sad pa ostaviti. Mada nez u tom slucaju kako ide za garanciju.

Pozdrav svima. Zanima me misljenje ljudi koje poseduju ovu inverter klimu .u pitanju je gree eko plus pular 12k .Kako se pokazala ? Planiram da je ugradim da greje prostor od 19 kvadrata plus hodnik 4kvadrata ,izolaciju nemam,kuca je zidana od cigle,stolarija je odlicna ,plafoni su visine 2,8(spusteni sa 3,4m) . Da li moze da izgura to ,da bude toplo i na vecem minusu napolju . Unapred hvala
Pozdrav svima. Zanima me misljenje ljudi koje poseduju ovu inverter klimu .u pitanju je gree eko plus pular 12k .Kako se pokazala ? Planiram da je ugradim da greje prostor od 19 kvadrata plus hodnik 4kvadrata ,izolaciju nemam,kuca je zidana od cigle,stolarija je odlicna ,plafoni su visine 2,8(spusteni sa 3,4m) . Da li moze da izgura to ,da bude toplo i na vecem minusu napolju . Unapred hvala
....sada je negde oko 64.000din . Da napomenem takodje da mi je i potrosnja veoma bitna jer sam prosle zime sa norveskim radijatorima nagrabusio . 22k svaki mesec racun za struju . Pri tom su radili jedan po nocnoj,jeftinijoj tarifi ,a drugi od 13h do 23h...no, el em,kakva bi potrosnja bila sa ovom klimom za gore navedenu kvadraturu

Poslednja izmena:
Citao sam danas malo vise o svemu. Za ovih 65m2 99% da uzimam 2 kom Fujitsu ASYG12LMCE ili druga varijanta 1kom 12LTCA i 1 kom 12LMCE pa cu da vidim dali sam napravio gresku ili ne :)

Novi sam na forumu pa da pozdravim sve clanove i nadam se da cete mi pomoci

Imam klimu Gree lomo eco 12 ugradjena ove godine u 6 mjesecu.

Sad kad je krenulo grijanje cujem cudnu buku u vanjskoj jedinici. Posto zivim u zgradi samo cekam kad ce netko od komsija pokucati na vrata i reci da im smeta buka. Buka nije konstantna,nego se javi tu i tamo,ali dovoljno da mene u stanu iritira. Ako ona ovako bude i dalje pravila buku nista onda od grijanja na nju. Klima radi super,stvarni ugrije stancic extra.
Snimio sam video pa poslusajte

Sta mi je raditi,zvati trgovinu gdje sam kupio ili je to jednostavno takva klima

Novi sam na forumu pa da pozdravim sve clanove i nadam se da cete mi pomoci

Imam klimu Gree lomo eco 12 ugradjena ove godine u 6 mjesecu.

Sad kad je krenulo grijanje cujem cudnu buku u vanjskoj jedinici. Posto zivim u zgradi samo cekam kad ce netko od komsija pokucati na vrata i reci da im smeta buka. Buka nije konstantna,nego se javi tu i tamo,ali dovoljno da mene u stanu iritira. Ako ona ovako bude i dalje pravila buku nista onda od grijanja na nju. Klima radi super,stvarni ugrije stancic extra.
Snimio sam video pa poslusajte

Sta mi je raditi,zvati trgovinu gdje sam kupio ili je to jednostavno takva klima

To tek ima dase dere kad zahladi, taj zid gdeje klima verovatno tanak i klima nema vibro gume, jasam moju Violu u stanu spustio na terasu i vise nema buke

gree klime se cuju sta god da stavis, prave neku rezonancu, u mojoj kuci na vratima se osecala rezonanca, uzas, kad sam spustio klimu na terasu nema resonance, ali se opet malo cuje...
Nemam ja nju gdje premjestiti nego ostaviti tu gdje jest. Vidjet cemo s gumicama,ako ne pomogne nema druge nego ili traziti drugu ili ostaviti kako jest. Ako gumice ne pomognu pravo cu biti razocaran u Gree

gree klime se cuju sta god da stavis, prave neku rezonancu, u mojoj kuci na vratima se osecala rezonanca, uzas, kad sam spustio klimu na terasu nema resonance, ali se opet malo cuje...
Čekam da stigne Gree amber premium, nema ga nigde na stanju. Stiže nekih 100 komada za celu Srbiju..bar po priči zvaničnog dobavljača.
Živim u kući, ali svejedno, te vibracije i taj zvuk svakako nikome nije dobro došao. Može li neko da potvrdi , ko poseduje amber premium, da li se to isto dešava i sa tom klimom..mislim na 12ticu.

Kod mene su stavljene i gumice i pocinkovan nosač... Nema nikakvog vibriranja ili sličnih zvukova. Samo ventilator se čuje.

Kod cerke u Italiju stavljaju ove univerzalne nosace i nema vibracije i to 18-tica , bitno i od kog materijala zid

Prilozi

• viber_slika_2022-07-04_14-42-46-449.jpg
    viber_slika_2022-07-04_14-42-46-449.jpg
    127.9 KB · Pregleda: 102
Amber premium nema zvukova ni vibracija.Pocinkovani nosaci oni veci i 3 metara instalacije tj cevi.

Stavio sam gumice. Nisam nigdje mogao u BiH naci namjenske bas za klimu,koga god pitam niko ne salje 4 komada nego na vise samo. Uzeo sam od rashladnog motora od vitrine,mekane su skroz pa cemo vidjeti

Uzmi odgovarajući šrafciger pa dotegni sve šrafove na spoljnoj jedinici.Dok klima pravi taj zvuk rukom pritusni malo kutiju odozgo i sa strane da vidiš ima li promene.

I meni se cini da ovo nije buka kompresora vec da nesto rezonira. Da li su labavi sarafi, ventilator u disbalansu itd nez. Kod mene prijatelj ima manje vise istu klimu, i na debelom plusu se skoro i ne cuje vanjska.
Treba tu servis ukljucit.
Poslacu ti video vanjske u pm od jarana za usporedbu

Vrh Dno