Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poznanik mi je pre par dana rekao za wash rule sto mi nije imalo smisla previse u trenutku ali sto vise razmisljam o tome sve vise ima smisla. Sve institucije koje su kupovale po visoj ceni od ove (a bilo ih je dosta koji su uzimali na 60+) u decembru prodaju da bi sveli racune na kraju fiskalne godine i prikazu minus da ne bi placali porez. Ima smisla. To se uklapa u ove padove i oporavke celog meseca.
S druge strane oni koji su kupovali jeftinije nece prodavati, zato ne vidimo velike dampove. Obzirom da vise manje svi krupni znaju sta se radi ako je teorija tacna trebalo bi pred kraj godine da malo skoci cena jer ako svi znaju da ce se posle Nove opet kupovati oni s viskom para mogu kupovati odmah.
Videcemo koliko je ova teorija validna.

Nesto se LTC pritajio danas..ne prati ovaj rast BTC-a..sta mu je, da nije bolestan :)

MATIC 10% pa cak i Shiba ima skok od 10% ali zato DOT 0.6%. Vec 2-3x u poslednjih nekoliko dana imamo ove blic skokove i DOT svaki put ima ubedljivo najnizi rast. Ali zato kada krene sve da pada, tu je DOT na celu po %.
To je samo indikator kako ce biti i kada bude konstantan rast svih valuta jednog dana.

Ne očekujem neko ludilo u smislu da poludi cena i krene preko 80000.
Idealno bi bilo kad bi se smirio i utišao na oko 50000 nekih godinu dana, tu je šansa na altovima (korisnim) da se zaradi.
2017 godine kada je neko pitao koji smisao ima kripto šta smo govorili a šta bi danas rekli...
Na početku digitalni novac, pa privatne transakcije, aseti, pametni ugovori, defi, nft, gamin, pa navijački tokeni.... sta nas još očekuje..
Uvek sam cenio i verujem da naj više vrede decentalizovani koini ali kako kripto svet napreduje i to se menja. Danas izdaš tokene na nekoj mreži složiš priču i napališ investitore eto hipe.. opasno. Ali ako gledamo danasnje kompanije koje imaju akcije, slično bi moglo da se desi i sa kriptom da se tokenizuju akcije kompanija, i to će tako i biti u budućnosti. Svako ce moći imati kod kuće na waletu akcije neke kompanije a ne kod nekih brokera, banaka, investicionih fondova, bez potrebnih brokerskih dozvola, diploma, licenci...

Web3.0 je to o čemu pričaš
@štek za sutra
u 90% slucajeva kada se dogodi halving , prepolovi se cena :)
tako je bilo sa ltc , doge , nekad evo ga sada i vtc.
znaci najbolje vreme ya kupovinu par dana posle halvinga
Ja sam uzeo sada
Čekam skok od x2 da prodam i pad od x2 da kupim, onda čekam razvoj ETH pos na leto i migraciju snage na druge novčiće tj rvn za ponovnu prodaju.

Ne lozim se na skok od x10

Pa koliko retko jaci projekti u top 50 padaju x2 u toku godine, i koliko jos treba da se vrati ili pak ode na x3 i ako nadjes takav projekat? Mislim da je to dosta vremena u pitanju (godine).
Razumna strategija ali nije preko noci, pritom su ti novci zarobljeni na duze vreme.

Meseci su u pitanju nije bas godine ali ajde..

Pa sve zavisi od tvojih apetita..
Ako skoči npr x2 od ulaza...

I nikada ne padne nazad.. Meni je opet 👌

Normalno 1 novčić treba da bude samo 1 deo novčanika.

Po meni bolje 100-200e u 10 različitih novčića da se vežbaju živci i trgovina bar par meseci dok ne bude neka dodatna lova moguća nego 100e u 1 novčić i čekaš mesecima rasplet

Ako su istinite najave da ce 3 najvece nemacke banke 2022. uci u pricu onda pretpostavljam da ce vremenom i mnoge druge svetske banke ulaziti.
Kada na to dodamo i velike retail lance koji ce prihvatati kriptovalute kao legitime valute placanja, sve mi to govori da trziste ide ka nekoj stabilnosti i da nikom od njih ne odgovaraju velike turbulencije, odnosno drasticni padovi i skokovi tokom godine. Bar ne sto se tice par glavnih valuta koje ce biti prihvacene.

MATIC 10% pa cak i Shiba ima skok od 10% ali zato DOT 0.6%. Vec 2-3x u poslednjih nekoliko dana imamo ove blic skokove i DOT svaki put ima ubedljivo najnizi rast. Ali zato kada krene sve da pada, tu je DOT na celu po %.
To je samo indikator kako ce biti i kada bude konstantan rast svih valuta jednog dana.
DOT generalno uvek kasni sa pumpanjem u odnosu na ostale novcice, u poslednjem ciklusu je pao vise od 4x i gotovo zadnji krenuo da se pumpa, ali je ipak otisao sa 10 na 55. Znao je u danu da ode po 10 dolara na gore, ne stresiraj se, kad BTC konacno resi da krene na gore ljudski, nema tog novcica koji nece krenuti za njim, pa i LTC :ROFLMAO:

Ako su istinite najave da ce 3 najvece nemacke banke 2022. uci u pricu onda pretpostavljam da ce vremenom i mnoge druge svetske banke ulaziti.
Kada na to dodamo i velike retail lance koji ce prihvatati kriptovalute kao legitime valute placanja, sve mi to govori da trziste ide ka nekoj stabilnosti i da nikom od njih ne odgovaraju velike turbulencije, odnosno drasticni padovi i skokovi tokom godine. Bar ne sto se tice par glavnih valuta koje ce biti prihvacene.

Svajcarci su već tu.. Sada će i ostali.

Predvidjamo budućnost na osnovu prošlosti a igrači su se promenili..

DOT generalno uvek kasni sa pumpanjem u odnosu na ostale novcice, u poslednjem ciklusu je pao vise od 4x i gotovo zadnji krenuo da se pumpa, ali je ipak otisao sa 10 na 55. Znao je u danu da ode po 10 dolara na gore, ne stresiraj se, kad BTC konacno resi da krene na gore ljudski, nema tog novcica koji nece krenuti za njim, pa i LTC :ROFLMAO:

Na Twitter nalogu PolkaDOT danas ceo dan ni reci o ovome.
Mislim da imaju neki plan da dok traju parachain aukcije ne hajpuju kako cena ne bi skocila, da bi ljudi laksa srca orocili DOT na 2 godine. To mi sve vise ima smisla :)

Sta mislite o nekom padu, jer svi ocekuju taj skok pocetkom nove godine, pa cisto diskusija? Ja sam svakako prebacio polovinu u usdt

Ulaz u DOT na ovim levelima izgleda jako dobar. Planiram veliki deo profita iz AVAXA da strpam u DOT....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno