Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Dali je iko ovo pokusavao da se klima nezaletava?

Prilozi

• Screenshot_2022-12-18-16-18-58-968_com.viber.voip.jpg
    Screenshot_2022-12-18-16-18-58-968_com.viber.voip.jpg
    178.4 KB · Pregleda: 83
Ja jesam ovo na 20 stepeni, i ne deluje mi da je nešto promenilo.

Jednom sam rekao... Klima je skup uređaj da bi bio samo ukras na zidu. Nikada ne bih pokušao da se petljam sa takvim podešavanjima.

Dali je iko ovo pokusavao da se klima nezaletava?
Jel disple potvrdio da je komanda uradjena? Kod mene bez i feel funkcije se bas zaletava pa sam trazio razlog.
Evo usput i grafikona potrosnje kw na +8 odrzavanje unutrasnje temp. SJ grijac radi stalno a vanjske su od -1 do -7 trenutno.

Prilozi

• Screenshot_2022-12-15-23-01-37-552_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2022-12-15-23-01-37-552_com.coolkit.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 83
Ume nekad i Gree Muse Profi 12 (prva generacija) da spusti potrosnju i da se redje gasi - samo joj treba temperature u minus. Evo screenshot-a na temperaturi -3 stepena sa ukljucenim grejacem SJ...

Prilozi

• IMG_20221218_215850.jpg
    IMG_20221218_215850.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 66
Bitno da se grejemo i da nije hladno 🙂, sad kad padne temp manje se gasi. Jel radi klima defrost kad imaš grejač SJ, ili on rešava to?

Moja neka min potrošnja

Prilozi

• IMG_20221218_220140.jpg
    IMG_20221218_220140.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 71
Grejač služi da se ne stvara led u tacni i da ne zatvori rupu za oticanje kondenzata. Naravno da klima radi defroste...

Poslednja izmena:
Amber.12-ca..greje oko 30kw.u drugoj decijoj 3.5.ta..prezadovoljan😁
Greje.se.30kw.stan pvc..u.decijoj sobi 3.5
Ta..Prezadovoljan😁

Prilozi

• Screenshot_20221218_224923_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20221218_224923_com.wooxhome.smart.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_20221218_224923_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20221218_224923_com.wooxhome.smart.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 61
Stan je uvijek topliji od kuce. Ja jedino sto kod svoje, skoro da uopste neprimjetim defrost. Iskreno, strasno sam se pokajao sto sam gree uzeo, ali kad bude mogucnosti definitivno mjenjam.

Vanjska bukvalno odnese, extrem duva. Jos gore, u dvoristu na "zemlji" stoji pa oduva djecu ako se igraju u dvoristu. Unutrasnja se zaletava, ako stavis fix fan (bilo koja brzina ) povuce dosta vise struje. Kad je auto fan haos kako glupo radi. Moram da napomenem da mi je prva gree i da imam iskustva sa Mitsubishi, Toshiba i daikin. Na osnovu toga kad vidim rad gree naspram ovih to je extrem velika razlika. Takodje se skoro nikad nespusta ispod 700w
Ima jos dosta stvari al haj. Gledam upravo dali ima koji Firmware da radi sta bolje.

Vanjska bukvalno odnese, extrem duva. Jos gore, u dvoristu na "zemlji" stoji pa oduva djecu ako se igraju u dvoristu. Unutrasnja se zaletava, ako stavis fix fan (bilo koja brzina ) povuce dosta vise struje. Kad je auto fan haos kako glupo radi. Moram da napomenem da mi je prva gree i da imam iskustva sa Mitsubishi, Toshiba i daikin. Na osnovu toga kad vidim rad gree naspram ovih to je extrem velika razlika. Takodje se skoro nikad nespusta ispod 700w
Ima jos dosta stvari al haj. Gledam upravo dali ima koji Firmware da radi sta bolje.
Malo ne razumem neke reči: šta se dešava to "zaletava"? I kolika je to klima kad može da oduva decu? Jaimam dve Gree pod prozorima,ali ne čujem spoljne da tako rade...<Doduše to je model gree lomo. Ova ispod prozora dečje sobe se ne čuje nika, pre čujem vivax od zgrade preko puta... Izgleda to neki loš model.

Malo ne razumem neke reči: šta se dešava to "zaletava"? I kolika je to klima kad može da oduva decu? Jaimam dve Gree pod prozorima,ali ne čujem spoljne da tako rade...<Doduše to je model gree lomo. Ova ispod prozora dečje sobe se ne čuje nika, pre čujem vivax od zgrade preko puta... Izgleda to neki loš model.
Vanjska je GEH18AA-K6DNA1F/O
Kad radi, radi uvjek na 800rpm, znaci uvjek ista brzina. Ventilator je poveci pa toliko duva da nemozes tu biti. Nelupa, vec sama buka od vjetra je bas glasna. Pod zaletavanjem mislim da ako stavim npr 23c grije nekad i 3c preko a nekad se spusti da bude hladno. Takodje modulacija od onoga sto pise u opisu nigdje veze nema. Izvinjavam se na izrazu, ali ovo je tesko smece od klima uredjaja. To je moje misljenje, nebi da nekog uvredim

Nisi dovoljno elokventan.
Kada se nešto zaletava, znači da se 'zaleće k'o june uz obalu' , ali bukvalno.
Dajmo se malo edukovati, ne ?

