Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Whatever. Koristim Račun Plus MTSBanke, 500din za kreiranje kartice i 100din za mesečno održavanje računa i Intesa Visa Electron, koja je apsolutno besplatna, pa tog poreza na online kupovinu nema ni u jednoj od dve pomenute banke.

pa super onda, svoj problem si rešio. Srećan sam zbog toga.
Treba uvesti porez na on line kupovinu, pored toga nije nelogično da ti banka naplati procenat, jer ti si, praktično, izvršio transakciju van Srbije, bez obzira što je bila virtuelna, a ti fizički bio prisutan ovde.

Mozda se nekome ne svidja logika ali ne moze besplatan racun bas skroz da bude besplatan.

Mislim da je i ovako Starter dobar proizvod.

Treba uvesti porez na on line kupovinu, pored toga nije nelogično da ti banka naplati procenat, jer ti si, praktično, izvršio transakciju van Srbije, bez obzira što je bila virtuelna, a ti fizički bio prisutan ovde.

kakav sad porez? :)

očigledno da žele da pritisnu korisnike da uzmu progresiv paket koji košta 300din i naravno nije jeftiniji od mts banke. To je pretpostavljam zbog toga što imaju gomilu klijenata koji su uzeli taj besplatan paket i ne pada ima na pamet da pređu na nešto što nije besplatno a oni usput verovatno imaju značajan porast transakcija sa inostranstvom upravo kod takvih klijenata.

Meni samo smeta što ima dvocifren a možda i trocifren broj postova koji govori o tome kako je telenor bez veze banka zato što naplaćuje 1% na inostrane transakcije a to je tačno samo za starter koji je pritom besplatan.

ok, to smo apsolvirali, možemo valjda dalje sa temom a kome je telenor bez veze banka srećom postoje alternative.

Intesa Visa Electron (već napisah) je apsolutno besplatna, pa nemaju te probleme koje Telenor ima.

Nije besplatna za reizdavanje ako ke nisi koristio duze od godinu dana. Meni traze 800 kinti. Za te pare mi se isplati telenor.
Intesa Visa Electron (već napisah) je apsolutno besplatna, pa nemaju te probleme koje Telenor ima.

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

Situacija: pazario sam preko alija za vrednost 4,68€. Imao sam evre na deviznom delu, i inicijalno su odatle rezervisali sredstva. To je bilo 13.9. Danas su proknjizili tu kupovinu po kursu 120,3 i oterali racun u minus 50 dinara. Polako mi je vec muka od njih. Progresiv paket je u pitanju inace.

Sent via Huawei P10

To je normalno i to rade sve banke nemoj da se iznenadis. To radi i Inteza i svaka druga banka
Situacija: pazario sam preko alija za vrednost 4,68€. Imao sam evre na deviznom delu, i inicijalno su odatle rezervisali sredstva. To je bilo 13.9. Danas su proknjizili tu kupovinu po kursu 120,3 i oterali racun u minus 50 dinara. Polako mi je vec muka od njih. Progresiv paket je u pitanju inace.

Sent via Huawei P10

Nije besplatna za reizdavanje ako ke nisi koristio duze od godinu dana. Meni traze 800 kinti. Za te pare mi se isplati telenor.

Мислиш на интернет картицу а не електрон.

Nije tačno. To ne važi za Visa Electron. I dalje će biti besplatna, samo što ćeš morati da prođeš celu papirologiju reizdavanja, tj. neće biti automatski obnovljena, ukoliko je nisi koristio duže od 1god.

Kome treba kadtica za trgovima preko Net-a, Intesa Visa Electron.
Za više opcija je mts banka i dalje bolja od Telenor,bar ne uzimaju procenat za on line trgovinu. Bar ne, još uvek.

Poslednja izmena:
Mozda se nekome ne svidja logika ali ne moze besplatan racun bas skroz da bude besplatan.
Zasto ne bi mogla placanja van zemlje biti besplatna? Banka od njih zaradjuje i to ozbiljno zaradjuje, jer nema limita za interchange fees (ako platis booking.com-u, Telenor banka moze i 1-2% uzeti od NJIH).

OK, nije to bas tako crno/belo da moze uzeti 15%, postoje dogovori da se takve banke skroz izbace (da se ne moze platiti njihovim karticama), ali nema ogranicenja kao sto postoje unutar EU, ili unutar Srbije, itd.

Kao primer, Sberbank vec 2 leta i jedne zime ima promo da placanja van zemlje dobijaju 4-5% cashback (doduse oduzmi 1.5% koliko naplacuju za ino-placanja :D)

Poslednja izmena:
Ne posmatraju oni to tako holisticki koliko su ukupno dobri vec pojedinacno u odnosu sa korisnikom i sa trecim stranama. :)

Ko ozbiljno kupuje online taj koristi Progresiv ili menja banku.

Ajde malo vise divertuj odgovor, ako mozes :)
Kazes da ne moze racun biti skroz besplatan, a ja pitam zasto bi naplacivali bas za ino placanja, kada tu imaju vec zaradu ako ga koristis?

• Like
Reagovanja: M J
Dobio DinaCard juce .. aktivirao je na bankomatu i promenio pin .. ali nigde je ne vidim na ebank i mbank u sekciji moje kartice .. jel se to jos nekom desilo ...

Krajem meseca istice MasterCard pa su izradili novu .. i kazu poslali na kucnu adresu .. cudno mi da dina pre uradjena i poslata .. a master jos nema na vidiku ;-))

I meni.
U jednom danu su mi stigle i Dina i Kreditna kartica (Dina u sadučetu, kreditna u pošti). Nema još uvek debitne - Master Card. Da li im je to praksa ili...?
Da li je i vama stizala debitna MC odvojeno u odnosu na Dinu/kreditnu?

^u nekom od ranijih postova sam postavio FAQ u kome kaže da se Dina ne vidi iz aplikacije.

Telenor faq
;-)
d6b181917c1d019029f2b5cbc38a1753.jpg
^^

Ne vidi se Dina nigde ni meni.

sad znam ;-)) upravo dobih ponovo poruku da su je poslali mastercard na kucu .. videcu da li ce doci iduce sedmice

Aaa, vi i tri meseca kasnije, i dalje o provizijama, bezveznosti i besmislenosti Telenor banke. Pa ne verujem.
Doduše, čuo sam da su ovi iz TB unajmili 764 dvometraša batinaša i čim neko zatvori račun, oni dođu i biju dok vas ne obeznane tako da razumem vašu muku.
:)
Stvarno, niko vas ne bije po ušima
. I mene je Intesa 6 godina maltretirala. Jeste, imao sam Visa internet karticu, ali je Intesa imala bezobrazno visoke kurseve tako da mi dođe isto kao da su naplaćivali 1%.
Onda sam prebegao u TB i evo me srećnog i zadovoljnog, sa sve tih 1%. Jer mesečno ne trgujem sa svetom u većoj vrednosti od 50 EUR, tako da provizije i dalje budu manje od MTS-ovih 100 dinara. Naravno, ako se to promeni, promeniću paket ili ću promeniti banku. Niko me ne tera, kao ni vas.
Imate toliko mogućnosti, samo prestanite da jadikujete, kukate i tugujete. Nemate za čim. Imate MTS, Intesine kartice, Kombank Visa prepaid koja se plaća 500 dinara na tri godine, a nama kojima je i ovako dobro mi ćemo ostati.
Nego dođoh ovde sasvim drugim povodom, a to je reizdavanje master kartice. Vidim da su nekima poslate. Ja imam jedan problem, tačnije nije mi jasno šta će se dogoditi. 6. septembra sam dobio poruku da je moja kartica sa mojim brojem reizdata i da će biti poslata na kućnu adresu. To i vidim u aplikaciji i na sajtu. Nekoliko dana kasnije, vidim međutim da se broj te nove kartice promenio, završava se drugačije od ove moje...
Sad, da li je ovo neka greška. Ako je moja kartica reizdata, zašto joj se broj promenio? Ili, ako se radi o novoj sa potpuno novim podacima, zašto je pisalo da je moja stara reizdata?
Ne vidim potrebu za ovom praksom da se broj kartice promeni. CV kod se uvek menja kao i datum isteka, ali da se broj kartice menja to ne razumem... I sad vidim dve kartice, moju staru i tu novu, koja više nema isti broj... Vaša iskustva ako ih ima?

nova kartica nov broj, nov rok vazenja, nov cvv. kartica ti je reizdata a ne produzena tako da nema nejasnoca.

Poslednja izmena:
Nejasnoća u njihovom obraćanju meni itekako ima.
Pisalo je: "Vaša kartica sa brojem xxxx je reizdata." Dakle, prvo se pominje broj moje kartice koju već imam. Reizdata, znači da je nešto isto takvo ponovo izdato. Nije pisalo "Vaša nova kartica je izdata." Da se produži i ne može, jer kartice moraju da isteknu, ali da se reizda
ta ista itekako može. Praksa svih kartica i banaka u kojima sam do sada bio je bila upravo takva. Reizdavane su kartice sa istim brojem. Što se mene tiče, svojom prvom porukom su itekako uneli zabunu. Šta su zapravo uradili videćemo kada ista stigne.

ma ko zna, a jel svi moraju dobiti tu dina karticu i koliko dugo ona vazi?

A ta Dina ako se koristi mora na magnestnu traku, pa potpis? Jeli to samo ovde slučaj ili je tako za Dina kartice kod svih banaka?
Meni stigla juče i zajedno sa kovertom u kojoj je stigla završila u fioci.

Poštovani,

Reizdavanje kartice se vrši automatski za kartice kojima je rok isteka u tekućem mesecu.
Ukoliko Vam kartica, kao što ste naveli ističe u narednom mesecu oktobru, reizdavanje će biti obavljeno početkom tog meseca.
Naknada za novu karticu u Starter paketu iznosi 500rsd , dok u Progresiv paketu nema naknade.
Kartica će biti poslata na Vašu kontakt adresu iz sistema i bićete obavešteni o slanju.

Uz Mastercard debitnu karticu prema odluci Narodne banke Srbije smo u obavezi da Vam dostavimo i Dina karticu koja se koristi za plaćanja u zemlji.
MasterCard kartica svakako nudi više mogućnosti , pored plaćanja u zemlji imate kao i do sada mogućnost plaćanja u inostranstvu, na internetu, pomoću paypass-a itd.
Dina kartica će Vam biti isporučena na adresu, ali svakako niste u obavezi da je koristite.

Rokovi za dostavu kartica su 30 dana.

Ukoliko imate dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno