Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista ovoj godini nije falilo. Ko je uzimao altove oko NG sada je barem X3. Neka se jos prepolove i dalje je to sve okej. Bolje nego pare u banci gde Inteza uzima 1E mesecno odrzavanje deviznog racuna a kamata je misaona imenica jos odavno.... Kome se ne svidja da drzi btc, kamata na Aave je 7-20% na USDT...

Inace ako stvarno dodje do krize likvidnosti i 'nestasice' dolara u svetskom finansijskom sistemu zlato nije nikakva zastita. Tada ce $$ biti jedino sto ce biti na ceni, a sve ostalo ide dole u odnosu na njega.
Jeste svakako bilo bolje u kriptu nego u lovi ali godina je bila ispod ocekivanja. Realno, najveci skok smo videli u decembru 2020-e, 2021-a nije bila dobra za vecinu.

Kako bre losa, pa etc sam rudario kad je bio 7, a prodavao ga posle i do preko 100$. Eth isto. Avax je sad na x3 od pre dva meseca, da ne pricam od ranije. Kako moze da bude lose, pa koliko nam treba x 1000 pa da budemo zadovoljni :) gde u svetu ima da ulozis novac i da za godinu dana bar dupliras. Svi smo bili bar na x5 u nekom trenutku, samo je moglo da bude vise.
E sad sto nam sve malo, to je vec drugo.

Loša je onima koji su sedeli u jednom novčiću i čekali penziju. Ne kažem da neće dočekati, navijam da hoće.
Ili oni koji su ušli kad se bull uveliko zahuktao, ali to je greška, i šta je tu je, čekaš ili trejduješ.

Ali tvrditi da je ovo loša godina je... smešno :D Evo moj neki učinak: LTC 2x, DOT i LINK 2.5x, ADA 5x, TRAC x5, RBC x4, CHSB x3, CAKE x2, LAYER x2.5, itd etc, još gomila šitova, pa još ako se gleda što se uzelo na stejkovanju, farmovanju, airdropovima. Svi (ili skoro svi) ovi novčići, i mnogi drugi koji su odradili multiple x, su pominjani ovde na forumu, svako je mogao da DYOR :) Primetite da je LTC na prvom mestu. Početkom januara sam ga dampovao, i ako gledamo ono što sam kasnije zaradio od tih para, i LTC na hiljadu je smešna cifra.

Svakako bi mi bilo izuzetno drago da LTC holderi dočekaju skok i na duplo od 1000 :)

Ne predajemo se tako lako. Još nije gotova ova godina. Još će kripto imati šta da kaže, nadam se. :)
Ja sam izgleda postao veći optimista od Saja ?
Taman posla da se predajemo. Jedino sto nemam vise nikakva ocekivanja od ove godine, cekamo od oktobra da opali i nikako da docekamo. Kad bi svake godine zaradjivali x3 bio bih presrecan ali posto znamo da to ne ide tako ovom godinom nisam zadovoljan.

Evo moj neki učinak: LTC 2x, DOT i LINK 2.5x, ADA 5x, TRAC x5, RBC x4, CHSB x3, CAKE x2, LAYER x2.5, itd etc, još gomila šitova, pa još ako se gleda što se uzelo na stejkovanju, farmovanju, airdropovima. Svi (ili skoro svi) ovi novčići, i mnogi drugi koji su odradili multiple x, su pominjani ovde na forumu, svako je mogao da DYOR :)

Meni nije jasno na osnovu kojih parametara si ulozio novac u sve te valute koje pretpostavljam da u to vreme nisu imali neku vrednost.
Kako si zakljucio da imaju potencijal da ti u par meseci naprave x2, x3 ili x5?
Kako si zakljucio kada je pravo vreme jer ja sam pre 15 dana usao u ovaj svet misleci da je pravo vreme pa vec nafrljao 500EUR minusa.

Mozda su glupa pitanja ali pitam te sve to da bih naucio i uhvatio tvoj nacin razmisljanja i ulaganja jer da mi poklonis 2000 za ulaganje, ne bih znao sta ce da mi za 6 meseci napravi 20% a kamoli 200%.

Odlicno pitanje. Svi smo mi strucnjaci kad gledamo u proslost, dajte nesto da predvidimo buducnost.

Ah, morao je da se pomene "generali posle bitke" "argument" :)

Ja sam komentarisao godinu iza nas, i izjave (kojih je bilo dosta na nekoliko prethodnih strana teme) da je ista ta godina loša. Da li će period ispred nas biti loš, ne znam i ne mogu da predvidim.

@Klapaucijus, ja nisam trejder, ergo, ulažem na osnovu fundamentalne analize, hajpa, tima projekta, marketinga, generalnog utiska. Prati se Reddit, YT, Twitter, Telegram, stuče se 300h za mesec dana, posle 100h ti se razvije filter za probiranje kvalitetnih projekata - uprošćeno, ali ja tako radim. Ne smetaju mi šitovi, ako imaju dobar marketing i hajp oko sebe, ali preferiram long term projekte sa kakvom takvom upotrebom, da li u kripto, ili stvarnom svetu (ovakvih nema mnogo).

Ako baš nekoga zanima, trenutno sam i dalje balls deep u TRAC, ali moje kupovine su daleko niže od trenutnih cena. Kupio sam REVA, sviđa mi se tim i kako grade komjuniti, stejking, farming, bla bla. To je na ATL trenutno, ako nekoga zanima, može da si odradi jedan fin research. Imam i HEC, fork OHM, kao i TIME, to se stejkuje po ludačkim kamatama, pa je verovatna propast, ali sam odlučio da je ok probati. Ostalo je trenutno sitno, i naravno doooooobar deo u stable, tj. većina.

Pravo vreme za kupovinu je bila godina halvinga 2020 i to se vrebao trenutak kad u toj godini bude jak pad..recimo, ja sam kupovao btc kad je vredeo 6k (posle dugog pada)..tad je pao sa 10k na 5k valjda..a kajmak se uzima u godini posle halvinga. Dokupljivao na 10k pa i na 22k..
Svako mora da prodje bar jedan bull i jedan bear da bi pohvatao konce.
Moguće je da sledeći bull i ne bude jak..ali ko zna.
Dakle spremite lepu kešovinu i u 2024 uložite u btc na povećem padu i lepo čekate 5,10x bar godinu dana.

Odlicno pitanje. Svi smo mi strucnjaci kad gledamo u proslost, dajte nesto da predvidimo buducnost.
Za pocetak pratite dominance BTC. Treceg januara 2021. je dominance presao 70%. Svi su ovde o tome pisali. Odatle je moglo samo na dole! Silne pare koje su usle u BTC morale da predju u altove. Taj se ciklus ponavlja vec n-ti put... Bilo sta sto ste tada uzeli iz top 20 je sada bar x3 (osim mozda ltc i xlm)....

Edit: i pratite sta la.prestige kaze

Sad držte gaće, ispod 46k smo se spustili

Ide to brzo na 42 kao sto sam i pisao, ne znam ni sto se iznenadjujete, u down trendu smo nekoliko nedelja. Samo da ne prodjemo ispod 37k jer ce nam onda i 50 delovati kao mega bull...

Treba samo ostati smiren, vratice se sve za koji mesec na 70k, znam da je tesko da se razmislja pozitivno o kriptu u ovakvim situacijama al sad je prilika za dokupljivanje, kolko god izgledalo lose, bolje sad nego da vas hvata FOMO kad krene jurnjava na gore, pa da ulazite na ATH... Samo jos malo strpljenja, da dodirnemo dno, popravljajte ulaze, dodajte lovu, da prepolovite ulaznu cenu i to je to.

Treba biti realan i reci da smo mastali smo i pricali o 90-100k BTC ( ja prvi ) ...

BTC je realno skocio 50-100% ( zavisi ko je kad prodavao ili kupovao ).

ETH ko je drzao prosao je jako lepo, isto i sa jos nekim altovima ( AVAX , MATIC ).

Ocekujem da ce sledecea godina biti bolja od ove, ne ocekujem da se vratimo na 10-20k. Letos nam je trebalo 63 dana od kapitulacije 19-og maj-a do 21 jula da se trend preokrene.

Mi smo imali kapitulaciju zadnju 4-og decembra a pocetkom februara ce proci tih ~60 dana.

I ovo sto sam prodao je vise zbog moranja i jel sam primetio da imam previse novca u kriptu, a opet sam u pristojnom plusu.

Inace cini mi se da ce ovo ici jos dole do ~41k tu bi mogao da se izgradi jak support, a mozda ga vec sad gradimo ko ce ga znati ..

Svakako sam optimista za 2022-gu ..