Vanjska je GEH18AA-K6DNA1F/O
Kad radi, radi uvjek na 800rpm, znaci uvjek ista brzina. Ventilator je poveci pa toliko duva da nemozes tu biti. Nelupa, vec sama buka od vjetra je bas glasna. Pod zaletavanjem mislim da ako stavim npr 23c grije nekad i 3c preko a nekad se spusti da bude hladno. Takodje modulacija od onoga sto pise u opisu nigdje veze nema. Izvinjavam se na izrazu, ali ovo je tesko smece od klima uredjaja. To je moje misljenje, nebi da nekog uvredim
Gree je jedno qovno od klime . od 2021 neznam ni jednu da valja , Gree Viola imam u stanu i ona je ok

Nisi dovoljno elokventan.
Kada se nešto zaletava, znači da se 'zaleće k'o june uz obalu' , ali bukvalno.
Dajmo se malo edukovati, ne ?
Izgleda da nisam toliko rečit (elokventan) koliko sam mislio. Eto naučih i nešto novo.
A zar klima 18tica nije malo prejaka za domaćinstva?! Uvek preporučuju 12tice ako nema neki veliki otvoreni prostor. Za ventilator i decu stvarno nemam ideju kako rešiti, možda ispred napraviti vetrogenerator,pa makar da se vrati koji kilovat....

I meni na Pularu je jedan konstantan huk spoljne jedinice, nisu vibracije nego ventilator uvek radi na max, al nije da mi to nešto smeta pošto mi je klima na zidu iza kuće gde realno retko zalazimo. Više smara nedostatak niže modulacije, što je pogotovo smor za taj prelazan period kada su spoljne temp u plusu i pregrevanje i non stop gašenje.

Gree je jedno qovno od klime . od 2021 neznam ni jednu da valja , Gree Viola imam u stanu i ona je ok
Bacio 1750€ 🤣🤣
Izgleda da nisam toliko rečit (elokventan) koliko sam mislio. Eto naučih i nešto novo.
A zar klima 18tica nije malo prejaka za domaćinstva?! Uvek preporučuju 12tice ako nema neki veliki otvoreni prostor. Za ventilator i decu stvarno nemam ideju kako rešiti, možda ispred napraviti vetrogenerator,pa makar da se vrati koji kilovat....
Mislim da si u pravu sto se tice 18-ke.
Iz straha da nece biti dovoljno, uzeo sam 18btu. Eto, prevario se, nakon nekog vremena vidio sam da nema potrebe. Ladno je mogla kvalitetna 12ka. Ali sta je tu je. Bio je razlog na pocetku sto 18btu, duza prica...

Meni je serviser rekao da nije samo kvadratura vazan faktor nego i visina prostorije, 12 se postavlja na 2-2,5 m visine , dok 18 na bar 3 metara, da sam stavio veliku klimu u mali prostor izduvala bi mi i to malo pameti sto jos imam :)

Što bi bila prejaka? 😂

Nisi.
Al' , nemoj to da te obeshrabri.
Dotični gospodin drži časove duhovnog uzvisenija (siguran put do intelektualnog prosvećenija), pod patronatom čteca, a pod okriljem igumana ovog ,lingve ,manastira.

Samo , moraš biti uporan i istrajan.
Ostavi sve brige ovog sveta za sobom.

Poslednja izmena od urednika:
Nisi.
Al' , nemoj to da te obeshrabri.
Dotični gospodin drži časove duhovnog uzvisenija (siguran put do intelektualnog prosvećenija), pod patronatom čteca, a pod okriljem igumana ovog ,lingve ,manastira.

Samo , moraš biti uporan i istrajan.
Ostavi sve brige ovog sveta za sobom.
Hare krišna. Pis brate i ostalo... Čudni su putevi gospodnji.

Čemu ovakvi postovi koji nemaju veze s temom?

Pozdrav svima!Hteo bih ubaciti neku Gree klimu 18cu,kuća 95 kvadrata.Kakve su ove Evo muse iz 2022 godine i ima li razlike između Gree muse evo i Gree muse evo comfort?Kuća izolovana i pvc stolarija.Treba mi za neki prelazni period

Pozdrav svima!Hteo bih ubaciti neku Gree klimu 18cu,kuća 95 kvadrata.Kakve su ove Evo muse iz 2022 godine i ima li razlike između Gree muse evo i Gree muse evo comfort?Kuća izolovana i pvc stolarija.Treba mi za neki prelazni period
Citaj moje postove pa ces vidjeti muke moje. Bjezi do gree i tih jeftinih marki sto dalje. Ja sam neki gree nordic 18btu porucio koji je kao za njihovo trziste i milion mana imam. Imam iskustva sa Mitsubishi i kad vidim kako sam se prevario pojeo bi se.

Citaj moje postove pa ces vidjeti muke moje. Bjezi do gree i tih jeftinih marki sto dalje. Ja sam neki gree nordic 18btu porucio koji je kao za njihovo trziste i milion mana imam. Imam iskustva sa Mitsubishi i kad vidim kako sam se prevario pojeo bi se.
Hvala.Pročitaću,nemam baš nikakva iskustva,predloži neku dobru 18cu ili nekih par dobrih modela

Hvala.Pročitaću,nemam baš nikakva iskustva,predloži neku dobru 18cu ili nekih par dobrih modela
Mogu ti samo reci iz izkustva da Mitsubishi ali sa HZ na kraju oznakom, konkretno ( msz-ln35vgv muz-ln35vghz r32 ) imam ili ko ima je preee zadovoljan. Nije klima za prelaz ili da pravi nekakve gluposti. Ovo je 12btu sto sam dao prijedlog ti samo pgledaj 18btu ako hoces bas.

Vrh Dno