Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
EUR se na Telenorovom bankomatu može dizati samo Telenorovom karticom. Sve druge kartice (domaće i strane) dižu smo dinare, jer je to jedina zvanična valuta.

Nazalost.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

На којим банкоматима се са страним картицама могу дизати еури?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sinoc sam vezao karticu za Microsoft Store i skinuse mi 100 RSD. Za koliko se obicno vraca 100 RSD?

Koji dan.

Meni onu transakciju od mCasha i dalje drze u rezervacijama, 5 dana. Ovo je bas bezobrazno, niti postoji IGDE informacija da postoji mCash limit (osim onog globalnog mesecnog, kao za karticu, ali mCash limit je manji), niti da UPLATE ulaze u limit za mCash, niti pise ikakva informacija ZASTO je transakcija odbijena...
i jos ljudima drze tada novac zarobljen ko zna koliko.

Значи ако хоћу еуре морам да радим дуплу промену валуте. Безвезе.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li je moguće da mi ceo dan danas stoji na čekanju transakcija uplate novca na bankomatu TB-a. Uplaćen novac, nisam ni gledao da li je na čekanju, pošto je uvek novac bio odmah dostupan na računu, zamenio deo novca za evre, i sada imam dugovanje, jer novac nije legao na račun.

Da li je moguće da mi ceo dan danas stoji na čekanju transakcija uplate novca na bankomatu TB-a. Uplaćen novac, nisam ni gledao da li je na čekanju, pošto je uvek novac bio odmah dostupan na računu, zamenio deo novca za evre, i sada imam dugovanje, jer novac nije legao na račun.
Ne brini, uvek je novac na cekanju do 24h od uplate, ali je odmah na raspolaganju.

Ako imas dozvoljeni minus (da li uopste TB ima?), onda ne znam sta bi se desilo.

Imao sam nedavno neki proble sa TelenorBank i PayPlay i sada 'opet' - uplatim opet neke novce da bih prikacio njihovu karticu na PayPal ali i dalje imam problem, naime kaze mi da mi je 'sitgao code za aktivaciju' ali mi nigde ne stize CODE...

1.png

kada zatrazim novi CODE, navodno mi kaze kao da kartica na neki naicn nije pirhvacena i ne ispalati mi se da uplacujem ponovo novcee....

2.png

Poslednja izmena:
Ne skinu ti ništa da kartice kada je dodaš prvi put i kada ti kažu da ganjaš kôd?

Imao sam nedavno neki proble sa TelenorBank i PayPlay i sada 'opet' - uplatim opet neke novce da bih prikacio njihovu karticu na PayPal ali i dalje imam problem, naime kaze mi da mi je 'sitgao code za aktivaciju' ali mi nigde ne stize CODE...

Pogledajte prilog 243569

kada zatrazim novi CODE, navodno mi kaze kao da kartica na neki naicn nije pirhvacena i ne ispalati mi se da uplacujem ponovo novcee....

Pogledajte prilog 243570

Kod ti je u aplikaciji moji računi/transakcije na čekanju [emoji6]

@-V-O-Y-A-G-E-R-
Skinu i prvi put, nego sam ja nesto zeznuo pa sam bio makao karticu sa naloga pa sada opet dodao...

@worthy
Izgleda da mi se taj CODE aktivirao sam samo je bilo potrebno neko vreme da prodje (valjda), jer vec danas vidim da mi ne pise vise da confirm account... ali mi i dalje u 'obavestenjima' stoji neki problem Your account access is limited

1.png

Kada kliknem na "Go to Account Limitations" imam samo ovo gde valjda trebam da ubacim sliku od licne ili kreditne? Dok za ovo drugo "Provide credit card statement" ne znam sta je...

2.png

Poslednja izmena:
Izvod iz banke na kojem se vidi adresa. Izvod mozes da skines na online bankingu sa kompa. I samo im posalji screenshot

Ne brini, uvek je novac na cekanju do 24h od uplate, ali je odmah na raspolaganju.

Ako imas dozvoljeni minus (da li uopste TB ima?), onda ne znam sta bi se desilo.

Ni danas pare nisu legle na račun, stoji da imam dugovanje, onaj grafik je kompletno obojen crvenom bojom, a transakcija uplate je i dalje na čekanju.

Pozovi 0639005 / posalj im mail/fb... forum ti ne moze pomoci.

forum ti ne moze pomoci.
Forum može pomoći! :)

Sve je sasvim u redu i nemoj ni oko čega da brineš. Transakcije UPLATE vode se sa negativnim predznakom i ikonicom podizanja - dok se ne proknjize, i onda je sve obrnuto.

Evo ga moj tekuci primer koji je isti kao tvoj i sve je sasvim u redu. Kada se logujes iz browser-a deluje gore jer krupno stoje minusi i zaista deluje da nije u redu. Evo screenshots iz app.

1) Uplatio sam 7k din, pokazuje minus:
243f670f96ab8932f4909d441e832df2.jpg

2) Ovde se vide uplate (iako izgleda kao isplate):
5e824dfd40e63c2455f17174b9d8b43c.jpg

3) I na kraju, stanje je u plusu (rapolozivo stanje je manje od 7k din jer sam novac prebacio na štedni racun):
e705ad29b7a57af3fbddb78033499340.jpg

To je to! :)

Poslednja izmena:
Nisam ni obraćao pažnju na ove stvari, ali ovo bi trebali da srede, jer deluje stvarno konfuzno.

1) Uplatio sam 7k din, pokazuje minus:

^ To je tako od kada koristim TB pa se navikao.
Ali nikako da se naviknem da nema kumulatvnog prikaza stanja za tekuce transakcije, vec samo u mesecnom izvodu. To je neshvatljivo. :(

Pozovi 0639005 / posalj im mail/fb... forum ti ne moze pomoci.

Kontaktirao sam ih, još juče, ali je danas stigao odgovor da će se knjiženje uplata sa bankomata, tek sutra obraditi.

Ne umem to da nadjem na online telenorbanka sajtu, naime ne znam sta tacno treba da posaljem koji SS.. pisacu im e-mail...

Kod tebe je ovo sve uradjeno iz bezbednosti.

Takav je sistem, imao si karticu, pa je skinuo, pa opet dodao, pa nisi ukucao kod, a odgovoreno ti je gde ti kod. Ne može samo to itd...

Kontaktirao sam ih, još juče, ali je danas stigao odgovor da će se knjiženje uplata sa bankomata, tek sutra obraditi.
Pa da, to se i radi radnog dana, uglavnom. Mada uplate/isplate TB je cesto knjizio i za vikend.
Ali tebi je novac svejedno vec dostupan, u pitanju je samo transakcijsko knjizenje. Ti taj novac si odmah mogao trositi, prebaciti na stednju, poslati, konvertovati u EUR...

Ovo oko minusa ispred iznosa je standard u bankarstvu.

Jeste standardno al kad imaš dozvoljeni minus, ili odeš u nedozvoljeni.

A da uplatiš pare, i da ti račun, barem tako je prikazano, ode u minus. To je neki poseban standard.

Uplaćivao sam i u drugoj banci, pa ne prikazuju da si u minusu.

Poslednja izmena:
Jeste standardno al kad imaš dozvoljeni minus, ili odeš u nedozvoljeni.
Mislio sam na iznos na cekanju. Raspoloziva sredstva ne smeju biti u minusu, ako nemas dozvoljeni minus.
Isto je u Intesi. Imam ja uvek nedospelih obaveza sa minusom, jer uplatim na karticu iz druge banke, dobijem refund, itd. Sve se to vidi sa minusom na listingu.

Ono sto ce mozda zbuniti ljude je ako se dobije izvod na kome ima minusa pored uplata/isplata, umesto da bude bez minusa sve, eventualno crveno za isplate/placanja.

alfaunits je napisao(la):
Ono sto ce mozda zbuniti ljude je ako se dobije izvod na kome ima minusa pored uplata/isplata, umesto da bude bez minusa sve, eventualno crveno za isplate/placanja.
Izvod PŠ ima + i - ispred stavki i pregledan je. Nema odvojene kolone za uplatu i isplatu, pa da sve stoji u plusu.

Kada se ulogujete iz browser-a, dočeka vas crveni krug, "trenutno dugovanje", stanje u minusu, rezervisana sredstva u minusu -- kosa vam se podigne na glavi -- a sve je u redu, o čemu smo pričali. Sigurno da bi trebalo da postoji bolji način za prikaz!

aqlIC7M.png

Rezervisana sredstva u minusu su od uplate na bankomatu koja nije proknjižena:

piE5fh9.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno