Znaci mogu da ih drzim na stednom, i samo kad hocu nesto u evrima da platim onda prebacim toliko evra iz stednog? A kad hocu da podignem na bankomatu evre isto prebacim iz stednog koliko mi treba?
Da li kada imam samo dinare na racunu i hocu da platim u dolarima, jel onda ide dinar > evro > dolar ili dinar > dolar?
Hvala na odgovoru, koja je poenta onda vise valutnog racuna ako moram da drzim samo dinare na njemu da bi platio u pravoj valuti.
Nisam te razumeo.Pre mesec-dva su uradili jednu promenu u sistemu koja mi se nikako ne sviđa. Pošto na tekućem računu držim samo dinare, iako nešto platim u USD/EUR, obaveštenja o transakcijama su mi stizala izražena u RSD. Tako sam tačno znao po kom kursu mi je obračunata strana valuta. Nakon te njihove promene, obavešrenja i stavke u listi transakcija su izraženi u USD/EUR tj. u valuti koju je prodavac tražio.
Kada se ulogujete iz browser-a, dočeka vas crveni krug, "trenutno dugovanje", stanje u minusu, rezervisana sredstva u minusu -- kosa vam se podigne na glavi -- a sve je u redu, o čemu smo pričali. Sigurno da bi trebalo da postoji bolji način za prikaz!
![]()
Rezervisana sredstva u minusu su od uplate na bankomatu koja nije proknjižena:
![]()
Ne isplati ti se cimati svaki put kada nešto plaćaš u USD da kupuješ USD od banke, bolje na računu drži samo RSD i EUR i plaćaju dinare dinarima, a sve ostalo i EUR.
Mislim da ne možeš pristupati sa bankomata štednom računu, tako da prethodno moraš prebaciti dinarska ili devizna sredstva na tekući, ako ih želiš podizati (RSD i EUR).
Ako imaš smo RSD, konverzija bi išla iz RSD u EUR u USD.
Prvo po kursu banke (za koji smo u ovakvim scenarijima utvrdili da je viši od kursa koji bi imao da ručno kroz banku promeniš dinare u evre), a druga konverzija iz EUR u USD bi bila po kursu MasterCarda.
Neko te je zbunio. Kada se plaća u din idu prvi dinari, pa EUR i ona ostaje valute.
Kada se plaća u stranoj valuti, idu prvo EUR, pa strana efektiva, pa dinari.
Viševalutni račun je zgodan zbog činjenice da imaš samo jedan račun na koji može leći više valuta.
Dakle, drži EUR i dinare na računu i ne brini o konverzijama, smo gledaj da ne ćopaju jedni od drugih![]()
Ovo je skroz u redu. Trenutno stanje jeste u minusu, ali RASPOLOZIVO stanje nije.Kada se ulogujete iz browser-a, dočeka vas crveni krug, "trenutno dugovanje", stanje u minusu, rezervisana sredstva u minusu -- kosa vam se podigne na glavi -- a sve je u redu, o čemu smo pričali. Sigurno da bi trebalo da postoji bolji način za prikaz!
![]()
Rezervisana sredstva u minusu su od uplate na bankomatu koja nije proknjižena:
![]()
Ovo je skroz u redu. Trenutno stanje jeste u minusu, ali RASPOLOZIVO stanje nije.
Rezervisana sredstva takodje jesu u minusu, jer tako se oznacava kada uplacujes ili dobijas refund.
Kad se uplaćuje novac na šalteru na svoj račun, ili u ovom slučaju na bankomatu, online banka, to treba odmah da ide na račun. Kakve rezervacije...
И не може прилив на рачун(било које врсте) бити с предзнаком минус,коси се с здравим разумом.
То је нормално исто као и прелазак улице на црвено.Све што је на корисниковом налогу у црвеној боји,није добро.Банка ако нешто дугује,уплату у резервисаним средствима,требало би да пише словима.Не може моја потрошња да буде у минусу или означена црвениом бојом а исто тако и банчина дуговања(резервација)Ваљда не рачунају камату на то.Ако неко провјерено зна нек нам каже,а жив се човјек на све навикне,само не знам што им је толико тешко исправити нешто што корисницима смета(па и укупно стање у текућем периоду)Ovo jeste normalno Mozda zvuci cudno, ali nije.
Uplate na salteru se "odmah" knjize (dovoljno brzo da korisnik fizicki ne moze da primeti), medjutim knjizenja sa ATMa, uplate iz druge banke na kartice, kao i refundacije na kartice (ako se vide uopste kao rezervacije) stoje sa minusom. Jer vama se u rezervacijama prikazuje koliko vi dugujete - a ako je minus, znaci da se vama duguje. Potpuno je ispravno.
Meni se čini da alfa malo po malo počinje da brani telenor.
:wave:
Не би он то да нису око њега поставили пар банкомата.Meni se čini da alfa malo po malo počinje da brani telenor.
Nigde ne pise "raspoloživo stanje" na mom screenshot-u, iako sam u plusu , već sroji TRENUTNO DUGOVANJE. Duga nema.Ovo je skroz u redu. Trenutno stanje jeste u minusu, ali RASPOLOZIVO stanje nije.
Sve si tačno napisao.Trenutno stanje ti jeste -1904.01, jer ti stvarno nemas novca na racunu nego si u "minusu".
Ali imas 2000 koji nisu proknjizena uplata, i zato su ti sa minusom kao Rezervisana sredstva.
Ako se ne varam ti si nesto platio 1904.01?
Ја прво не схватам зашто се потрошња не означава минусом а приливи плусом или без њега?Зашто би било обрнуто?Нема везе,њихова нека логика. То о тренутном дугу нек ти Алфа одговориpošto se potrošnja knjiži na pozitivnim predznakom, priliv mora suprotno, sa negativnim, da bi se dobio tačan zbir. To razumem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari