I za to si upravu. Obe strane su u Plusu, i ja takodje podrzavam tvoju ideju.
Preko binance-a ti izadje oko ~4%
Cex na 2000usd uzima 65usd, plus banka ako nemas devizni racun, a nemaju ga svi jer je oko 700din mesecno. I plus je sto nemas repove ako me razumes. Tako da su svi u plusu.Kako sam ja kao kupac u plusu ako za recimo 100 usdt platim u kesu 100 dolara? Zar ne bih isto toliko platio i da kupujem preko banke/binance?
Jasno mi je da prodavcu to odgovara i da mu je lakse jer izvlaci pare iz kripta i ne cima se sa bankama i svim ostalim, ali sta ja kao kupac ima od toga? Zasto da rizikujem vidjanje uzivo i nosenje kesa sa sobom ako cu da platim isto? Ili je ipak povoljnije kupiti usdt za kes tako? Jel moze neko da mi odgovori?
Ja licno nikada ne primam uplate na svoj racun u banci jer sutra uvek taj neko moze da kaze da je to bila pozajmica i da mi trazi lovu sa kamatom i sl. Mozda je po nekim to malo paranoicno, ali svakako je korisno imati to u vidu.
Predlažem da se uvede pravilo da ovde bude --razmena/kupovina/prodaja-- samo i isključivo bez provizije. Ovo je kripto, nismo bankari, menjačnice.
Samo predlog, kako god Ja svakako proviziju neću niti plaćati niti naplaćivati sigurno.
Nije izvodljivo jer ce se uvek javljati disproporcija u ponudi i potraznji a ne vidim razloga zasto bi to ogranicavali, time tema nema smisla.Predlažem da se uvede pravilo da ovde bude --razmena/kupovina/prodaja-- samo i isključivo bez provizije. Ovo je kripto, nismo bankari, menjačnice.
Preporuka za clana, obavili smo razmenu (nije ni bas mali iznos bio), i sve je proteklo bas ovako kako je i napisano.Razmenjivao sam i sa clanovima ovde i preko tether.rs ; svaka razmena je bila uspesna i bez ikakvih problema, cak sam nekim starim clanovima i prvi uplacivao novac na racun bez da se i vidimo. Pre sam kupovao bez provizije a sad vidim svi uzimaju pa sam poceo i ja, iz razloga da bih kada bih dizao pare opet istu platio nekome i podigao odmah a ne cekao nedeljama da nadjem bez provizije. Svakako se trudim da budem najpovoljniji i kad spuste drugi spustam i ja.
Neka procedura koje sam se ja pridrzavao je sledeca:
Na zahtev prodavca mozemo pre transakcije otici do menjacnice na proveru novca, mozemo dokumentovati dogovor putem dopisivanja, izvrsiti proveru walleta ( slanje 1 usdt-a ),
- Nalazimo se na javnom mestu ili unutar kafica / restorana, ili neko drugo mesto pod video nadzorom;
- Sa partnerom u razmeni se usaglasi tacan iznos u EUR i u USDT ( odradi se konverzija preko xe.com ) kada se sastanemo i uhvati se screenshot.
- Vadim novac i brojim pred prodavcem, kada zavrsim brojanje pristupamo kripto razmeni ( novac ostaje kod mene i na vidnom mestu prodavca )
- Prodavac bira layer za USDT, ja mu pokazujem QR code, prodavac snosi transaction fee.
- Kada transakcija prodje, novac dajem prodavcu i zamolim ga da isti prebroji. Novac ne sme napustati vidokrug dok prodavac ne potvrdi da iznos odgovara dogovorenom.
- Ukoliko ne odgovara ( sto se nije desilo do sad ), zamolim prodavca da opet isti prebroji. Ukoliko opet ne odgovara, ista gomila novca se vraca kod mene na ponovno brojanje i ukoliko stvarno fali, dodajem iznos i vracam prodavcu u ruke.
a cak sam jednom clanu ovde dozvolio i da slika moj telefon sa prepiskom i sa mojom licnom kartom pored.
Dakle kupujem USDT sa provizijama od -1.5% do -2.5% ( zavisno od iznosa ). Beograd
Saljite mi iznose ja vam javljam koji je najbolji fee u tom trenutku, ako nadjete negde povoljnije spustam i ja.
Tako je. Slazem se u potpunosti. BravoPredlažem da se uvede pravilo da ovde bude --razmena/kupovina/prodaja-- samo i isključivo bez provizije. Ovo je kripto, nismo bankari, menjačnice.
Samo predlog, kako god Ja svakako proviziju neću niti plaćati niti naplaćivati sigurno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari