Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Avaxa za par godina ja lično vidim na cifri od minimum 600-700$. Projekat je*e kevu, ozbiljna priča dok ETH obećava oni grabe. Imam ga dosta i planiram sa njim da idem duze vreme. Naravno u portfoliju je i eth pa kad bude da bude taj famozni pos...

Razmišljam nešto, kako bi reagovala cena btc-a u slučju oružanih sukoba na granici između rusije i ukrajine... iskreno nebi voleo, ali... na primer

Ova vest je uticala na trziste kriptovaluta kao kineska vakcina protiv korone ili sto bi Pikac rekao "Limunada...ni da pecne...". To vam samo govori da je sila koja vuce sve dole mnogo jaka.

A sto se tice oruzanih sukoba, kada do tog haosa dodje, svi koji imaju pare gledaju kako da iznesu pare iz zemlje i sklone na sigurno a mislim da trenutno nema boljeg nacina od izvlacenja u vidu kripto valuta. Ne znam, mozda to samo u mojoj glavi ima smisla.

Prepravio sam ulaz u DOT na 25.1 cekamo da vidimo sta ce se desavati narednih dana, moze svasta da se desi.

Moze li neki kripto mag da se javi na pm,zeleo bih da ulozim pozamasnu svotu novca u kripto ,hvala

Tri nedelje kako kripto market cap kreće da divljački pada, pa se vrati nazad iznad 21WMA bull market support. Ovo stvarno postaje teški smor i drndanje živaca.

screenshot.png

Gledajući šta je FED chairman juče ispričao, ne mogu da se ne divim bond trejderima koji su odlično znali da će SAD braniti dolar i da podizanje kamatnih stopa mora da se desi u 2022., ne tek 2023. Samo ne znam što se stock market toliko popalio nakon njegovog govora.

Moji neki zaključci:

- Slom treba da dođe kao i mnogo puta do sada, usled zatezanja finansijske politike, što će ostaviti kockare bez likvidnosti. Ja sam sve vreme mislio da će ovaj put scenario biti drugačiji, podmukao, bez upozorenja.

- Iako će se FED boriti protiv inflacije, ne očekujem da će se boriti naročito snažno. Rast cena će potrajati. Kontrole cena i nestašice su moguće.

- Bonds i plemeniti metali bi trebalo da se manje-više stabilno drže sve do velikog sloma. Može da se lagano akumulira metal.

Ja sam ispunio raniji plan i pretvorio 10% novca u zlato, otprilike koliko imam i kripta. Idealan scenario bi bio da kripto krene da raste po Cowen planu i onda da zamenim maglu za još metala i čekam kraj. Naravno, nema garancija da će tako nešto da se desi, ali u svakom slučaju dodavanje još zlata u štek nije loš potez. Zlato ima taj običaj da u krizi poleti i posle ostane na tom povišenom nivou, recimo tokom inflatorne krize 70-tih je poraslo preko 20x i više se nikad nije vratilo dole. Investicija sa ekstremno malim rizikom trenutno.

Kad nešto ponoviš 1000 puta, jednom eventualno budeš i u pravu, mada je i dalje možda.

dzaba mi da trazimo zlato po zlatarama ... to zlato je xxx skuplje od onih listica u istoj gramazi :)

smrdi ovo sve do Plutona , a kad prdne ima sve da nas odnese pitanje je samo kad. Pravo da vam kazem ja ocekujem fijasko za sve sredinom sledece godine

Ja sam prodo oko 30% portfolioa i stavio u stable coine.

Mislim da je to blizu cifre koju sam ulozio u toku ove godine u kripto tako da mogu sad mirnije da "spavam".

*** ne moze da se "odvaja" godinu dana i onda na kraju ispadne da sve sto si odvajao pu pike ne vazi nema para.

Nastavljam sa mesecnom kupovinom sta god da se desava u buducnosti, a sa ovim delom cu da vidim sta cu -> Bitno mi je da mogu mirnije da gledam razvoj situacije..

Ocekujem da cemo izbiti na gore u nekom momentu, ali verovatno ce to da bude nakon sto nas mrcvari i mozda istestira 40k.

Ja sam od sinoć u $, videvši da od ovoga za sada nema ništa.zamisite tek ako bude još jedna nedeljna crvena sveća! 53k mislim da je nedostižno do nedelje. U ponedeljak predvidjam ponor. Prvi put dajem prognozu eto..

To je to, kad svi misle da je kraj, tad kupuj :D
Neka misli ko šta hoće, ja sam bato pod debelim kreditom i nemam taj luksuz da se igram viškom i da čekam neku 2024,25 za novi bull..plan je bio izgurati ovaj bull (koji se odužio)
Ne svidja mi se ova situacija i izašao sam u novce. Čist osećaj je u pitanju!

Gadan je ovaj kraj godine i verujem da nikome nije prijatno. Ja mislim da ce lagano opajati sve shortere u nekom trenutku. Cela godina je bla kilava, do kraja ne ocekujem ista drugo. Nadam se samo da ce sledeca biti bolja od ove.
Nista ovoj godini nije falilo. Ko je uzimao altove oko NG sada je barem X3. Neka se jos prepolove i dalje je to sve okej. Bolje nego pare u banci gde Inteza uzima 1E mesecno odrzavanje deviznog racuna a kamata je misaona imenica jos odavno.... Kome se ne svidja da drzi btc, kamata na Aave je 7-20% na USDT...

Inace ako stvarno dodje do krize likvidnosti i 'nestasice' dolara u svetskom finansijskom sistemu zlato nije nikakva zastita. Tada ce $$ biti jedino sto ce biti na ceni, a sve ostalo ide dole u odnosu na njega.

Hex ima odlican skok u 48h. Ko je iskoristio i uzeo ga na oko 0.140 lepo ce zaraditi.
Ja sam uzeo jos nesto oko 13c, taman je i eth mreza bila rasterecena i gas fee.
Bolje mi je biti u HEX nego u stable coins.
Ako BTC ode ispod 40k, prodajem dobar dio za HEX a dio ostavljam u stable coin za PulsSwap sacrifice.
HEX nije vezan za BTC kao svi ostali tako da je perfect za hedge.
Da ne bude da vam nisam rekao😎

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno