Cena održavanja je promenjena, ja sam na progresiv + i nisam imao održavanje kreditne kartice, sad od marta se na kreditnu plaća 200 din održavanje ako se koristi u tom mesecu, ma kako da je ne koristim, ako je imam onda je koristim, znači sad 300+200=500 održavanje , plus su dodali neke provizije, nisam mogao sve da skapiram u trenutku sinoć jer sam kasno gledao a gledao sam pošto su uveče poslali sms da se uslovi menjaju. Korektno , nema šta.
Mozda si imao besplatno par meseci ili godinu dana... pa sada placas kada je to isteklo. Tako je kod intesa za amex - bilo je godinu besplatno “odrzavanje”
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Ima, ali sve zaboraim koju, jer ne upisem Desp-ov post u kome je pomenuo kojeOK, znam da nema egzaktno srednjeg kursa, ali MC kurs na koga sam navikao u TB MC debitnoj je dovoljno dobar. Ima li Kombank takvu karticu?
Zavisi, u Intesi nemaju ogranicenja, a ni u KB koliko sam video.Ova putna osiguranja sto se nude uz neke racune/kartice vaze mahom za boravke do 30 dana. Od kog datuma? Kalendarske godine? Sta ako ukupno provedem vise od 30 dana? Sta ako sam osiguran u tih 30 dana po drugom osnovu?
BTW, kakva je TB kreditna, dinarska ili dinarska + devizna?
Ne menja se ništa, definišu se neke stvari u skladu sa novim zakonom.Jel stigao juce jos nekom mejl od TB u vezi "Usklađivanje sa izmenama Zakona o platnim uslugama"? Nemam vremena da citam, pa ako neko zna menja li se sta bitnije?
Nema nikakve provizuje za ino plaćanja na kreditnoj kartici. Osim konverzije. [emoji15] (Progresiv Plus korisnik)Samo dinarska? Znaci sigurno ima provizije van zemlje, cak i za Progresiv/+ korisnike.
@alfaunits Pa šta misliš? Kurs je smrtonosan. Kad sam pre mesec dana, iz nužde, morao nešto da uzmem na ino sajtu, pošto nisam imao para na tekućem, obračunato mi je 121,x RSD za 1 EUR. Pa ti vidi. Ko bi normalan koristio kreditnu karticu za ino plaćanja pri takvom kursu. Niko. E, sad, oko te konverzije nisam siguran ko je za to "nadležan", banka ili konkretan sajt, ali nebitno, svejedno je katastrofa. Iskreno, ja nisam uzeo kreditnu karticu za tu namenu, već kao manju rezervu keša, u slučaju nužde, kada se nema na tekućem. I tako, ponekad nešto uzeti na rate, kod nas unutar granica države. Što se tiče posla sa inostranstvom, koristim samo debitnu MC i to unapred u aplikaciji uzmem strane valute koliko mi treba i kraj. Meni je to ok. Nemam problem sa tim kursom, on je dosta dobar.
Hvala na odgovoru Voyager!Ne menja se ništa, definišu se neke stvari u skladu sa novim zakonom.
Spominje se neki novi osnovni paket koji će imati samo Dinu, ali je to mislim bilo poznato i ranije.
Zavisi, u Intesi nemaju ogranicenja, a ni u KB koliko sam video.
Pise u kom periodu u ugovoru, ne znam da li je kalendarska ili po 365 dana od dana izdavanja kartice (mislim da je ova varijanta uvek, jer nema smisla drugacije).
Ne znam sta se desava ako prekoracis ili imas vise njih, nemam te sa ogranicenim trajanjem![]()
Ako imas dva osiguranja, bez ogranicenja dana, onda je nebitno - bitno je samo da mozes samo jednu iskoristiti za jednu intervenciju, ne mozes deliti/dodavati, stoji u ugovorima da to nije moguce. I ne mozes dobiti od vise osiguranja povracaj, ako si sam platio.
BTW, kakva je TB kreditna, dinarska ili dinarska + devizna?
Banka će kao referentnu valutu za sve transakcije izvršene u inostranstvu koristiti EUR, dok će za transakcije u zemlji referentna valuta biti RSD. U slučaju transakcije obavljene u stranoj valuti, iznos transakcije se preračunava u referentnu valutu - evre i tako preračunat iznos u evrima se konvertuje u dinare, i to prema prodajnom kursu Banke za devize koji važi na datum valute zaduženja računa.
Ne, samo tema, sto?Jel ovo forum za Telenor Banku?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari