Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Prilozi

• porez na poklon.jpg
    porez na poklon.jpg
    113.7 KB · Pregleda: 172
u ovoj bari koja presusuje krokodili su se prenamnozili. bolje bi im bilo da pocnu sami sebi da krate repove, a mogli bi i poneki UD da si skrate....mnogo su im apetiti porasli
i ... bas me zanima kako ce da se prikace na blockchain. pa da i prikace % od potencijLNOG nasledjivanja ...da nije zalosno bilo bi smesno.

danas mi se vrtela jos jedna misao .. zamislite ljude koji su krenuli u kripto ..pioniri...2008 2009 2010 ... vecina ih je tada smatrala teskim bolesnicima ,*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ma , sada posle 10-12 godina ti isti bi od "budale" da uzmu procenat i to debeli.... i sada opet "*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*" treba da se pomiri da je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ... SF teski.
i zato je srbija pustinja za talente i raj za mediokritete.

koliko je kripto siguran ? pa siguran je koliko je i blockchain otporan na eksploziju netronske bombe .. tj vise njih.

zlato , zrebro , plemeniti metali , drago i poludrago kamenje - tu je sigurnost zagarantovana i cena ce im ici pod oblake, ovo nije nista...

ah da zaboravih da u srbiji je zabranjeno posedovanje zlata.. originalno zar ne ?

no more commen

prostite ljudi za ovaj off topic.. ako je ova moja kap prepunila 4a6u off topika brisite.
ja sam morao negde da se ispucam... toliko lepih vesti u zadnjih sedam dana , ili mesec dana ...sve se skupilo u zizu. bilo je ili da urlam u sav glas pola sata ili da ovde 6vrljam....

edit..
au ljudi koliko mijaukanja au koja cenzura nisam ni sposavo nisam koristio ni bezobrazne reci ni Qrtz ni 3,14ka niti zivotinje iy zooloskog vrta
ja sada ovo gore ne mogu da shvatim sta sam napisao , a kako li cete vi ? sam upao u tezak orvel?

Poslednja izmena:
Pa pise ti gore da si macman, to je valjda pola macka, pola covek. Normalno je onda valjda da pola pricas, a pola mjauces.

u ovoj bari koja presusuje krokodili su se prenamnozili. bolje bi im bilo da pocnu sami sebi da krate repove, a mogli bi i poneki UD da si skrate....mnogo su im apetiti porasli
i ... bas me zanima kako ce da se prikace na blockchain. pa da i prikace % od potencijLNOG nasledjivanja ...da nije zalosno bilo bi smesno.

danas mi se vrtela jos jedna misao .. zamislite ljude koji su krenuli u kripto ..pioniri...2008 2009 2010 ... vecina ih je tada smatrala teskim bolesnicima ,*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ma , sada posle 10-12 godina ti isti bi od "budale" da uzmu procenat i to debeli.... i sada opet "*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*" treba da se pomiri da je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ... SF teski.
i zato je srbija pustinja za talente i raj za mediokritete.

koliko je kripto siguran ? pa siguran je koliko je i blockchain otporan na eksploziju netronske bombe .. tj vise njih.

zlato , zrebro , plemeniti metali , drago i poludrago kamenje - tu je sigurnost zagarantovana i cena ce im ici pod oblake, ovo nije nista...

ah da zaboravih da u srbiji je zabranjeno posedovanje zlata.. originalno zar ne ?

no more commen

prostite ljudi za ovaj off topic.. ako je ova moja kap prepunila 4a6u off topika brisite.
ja sam morao negde da se ispucam... toliko lepih vesti u zadnjih sedam dana , ili mesec dana ...sve se skupilo u zizu. bilo je ili da urlam u sav glas pola sata ili da ovde 6vrljam....

edit..
au ljudi koliko mijaukanja au koja cenzura nisam ni sposavo nisam koristio ni bezobrazne reci ni Qrtz ni 3,14ka niti zivotinje iy zooloskog vrta
ja sada ovo gore ne mogu da shvatim sta sam napisao , a kako li cete vi ? sam upao u tezak orvel?
ala sam se sad ismejao[emoji1787]
Prejako[emoji2]

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Iskreno, nisam razumeo dal' je covek za BTC ili protiv, dal' je za zlato ili protiv, dal' smetaju ludaci iz 2009. ili ne... :)

