Šta je novo?

Banka Intesa

Znači sada ako hoću da koristim Internet karticu na sigurniji način tj. tako da prebacujem novac sa drugog računa tek kada plaćam nešto to će me koštati 240 RSD mesečno (2880 RSD godišnje)? Stvarno intesa HIT paket.

Da li neka banka nudi opciju da se ugasi racun online? Bukvalno mi je sada to kriterijum za odabir sledece banke.

Ok, evo važne informacije ako zatvarate račun. Nemojte pre toga skroz da ga ispraznite, nego bar 1 dan ranije treba da imate na računu par stotina dinara, koliko je održavanje. Danas je 1. pa mi je sistem opet zadužio račun za novih 195 dinara, što sam odmah uplatio, ali sad opet moram da čekam da prodje ta noćna obrada....

Sutra tek mogu da zatvaram račun

Mislim, ako ne bude moglo ni sutra, možda to znači da račun i ne može da se zatvori. Moraću zauvek da plaćam održavanje. :ROFLMAO:

Meni to lici na to🤣🤣🤣

Распитам се у Рајфајзену за понуду, конкретно Пакет текући рачун, кад оно одржавање девизног рачуна 350 дин, као 3 у Интези. Иначе 250 дин одржавање пакета, Visa debit 100 дин месечно одржавање, кредитне картице се не помињу па претпостављам да се додатно плаћа издавање и/или одржавање. Док у Интези иду MasterCard I AMEX у пакету, колико се сећам нема провизија за ове картице.
Иако сам револтиран као и већина повећањем и додавањем нових провизија, али мене лично Интеза опет изађе повољније него друге банке.
Не знам сад да ли сам требао питати за неки други пакет у Рајфајзену али навео сам да ми треба понуда за пренос зараде, купопродаја ЕУР преко електронског и мобилног банкарства по повољнијем курсу (као што има у Интези), плаћање на рате без камате и с тим у вези коришћење кредитних картица, а послали су ми ову понуду која је глат за одбијање.

Иако сам револтиран као и већина повећањем и додавањем нових провизија, али мене лично Интеза опет изађе повољније него друге банке.
Izadje povoljnije nego Rajfajzen, ali Rajfajzen je možda i najskuplja banka.

Mislim da bi trebalo videti u komercijalnoj...
Problem kod prebacivanja banke je prvenstveno onima koji imaju neku vrstu finansijske obaveze prema toj banci.
Plus jedno dva dana drndanja sa HR oko overe papira za prenos palte u drugu banku.
I naravno sta je kome najbitnije: mreza bankomata, apple pay, uplata gotovine na bankomatu, i sl..
Ovo za devizne racune od po 300 i vise dinara je sramotno.

Znači sa ovako sam siguran da mi ništa neće dodatno naplatiti dok ne odem da ugasim sve te devizne koji mi džabe stoje?
Takođe mislim da mi je okej da plaćam još tih 50 din na ovo sada, previše mi je peripetije da bih menjao banku.
A šta se dešava sa onim kao nekim deviznim računom koji je vezan za ovu običnu karticu tekućeg računa?

Pogledajte prilog 302437
Ja sam pre neki dan ugasio taj USD jer mi je bezveze stojao a bice naplacivan, tako mi je rekla teta u poslovnici, ugasen na salteru za uplate isplate u roku od 5 minuta, ostao mi jedan devizni vezan za internet karticu i drugi valjda za kartice American i MC

Plus jedno dva dana drndanja sa HR oko overe papira za prenos palte u drugu banku.
Nema overe papira osim ako se niste dogovorili sa novom bankom da se, radi nekih dodatnih pogodnosti, obavežete da ćete primati platu preko njih. Ili ako ste imali takav ugovor sa prethodnom bankom. Ako niste, samo date u HR novi broj računa.

Poslednja izmena:
купопродаја ЕУР преко електронског и мобилног банкарства по повољнијем курсу (као што има у Интези)

Мислим да повољнији курс у RF имају само премијум клијенти и то само на веће суме, па и тад је у овом тренутку негде око 118.5, што је више него у Интези.

Али није све црно-бело. Поставља се питање за шта је потребан девизни рачун, за куповину и чување или само за трошење девиза? Ако је само за трошење, онда се може користити аутоматска конверзија са динарског рачуна. RF тренутно користи курс од око 119.1 кад се са динарског рачуна плаћа у еврима (проверио неколико пута у последњих месечак дана) и још оних њихових чувених 1% провизије на ино плаћања. Значи на око 1500 потрошених евра иде додатних отприлике 3000 динара на курсне разлике и провизију у односу на друге банке. Кад се подели на 12 месеци и дода на одржавање динарског рачуна које је 290 динара са осигурањем картице, испада да се де факто за између 500 и 600 динара добија све што је неопходно и прилично је поуздано (солидна и лепо дизајнирана апликација, савремени банкомати итд). Ако се делом девизе троше на интернету, а скоро је извесно да је тако (хотели, авионске карте итд.), може се узети релативно повољна Virtuon картица уз коју иде девизни рачун, па се еври купљени у мењачници могу уплаћивати на банкомату и тако укупан месечни трошак буде и мањи од горње рачунице.

Све зависи шта коме треба и шта ко највише користи. Што се тиче куповине и чувања евра, ту је свакако RF значајно неповољнији од алтернатива. И ако се троши на нету и у иностранству негде од 2000 еура годишње, па на више, постају поприлично неповљни. У осталим случајевима је индивидуална рачуница и субјективан осећај, коме се која банка више свиђа.

Mislim da bi trebalo videti u komercijalnoj...
Problem kod prebacivanja banke je prvenstveno onima koji imaju neku vrstu finansijske obaveze prema toj banci.
I naravno sta je kome najbitnije: mreza bankomata, apple pay, uplata gotovine na bankomatu, i sl..
Ovo za devizne racune od po 300 i vise dinara je sramotno.
Не да је срамотно него ја већ имам девизни код њих за који ми не скидају накнаду, чим сам дошао одмах су ми рекли нема одржавања. А испаде кад узимаш редовно у пакету 350 дин, не знам по основу чега.
Ако постоји неки кредит у банци из које се премешта рачун, увек може да се провери да ли банка у коју пребацујеш рачун нуди рефинансирање нпр стамбеног кредита, па се можда и извуче нека повољност јер пребацујеш плату, бићеш надаље њихов корисник, а узећеш и кредит. Али ту онда треба отворити четворе очи и добро све изанализирати.

Evo nekih info iz banke,bio jutros. Odrzavanje deviznih se skida direktno sa tih racuna. Sto se tice rata sa debitnom karticom, u trenutku provlacenja debitne, na racunu mora biti kompletna cifra placanja.
Ono sto je neko primetio a dzukacki je, za maj ce se platiti odrzavanje po novom cenovniku. Zato su i stavili kurvanjski 31.5. Ko hoce da bezi, ima april na raspolaganju.

Ja sam sad bio i zatvorio 3 računa. 2 ostavio. Prelazak na hit plus moguće od 01.06.

Da, ne znaju jos da li ce moci online ili telefonski.

Pa naravno da ce i tu malo da zavrnu

ok, a koje su se alternative izdvojile kao valjane koje bi mogle da zmane sve sto je intesa nudila? J ado sada nadjoh komercijalnu (iako je upitno sta ce ovo spajanje sa NLB da napravi od njih) i eventulano direktnu banku za 450din (ali jako mali borj bankomata)

Mene najvise interesuje Komercijalna banka, Aktiv racun + daju neku promotivnu ponudu od nekoliko meseci bez placanja odrzavanja racuna.
Medjutim, u Intezi koristim Visa electron karticu koja mi je povezana sa Paypal-om, i to mi je jako bitno, a u Komercijalnoj vidim neku Visa payWave karticu.. ne znam kako to kod njih funkcionise, je l' zna neko da li ta kartica moze da se veze za Paypal nalog, ili koja vec?

ok, a koje su se alternative izdvojile kao valjane koje bi mogle da zmane sve sto je intesa nudila? J ado sada nadjoh komercijalnu (iako je upitno sta ce ovo spajanje sa NLB da napravi od njih) i eventulano direktnu banku za 450din (ali jako mali borj bankomata)
Ovde na forumu su ljudi cesto pominjali AIK banku kao dobru alternativu, ja sam blizu odluke da predjem u AIK.
Start paket koji obuhvata i dinarski i devizni racun im je 250din. Pritom nema provije za elektronsko placanje, sms servis ukljucen u tu cenu, imaju multifunkcionalne bankomate sa kojih mozes da podizes i uplacujes evre (sto intesa nema).
A ako dodas jos 70din, tj za 320din mesecno dobijes sve to plus putno osiguranje. Meni to deluje kao sasvim korektna ponuda.

Druga opcija koja se pominjala ovde je Eurobank paket Euro plata premija, dinarski i devizni racun - 340din. I sa tim paketom dobijes i privatno zdravstveno osiguranje u Bel Medic-u, koje obuhvata besplatne preglede kod lekara opste prakse, oftamologa itd. Ali nisu svi pregledi besplatni, raspitaj se kod njih ako ti je to interesantno.

Ovde na forumu su ljudi cesto pominjali AIK banku kao dobru alternativu, ja sam blizu odluke da predjem u AIK.
Start paket koji obuhvata i dinarski i devizni racun im je 250din. Pritom nema provije za elektronsko placanje, sms servis ukljucen u tu cenu, imaju multifunkcionalne bankomate sa kojih mozes da podizes i uplacujes evre (sto intesa nema).
A ako dodas jos 70din, tj za 320din mesecno dobijes sve to plus putno osiguranje. Meni to deluje kao sasvim korektna ponuda.

Druga opcija koja se pominjala ovde je Eurobank paket Euro plata premija, dinarski i devizni racun - 340din. I sa tim paketom dobijes i privatno zdravstveno osiguranje u Bel Medic-u, koje obuhvata besplatne preglede kod lekara opste prakse, oftamologa itd. Ali nisu svi pregledi besplatni, raspitaj se kod njih ako ti je to interesantno.
Citah sve to, ali nijedna opcija meni nije zgodna, prvenstveno zbog relano slabe mreze ekspozitura/bankomata. Sto mi j ena primr minus i z aonu Direktnu banku koju sam pomeuo gore.

Pa od banaka koje imaju rasprostranjeniju mrezu ekspozitura i bankomata, mozda nije losa ponuda UniCredit banke.
Za 240din se dobije i dinarski i devizni racun, a za 395din dinarski, devizni, mastercard gold, putno osiguranje (evropa+turska)

Mislim da je jedini uslov da prebacis platu kod njih, ali nisam 100% siguran.

Kod eurobanke treba imati u vidu da se na cenu bilo kog paketa placa i svaka kartica 25 din. mesecno i 50 din. mesecno za elektronsko bankarstvo.

Da li neko ko ima racun u Otp banci moze da mi kaze kakav im je kurs za evre u online menjacnici?

Nazad
Vrh Dno