Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nine im prvi put ds troluju.
Odavno postoje bolji sajtovi od cmca
Tipa kao ds koristite Yahoo.

Eto nama novih dolara da se sliju u berze, nekretnine i kripto...

Pogledajte prilog 327997

Ne mora da znači. Ovo je prvenstveno da finansira infrastrukturne projekte, Build Back Better, ili kako su ga već nazvali. Kad vlada povećava bankarske rezerve, to stimuliše špekulaciju. Kada vlada troši na građevimu, to nabija inflaciju. Ali ko će ga tačno znati, komplikovano je. Ja bih u svakom slučaju savetovao kupovinu i sigurnih asset-a za one koji drže špekulativne. Rizik raste kako vreme prolazi, treba se diverzifikovati.

Ne mora da znači. Ovo je prvenstveno da finansira infrastrukturne projekte, Build Back Better, ili kako su ga već nazvali. Kad vlada povećava bankarske rezerve, to stimuliše špekulaciju. Kada vlada troši na građevimu, to nabija inflaciju. Ali ko će ga tačno znati, komplikovano je. Ja bih u svakom slučaju savetovao kupovinu i sigurnih asset-a za one koji drže špekulativne. Rizik raste kako vreme prolazi, treba se diverzifikovati.
Pa inflacija stimuliše špekulaciju, jer investitori traže bilo šta što donosi prihod veći od inflacije.

Svaka čast holderima ove godine na čeličnim živcima. Od ove klackalice kome se nije zavrtelo u glavi kapa dole i zaslužili ste sav profit koji ste poželeli..utisak je da je njima ipak bilo najteže

Pa inflacija stimuliše špekulaciju, jer investitori traže bilo šta što donosi prihod veći od inflacije.

Ne mora obavezno da bude tako. Stagflatorno okruženje gde cene rastu, ali prihodi ne, ostavlja narod bez sredstava za špekulisanje. Postoji mnogo različitih načina na koje sve ovo može da se odigra, ljudi debelo greše kada smatraju da je jedina moguća budućnost gde inflacija raste i špekulacija se nastavlja. Dvadesete prošlog veka su bile period nenormalne špekulacije u akcijama, pa kad je sve puklo, prošlo je pola veka pre nego što su obični građani opet počeli da se usuđuju da iznova ulažu u akcije. Potpuno isto može da bude sada za kripto.

Baš zato što nije moguće predvideti kako će ovo da se odigra, jer ne možeš da znaš kako će ljudi gore da reaguju, moraš da budeš spreman na svaku mogućnost. I zato raznovrstan portfolio, pristojno keša sa strane i ono glavno, strpljenje. Ja očekujem slom početkom naredne godine, ali vidim da ga većina poznatih analitičara očekuje tek krajem godine.

Svaka čast holderima ove godine na čeličnim živcima. Od ove klackalice kome se nije zavrtelo u glavi kapa dole i zaslužili ste sav profit koji ste poželeli..utisak je da je njima ipak bilo najteže
Hvala na čestitkama. I ja se čudim sam sebi kako me ovaj pad nimalo ne dotiče. Opušten sam sasvim, jer sam ubeđen da rast (ciklus) još uvek nije gotov i da će sve biti dobro. Pravim holderima je lako, a naivnim trgovcima i početnicima je teško, jer sve hoće odmah i sad. Ja razmišljam da ako i krene beer market, pa bože moj, sačekaćemo opet bull i iskoristiti da se još više dopunimo. Doći će i naših 5 minuta. :)

Ne dotice jer pad nije jos ni krenuo. Kad krene ispod 42k, do 39 cemo se i dalje tesiti, al 37k ako pipne odose svi svima na ignore. Ja cu kupovati i tada, kupovacu zapravo svaki mesec bez gledanja na cenu. Samo na longterm da se to isplati i odlicno.

Meni sve smrdi da su ponovo krenuli da kriju krah, i veštački održavaju ceo ovaj balon jer će pucanje da bude mnogo gore od onog iz 2008 sa real estate bonds i cdo swaps, kako god se beše zvalo jer su ga bukvalno tad beše i izmislili.
Mnogo sr.anja se dešava već duže vreme i pucanje je krenulo odavno, da li će sad možda dati poslednju nadu da uhvate svež novac i povuku ljude kreditima i ulaganjem u novi ponor, videćemo. Fed danas ako objavi neke pozitivne stvari, može biti boost-a, ali sve za sada izgleda da će polako da cena pada i stagnira u nekom trenutku do još većeg prihvatanja kripta u svim strukturama.

Poče neka pumpa, šta li je razlog?
Edit: pipnuli smo 49k

Poslednja izmena:
Ovaj "skok" zbog konferencije FED-a. ( nisam gledao sta je tacno odluceno tako da o tome ne mogu da komentarsiem znam samo da se vreme poklapa sa istim )

Stream konferencije koga interesuje -> ja cu gledam neki drugi put ne mogu se nerviram sad ..

Mislim da je ovo zadnja sansa za okretanje trenda na gore i da vidimo novi ATH ili barem 65+k u januaru, ali iskreno nisam optimista ..

Sledeca neka sansa za okretanje trenda bi mogla biti mozda Januar /februar nakon sto izblejimo na ovim nivoima jos par meseci ..

Ostaje HOLD i cekanje + eventualno povlacenje dela u stable coin-e jel ****** imam previse para u kriptu a premalo u stable coinima ili u banci .

Ako krene pumpa brzo ces videti 65K+ pre Januara, ali ajd da sacekamo, jer ima puno hijena koje bi nas davile jos koji mesec da se dokopaju lesine

Ja cu da iskoristim ovaj mini skok da prodam jos malo kripta, verovatno i poslednju priliku... rekao bih da nema vise goriva u ovom krugu...

Suština sa FED konferencije:
1639598122358.png
Ne mora obavezno da bude tako. Stagflatorno okruženje gde cene rastu, ali prihodi ne, ostavlja narod bez sredstava za špekulisanje. Postoji mnogo različitih načina na koje sve ovo može da se odigra, ljudi debelo greše kada smatraju da je jedina moguća budućnost gde inflacija raste i špekulacija se nastavlja. Dvadesete prošlog veka su bile period nenormalne špekulacije u akcijama, pa kad je sve puklo, prošlo je pola veka pre nego što su obični građani opet počeli da se usuđuju da iznova ulažu u akcije. Potpuno isto može da bude sada za kripto.

Baš zato što nije moguće predvideti kako će ovo da se odigra, jer ne možeš da znaš kako će ljudi gore da reaguju, moraš da budeš spreman na svaku mogućnost. I zato raznovrstan portfolio, pristojno keša sa strane i ono glavno, strpljenje. Ja očekujem slom početkom naredne godine, ali vidim da ga većina poznatih analitičara očekuje tek krajem godine.
Zavisi šta smatraš pod "špekulacijom".
Tokom 90-ih, kada je bila hiperinflacija kod nas, ljudi su trčali da potroše pare što pre na bilo šta što će držati vrednost. Nemačke marke, hrana, odeća, tehnika, nameštaj...
Siguran sam da bi dosta ljudi rado kupovalo kripto tada, da je postojao kao opcija. Pogotovo što ga je lakše koristiti posle za trgovinu i na pijaci, ako treba.

Ako krene pumpa brzo ces videti 65K+ pre Januara, ali ajd da sacekamo, jer ima puno hijena koje bi nas davile jos koji mesec da se dokopaju lesine
36 dana kontinuiranog pada, bez ikakvog ozbiljnog pumpa. Kao sto ne moze samo da raste, tako ne moze samo ni da pada. Za sada deluje dobro, volume je tu ali da ne baksuziramo.
200 day moving average se pokazao kao support i pre neki dan.
Hajde prvo da prebacimo 53,5k

Screenshot (104).png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno