Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Negde sam čuo da radi na U-Crown.
Kod mene na Amberu ne radi.

Verovatno radi na aplikaciji

Klima tu informaciju ima, a zašto neće da je da...

To kao i unutrasnji senzor sluze klimi da racuna razliku temperature vazduha kod vanjske jedinice i vazduha kod unutrasnje radi regulisanja rada. Nije optimalno za prikaz stvarne temperature jer u vanjskoj puse hladan vazduh a u unutrasnjoj topal pa se razlikuje od stvarne temperature. Za takve stvari se nabave termometri

Za takve stvari služi senzor u daljinskom upravljaču.

Ne mogu da mu nađem manu. Odstupa +-0.5 C od uređaja kojim merim spoljnu temp.

Kupio klimu letos, Gree Pular eco plus 12. Koristim je za hlađenje jedne sobe (12kvadrata), a sad i za zagrevanje te iste sobe. Nisam nešto previše oduševljen klimom što se tiče grejanja, redovno pregreva sobu, ne modulira dovoljno nisko i zato non stop gasi pali klimu. Mislim da ne spušta više od 550W potrošnju pri modulaciji. Pretpostavljam da nema neko rešenje za ovaj problem.

Cudnovato inace ta klima ide nisko. Probaj manualni fan i ostavi je neko vrijeme da radi

Ja sam već navikao na takav rad klime. Imam GTech vec neko vreme. Dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom greje(oko 35m2). Vrata dnevne su otvorena ali se svi hodnici greju cevima od CG koje prolaze kroz stan.
Ove godine sam uradio izolaciju spoljnjeg zida cca 13m2. Dobio sam u smislu komfora ali ne i sto se rada klime tice. I dalje radi u On-Off rezimu,pregreva za 2 stepena od setovane i ugasi se. Rad je u rasponu od 630-780w.
Razlika je sto ove godina sa izolacijom u sobi i kada je temperatura ispod 4 stepena a sada i malo niza obzirom da po potrosnji vidim da je grejac tacne ukljucen,isto radi On-Off dok je bez izolazije modulirala od 430-850w kada su temperature oko 0C.

Cudnovato inace ta klima ide nisko. Probaj manualni fan i ostavi je neko vrijeme da radi
Na koliko manuelni da stavim, pretpostavljam ne mora neka veća brzina pošto je mala soba, 1-2 recimo?

Inače koristim ifeel funkciju, temperatura setovana oko 21-22, noću 19 stepeni pošto mi više odgovara za spavanje.

Kupio klimu letos, Gree Pular eco plus 12. Koristim je za hlađenje jedne sobe (12kvadrata), a sad i za zagrevanje te iste sobe. Nisam nešto previše oduševljen klimom što se tiče grejanja, redovno pregreva sobu, ne modulira dovoljno nisko i zato non stop gasi pali klimu. Mislim da ne spušta više od 550W potrošnju pri modulaciji. Pretpostavljam da nema neko rešenje za ovaj problem.
Ja imam gree lomo eco 12 isti je to model,grijem stan 50m2 s njom,za sad prezadovoljan i jos nikako nisam pelet upalio,11 mjesec 550kw ukupne struje potrosio. Meni i pase ovaj njen nacin rada

Možda se na tu veću kvadraturu ne oseća pregrevanje, ipak je dosta veći prostor, pa onda tih 500w minimum bude ok. Ali za manju sobu bude smorno, fazon radi 15min, zagreje/ pregreje, pa se ugasi na nekih 45 min pauza pa opet tako, odgovaralo bi mi više da radi na manjem zagrevanju (fazon 250-300w) a da ređe pali gasi.

Našo sam na netu i onaj fix kada namestiš gree klime da rade na fiksnoj jačini kompresora, mada to nije neko idealno rešenje.
Mogu to kasnije da napišem ako nekog interesuje(moguće da je neko već to postovao u temi, nisam čitao sve).

Našo sam na netu i onaj fix kada namestiš gree klime da rade na fiksnoj jačini kompresora, mada to nije neko idealno rešenje.
Mogu to kasnije da napišem ako nekog interesuje(moguće da je neko već to postovao u temi, nisam čitao sve).

ako je to ona prevara sa onim makedoncima distributerima, bolje nemoj da pišeš :D taj fix je neko testiranje klime sa hladnim i mlakim izduvom, nema nikakve veze sa normalnim radom.

Da, to je neko zaobilaženje automatike, mada sam probao i kada tako podesim spuštalo je potrošnju na 230W i naravno duvalo hladnjikav vazduh (moja procena je da je duvalo vazduh između 25-30 stepeni, nemam čime da izmerim😁) što je i očekivano za tu potrošnju 😁.

Ovako na podešenu temperaturu od 22 stepena, manuelni fan brzina 1, potrošnja najniže pada na nekih 450W, i tako radi malo duže nego na automatici i nešto manje se gasi, ali se gasi.

Po tome mogu da zaključim da klima može da radi na nižoj modulaciji od ovih 450W ali joj softver izgleda ne dopušta da pada ispod te brojke, što ima svoje dobre i loše strane. Dobra strana je za one koji ne vole hladnjikav izduv i koji na taj način neće to osetiti i loša strana da će pregrevati prostoriju i više se gasiti zbog nemogućnosti da spusti još temperaturu izduva od ove kad radi na 450W.

Uslikao potrošnju malopre.

Prilozi

• IMG_20221212_190825.jpg
    IMG_20221212_190825.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Neznam dali je pisano vec na ovu temu pa se izvinjavam ako ponovo otvaram ovo pitanje. Imam Gree GEH18AA-K6DNA1F/O sa unutrasnjom GEH18AA-K6DNA1F/I i katastrofalno sam nezadovoljan kako radi, potrosnja itd.. ali ono sto je jos veci problem kad je ugasim trosi oko 107w ugasena... Ima li jos neko isti problem ili ja bakzus. Takodje radi se o novoj klimi svega par mjeseci stara.

Pozdrav svima. Neznam dali je pisano vec na ovu temu pa se izvinjavam ako ponovo otvaram ovo pitanje. Imam Gree GEH18AA-K6DNA1F/O sa unutrasnjom GEH18AA-K6DNA1F/I i katastrofalno sam nezadovoljan kako radi, potrosnja itd.. ali ono sto je jos veci problem kad je ugasim trosi oko 107w ugasena... Ima li jos neko isti problem ili ja bakzus. Takodje radi se o novoj klimi svega par mjeseci stara.
Koja je potrošnja, kvadratura koju greješ ?
Stan, kuća? Bez detalja možemo samo da nagađamo šta je u pitanju.

Koja je potrošnja, kvadratura koju greješ ?
Stan, kuća? Bez detalja možemo samo da nagađamo šta je u pitanju.
Kuca, sa jedne strane dunav a sa druge brda. 60m2 potpuno renovirana sa dobrom izolacijom. Sa potrosnjom nisam zadovoljan jer imam priliku da usporedim Daikin, Mitsubishi koji trosi ( vjerujte ) duplo manje, ljepse... ali haj ok. Koliko para toliko i muzike. Ono sto me interesuje je zasto trosi preko 100w kad je ugasena?? Cisto radi orijentacije na 1stepen oko 950w trosi, kad je 7,8,9c oko 680-750w
Evo ugasene klime. Sto se tice potrosnje vani je bilo oko 10c

Prilozi

• Screenshot_2022-12-12-19-31-40-366_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2022-12-12-19-31-40-366_com.coolkit.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 32
Zbog čega gasiš klimu sada kad su već dnevne temperature uglavnom ispod 5 stepeni već neko vreme? Meni recimo klima troši nekih 18W kad digne krilca i ugasi ventilator (kad dostigne temperaturu, tj prebaci i ugasi se sama). Kad je ugasim ja na daljinski vuče iz utičnice možda 1-2W.

Zato sto verovatno ima grejac tacne/kompresora. Prema specifikacijama nekim koje sam nasao pise da ima. Tako da verovatno je to uzrok. E sada on ne bi trebao da radi kad su temperature iznad 0... ili kad radi kompresor osim kad se radi defrost... tako bi trebalo valjda... kod mene sam primetio tek sinoc da se ukljucio grejac koji moja klima takodje ima (Amber) i njegova potrosnja je 80w kad radi.

Moguce da je senzor temperature los i da daje lazne informacije i onda radi grejac i veca je potrosnja ili je nesto tu neispravno pa on radi i kad skroz iskljucis klimu. Neka moja logika.

Koji je to merac? Imas koliko vidim detaljne informacije po satu sto ja kod mog nemam, a i moj ono sto sma primetio konacnu potrosnju ne prikazuje tacno vec laze/uvecava za mozda 20-25%...

Poslednja izmena:
Samo malo, klima je ugasena, neradi i drugi dan pogledam opet trosi preko 100w.. radi se vikendici, sto znaci tu nisam svaki dan. Malo mi je glupo da ima toliku potrosnju a nema me npr 10-15 dana tamo...

Nesto je tu neispravno. Iz nekog razloga ti grejac spoljne radi non stop. To ne bi smelo. Opet kazem neka moja logika ne znaci da sam u pravu.

Zbog čega gasiš klimu sada kad su već dnevne temperature uglavnom ispod 5 stepeni već neko vreme? Meni recimo klima troši nekih 18W kad digne krilca i ugasi ventilator (kad dostigne temperaturu, tj prebaci i ugasi se sama). Kad je ugasim ja na daljinski vuče iz utičnice možda 1-2W

Zbog čega gasiš klimu sada kad su već dnevne temperature uglavnom ispod 5 stepeni već neko vreme? Meni recimo klima troši nekih 18W kad digne krilca i ugasi ventilator (kad dostigne temperaturu, tj prebaci i ugasi se sama). Kad je ugasim ja na daljinski vuče iz utičnice možda 1-2W.
Tu sam samo kad imam vremena. Vikendi,praznic, slobodni dani itd.
Struja je 0.28€ za kilovat plus, plus tako da mi se neisplati grijati prostor u kome povremeno boravim.
Zato sto verovatno ima grejac tacne/kompresora. Prema specifikacijama nekim koje sam nasao pise da ima. Tako da verovatno je to uzrok. E sada on ne bi trebao da radi kad su temperature iznad 0... ili kad radi kompresor osim kad se radi defrost... tako bi trebalo valjda... kod mene sam primetio tek sinoc da se ukljucio grejac koji moja klima takodje ima (Amber) i njegova potrosnja je 80w kad radi.

Moguce da je senzor temperature los i da daje lazne informacije i onda radi grejac i veca je potrosnja ili je nesto tu neispravno pa on radi i kad skroz iskljucis klimu. Neka moja logika.

Koji je to merac? Imas koliko vidim detaljne informacije po satu sto ja kod mog nemam, a i moj ono sto sma primetio konacnu potrosnju ne prikazuje tacno vec laze/uvecava za mozda 20-25%...
Koristim sonoff pow elite

Prilozi

• Screenshot_2022-12-13-12-15-40-195_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2022-12-13-12-15-40-195_org.mozilla.firefox.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 30
Vrh Dno