Uzmi pa prenesi utiske kako radi, moje misljenje je da je midea xtreme mnogo bolja, a imas i lg s12eq u gigatronuUzimam na rate u gi.... Trenutna cena im je ista i za kes i za rate, svakako su snesto skuplji od drugih ali ide more, registracija, svadbe, tako je trenutno.
Kazem iskoristio bih ovu nazovi sok cenu jer ce kasnije verovatno da budu samo skuplje...
Imas dosta modela za manje pare, recimo trenutno za 44k Bergen Comfort Apollo 12-icu na jednom sajtu, ja sam ga uzeo za ravno 50k pre mesec ipo dana. Klima za sada prijatno iznenadila, neverovatno brzo zagreje i rashladi, nema neke fancy f-je poput I FEEL kao Gree recimo, ali ima wifi iako ja to uopste ne koristim.Uzimam na rate u gi.... Trenutna cena im je ista i za kes i za rate, svakako su snesto skuplji od drugih ali ide more, registracija, svadbe, tako je trenutno.
Kazem iskoristio bih ovu nazovi sok cenu jer ce kasnije verovatno da budu samo skuplje...
Vec sam pisao ovde, ta klima mi je za hodnik, spavacu i kupatilo - tipa 35 kvadrata. Bice montirana u hodniku.Imas dosta modela za manje pare, recimo trenutno za 44k Bergen Comfort Apollo 12-icu na jednom sajtu, ja sam ga uzeo za ravno 50k pre mesec ipo dana. Klima za sada prijatno iznenadila, neverovatno brzo zagreje i rashladi, nema neke fancy f-je poput I FEEL kao Gree recimo, ali ima wifi iako ja to uopste ne koristim.
Serviseri koji su mi je montirali kazu da su se prosle sezone razbili koliko takvih su u Nišu montirali i da se bolje ponasa od Gree koji sada vise ide na ime nego na kvalitet i ima mnogo bug-ova. Iako je Bergen ćerka firma očigledno mora da se probija nekim vidom kvaliteta ili bi tako bar trebalo da bude. Ali, oni su samo ugradjivali, ne i koristili. Za ovih mesec dana prvi utisak je da klima fino radi. Da sam imao vise para isao bih na Muse jer sam nju kupio i svojim roditeljima, ali cena te klime je sada previsoka i ona je namenjena prostorima sa slabom ili bez izolacije, ja sam je zato i pazario za svoje jer kuca nema izolaciju.
Samo bez zalitanja, razmisli sta ti tacno treba i raspitaj se oko modela jer i manje poznati modeli poput ovog mogu da zavrse posao. Fora je sto dva (po imenu) slabija invertera sigurno bolje greju nego jedan napucan recimo 🤓. Nemam nameru da bilo kog ubedjujem jer tek kada prodje leto i naredna zima mogu da rezimiram, ali ovako na prvu je ovo sasvim regularan inverter... Mozes da nadjes i specifikaciji za net-u, veoma je blizu efikasnosti u poređenju sa Muse, a tipa da bi probili ovaj model Kinezi su isli na foru da ima silne neke filtere, UV lampu, pa sertifikat za suzbijanje PM2.5 cestica, Covid virusa molim te, bla, bla, ali rekoh ovako u svakodnevnom radu dok su bili hladni dani je grejala sasvim pristojno nekih 35-40 kvadrata, a cini mi se da rashladjuje lagan 50-ak 😉.
I ponavljam, ovo je rad klime u sred proleca, tek cemo da vidimo kako se ponasa na +50 napolju i sutradan na -10 recimo kao i na ogromnoj vlaznosti i magli kada krene da se gusi...
@darkoj89
Sve mi je jasno@darkoj89
Ima, a naročito na ovom forumu ima komentara od strane ljudi koji ne samo da je nisu koristili nego je nisu videli ni u prodavnici... Ali, ti su glavni po pitanju recenzija u svakom slučaju i definitivno im treba verovati na reč pošto se oni najviše razumeju u stvari sa kojima u životu nisu imali dodira... 😉
A zasto bas Gree muse g,,no, neka preporuka iliSve mi je jasno![]()
Nek je sa srecom dase ogrejes, ja sa mojom Muse nikakoZbog sigurnosti, jer ce mi to biti primarno grejanje, pa da na -15 ne ostanem bez istog.
Upravo sam je porucio, pa cemo videti.
Pa valjda ce biti bolja od vox ili recimo vivax klima... Prenecu utiske sledece zimeNek je sa srecom dase ogrejes, ja sa mojom Muse nikako
Kad je montiras stavi je na grejanje na prvu brzinu i ako imas merac potrosnje struje da nam preneses kako modulira, tj do koliko spusta potrosnju, takodje i na hladjenju kako radi da bi neko znao sta sta da ocekuje od te klime.Pa valjda ce biti bolja od vox ili recimo vivax klima... Prenecu utiske sledece zime![]()
Ako ne kupim drva i ugalj bice dobro.
Imam, skinucu od rigova pa cu bas da napisemKad je montiras stavi je na grejanje na prvu brzinu i ako imas merac potrosnje struje da nam preneses kako modulira, tj do koliko spusta potrosnju, takodje i na hladjenju kako radi da bi neko znao sta sta da ocekuje od te klime.
Nikako nije dobro,sve iznad 300w na hladjenju je mnogodali je normalna potrosnja za hladjenje 750-800 W g,,no od klime Gree Muse . od toga manje ne moze
Kod tebe sa tom klimom stvarno nista nije normalno, bas kao ni (od tebe licno svi nabrojani) razlozi zbog cega to trpis i tolerises.dali je normalna potrosnja za hladjenje 750-800 W g,,no od klime Gree Muse . od toga manje ne moze
Nemam zivaca dase natezem , za njih klima ispravna hladi grejeKod tebe sa tom klimom stvarno nista nije normalno, bas kao ni (od tebe licno svi nabrojani) razlozi zbog cega to trpis i tolerises.
Kod mene GTech drzi stabilnih 24°C u 35m² (na spoljnih 33-34°C) sa 180W potrosnje max. Pri tome radi 24/7, a obzirom da je u quiet modu prosto necujna, prava je milina drzati je non stop upaljenu cak i u spavacoj sobi.
Ako si je mislio u spavaću sobu uzmi u obzir da plastika malo krcka samo dok je klima u pauzi ili defrostu.Hvala. Znaci po svemu sudeci vredi da se kupi ako je nadjem, nema potrebe da jurim druge proizvodjace (a ni modele) kad vec imam pozitivna iskustva sa bergen klimom, a ova je od nje solidno jaca.
Jedino dobro je stoje veoma tiha nije bucna , mada mozda sto imam vibracione gume@gfx
Jel moze malo detaljnije informacije o toj tvojoj G-Tech, najvise me interesuje vezano za grejanje (od potrsnje tj modulacije do ostalog)? Posto sam naisao na par njih koji i nju kude sto se modulacije tice (mislim na grejanje jer si za hladjenje upravo rekao da dobro modulira).
@kalin62 koju muse imas?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari