Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Normalna je ako si u potkrovlju i sunce piči non stop. Moje 2 Muse na hladjenju krenu sa 800W i ubrzo spuste na 250-300W...
Prvi sprat
Stan
Jugoistocna strana sa alumil stolarijom i niskoemisionim staklima.
Kako god,ona postigne zadatu i ode ispod nje ali ne spusta potrosnju i ne gasi se.
Imao sam Gree Muse pre nje ali to je bila posebna prica. Nesto nije bilo kako treba pa zamenio za GTech

Jedino dobro je stoje veoma tiha nije bucna , mada mozda sto imam vibracione gume
Ovo je ona serija koja je imala "problem" sa daljincima. Jel su ti menjali daljinac?

Inace za sve ljubitelje i vlasnike GREE MUSE Profi 12K invertera (2020. proizvodnja) evo par fotografija unutrašnje jedinice posle nepune 2 godine korišćenja... Raspala se kadica za odvod kondenzata na obe unutrašnje jedinice. Zamenjeno sve u garantnom roku relativno brzo, ali šta dalje očekivati...?!

Prilozi

• IMG_20211227_200917.jpg
    IMG_20211227_200917.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 166
  • IMG_20211227_200957.jpg
    IMG_20211227_200957.jpg
    100.9 KB · Pregleda: 138
  • IMG_20211227_200951.jpg
    IMG_20211227_200951.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
Pozdrav svima
Druga sezona sa GTech klimom
Primetio da sada na hladjenju ne kalkulise bas pismeno....
Mozda neki savet za Offset ili ….

Da li je ta klima u istom onom prostoru (i na istom mestu) gde si drzao Muse?

Mozda bi mogao tu skicu prostora (onu sa elita) da okacis i ovde, da bi oni od kojih trazis i ocekujes neki koristan savet, prvo videli u kakvom je prostoru klima sabijena, kako je pozicionirana, koliko je daleko od (recimo) naspramnog zida, koliko tu nekih vrata i susednih prostorija ima, i sta sve pokusavas njom da hladis... i da recimo objasnis da li iz centralne prostorije (18m2) gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras da bi uravnotezio temperaturu po celih (ako se ne varam) ukupno 90m2 NEIZOLOVANOG prostora.

Takodje, bitan podatak, a koji takodje nisi napisao je kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?

Pa tek onda moze da se prica ko kalkulise kako, i koliko pismeno. ;)

Poslednja izmena:
Da li je ta klima u istom onom prostoru (i na istom mestu) gde si drzao Muse?

Mozda bi mogao tu skicu prostora (onu sa elita) da okacis i ovde, da bi oni od kojih trazis i ocekujes neki koristan savet, prvo videli u kakvom je prostoru klima sabijena, kako je pozicionirana, koliko je daleko od (recimo) naspramnog zida, koliko tu nekih vrata i susednih prostorija ima, i sta sve pokusavas njom da hladis... i da recimo objasnis da li iz centralne prostorije (18m2) gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras da bi uravnotezio temperaturu po celih (ako se ne varam) ukupno 90m2 NEIZOLOVANOG prostora.

Takodje, bitan podatak, a koji takodje nisi napisao je kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?

Pa tek onda moze da se prica ko kalkulise kako, i koliko pismeno. ;)
Pozdrav
U pravu si
Mada nije ne izolovan prostor. Stara gradnja od strane Kablara. Sendvic zidovi beton pa nekih 10cm konoplje pa ide fasadna cigla. To je Na jednom zidu od dnevne sobe na kome se nalazi klima. Nije vreo leti a ni toliko hladan zimi. Ostali zidovi su jos deblji i sa kombinacijom beton-knauf-sippreks i fasadna cigla na kraju,podebeli propisno. Hladniji je nego unitrasnji pregradni zidovi. Terasa zastakljena i zatvorena u tom dnevnom boravku. Vrata alumil balkonska,sa low-E staklima u dva sloja. Od terase takodje ceo komplet vrata i prozora. Pre igradnje klime kada je kupljen stan,prazan i bez stvari neuseljen na spoljnoj od -5 unutra je bilo 19-20 stepeni zbog cevi od centralnog koje prolaze kroz stan. U naj hladnijoj spavacoj sobi je Fujitsu 09 LMCE. Zimi lepo greje a leti hladi. Potrosnja jako skromna i lepo odrzava temperaturu. Ukupna potrosnja za grejnu sezonu i ovo malo sto je hladila je 500kw/h.
E sada,kako god bilo stan je u pitanju. Ako vec postigne zadatu temperaturu i spusti za jedan stepen nize,zasto ne samnji ili kao na grejanju ugasi kompresor.

Prilozi

• 4C57358B-13E8-41B2-883A-85DA48EB9963.jpeg
    4C57358B-13E8-41B2-883A-85DA48EB9963.jpeg
    292.1 KB · Pregleda: 122
Sve je to lepo ispisano, ali na ono najbitnije za "resavanje" tvoje nedoumice nisi odgovorio, pa da ponovim...

1. ....da li iz centralne prostorije gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka (i u) ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras pokusavajuci da, i na taj nacin, koliko toliko uravnotezis temperaturu po celom prostoru?

2. ...kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?

Sve je to lepo ispisano, ali na ono najbitnije za "resavanje" tvoje nedoumice nisi odgovorio, pa da ponovim...

1. ....da li iz centralne prostorije gde ti je klima postavljena, drzis i dalje sva vrata ka (i u) ostalim prostorijama otvorena, ili ih po potrebi malo zatvaras, pa onda otvaras pokusavajuci da, i na taj nacin, koliko toliko uravnotezis temperaturu po celom prostoru?

2. ...kako je koristis... da li radi 24/7, ili je palis/gasis povremeno (kada ti je recimo pretoplo u stanu), i koliko dugo je tada drsis u radu?

Ovako. Da se ne natezemo opet oko cele ove situacije kao i sa Muse kada je bio problem.
1. Prostorija gde je klima nije centralna. Odgovorio slikom i vidi se na njoj. Vrata su otvorena a cak i sa tim otvorenim vratima ukupna kvadratura moze da se vidi opet na slici. Ako bi time racunali gubitke toplote koja kroz ta vrata prodje pa da je zbog toga povecana potrosnja,pada u vodu. Ista stvar se desava i sa zatvorenim vratima cak i gora. Vrti tako i spusti dodatno temperaturu u odnosu na zadatu. Znaci,ne napreze se da ne moze da postigne panradi sa vecom snagom nego jednostavno ppstigne jaako brzo zadatu temperaturu i umesto da tavori i odrzava ona ide ispod zadate. Takodje,na grejanju nikada nije isla preko recimo 850w posle defrosta. Radna je nekih 600-700w i spusta kada je ispod nule na 430w. Kada je iznad nile ona prebaci za dva stepena i igasi se. Ako poredmo sa Muse koja to radi dosta agresivnije i sa vecom razlikom u potrosnji i temperaturi. Ova je dosta ugladjenija.
2. Klima ne radi 24/7 na hladjenju posto nema potrebe. Radi od 13h pa do 22-23h. Postaje hladno u stanu i ona spusti dosta ispod zadate a ne ugasi se ili ne spusti potrosnju. Smanji recimo turbinu na Quiet i radi na 430w i tako tera u nedogled.

Mislim,pitam lepo i otvoreno.
Razumem da je bitan prostor u kome klima radi. Ali,ovo je stan. Nije hala od 90 ili 590 kvadrata pa da kazemo ahhaaaa eto problema. Sveukupno je prostor sa sve tih otvorenih vrata 35 kvadrata. Ako tako gledamo. Klima je u dnevnom boravku,vrata budu ili ne budu otvorena od hodnika,iz koga opet vrata u druge prostorije budu ili ne budu otvorena. Fuji 09LMCE na drugom kraju stana u manjoj prostoriji sa uvek otvorenim vratima drugacije dosta radi. Gledajuci kada je grejanje u pitanju to je zahtevniji prostor, ceo zid je u staklu a nisu lowE stakla. Ispod je hodnik od zgrade. Brata su stalno otvorena i greje se ta soba,hodnik i kupatilo ako tako gledamo. Zimi je potrosnja 280w. Krene sa 650w pa spusti na 280-330w na grejanju. Na hladjenju je na 180-230w posto rade obe uporedo. Nalaze se dijametralno na krajnjim delovima stana. Dobio sam dosta na komforu od kada sam nju ubacio u spavacu sobu. Potrosnja GTech se nine promenila kao ni njen rad. Sto se grejanja tice ja sam zadovoljan.
Ovo pitanje vezano za hladjenje nije bezobrazno niti zelim da ukazem da je uredjaj los. Klima je odlicna ali eto tako radi. Moj stan nije zahtevan. Na to mestu je bila neka Tesla on-off nova. Ali sam izbacio zbog grejanja.

Pozdrav svima
Druga sezona sa GTech klimom
Primetio da sada na hladjenju ne kalkulise bas pismeno. Naime,postignuta zadata temperatura ali klima i dalje ide na nekih 400-450w na hladjenju. Kada prebaci ispod zadate za 1 stepen spusti na nekih 320-340w i ne ide nize. To je sa fix fan. Ako je na Autofan onda smanji turbinu na minimum ali poveca potrosnju. Ne preterujem sa zadatom temperaturom. U stanu ocitava recimo 26.5*C a ja zadam na 25 ili 25.5*C. Bude prijatno i nema potrebe da se spusta temperatura ispod toga.
Plasim se da nije kao sa grejanjem varijanta gde ona ide sa 2*C u plus od zadate pa se ugasi.
Mozda neki savet za Offset ili ….
Pozdrav i hvala
Prije nešto više od sat vremena upalio da malo propratim potrošnju.
Zadao 20 stepeni, fan 5 (pet linija na daljinskom) a u prostoriji je 27+

Vuče između 800 - 900 W

Zatim sam povećao stepene da izjednačim sa temperaturom koju očitava senzor i tada se potrošnja kreće oko 400 W

Zatim još povećam stepene za 1.5 više očekujući da se ugasi, odnosno ode u pauzu kada bude 2 stepena niže od zadate. I tako sam čekao desetak minuta. Vrti na 24 W 😂

Čak se i razlika u tih desetak minuta izjednačila (senzora i sobne) ali nije otišla u pauzu.

Možda je zabagovala jer sam je drkao sa tim povećanjem temperature? A možda je to njen normalan rad?
Na kraju je ugasio.

Inače ne palim baš često na hlađenju. Niti sam nešto pratio potrošnju što se tiče grijanja. Tako da ovo zapažanje nije relevantno niti bi nekoga trebalo odbiti od kupovine ove klime. Zamjerke sam već naveo ranije u svojim postovima, a to je krckanje...

Prilozi

• IMG_20220628_134212.jpg
    IMG_20220628_134212.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 93
Prije nešto više od sat vremena upalio da malo propratim potrošnju.
Zadao 20 stepeni, fan 5 (pet linija na daljinskom) a u prostoriji je 27+

Vuče između 800 - 900 W

Zatim sam povećao stepene da izjednačim sa temperaturom koju očitava senzor i tada se potrošnja kreće oko 400 W

Zatim još povećam stepene za 1.5 više očekujući da se ugasi, odnosno ode u pauzu kada bude 2 stepena niže od zadate. I tako sam čekao desetak minuta. Vrti na 24 W 😂

Čak se i razlika u tih desetak minuta izjednačila (senzora i sobne) ali nije otišla u pauzu.

Možda je zabagovala jer sam je drkao sa tim povećanjem temperature? A možda je to njen normalan rad?
Na kraju je ugasio.

Inače ne palim baš često na hlađenju. Niti sam nešto pratio potrošnju što se tiče grijanja. Tako da ovo zapažanje nije relevantno niti bi nekoga trebalo odbiti od kupovine ove klime. Zamjerke sam već naveo ranije u svojim postovima, a to je krckanje...
Znaci da je ugasila kompresor i nastavila da vrti ventilator pa trosi 24w

Ja ocigledno treba da budem prezadovoljan svojom klimom i steta sto ne mogu istu da nadjem odma bih je kupio. Jos uvek nisam uzeo drugu za stan iznad, jer g-tech nema, a muse ne bih iz ociglednih razloga i moracu na drugoj temi da postavim pitanje za iskustva, posto sam odlucio da cu ici na fujicu sa r32 gasom tj KMCC model.

Kod mene vec pomenuti Bergen podesen na 25 stepeni (spoljna 33-34 je bila), da ne ponavljam o prostoru ima u prethodnim postovima, kad ukljucim krene sa nekih 400+ w, i za kratko vreme spusti na 180-170w pa i na 130w i tako se drzi, Dakle ne radi 24h na hladjenju, vec par h dnevno. Definitivno su modeli od pre par godina mnogo mnogo bolji....

Poslednja izmena:
Ja ocigledno treba da budem prezadovoljan svojom klimom i steta sto ne mogu istu da nadjem odma bih je kupio. Jos uvek nisam uzeo drugu za stan iznad, jer g-tech nema, a muse ne bih iz ociglednih razloga i moracu na drugoj temi da postavim pitanje za iskustva, posto sam odlucio da cu ici na fujicu sa r32 gasom tj KMCC model.

Kod mene vec pomenuti Bergen podesen na 25 stepeni (spoljna 33-34 je bila), da ne ponavljam o prostoru ima u prethodnim postovima, kad ukljucim krene sa nekih 400+ w, i za kratko vreme spusti na 180-170w pa i na 130w i tako se drzi, Dakle ne radi 24h na hladjenju, vec par h dnevno. Definitivno su modeli od pre par godina mnogo mnogo bolji....
Ajd i ja dase pohvalim za g,,no od Muse, bilo koj fan da stavis isto, steta sto nece da radi kao na grejanje druga i treca brzina 250-300W

Prilozi

• viber_slika_2022-06-30_17-56-53-765.jpg
    viber_slika_2022-06-30_17-56-53-765.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 85
  • viber_slika_2022-06-30_17-56-55-010.jpg
    viber_slika_2022-06-30_17-56-55-010.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 83
  • viber_slika_2022-06-30_17-56-55-417.jpg
    viber_slika_2022-06-30_17-56-55-417.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 105
Ajd i ja dase pohvalim za g,,no od Muse, bilo koj fan da stavis isto, steta sto nece da radi kao na grejanje druga i treca brzina 250-300W
Trazi da ti zamene za treci daljinski, rece mi jedan sto ga poznajem verovao ili ne da sa trecim daljinskim sto su mu poslali na hladjenju spusta na oko 150w i odrzava zadatu, na grejanju je nije probao jer je toplo. Zovi Energynet da ti rese problem.

Trazi da ti zamene za treci daljinski, rece mi jedan sto ga poznajem verovao ili ne da sa trecim daljinskim sto su mu poslali na hladjenju spusta na oko 150w i odrzava zadatu, na grejanju je nije probao jer je toplo. Zovi Energynet da ti rese problem.
E svasta probacu mada tesko , oni kazu klima radi dobro hladi greje a taj sat ne gledaj

Da li je neko koristio amber komfort za grejanje.Da li je bolja od ove nove muse

Muse ne bih uzimao, Amber Comfort ti je slab za toga. Pogledaj Gree G-Tech12 i neki manji norveski radijator u sobu u kojoj nije klima za rezerve. Kod mene slicna klima(stari Gree Lomo Regular) grije prostor iste velicine sa istom izolacijom i losom stolarijom. S tim da se iznad mene
sprat grije. Do -13 nije bilo problema(nisam imao vecih minusa)
S tim da racunaj da ce ti biti oko 2-3 stepena razlike izmedju sobe u kojoj je klima i ostalih. Kod mene bude npr u dnevnoj gdje klima 25c, spavaca i kupatilo 22-23. Okrenuta je da puse u hodnik

Muse ne bih uzimao, Amber Comfort ti je slab za toga. Pogledaj Gree G-Tech12 i neki manji norveski radijator u sobu u kojoj nije klima za rezerve. Kod mene slicna klima(stari Gree Lomo Regular) grije prostor iste velicine sa istom izolacijom i losom stolarijom. S tim da se iznad mene
S tim da racunaj da ce ti biti oko 2-3 stepena razlike izmedju sobe u kojoj je klima i ostalih. Kod mene bude npr u dnevnoj gdje klima 25c, spavaca i kupatilo 22-23. Okrenuta je da puse u hodnik
Postaviću dva invertora.drugi bih postavio eko pular

Postaviću dva invertora.drugi bih postavio eko pular
Mozes onda Amber Comfort. Taman je to ona nekih 30tak kvadrata da pokrije, pular 20tak. Samo da znas za razliku od dosta Gree klima(sto im neki ovde tonprigovaraju), obe te klime moduliraju nisko, ispod 200njak wati. Sto rezultuje rjedjem paljenju-gasenju ali i mlakim ispuhom kad rade u minimumu. Neko voli tako neko ne, da ti na vrijeme kaze.

Mozes onda Amber Comfort. Taman je to ona nekih 30tak kvadrata da pokrije, pular 20tak. Samo da znas za razliku od dosta Gree klima(sto im neki ovde tonprigovaraju), obe te klime moduliraju nisko, ispod 200njak wati. Sto rezultuje rjedjem paljenju-gasenju ali i mlakim ispuhom kad rade u minimumu. Neko voli tako neko ne, da ti na vrijeme kaze.
Hvala.puno

Pozdrav treba mi savet oko izbora klime,GREE Muse Evo 12k, Wi-Fi inverter klima uređaj (GWH12ACC-K6DNA) solidna cena ali nisam siguran da li je ti klima koja dobro radi,mislim na prituzbe od ranije,ili neki drugi model za stan od 40kv a nemora ceo da se greje.Ili neki drugi model?Interesantna mi je i DAIKIN FTXF35D/RXF35D Sensira inverter no dosta je skulja i nisam siguran da li razlika u ceni prati kvalitet?Bitno mi je za grejanje a hladjenje radice svaka verovatno.Bilo bi mi dragoceno misljenje jer nemam nikakvog iskustva sa inverterom.

Đaci ponavljači... Klima sa najviše primedbi na rad.

Vrh Dno