I za to si upravu. Obe strane su u Plusu, i ja takodje podrzavam tvoju ideju.
Preko binance-a ti izadje oko ~4%
Cex na 2000usd uzima 65usd, plus banka ako nemas devizni racun, a nemaju ga svi jer je oko 700din mesecno. I plus je sto nemas repove ako me razumes. Tako da su svi u plusu.Kako sam ja kao kupac u plusu ako za recimo 100 usdt platim u kesu 100 dolara? Zar ne bih isto toliko platio i da kupujem preko banke/binance?
Jasno mi je da prodavcu to odgovara i da mu je lakse jer izvlaci pare iz kripta i ne cima se sa bankama i svim ostalim, ali sta ja kao kupac ima od toga? Zasto da rizikujem vidjanje uzivo i nosenje kesa sa sobom ako cu da platim isto? Ili je ipak povoljnije kupiti usdt za kes tako? Jel moze neko da mi odgovori?![]()
Ja licno nikada ne primam uplate na svoj racun u banci jer sutra uvek taj neko moze da kaze da je to bila pozajmica i da mi trazi lovu sa kamatom i sl. Mozda je po nekim to malo paranoicno, ali svakako je korisno imati to u vidu.
Predlažem da se uvede pravilo da ovde bude --razmena/kupovina/prodaja-- samo i isključivo bez provizije. Ovo je kripto, nismo bankari, menjačnice.
Samo predlog, kako godJa svakako proviziju neću niti plaćati niti naplaćivati sigurno.
Nije izvodljivo jer ce se uvek javljati disproporcija u ponudi i potraznji a ne vidim razloga zasto bi to ogranicavali, time tema nema smisla.Predlažem da se uvede pravilo da ovde bude --razmena/kupovina/prodaja-- samo i isključivo bez provizije. Ovo je kripto, nismo bankari, menjačnice.
Preporuka za clana, obavili smo razmenu (nije ni bas mali iznos bio), i sve je proteklo bas ovako kako je i napisano.Razmenjivao sam i sa clanovima ovde i preko tether.rs ; svaka razmena je bila uspesna i bez ikakvih problema, cak sam nekim starim clanovima i prvi uplacivao novac na racun bez da se i vidimo. Pre sam kupovao bez provizije a sad vidim svi uzimaju pa sam poceo i ja, iz razloga da bih kada bih dizao pare opet istu platio nekome i podigao odmah a ne cekao nedeljama da nadjem bez provizije. Svakako se trudim da budem najpovoljniji i kad spuste drugi spustam i ja.
Neka procedura koje sam se ja pridrzavao je sledeca:
Na zahtev prodavca mozemo pre transakcije otici do menjacnice na proveru novca, mozemo dokumentovati dogovor putem dopisivanja, izvrsiti proveru walleta ( slanje 1 usdt-a ),
- Nalazimo se na javnom mestu ili unutar kafica / restorana, ili neko drugo mesto pod video nadzorom;
- Sa partnerom u razmeni se usaglasi tacan iznos u EUR i u USDT ( odradi se konverzija preko xe.com ) kada se sastanemo i uhvati se screenshot.
- Vadim novac i brojim pred prodavcem, kada zavrsim brojanje pristupamo kripto razmeni ( novac ostaje kod mene i na vidnom mestu prodavca )
- Prodavac bira layer za USDT, ja mu pokazujem QR code, prodavac snosi transaction fee.
- Kada transakcija prodje, novac dajem prodavcu i zamolim ga da isti prebroji. Novac ne sme napustati vidokrug dok prodavac ne potvrdi da iznos odgovara dogovorenom.
- Ukoliko ne odgovara ( sto se nije desilo do sad ), zamolim prodavca da opet isti prebroji. Ukoliko opet ne odgovara, ista gomila novca se vraca kod mene na ponovno brojanje i ukoliko stvarno fali, dodajem iznos i vracam prodavcu u ruke.
a cak sam jednom clanu ovde dozvolio i da slika moj telefon sa prepiskom i sa mojom licnom kartom pored.
Dakle kupujem USDT sa provizijama od -1.5% do -2.5% ( zavisno od iznosa ). Beograd
Saljite mi iznose ja vam javljam koji je najbolji fee u tom trenutku, ako nadjete negde povoljnije spustam i ja.
Tako je. Slazem se u potpunosti. BravoPredlažem da se uvede pravilo da ovde bude --razmena/kupovina/prodaja-- samo i isključivo bez provizije. Ovo je kripto, nismo bankari, menjačnice.
Samo predlog, kako godJa svakako proviziju neću niti plaćati niti naplaćivati sigurno.