Ja sam bio optimista i za ovu tako da optimizam apsolutno nista ne znaci 😂
Salu na stranu, cena uopste nije katastrofalna ali plasim se da mozemo jos dole. Nema dobrih vesti da pokrenu kupovinu, vecini je nejasno jel bull ili bear, jedni su u YOLO modu, drugi u potpunoj panici... Malo zabrinjava jer sa svakim padom skliznemo malkice dublje ali dobro je je da se cena oporavlja jako brzo posle toga. Za sada je 50K tako blizu a taaaaako daleko.
Slazem se sa Detectorom za 41K i da bi mogao da se izgradi jak support. Definitivno moramo da nadjemo dno i da sacekamo neke dobre vesti pa da se pravi neki novi zalet kao sto smo imali krajem 2020-te pa do maja kad je Elon upropastio sve.

Gledam ovaj mvrv ratio, 2011. je dosao do 8, 2013. do 6.1, 2017. nije ni do 5 dobacio, a pocetkom ove godine je isao do 4. Sledeci ciklus ce verovatno da dodje do nekih 3, ali ce cena da bude ko zna koliko stotina hiljada ako sve bude kao do sada.
Ma koliko da su mnogi izvlacili paralelu, cudno deluje ovaj ciklus u odnosu na 2013, dosta su ga udavili. Ja sam 1/6 u kriptu pa sta bude, i da skoci 3-4x kako se ocekivalo bio bih prezadovoljan.

Ovaj mvrv mozda nije dobar za predvidjanje vrha, ali je dobar za "laike" kada da krenu u kupovinu za sledeci ciklus pa mozda nekom posluzi. Cim ode ispod 1 tu je vreme za pocetak utovara pa sta bog da.

Стичем утисак да када би бтц одлучно кренуо ка горе, матик би узлетео као ракета. Баш жели горе, онако наравно лаички.

Mislim da je 41K mnogo duboko, vrtecemo se ovako, dokle, vrv dok opet ne udje neko veliki sa velikom lovom ili neka ozbiljna drzava ne uvede regulativu i placanje kriptom. Vise nece biti velikih talasanja, da sletimo na 10K-20K ni pod razno, moze, ali bi to bio kraj ove price. Mozda se ja to tesim ali videcemo.

Bilo bi lepo videti jedan zeleni dan čisto da popravi raspoloženje masi 🙂
Valjda smo se za danas zaustavili sa padom..

Meni ovo nikako dobro ne izgleda, novembar i decembar nisu kao ciklus iz 2017g, skroz me ovo iznenadilo. Uopste vise nisam siguran da ce biti prilike da se izadje na 50k+.
Znam ovo skroz pesimisticki izgleda, ali meni izgleda sve jako lose.
Sa druge strane znam da ne moze stalno ni padati da ce biti neki pokusaja oporavaka, ali sam pod utiskom da je onih 69k bio ATH i da treba dobro o svemu razmisliti.

Jedini problem je tajming, svi su ovo očekivali kasnije, ja sam zarobljen u koinima koji su prilično riknuli al mi ne pada na pamet da ih prodajem. Ako ne stignem da se dokupim, to znači da će ovo što već imam pre na zelene grane. Ako neće skoro ozbiljno zelenilo, kupiće se nešto interesantno. Ako sam se *****o, nije mi prvi put... Savetujem opušteniji pristup problemu i više *******cije a manje pesimizma i drame, toga ionako na sve strane kolko oćeš.

Imao sam ja Avaksa svaki dan iznad glave 1999.

A nije to taj Avaks.

Ma ljudi, bez stresa i samo opušteno. Ima i nas koji smo u kripto ušlo tek od skoro pre koji mesec, kad je dobar deo coina bio tek 10% ispod ATH. Tako da ne da nismo ništa zaradili, već smo sada u popriličnom minusu. A da bismo bili u plusu, treba da bull pogura sve gotovo do ATH. Ok, malo se sad i dokupljivalo "na popustu", ali ja sam licno miljama daleko od bilo kakve zarade, tj 20ak % u minusu trenutno, a možda bude i gore.
Eto, ako je nekom za utehu :)

Savetujem opušteniji pristup problemu i više *******cije a manje pesimizma i drame, toga ionako na sve strane kolko oćeš.
naizgled, ne ide to tako - ljudi su se našli u čitavoj ovoj pohlepnoj priči, da kolosalno oplode svoj ulog, pa grizu jastuk kad krene pad...

ali da, ubo si suštinu - polako, ne nagliti, strpljivi će profitirati

Remember, slow and steady wins the race

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno