Normalna je ako si u potkrovlju i sunce piči non stop. Moje 2 Muse na hladjenju krenu sa 800W i ubrzo spuste na 250-300W...dali je normalna potrosnja za hladjenje 750-800 W g,,no od klime Gree Muse . od toga manje ne moze
Normalna je ako si u potkrovlju i sunce piči non stop. Moje 2 Muse na hladjenju krenu sa 800W i ubrzo spuste na 250-300W...dali je normalna potrosnja za hladjenje 750-800 W g,,no od klime Gree Muse . od toga manje ne moze
Prvi spratNormalna je ako si u potkrovlju i sunce piči non stop. Moje 2 Muse na hladjenju krenu sa 800W i ubrzo spuste na 250-300W...
Ovo je ona serija koja je imala "problem" sa daljincima. Jel su ti menjali daljinac?Jedino dobro je stoje veoma tiha nije bucna , mada mozda sto imam vibracione gume
Pozdrav svima
Druga sezona sa GTech klimom
Primetio da sada na hladjenju ne kalkulise bas pismeno....
Mozda neki savet za Offset ili ….
PozdravDa li je ta klima u istom onom prostoru (i na istom mestu) gde si drzao Muse?
Mozda bi mogao tu skicu prostora (onu sa elita) da okacis i ovde, da bi oni od kojih trazis i ocekujes neki koristan savet, prvo videli u kakvom je prostoru klima sabijena, kako je pozicionirana, koliko je daleko od (recimo) naspramnog zida, koliko tu nekih vrata i susednih prostorija ima, i sta sve pokusavas njom da hladis... i da recimo objasnis da li iz centralne prostorije (18m2) gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras da bi uravnotezio temperaturu po celih (ako se ne varam) ukupno 90m2 NEIZOLOVANOG prostora.
Takodje, bitan podatak, a koji takodje nisi napisao je kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?
Pa tek onda moze da se prica ko kalkulise kako, i koliko pismeno.![]()
Sve je to lepo ispisano, ali na ono najbitnije za "resavanje" tvoje nedoumice nisi odgovorio, pa da ponovim...
1. ....da li iz centralne prostorije gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka (i u) ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras pokusavajuci da, i na taj nacin, koliko toliko uravnotezis temperaturu po celom prostoru?
2. ...kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?
Ovako. Da se ne natezemo opet oko cele ove situacije kao i sa Muse kada je bio problem.Sve je to lepo ispisano, ali na ono najbitnije za "resavanje" tvoje nedoumice nisi odgovorio, pa da ponovim...
1. ....da li iz centralne prostorije gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka (i u) ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras pokusavajuci da, i na taj nacin, koliko toliko uravnotezis temperaturu po celom prostoru?
2. ...kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?
Prije nešto više od sat vremena upalio da malo propratim potrošnju.Pozdrav svima
Druga sezona sa GTech klimom
Primetio da sada na hladjenju ne kalkulise bas pismeno. Naime,postignuta zadata temperatura ali klima i dalje ide na nekih 400-450w na hladjenju. Kada prebaci ispod zadate za 1 stepen spusti na nekih 320-340w i ne ide nize. To je sa fix fan. Ako je na Autofan onda smanji turbinu na minimum ali poveca potrosnju. Ne preterujem sa zadatom temperaturom. U stanu ocitava recimo 26.5*C a ja zadam na 25 ili 25.5*C. Bude prijatno i nema potrebe da se spusta temperatura ispod toga.
Plasim se da nije kao sa grejanjem varijanta gde ona ide sa 2*C u plus od zadate pa se ugasi.
Mozda neki savet za Offset ili ….
Pozdrav i hvala
Znaci da je ugasila kompresor i nastavila da vrti ventilator pa trosi 24wPrije nešto više od sat vremena upalio da malo propratim potrošnju.
Zadao 20 stepeni, fan 5 (pet linija na daljinskom) a u prostoriji je 27+
Vuče između 800 - 900 W
Zatim sam povećao stepene da izjednačim sa temperaturom koju očitava senzor i tada se potrošnja kreće oko 400 W
Zatim još povećam stepene za 1.5 više očekujući da se ugasi, odnosno ode u pauzu kada bude 2 stepena niže od zadate. I tako sam čekao desetak minuta. Vrti na 24 W 😂
Čak se i razlika u tih desetak minuta izjednačila (senzora i sobne) ali nije otišla u pauzu.
Možda je zabagovala jer sam je drkao sa tim povećanjem temperature? A možda je to njen normalan rad?
Na kraju je ugasio.
Inače ne palim baš često na hlađenju. Niti sam nešto pratio potrošnju što se tiče grijanja. Tako da ovo zapažanje nije relevantno niti bi nekoga trebalo odbiti od kupovine ove klime. Zamjerke sam već naveo ranije u svojim postovima, a to je krckanje...
Ajd i ja dase pohvalim za g,,no od Muse, bilo koj fan da stavis isto, steta sto nece da radi kao na grejanje druga i treca brzina 250-300WJa ocigledno treba da budem prezadovoljan svojom klimom i steta sto ne mogu istu da nadjem odma bih je kupio. Jos uvek nisam uzeo drugu za stan iznad, jer g-tech nema, a muse ne bih iz ociglednih razloga i moracu na drugoj temi da postavim pitanje za iskustva, posto sam odlucio da cu ici na fujicu sa r32 gasom tj KMCC model.
Kod mene vec pomenuti Bergen podesen na 25 stepeni (spoljna 33-34 je bila), da ne ponavljam o prostoru ima u prethodnim postovima, kad ukljucim krene sa nekih 400+ w, i za kratko vreme spusti na 180-170w pa i na 130w i tako se drzi, Dakle ne radi 24h na hladjenju, vec par h dnevno. Definitivno su modeli od pre par godina mnogo mnogo bolji....
Trazi da ti zamene za treci daljinski, rece mi jedan sto ga poznajem verovao ili ne da sa trecim daljinskim sto su mu poslali na hladjenju spusta na oko 150w i odrzava zadatu, na grejanju je nije probao jer je toplo. Zovi Energynet da ti rese problem.Ajd i ja dase pohvalim za g,,no od Muse, bilo koj fan da stavis isto, steta sto nece da radi kao na grejanje druga i treca brzina 250-300W
E svasta probacu mada tesko , oni kazu klima radi dobro hladi greje a taj sat ne gledajTrazi da ti zamene za treci daljinski, rece mi jedan sto ga poznajem verovao ili ne da sa trecim daljinskim sto su mu poslali na hladjenju spusta na oko 150w i odrzava zadatu, na grejanju je nije probao jer je toplo. Zovi Energynet da ti rese problem.
Za kakav ti prostor treba(velicina, izolacija itd)?Da li je neko koristio amber komfort za grejanje.Da li je bolja od ove nove muse
Neznam koliko je nova i sta Muse, ako pise Muse 2021/07 god bezi od njeDa li je neko koristio amber komfort za grejanje.Da li je bolja od ove nove muse
50 kvadrata,kuca ima izolaciju 8 cm,plafon 30 cm vune,pvc stolarijaZa kakav ti prostor treba(velicina, izolacija itd)?
Postaviću dva invertora.drugi bih postavio eko pularMuse ne bih uzimao, Amber Comfort ti je slab za toga. Pogledaj Gree G-Tech12 i neki manji norveski radijator u sobu u kojoj nije klima za rezerve. Kod mene slicna klima(stari Gree Lomo Regular) grije prostor iste velicine sa istom izolacijom i losom stolarijom. S tim da se iznad mene
sprat grije. Do -13 nije bilo problema(nisam imao vecih minusa)
S tim da racunaj da ce ti biti oko 2-3 stepena razlike izmedju sobe u kojoj je klima i ostalih. Kod mene bude npr u dnevnoj gdje klima 25c, spavaca i kupatilo 22-23. Okrenuta je da puse u hodnik
Muse ne bih uzimao, Amber Comfort ti je slab za toga. Pogledaj Gree G-Tech12 i neki manji norveski radijator u sobu u kojoj nije klima za rezerve. Kod mene slicna klima(stari Gree Lomo Regular) grije prostor iste velicine sa istom izolacijom i losom stolarijom. S tim da se iznad mene
sprat grije. Do -13 nije bilo problema(nisam imao vecih minusa)
S tim da racunaj da ce ti biti oko 2-3 stepena razlike izmedju sobe u kojoj je klima i ostalih. Kod mene bude npr u dnevnoj gdje klima 25c, spavaca i kupatilo 22-23. Okrenuta je da puse u hodnik
Mozes onda Amber Comfort. Taman je to ona nekih 30tak kvadrata da pokrije, pular 20tak. Samo da znas za razliku od dosta Gree klima(sto im neki ovde tonprigovaraju), obe te klime moduliraju nisko, ispod 200njak wati. Sto rezultuje rjedjem paljenju-gasenju ali i mlakim ispuhom kad rade u minimumu. Neko voli tako neko ne, da ti na vrijeme kaze.Postaviću dva invertora.drugi bih postavio eko pular
Hvala.punoMozes onda Amber Comfort. Taman je to ona nekih 30tak kvadrata da pokrije, pular 20tak. Samo da znas za razliku od dosta Gree klima(sto im neki ovde tonprigovaraju), obe te klime moduliraju nisko, ispod 200njak wati. Sto rezultuje rjedjem paljenju-gasenju ali i mlakim ispuhom kad rade u minimumu. Neko voli tako neko ne, da ti na vrijeme kaze.
Postavljene dve nove muse dvanaestice,videćemo ako bude struje,kakve su u januaru😀😀😀Hvala.puno
Kud bas njih uze...Postavljene dve nove muse dvanaestice,videćemo ako bude struje,kakve su u januaru😀😀😀
Pa mora neko... Nadam se da ćemo videti njegova iskustva.Kud bas njih uze...
Nadam se da ce raditi bolje od predhodnih modela. Prenesi nam iskustva kada malo zahladi kako modulira itdPostavljene dve nove muse dvanaestice,videćemo ako bude struje,kakve su u januaru😀😀😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari