Šta je novo?

Banka Intesa

Pozdrav svima,
podneo bih zahtev za kreditnu karticu u banci intesa, zanima me kad mogu da ocekujem karticu tj koliko im je obicno potrebno vremena da obrade podatke, izdaju i posalju karticu.

Meni danas rece 4,5 dana za odluku. Ne znam sto ih ne pita kad si podnosio😉

Da li neko zna koja još banka daje povoljan kurs za kupovinu evra? Do sada su najpovoljnije bile Komercijalna i mts banka, ali je Komercijalna promenila kurs uz st paket a mts banka je pripojena poštanskoj štedionici, tako da će i tu biti promena. Da li još neka banka daje nbs srednji kurs kao OTP?

U Erste kurs za EUR je maltene isti kao u Intesi.

Pozdrav svima,
podneo bih zahtev za kreditnu karticu u banci intesa, zanima me kad mogu da ocekujem karticu tj koliko im je obicno potrebno vremena da obrade podatke, izdaju i posalju karticu.
Racunaj bar 2 nedelje. Kad je urade stigne ti sms poruka. Odes u poslovnicu, potpises papire i to je to. Ako nesto zeznu kao npr meni racunaj mesec dana. Imaju obicaj da kao slucajno urade kreditnu karticu koja nije u sklopu racuna vec se dodatno placa.

Ja još uvek nisam dobio nikakvo obaveštenje o novim tarifama. Imam Net karticu i dodatni devizni račun na kom stoje parice. Ako sam dobro shvatio, to bi me sad koštalo 240 dindži mesečno.
Lepo je bilo dok je trajalo.

Deluje da jeste, njihov je nalog. Je li pre postojala ova IPS aplikacija za instant plaćanje ili je i to novo?

Razumem da su želeli da dignu cenu održavanja tekućeg računa. ALI da za novih 350 pa čak ni 475 dinara nemam iste usluge je prosto bezobrazluk!!
475 din pa još da im plaćam online plaćanje računa? 475 pa još da im plaćam 50 din po svakoj rati? A ovo naplaćivanje avista deviznog računa gde se besplatno godinama služe mojim eurima neću ni da komentarišem.. (uz hit za 350). Dogovorili smo se i žena i ja da gasimo sve, najverovatnije prelazimo u MTS. Realno nemamo kredite, ne koristimo minus, sa plaćanja kreditnim karticama prelazimo na plaćanje debitnim karticama, umesto 350/475 din plaćamo po 100 din (prvih 6m besplatno). Imamo pravo na besplatan devizni, korišćenje svih bankomata besplatno, sms obaveštenje, debitnu karticu, i ono što je meni najbitnije jako dobar kurs za online kupovinu eura. Za razliku od Inteze koja je držala 1 din razliku između kupovnog i prodajnog pa se ishalavili na 1.2 din, ovde je samo 0.4 din što mi ostvaruje ozbiljnu uštedu na mesečnoj kupovini eura. Sada sam dizao dinare na bankomatu, pa kupujem eure u menjačnici pa čekam red da uplatim eure na račun (pošto ni to nemaju, uplatu eura na bankomatima). Pozdrav Intezo, bila si super ovih 12 godina - 300 din HIT račun, nikada vam nisam platio ništa preko toga, ni jednom dozvoljeni minus, do svakog 10. isplaćene kartice itd. Uzeću vam opet ovih 13.000 osiguranje za ženin carski rez u aprilu i palimo na 100 din mesečno ADIO RAGAZZI!

@ZorMi da li ste probali putem mBank aplikacije? Sada sam usao i u njoj mi za online Eur pise srednji, kupovni i prodajni 117,5696 medjutim kada uradim scrnsht bude crn :( izgleda da je zakljucana aplikacija za scrnsht.

@ZorMi da li ste probali putem mBank aplikacije?
Isto je i tamo, ovaj OTP paket se zove valjda Praktik (395 din) a Prestiž je jači (595 din).
(Mesečno održavanje se ne plaća ako je promet preko kartice >45kdin odnosno >70kdin.)

Malo pre video da ce HIT da ode na 350din.

Jel ima nesto novo da vredi da se ostaje ili da idem na osnovni paket? Mozda se vec pisalo o tome, ali nisam u toku sa temom, ne zamerite.

Sta ubacuju u Hit novo? Moze i na PM, ko zna vise o tome.

Nista novo, jos ces da placas svaki devizni po 125din plus provizija za svako placanje online.

Zna li se kada će nove aplikacije? Možda su ovoliko poskupeli jer su nove verzije i novi proizvodi mnogo dobri :D:ROFLMAO:

Razumem da su želeli da dignu cenu održavanja tekućeg računa. ALI da za novih 350 pa čak ni 475 dinara nemam iste usluge je prosto bezobrazluk!!
475 din pa još da im plaćam online plaćanje računa? 475 pa još da im plaćam 50 din po svakoj rati? A ovo naplaćivanje avista deviznog računa gde se besplatno godinama služe mojim eurima neću ni da komentarišem.. (uz hit za 350). Dogovorili smo se i žena i ja da gasimo sve, najverovatnije prelazimo u MTS. Realno nemamo kredite, ne koristimo minus, sa plaćanja kreditnim karticama prelazimo na plaćanje debitnim karticama, umesto 350/475 din plaćamo po 100 din (prvih 6m besplatno). Imamo pravo na besplatan devizni, korišćenje svih bankomata besplatno, sms obaveštenje, debitnu karticu, i ono što je meni najbitnije jako dobar kurs za online kupovinu eura. Za razliku od Inteze koja je držala 1 din razliku između kupovnog i prodajnog pa se ishalavili na 1.2 din, ovde je samo 0.4 din što mi ostvaruje ozbiljnu uštedu na mesečnoj kupovini eura. Sada sam dizao dinare na bankomatu, pa kupujem eure u menjačnici pa čekam red da uplatim eure na račun (pošto ni to nemaju, uplatu eura na bankomatima). Pozdrav Intezo, bila si super ovih 12 godina - 300 din HIT račun, nikada vam nisam platio ništa preko toga, ni jednom dozvoljeni minus, do svakog 10. isplaćene kartice itd. Uzeću vam opet ovih 13.000 osiguranje za ženin carski rez u aprilu i palimo na 100 din mesečno ADIO RAGAZZI!
Danas sam završio sa kreditnim karticama u Intezi, ostale 2 debitne i 2 računa.
U maju će da ide verovatno faza 2, gašenje i ovoga što je preostalo, samo još da prelomim u koju da se prebacim: MTS ili AIK banka.

Pozdrav svima,
Meni su zavrsili za neke 2 nedelje, ne vise.

Ja sam se odlučio za MTS, jedino je pitanje šta će tu biti ubuduće jer se pripajaju Poštanskoj štedionici, tako da niko ne zna hoće nastaviti da postoje sa sadašnjim uslugama i cenama. Svakako postojeće ugovore moraju ispoštovati, a ja im za 5 min šaljem zahtev za mene. Vidim da dosta njih hvali pakete AIK banke, to mi je bila opcija B. Zavisi šta ti treba, ja nisam zahtevan korisnik i sasvim mi je ok da ostanem bez kreditne kartice, ali da mi je održavanje 100 din, bankomati bez provizije svih banaka, razlika između kupoprodajnog kursa eura 0.4, i bankomata za podizanje/ubacivanje i eura i dinara.. Sad otvaram račun, a čim dobijem karticu idem u Intesu da pogasim sve.

Izgleda da su počeli i delove sajta da menjaju. Pošetna strana je i dalje ista, ali ova sa paketima je nova.

"Gavrilović kaže da zbog toga imaju dosta žalbi građana, posebno na drastičan rast cena u jednoj banci i uvođenje novih tarifa."

To im je samo izgovor, jer kao sto rece dalje u tekstu i pojedine digitalne usluge su poskupele.

"S druge strane, predsednik Udruženja bankarskih klijenata "Efektiva" Dejan Gavrilović za K1 kaže da takvo obrazloženje za povećanje cena pojedinih bankarskih usluga "ne pije vodu", te dodaje da su i pojedine digitalne usluge poskupele."

ja imam u intezi račun za platu i internet karticu za onlajn plaćanje
zbog povećanja tarifa mislim da pređem u poštansku štedionicu koje mi deluje najpovoljnije
održavanje računa 145+50 onlajn bankarstvo
takođe su i provizije za onlajn plaćanje najniže, ne plaća se održavanje internet računa (godišnje samo 150) i ima najviše ekspozitura

Nazad
Vrh Dno