Zato što ako ga ljudi ne kupuju, nema vrednost. A ne možeš da ga kupiš ako dođe na 20k. Prošli put su se sve menjačnice zatvorile bukvalno za nove registracije, plus si morao da čekaš pola dana za transakciju.
Zlato, s druge strane, ima vrednost i ako ga ne kupimo ti ili ja. Jer su tamo neke glavešine na čelima velikih država i korporacija tako odredile.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Koliko je trajalo zagušenje? Nedelju-dve, mesec? I opet je radilo, ne kako treba, ali je radilo, svakako brze nego da ti transportuju zlato ili šta već... Veliku većinu vremena radi stabilno, što mu je i funkcija, a tih par mili promila, kada se raja skupi da se obogati preko noći, pa i nije nešto ni bitno da radi instant. Pametni su već izašli pred taj haos...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Trajalo je onoliko koliko je BTC bio na 20k. Posle kad se srozao na 10k onda je normalno radilo.
Jeste bolje nego da ti transportuju zlato, ali ja opet mislim da je nemoguće da dostigne te cifre od $100k+ sa ovakvom tehnologijom. Em što bi se čekalo danima na transakciju, em što bi ista koštala prilično.
Živi bili pa videli. Što se mene tiče, neka ide na $1M, meni odgovara.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ah kako gresis. Pa BTC svaki put zaglavi i svakog puta neko prica kako nema sanse da dodje do neke cifre. Proslog puta se tako pricalo za 10K (onako bas optimisticno) pa ode na 20K lagano. Slusamo tu pricu svakog puta, bukvalno dan mrmota :d
Poenta BTC-a nije samo trenutna upotrebna vrednost vec i potencijal. Za 4-5 godina moze na milionce a veliki broj je vec iskopan i sve teze je doci do BTC-a pogotovu u vecim kolicinama. Pregazice i 100K kao nista, samo kad krene.

Za 4-5 godina moze na milionce a veliki broj je vec iskopan i sve teze je doci do BTC-a pogotovu u vecim kolicinama. Pregazice i 100K kao nista, samo kad krene.

Stvarno ignorisemo tehnicke nedostatke BTC-a. Kolika je zapravo vrednost BTC-a ako za transakciju u sledecem blocku treba da se izdvoji 2000e npr? Recimo da nemas nista u tom trenutku, jel bi pre posedovao zlatnu kajlu od 500e koje mozes svom detetu da ostavis sutra tako sto mu je das u ruke ili BTC u istoj nominalnoj vrednosti koji ne mozes ni da prebacis nigde zbog ogromnog fee-a / zagusenja mreze? Negde postoji granica gde zdrav razum kaze "ee necu ovo da kupim, ne isplati se jer je preskup transaction fee"

Da, znam da postoje second-layer solucije, al ajde neka neko objasni to kasirki nekoj "znate gospodjo, vi sad date pare, mi vama btc, ali ne btc, nego wBTC, to vam je kao btc, samo second-layer solution na ether mrezi gde pravi BTC ulazi kao kolateral za razmenu za wBTC koji drzite na svom kripto walletu i vi imate private key" o_O

Ta gospodja unazad 10god nije znala sta je email, niti ga je znala poslati.
A danas ima email i naloge na par drustvenih mreza, ne silazi sa istih:d
Vremenom ce sve ovo biti pojednostavljeno i usavrseno za koristenje.

Plus tu su u lihvari Banke, svaki dan citam kako u x zemlji y banka je dobila dozvolu da drzi i radi sa cryptom.
Pa ako neces da ucis i sam cuvas svoj key, ako ti je fee previsok, odes u banku ko gospodin.

Stvarno ignorisemo tehnicke nedostatke BTC-a. Kolika je zapravo vrednost BTC-a ako za transakciju u sledecem blocku treba da se izdvoji 2000e npr? Recimo da nemas nista u tom trenutku, jel bi pre posedovao zlatnu kajlu od 500e koje mozes svom detetu da ostavis sutra tako sto mu je das u ruke ili BTC u istoj nominalnoj vrednosti koji ne mozes ni da prebacis nigde zbog ogromnog fee-a / zagusenja mreze? Negde postoji granica gde zdrav razum kaze "ee necu ovo da kupim, ne isplati se jer je preskup transaction fee"

Da, znam da postoje second-layer solucije, al ajde neka neko objasni to kasirki nekoj "znate gospodjo, vi sad date pare, mi vama btc, ali ne btc, nego wBTC, to vam je kao btc, samo second-layer solution na ether mrezi gde pravi BTC ulazi kao kolateral za razmenu za wBTC koji drzite na svom kripto walletu i vi imate private key" o_O
BTC bez second layer rešenja koje zapravo radi kako treba nije upotrebljiv kao sredstvo plaćanja. Ja sam izašao iz BTC-a 2017. kada sam shvatio da od skaliranja nema ništa i ne deluje mi da ću se vraćati...

Tesko da ce biti 2K ali hajde rasprave radi. Jednostavno u toj situaciji neces koristiti BTC za sitne transakcije. To je bio jedan od nacina ds se spreci spamovanje mreze microtransakcijama a znamo svi koliko se puta to desavalo. U nekom trenutku ce ti provizija biti prevelika da bi slao BTC i naravno da ce zdrav razum da pobedi, ili ces koristiti altove ili neces nista. Za kasirku ne brini, dok dodjemo do toga proci ce vremena. Pritom nece ta kasirka nista da se pita, ili prilazi ili ne, ne mora nista ona da zna. Ni sad ona ne mora da zna koju ti karticu provlacis, samo je zanima jel proslo ;)

Tapatalk from Poco loco

Smatram da je jedini nacin da kripto zazivi u masovnoj primeni to da ga ga prihvate banke kao valutu i ubace u postojece sisteme placanja. Transakcije bi se vrsile off-chain i eto perfektnog i lakog second-layer resenja. Ovo on-chain radi trenutno ali samo zato sto je jos uvek mali broj ljudi u kriptu. I vecina hodluje samo.

Ako samo dnevno poravnavanje bude na bloku, to više nije kripto, već upotreba blockchain tehnologije u bankarstvu, a ogromna je razlika između to dvoje.

Malo naivno razmisljas... Nisi promislio do kraja. Pa nisu banke lude da seku granu na kojoj sede. Banke ako se pitaju nece nikada uvesti kripto. Sreca je pa se ne pitaju. Godinama su pokusavali da ubiju kripto ali to je nemoguce. Jedini nacin da banke prihvate kripto je da ostanu bez sadasnjeg dela profita sa slanjem novca. Eno, paypal je prepoznao priliku da udje i zaradi brdo plus navuce nove korisnike umesto da ceka da ostane bez posla jednog dana. Kada banke budu saterane i one ce isto.

Tesko da ce biti 2K ali hajde rasprave radi. Jednostavno u toj situaciji neces koristiti BTC za sitne transakcije. To je bio jedan od nacina ds se spreci spamovanje mreze microtransakcijama a znamo svi koliko se puta to desavalo. U nekom trenutku ce ti provizija biti prevelika da bi slao BTC i naravno da ce zdrav razum da pobedi, ili ces koristiti altove ili neces nista.

Aha, aha, znači planiraš da će FOMO rulja da navali u BTC i kad mu zaguše mrežu i ukapiraju da je to Mercedes koji troši 30 litara na 100 kilometara i ide samo do 80 na sat, oni neće da se razočaraju u njega i kažu što sam kupio ovo smeće, već će smatrati da je kupovina bila dobra investicija, a kad treba da idu na put, ići će drugim autom koji je brži i malo troši. I taj Mercedes koji ne ide nigde će držati cenu, jer će svi želeti da pored svog automobila kojim idu na posao imaju i drugi auto kojim ne idu nigde. I na taj način će cena tom Mercedesu, uprkos njegovim tehničkim ograničenjima samo rasti i rasti.

Bidne li Biden pobedio ima da vidimo BTC opet ispod 10K.

Uz duzno postovanje SAJ kao clana koji je sigurno jedan od najaktivnijih na ovoj temi prosto u nekim pisanjima te ne razumem. Tolika bezrezervna podrska i optimizam ne prilici pa i da bude tako 1/1. Crypto je nebrojano puta pokazao da je toliko nepredvidiv da o tome ne treba trositi reci. Razumem da si ulozio mnogo, verovarno i vise nego sto si planirao. Iz toga i proizilazi tvoje "pumpanje" ali prosto nema osnova za tim. Sta cemo ako BTC ili LTC odu ispod 10k ili 20$ kao *mjau**mjau**mjau* mislio sam drugacije... Mislim da u ovoj temi treba malo odgovornije da se diskutuje. Bar zbog novih clanova. Svasta mogu da pomisle.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Odgovornost je relativna stvar, narocito u ovom slucaju. Meni licno bi bilo potpuno neodgovorno i van pameti i zdravog razuma da sad izadjem iz crypta i drzim eure u banci ili da kupim stagod.
I smatram da veliki fondovi koji u narednih par godina ne lociraju makar 1-2% kapitala u BTC jesu veoma neodgovorni prema svojim klijentima.
E sad, mozda sam ja lud. Ali i ludilo je relativno. ;)

Uz duzno postovanje SAJ kao clana koji je sigurno jedan od najaktivnijih na ovoj temi prosto u nekim pisanjima te ne razumem. Tolika bezrezervna podrska i optimizam ne prilici pa i da bude tako 1/1. Crypto je nebrojano puta pokazao da je toliko nepredvidiv da o tome ne treba trositi reci. Razumem da si ulozio mnogo, verovarno i vise nego sto si planirao. Iz toga i proizilazi tvoje "pumpanje" ali prosto nema osnova za tim. Sta cemo ako BTC ili LTC odu ispod 10k ili 20$ kao *mjau**mjau**mjau* mislio sam drugacije... Mislim da u ovoj temi treba malo odgovornije da se diskutuje. Bar zbog novih clanova. Svasta mogu da pomisle.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Pa dobro, ja sam siguran u ovo i sta radim. Mozda tebi deluje neodgovorno jer nisam pesimista kao vecina. Zadrzacu pravo da se ne slozim s tobom. Nema sta ja da pumpam, ja sam statisticka greska.

Tapatalk from Poco loco

Bidne li Biden pobedio ima da vidimo BTC opet ispod 10K.
Sumnjam. Demokrate bi blokirale novi ček pomoći pred izbore, čeka se da prođu izbori, pa da se novac opet podeli raji, a za krupnu kapital FED sprema QE mere, za koje se piše da bi mogle postati stalno prisutne.
To sve govori da će se para štampati, a gde se štampaju pare, tu bude i viška za potrošiti i inflacije, koja opet ide u prilog ceni.

Što misliš drugačije?

Ma bice ovde sigurno turbulencija i manipulacija sto ce uticati i na cijenu BTC-a, medjutim u konacnici po svemu sudeci mi se nalazimo u 2016g, naredna je 2017g :d bar ja to tako vidim sto nam govori da samo trebamo da se naoruzamo strpljenjem, a ono najbitnije ce se desavati za nekih godinu dana.

Sumnjam. Demokrate bi blokirale novi ček pomoći pred izbore, čeka se da prođu izbori, pa da se novac opet podeli raji, a za krupnu kapital FED sprema QE mere, za koje se piše da bi mogle postati stalno prisutne.
To sve govori da će se para štampati, a gde se štampaju pare, tu bude i viška za potrošiti i inflacije, koja opet ide u prilog ceni.

Što misliš drugačije?

Biden ide na to da se sto veci deo drzave stavi pod lockdown (a videli smo kakav je bio rezultat toga, jako destruktivan), povecanje poreza plus stimulus koji bi potrajao da dodje do ljudi. Iz tog razloga mislim da je dump bolji izbor za nas koji smo "u igri" posebo sto se tice short term-a.

Stvarno ne znam kakva je trenutna situacija na izborima a i malo me bas briga za to. Dok vi o USA vodite racuna cena ode preko 14K opet.

Manite se politike, dobicete poene bzv. Tema je :alo: "Diskusija o cenama"

Edit: Zanimljiva vest, Venecuela uvodi bitcoin i litecoin. Hoce da stimulisu ljude da koriste kripto ;)

Poslednja izmena:
Necemo o politici.
Znam da mnogi smatraju da je direkno povezana sa cenom, da li su upravu nisam ja strucan da cenim, ali pravila foruma su jasna da je politika zabranjena.

Hvala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno