Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo u prilogu ima od marta u listi gde su kreditne kartice

koji važi od 17.03.2019.
u zadnjem redu ima mesečno održavanje 200 dinara , prvi mesec besplatno.

Prilozi

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    79.6 KB · Pregleda: 111
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    86 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Cena održavanja je promenjena, ja sam na progresiv + i nisam imao održavanje kreditne kartice, sad od marta se na kreditnu plaća 200 din održavanje ako se koristi u tom mesecu, ma kako da je ne koristim, ako je imam onda je koristim, znači sad 300+200=500 održavanje , plus su dodali neke provizije, nisam mogao sve da skapiram u trenutku sinoć jer sam kasno gledao a gledao sam pošto su uveče poslali sms da se uslovi menjaju. Korektno , nema šta.

Zašto bi onda neko preneo platu kod njih ako mu i kreditnu naplate?! Kakvi balvani...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mozda si imao besplatno par meseci ili godinu dana... pa sada placas kada je to isteklo. Tako je kod intesa za amex - bilo je godinu besplatno “odrzavanje”

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Tačno tako, održavanje kreditne kartice je uvek koštalo 200 dinara, s tim da su imali dugo neku akciju tipa ko prenese platu u TB dobije gratis održavanje do nekog određenog datuma.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Cini mi se da je TB nesto produzavala stalno to "besplatno" za Progresiv+ korisnike barem?

Ali stvarno, 500 din da se placa banci? Za banku gde samo uplate/isplate i Klik radi :D

Ako ste dobro pogledali, progresiv + se dobija ako se prenese plata kod njihi da je veća od 20.000 u mesecu, samim tim sedobijaju privilegije , a među njima je i isplate na svim bankomatima besplatnopa i kreditna održavanje besplatno, pogodnosti se gube ako se prebaciš sa progresiva na klasik ili primiš 2 meseca manje od 20.000 na račun kod njih. Tako da ovo 200 din je sad novo , kod TB to u progresiv + nije bilo .Imame-mail gde piše dasam postao progresiv + prenosom plate i tiime ostvario pogodnosti pa su ih nabrojali.

Screenshot_5.png

evo dodali su na sajtu sad dokle važi besplatno a u pravilniku piše samo mesec dana besplatno. Ma navlakača. Znam dobrokada sam uzimao kreditnu da mi je cura u tb rekla da na progresiv + nema održavanja.

Poslednja izmena:
Mozda si imao besplatno par meseci ili godinu dana... pa sada placas kada je to isteklo. Tako je kod intesa za amex - bilo je godinu besplatno “odrzavanje”

I dalje je uz račun HIT. Amex blue.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oduvek je održavanje kreditne kartice u TB koštalo 200 dinara, ali što reče @alfaunits imali su stalno neku akciju tipa ako pređeš na progresiv sada imaš besplatno održavanje kreditne kartice do tad i tad. Znam da mi je bilo privlačno besplatno putno osiguranje ali je važilo isključivo uz kreditnu karticu koju nikada nisam hteo da uzmem da ne bih plaćao održavanje kad istekne taj besplatan period.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imaš pravo, sada sam pogledao i stari pravilnik
Mesečna naknada za održavanje kreditne kartice 200 RSD - ne naplaćuje se u prvom mesecu korišćenja kreditne kartice;
Mesečna naknada za održavanje dodatne kreditne kartice Bez naknade
Za Progresiv Plus korisnike - bez naknade do 31.03.2019. godine

to sam prevideo, izvinjavamse na dezinformacijama.

Baš je preskupo 500 din mesečno. Koje su alternative osim Intese? Treba mi kreditna za dinare, debitna za dinare i strane valute sa konverzijom po ~srednjem kursu u evre kad se plaća u inostranstvu i da su generalno besplatne stvari na koje sam navikao da budu besplatne u TB i Intesi :)

Nigde nema srednji kurs preracunavanja u EUR, vec MC/Visa/Amex kurs u najboljem slucaju. Tj. MC u najboljem slucaju, followed by Visa, i daleeeeko iza je Amex (2%).
Trenutno? Intesa, MTSB, neke kartice u KomBank, i samo Progresiv/+ u TB.

OK, znam da nema egzaktno srednjeg kursa, ali MC kurs na koga sam navikao u TB MC debitnoj je dovoljno dobar. Ima li Kombank takvu karticu?

Ova putna osiguranja sto se nude uz neke racune/kartice vaze mahom za boravke do 30 dana. Od kog datuma? Kalendarske godine? Sta ako ukupno provedem vise od 30 dana? Sta ako sam osiguran u tih 30 dana po drugom osnovu?

Jel stigao juce jos nekom mejl od TB u vezi "Usklađivanje sa izmenama Zakona o platnim uslugama"? Nemam vremena da citam, pa ako neko zna menja li se sta bitnije?

Procitaj, pa nam javi.

OK, znam da nema egzaktno srednjeg kursa, ali MC kurs na koga sam navikao u TB MC debitnoj je dovoljno dobar. Ima li Kombank takvu karticu?
Ima, ali sve zaboraim koju, jer ne upisem Desp-ov post u kome je pomenuo koje :( A nisu sve, vecina nema dobar kurs, nego ima i proviziju.
Mislim da one koje mogu da se povezu sa deviznim racunom su takve - jer vecina ne moze, ili po defaultu nije. SVE kartice, u svim bankama, koje su za dinar samo vezane, imaju proviziju za ino placanja!

Ova putna osiguranja sto se nude uz neke racune/kartice vaze mahom za boravke do 30 dana. Od kog datuma? Kalendarske godine? Sta ako ukupno provedem vise od 30 dana? Sta ako sam osiguran u tih 30 dana po drugom osnovu?
Zavisi, u Intesi nemaju ogranicenja, a ni u KB koliko sam video.
Pise u kom periodu u ugovoru, ne znam da li je kalendarska ili po 365 dana od dana izdavanja kartice (mislim da je ova varijanta uvek, jer nema smisla drugacije).
Ne znam sta se desava ako prekoracis ili imas vise njih, nemam te sa ogranicenim trajanjem :)

Ako imas dva osiguranja, bez ogranicenja dana, onda je nebitno - bitno je samo da mozes samo jednu iskoristiti za jednu intervenciju, ne mozes deliti/dodavati, stoji u ugovorima da to nije moguce. I ne mozes dobiti od vise osiguranja povracaj, ako si sam platio.

BTW, kakva je TB kreditna, dinarska ili dinarska + devizna?

Samo dinarska? Znaci sigurno ima provizije van zemlje, cak i za Progresiv/+ korisnike.

Jel stigao juce jos nekom mejl od TB u vezi "Usklađivanje sa izmenama Zakona o platnim uslugama"? Nemam vremena da citam, pa ako neko zna menja li se sta bitnije?
Ne menja se ništa, definišu se neke stvari u skladu sa novim zakonom.
Spominje se neki novi osnovni paket koji će imati samo Dinu, ali je to mislim bilo poznato i ranije.

Nije sija nego vrat :D

Koliko iznosi, koji kurs se primenjuje konkretno?

@alfaunits Pa šta misliš? Kurs je smrtonosan. Kad sam pre mesec dana, iz nužde, morao nešto da uzmem na ino sajtu, pošto nisam imao para na tekućem, obračunato mi je 121,x RSD za 1 EUR. Pa ti vidi. Ko bi normalan koristio kreditnu karticu za ino plaćanja pri takvom kursu. Niko. E, sad, oko te konverzije nisam siguran ko je za to "nadležan", banka ili konkretan sajt, ali nebitno, svejedno je katastrofa. Iskreno, ja nisam uzeo kreditnu karticu za tu namenu, već kao manju rezervu keša, u slučaju nužde, kada se nema na tekućem. I tako, ponekad nešto uzeti na rate, kod nas unutar granica države. Što se tiče posla sa inostranstvom, koristim samo debitnu MC i to unapred u aplikaciji uzmem strane valute koliko mi treba i kraj. Meni je to ok. Nemam problem sa tim kursom, on je dosta dobar.

Poslednja izmena:
@alfaunits Pa šta misliš? Kurs je smrtonosan. Kad sam pre mesec dana, iz nužde, morao nešto da uzmem na ino sajtu, pošto nisam imao para na tekućem, obračunato mi je 121,x RSD za 1 EUR. Pa ti vidi. Ko bi normalan koristio kreditnu karticu za ino plaćanja pri takvom kursu. Niko. E, sad, oko te konverzije nisam siguran ko je za to "nadležan", banka ili konkretan sajt, ali nebitno, svejedno je katastrofa. Iskreno, ja nisam uzeo kreditnu karticu za tu namenu, već kao manju rezervu keša, u slučaju nužde, kada se nema na tekućem. I tako, ponekad nešto uzeti na rate, kod nas unutar granica države. Što se tiče posla sa inostranstvom, koristim samo debitnu MC i to unapred u aplikaciji uzmem strane valute koliko mi treba i kraj. Meni je to ok. Nemam problem sa tim kursom, on je dosta dobar.

Logika ti je super, ja isto tako radim, kreditna stoji za nedaj Bože , a kada stoji koliko vidim nema održavanja.

@file015 Da, zasad nema održavanja na Progresiv+ paketu, tako da je super. Ali, ako sam dobro primetio u ovom najnovijem tarifniku, koji startuje od 17.03. izgleda da ćemo i mi dobiti 200 RSD održavanje. To mi se baš i ne sviđa, ali ne verujem da ću zbog toga ugasiti karticu. Možda i neće biti održavanja, ako se ne koristi kartica, nzm, moram da ih pitam. Ali ne verujem, da je tako napisali bi to u tarifniku. Kako god...

Nema održavanja na kreditnoj ako se ne koristi.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Zavisi, u Intesi nemaju ogranicenja, a ni u KB koliko sam video.
Pise u kom periodu u ugovoru, ne znam da li je kalendarska ili po 365 dana od dana izdavanja kartice (mislim da je ova varijanta uvek, jer nema smisla drugacije).
Ne znam sta se desava ako prekoracis ili imas vise njih, nemam te sa ogranicenim trajanjem :)

Do sada sam imao u Intesi. Tj imam jos uvek, ali istice sa istekom kartice u toku 2019. godine i nece se obnavljati koliko sam shvatio. Intesa vise ne nudi osiguranje ni uz jednu novu karticu?

Ja ne mogu da shvatim sajt KB. Sve informacije su zakopane.

Ako imas dva osiguranja, bez ogranicenja dana, onda je nebitno - bitno je samo da mozes samo jednu iskoristiti za jednu intervenciju, ne mozes deliti/dodavati, stoji u ugovorima da to nije moguce. I ne mozes dobiti od vise osiguranja povracaj, ako si sam platio.

Naravno. Ne zelim paralelno dva osiguranja, ali me zanima, ako vec ima ponuda koje vaze po 30 dana boravka u inostranstvu (TB, MTSB), da li moze jedno da mi vazi u prvoj polovini godine, a drugo u drugoj.

BTW, kakva je TB kreditna, dinarska ili dinarska + devizna?

Samo dinarska. Nema dodatne naknade osim prodajnog kursa, sto uostalom jasno pise u ugovoru. Ako je strana valuta koja nije evro, nije definisano po kom kursu se konvertuje u evro, ali mislim da sam probao i da je to po MC kursu. U svakom slucaju, za izbegavanje koriscenja u inostranstvu!

Banka će kao referentnu valutu za sve transakcije izvršene u inostranstvu koristiti EUR, dok će za transakcije u zemlji referentna valuta biti RSD. U slučaju transakcije obavljene u stranoj valuti, iznos transakcije se preračunava u referentnu valutu - evre i tako preračunat iznos u evrima se konvertuje u dinare, i to prema prodajnom kursu Banke za devize koji važi na datum valute zaduženja računa.

Da, ovaj novi sajt KBa je bas ono... tipicna UK navlakusa. Ne mogu da nadjem ni kako se koristi KomePay recimo :)
Ne znam da li mozes da koristis oba osiguranja i kako biras koje je kada... to bi moralo da se proveri kod osiguranja. Ja znam da cu vise od 30 dana vani godisnje, pa ih uopste ne uzimam u obzir (plus mi nisu ni isplative varijante).

U Intesi su mi rekli da i dalje idu osiguranja uz kartice, ali sajt je napisan tako da ispada da se ne daju vise ni uz jednu karticu, vec da vazi samo za kartice izdate do nekog datuma prosle godine.
Ako je neko dobio nove kartice (bilo skroz nove, bilo reizdavanje) u zadnjih part meseci, neka javi, to je najlakse da se proveri. Ali u Intesi sada sve kartice sa osiguranjima kostaju. Jedino isplativo je ko je Magnifica klijent, i dobije popust za Amex Gold. Mislim da i dalje Gold osiguranje uz nju nema premca, iako sada Sava Osiguranje ih drzi, a nije vise Generali (mada na sajtu Sava Osiguranja ne nalazim informacije o tom osiguranju vise!!).
Nisam siguran u prevodu.

Ima provizija za karticu, ili se koristi kurs banke za konverziju je ista stvar :) Vecina banaka tako i uradi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno