Šta je novo?

Banka Intesa

video sam to, opet su najpovoljniji
održavanje računa 145+50 onlajn bankarstvo
takođe su i provizije za onlajn plaćanje najniže, ne plaća se održavanje internet računa (godišnje samo 150) i ima najviše ekspozitura

jedino nisam video da li se sms obaveštenje kada legne uplata dodatno plaća

u intesi bih plaćao 220 osnovni račun +120 za internet
plus što su provizije za plaćanje veće

Čitao sam šta pišete ali ne mogu da se snađem u moru informacija. Imam samo Internet Visa debitnu karticu koja je do sada bila bez naplate održavanja. Da li će se plaćati od 01.06.?
Koliko sam ja razumeo biće naplate 125 dinara ako ima para na računu, ako nema onda ništa??

Tako kazu, ako nema prometa, nema naplate.

Ako nema prometa ili ako nema sredstava na računu?

Ako nema sredstava. 99% sam siguran da je nekom tako receno. Sacekaj da jos neko potvrdi.

Ako nema prometa onda je ta kartica potpuno beskorisna, poželiš nešto da kupiš na netu i eto ti prometa.
Ko je ikad kupvao nešto tom karticom zna da inteza rezerviše neki manji iznos zbog kursnih razlika pa ako nešto košta 10€ nije moguće prebaciti tačno 10€ i posle kupovine ostane 0.00€ nego mora da se stavi 3-4€ više zbog pomenute rezervacije koju banka vrati posle par dana na račun tako da on nikad maltene neće biti prazan, ako se kartica koristi.

Kod eurobanke treba imati u vidu da se na cenu bilo kog paketa placa i svaka kartica 25 din. mesecno i 50 din. mesecno za elektronsko bankarstvo.
Pošto sam na korak da pređem u Eurobanku, detaljno sam prelistao tarifnik za paket račun Euro Plata Premija (EPP) i utvrdio da mesečnih naknada za debitne (Mastercard Debit PayPass i Mastercard Debit vezanu za devizni račun) i kreditnu karticu (Mastercard Standard) nema. Elektronsko bankarstvo je bez naknade i uključeno je u paket (EPP).

Verovatno su azurirali tarife, siguran sam da je pisalo da se placa svaka kartica i elektronsko bankarstvo.
Onda je Eurobanka dobra alternativa.

video sam to, opet su najpovoljniji
  • 110 dinara je vodjenje tekuceg ukoliko izvestaj ide na email.
  • Mobi bank se ne naplacuje ako imas bar 3 placanja tokom meseca
  • Sms kôd za home banking je 50 din, ali on nije neophodan

Drugari da li znate kakvu polisu putnog osiguranja AIK obezbeđuje u paketu tekućeg računa od 320 din ?

Da li smo zakljucili da li AIK ima karticu koja je pandan Visa Classic Debt u Intesi ( da nema troškova održavanja, vađenja, gašenja i da se potrošnja u EUR skida bez provizije ako je vezana za EUR devizni a u slučaju da je potrošnja u drugoj valuti da kurs konverzije bude korektan )?

Ne znam kako mi je ovo promaklo u vezi kreditnih kartica u AIK banci:
"Za plaćanje na 3 rate, Banka naplaćuje naknadu u visini 5% od iznosa transakcije, minimalno 500 dinara.
Za plaćanje na 6, 9 ,ili 12 rata, Banka naplaćuje naknadu u visini 5% od iznosa transakcije, minimalno 1,000 dinara.
*U slučaju da dospele rate izmirujete na vreme, Banka ne obračunava i ne naplaćuje kamatu."

Da. Kreditne kartice kod njih na rate nisu povoljne. I ja sam to video tek kasnije i doneo odluku da mi neće biti potrebne.
Povoljan je START Paket tekući račun A 250 din. ili START Paket tekući račun AC 320 din. kome treba putno osiguranje.

Nekidan dobih od licnog bankara, zaboravio sam da okacim, mozda nekom bude korisno - uporedni prikaz novih Intezinih racuna:
IMG_20210404_204130.jpg

ja imam u intezi račun za platu i internet karticu za onlajn plaćanje
zbog povećanja tarifa mislim da pređem u poštansku štedionicu koje mi deluje najpovoljnije
takođe su i provizije za onlajn plaćanje najniže, ne plaća se održavanje internet računa (godišnje samo 150) i ima najviše ekspozitura

Nisi ti to dobro video. Provizije im nisu najnize. Recimo u Intezi je po nalogu 20 din konkretno za Hit racun, a u PS se placa procenat, 0.25% od transakcije ako se ne varam, a minimalno 10 din, sto je mnogo gore.

U OTP ex.SoGe banci uz prestige paket preko mBank aplikacije uvek je za obe operacije srednji kurs NBS. Cesto to radim tako da znam.
U, pa to je sjajno.

Meni se prestiž čini kao najbliži onome što smo navikli u Magnifici. Besplatni devizni računi (***. ne mogu da verujem šta pišem), besplatne transakcije u inostranstvu, provizija na uplate je samo 9 dinara, osiguranje, povoljan kurs za Euro, ako sam dobro shvatio i bankarski savetnik ili kako se već zove. Video sam da postoji neki Gold Line, ne znam šta je to. Privatno bankarstvo je nešto iznad, možda baš kao Magnifica, ako za tim ima potrebe. Aplikacije deluju solidno. Cena od 595 dinara je ok, ali se uz 35.000 potrosnje (po novom cenovniku) to spusti na polovinu.

Od zamerki:

Nisam našao da postoji pandan Intesi Invest i trajno nalozi su 0.5 posto ili 50 dinara minimum. Takođe, nešto se mučim da nađem informacije o kreditnim karticama. Nije valjda da nije moguće dobiti običnu revolving karticu besplatno? Ne jer mi treba, već se neke stvari ne mogu debitnom, pogotovo po Americi.

Poslednja izmena:
Da, za ljude koji putuju, kreditna je moranje, kao i putno osiguranje. Sve kad saberem, najbliži sam ostanku u Intesi na Magnifica paketu, iako to nerado činim. Realno, imam poskupljenje od 200 din, ali i dobijam nešto više, pa izađe prihvatljivo (iako se odričem VISA internet računa). Vrlo mi je vađno da znam kako obračunavaju plaćanje karticama u trećim valutama, a to mi može biti poveliki trošak u drugim bankama.
Kod otp mi ne odgovara što postoji plaćanje za e-naloge.
Komercijalna mi i dalje nije odgovorila na upit mailom.
AIK - jedina opcija koju i dalje razmatram. Veliki plus su multi bankomati (uz dosta niske limite za maksimalnu uplatu eur), ali su im šalteri... to je gore od Intese.

Zna li neko nešto o ovoj novoj mobilnoj aplikaciji, ja sam je instalirao ali ne znam kako da je aktiviram, odmah na početku traži da se registruje i skenira kod. Na njihovom sajtu nema nikakvog uputstva, ne znam kako doći do tog koda, znam da je pri aktivaciji wave2pay takođe bilo potrebno skeniranje koda.

Zna li neko nešto o ovoj novoj mobilnoj aplikaciji, ja sam je instalirao ali ne znam kako da je aktiviram, odmah na početku traži da se registruje i skenira kod. Na njihovom sajtu nema nikakvog uputstva, ne znam kako doći do tog koda, znam da je pri aktivaciji wave2pay takođe bilo potrebno skeniranje koda.
Mislim da to neće biti u radu pre 31.5. kao što i reklamiraju.

Da li ostaju isti uslovi za magnificu (1500+ EUR neto plata na račun) od 31.5?

E tu si se usrecio😁 . Kum mi je tamo, kaze da aplikacija nema nista a kad ce, ne znamo.

Ne bih rekao. Poznajem njihovu aplikaciju odlično jer moj tata tamo ima račun. Iz nje mogu da se oročavaju sredstva i radi wire transfer ka inostranstvu, što mislim da je veliki plus.

Ne bih rekao. Poznajem njihovu aplikaciju odlično jer moj tata tamo ima račun. Iz nje mogu da se oročavaju sredstva i radi wire transfer ka inostranstvu, što mislim da je veliki plus.
Koliko izađe kod Erste mesečno održavanje? Da li beše oni imaju neku foru godinu dana besplatnog održavanja računa?

Ja ne poznajem, samo ono sto mi kum kaze. Oni su jedini dobili neku odgodu jer menjaju sistem dok su ostale nanke morale uvesri ono sto je tratila NBS. Ma bitno da si ti zadovoljan, ostalo manje vazno.

"Koliko izađe kod Erste mesečno održavanje? Da li beše oni imaju neku foru godinu dana besplatnog održavanja računa?"

Da, sa prenosom plate. Posle je 250din mesečno. Daju i neku kamatu na oročenu štednju, malo se oroči pa može i da pokrije održavanje.

"Koliko izađe kod Erste mesečno održavanje? Da li beše oni imaju neku foru godinu dana besplatnog održavanja računa?"

Da, sa prenosom plate. Posle je 250din mesečno. Daju i neku kamatu na oročenu štednju, malo se oroči pa može i da pokrije održavanje.
Hvala na info.

Jel nije tu bilo neke nedoumice oko tumacenja uslova za Magnifica? Pise da je potrebno u protekla 3 meseca priliv po osnovu ....... ne manji od 1500€? Sad, da li to znaci ukupno za 3 meseca ili za svaki posebno? . Ostalo je nedoreceno jer se moze tumaciti i ovako i onako. Kako je stvarno? Zaboravio pitati kad sam bio neki dan.

Mislim da to relativno labavo tumače. Verovatno je uslov tromesečnog prosečnog priliva 1500.
Ja jedan uslov nikada nisam ispunio. Kod drugog sam padao ispod donjeg limita, jednom čak u kontinuitetu bar 6 meseci. Nisu mi menjali status.

Nazad
Vrh Dno