Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto se dešava i posle reistalacije aplikacije, pa i posle reinstalacije iOS-a i ponovnog prijavljivanja telefona. I to na dva različita telefona različitih korisnika. Prema tome, do njih je. Ne dešava se uvek, ali je zanimljivo da se dešava uveče ili noću, tj. van "radnog vremena", ma šta to značilo u slučaju TB.

Aaaaa, cekaj nisi rekao da je app za iOS, ja koristim android a verujem i omtw, mozda im je krs za iOS app ali za android je savrsena nikad problem vec 2 godine.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

^balsa, jesi proverio posle da je nema u transakcijama, ili si se samo vratio u Moji racuni? Mada ne znam kako bi se na iOSu "Vratio" :)
Na Androidu ne prikazuje transakciju internih prenosa, dok ne izadjes iz Moji Racuni (bilo gde) pa se vratis. ako ides Back, back, back... samo ce te vracati na 2-3 ekrana (Moji Racuni, Uspesan Interni Prenos prozorce, i Interni Prenos).
SKroz nelogicno :(
Pozdrav, ako otvorim Klasik racun da li se placa onih 500 din za MC ili nista + dobijem samo Dinu?
Na Klasiku se dobija samo Dina, i nema mogucnost za MC. Procitaj gore, ja sam presao na Klasik, MC mi je vazila do novembra, ali vec je prestala da radi.
I dodatna MC isto mi vise ne radi (na oca se vodi).

Није за исто лице али може за члана породице па користи онај коме треба.Мало је дужи поступак јер мора у пословницу,али треба се снаћи.Комерцијална је издавала(раније) 2 на исту особу.
Kako? Dve ISTE kartice, na istu osobu?
Ne mislim na dve Visa kartice, nego na dve Visa/MC/Dina vezane za isti racun, identican tip kartica? Ne moze, trenutno barem.

Alfa, aplikacija me dovede do poslednjeg ekrana, kaže da je sve prošlo uspešno. No, iznosi na oba računa ostaju nepromenjeni, a transakcije nigde.

Dve ISTE kartice, na istu osobu?
Волиш ти мало да компликујеш?:)Могу 2 исте(коме то још треба с истим карактеристикама, још ако су лоше) на 2 исте особе.:)По теби додатне картице не постоје јер сматраш да су то баш исте картице на једну особу и њен један рачун.

Stigao mi mail od telenor banke da sam u minusu 102 dinara.. Nije mi jasno kako jer je to start paket i debitna kartica, tj trosim para onoliko koliko ima.. A kartica se koristi jednom u 4-5 meseci. Kako je moguce proveriti sta su obracunali?
Kada sam prebacivao pare, morao sam da umanjim za proviziju (30 dinara, sada 35dinara) jer nije htelo da posalji.. Dakle oni su se unapred ogradili da prvo skinu proviziju pa onda odrade uslugu.. Ovo verovatno pokusavaju da opljackaju..

edit: izgleda je provizija na priliv iz inostranstva.. web i android aplikacija su im u krs, tako da je tesko povezati..

• Like
Reagovanja: M J
Волиш ти мало да компликујеш?:)Могу 2 исте(коме то још треба с истим карактеристикама, још ако су лоше) на 2 исте особе.:)По теби додатне картице не постоје јер сматраш да су то баш исте картице на једну особу и њен један рачун.
Ne, ja hocu reci da druga ("identicna") kartica mora biti na drugu osobu.
Jedino one prepaid/gift se izadju vise na istu osobu, koliko znam.

• Like
I ta druga kartica, za drugu osobu, po ovlašćenju, nije ista kao originalna. Ima drugi broj.
Da je ista, bila bi klon.

• Like
Izgled Dina debitne kartice Telenor banke. Danas je stigla postom.

IMG_2290.JPG

Jel sa tom karticom nema beskontaktnih opcija ?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Banke biraju da li ce imati cip
Cak i za MC, Visu i Amex

Bankama se manje isplati Dina, manji % uzimaju od kupovima njima.

Ok je kao bekap resenje za online banke(ako se zagubi MC), i nista vise od toga.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Zato su podigli sve provizije da kompenzuju te gubitke zbog prisilne dine... makar je tako kod Intese

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Nista obicnom morisniku nije skuplje u Intesi, koliko sam video. Mozda salter ako je skupljo ali to sigurno nije zbog Dine :)

Dina je uvedena zbog prodavaca a ne zbog nas kupaca (zbog visokih limita i marži vize i MC).
Ko ima MC kod TB nema potrebu da aktivira dinu.

Nego, NBS uvodi novi sistem instant plaćanja telefonom od 22. oktobra.

• Like
Nego, NBS uvodi novi sistem instant plaćanja telefonom od 22. oktobra.

Da, jedva čekam da vidimo kako će to da funkcioniše. Ako bude onako kako tvrde, čini mi se da će to dosta da pospeši razne delatnosti.

S tim u vezi, evo novog PDF fajla sa sajta Telenor banke:
http://www.telenorbanka.rs/static/file/Terminski plan fizička lica.pdf

Tu gde se u tabeli spominje taj IPS, mislim da bi trebalo da piše "istog minuta" ili tako nešto, a oni da budu sigurni, stavili su "istog dana", ali malo nema smisla da koriste istu frazu kao za tradicionalna plaćanja, koja se izvršavaju u klirinzima nekoliko puta dnevno, a ne momentalno i u sred noći npr.

Uradio factory na telefonu i sada nece aplikacija da prihvati telefon opet. Sa sajta sam obrisao sve registrovane uredjaje i kada pokusam preko aplikacije kazu taj naziv uredjaja je vec zauzet, ja kada stavim drugo kazu doslo je do greske. Jel ima jos neko takav problem ili je do mene?

kupio sam nešto preko paypala sa telenorovom mastercard debitnom karticom
pa sam tražio refund jer nije kako treba
odgovorili su mi "
submitted a refund request for you. You should have the money back within two days at the latest.
hoću li ja te pare moći koristim ya online kupovinu samo preko paypala, pošto se koliko znam kod telenora ne mogu svući sredstva sa paypala. ispravite me ako grešim. ps veliki iznos je u pitanju - 100$

kupio sam nešto preko paypala sa telenorovom mastercard debitnom karticom
pa sam tražio refund jer nije kako treba
odgovorili su mi " hoću li ja te pare moći koristim ya online kupovinu samo preko paypala, pošto se koliko znam kod telenora ne mogu svući sredstva sa paypala. ispravite me ako grešim. ps veliki iznos je u pitanju - 100$
Kao što vanbasten reče, leći će ti pare nazad na karticu. Samo sam hteo da još dodam da povrat (refundacija) nije isto što i svlačenje para sa svog PP naloga, jer ono prvo se radi po automatizmu i ide pravo na karticu sa koje su sredstva u startu i skinuta, tako da će ti se novac uvek moći vratiti odakle je i došao.

Nisam duze vreme pratio temu, ako moze neko da mi kaze da li uzimaju onaj 1% na online placanja tipa za AE?
Hvala.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Da. Sva plaćanja u inostranstvu i on i offline
Zadužunje je u rsd

Bravo. Odlična politika da odbiju što više novih korisnika, mada sumnjam da ostale banke nisu toliki slepci pa neće primeniti isti princip. Ostaje još da država uvede porez na on line kupovinu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno