Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Samo da kazem, za one koji budu imali slican problem, da sam zvao korisnicki servis koji je ukucan na poledjini kartice i da mi je operator rekao da mi je dnevni limit 5000 dinara.Ja kad sam potpisivao ugovor niko me nije pitao koliki ce da mi bude limit.Operator mi je rekao da je promena dnevnog limita cista formalnost potpis dva papira ugovora u poslovnici potanske i to je to,verovatno se i on krsti i levom i desnom rukom iza telefona.Msim sta reci koliko li imaju poziva za takve gluposti.Tekuci racun ti je kao flasa rakije a ova kartica kao casica i de meni nadjose najmanju da uvale bez pitanja,ziveli.Javljam dalji razvoj situacije.,)

Poslednja izmena:
Samo da kazem,kao sto sam i obecao,bio sam danas u postanskoj i potpisao papir da imam limit koliko imam para na racunu a najvise moze 20,000 dinara.Meni je prethodno bilo 5,000 dinara.Nije mi jasno zasto nigde ne pise na onoj reklami u sajtu postanske koliki su dnevni limiti za karticu da kad potpisujem ugovor da znam sta da trazim ili koliki limit sam dobio_Ovako karticu sam mogao da koristim dok su manji iznosi a nisam mogao da koristim sve preko 5,000 dinara i nisam znao zbog cega je to tako.Ni preko googla nisam mogao da nadjem resenje za moj problem.
Sve u svemu oni su poslali mejl u centralu da mi povecaju dnevni limit,i sad sam mogao bez problema da narucim preko 5.000 dinara.

Koja glupost.... uzmite lepo Visa Electron u Intesi, i ne smarajte sebe :) (sem odlascima u poslovnicu za uplate, ali to efektivno svugde morate, osim u Telenor, Unicredit i ProCredit banci, gde moze i na bankomatima, barem na nekim bankomatima)

Ima resenje i za to, ja cu uzeti u Erste banci ovu karticu, 250 din kosta kartica jednokratno, prvi put uplatis 1000 din ali nije zamrznuto vec koristis, traje 2 god, mozes da dopunjujes koliko puta hoces i nebitna visina uplate, samo prvi put mora 1000...
https://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/visa/VISA_poklon_kartica

Kako je to u Credit Agricole banci prakticno, jedna kartica, sa njom sve placas u zemlji i inostranstvu, preko neta...samo nemaju cekove...

Poslednja izmena:
Lose za sve te dinarske kartice je sto ima provizija za placanja u inostranstvu.

Zato je Visa Electron Intesina i dalje izbor vecine, i pravi izbor. Jedini minus su guzve ;)

U kom smislu iz druge banke?

Visa Electron ne trazi uopste prenos plate - debitna kartica je u pitanju.

A ne moze da se online iz moje sadasnje banke prebaci Evro na tu karticu vec mora kod njih u poslovnicu?

Tehnicki moze, ali to kosta kao da saljes van zemlje. >15e po slanju.

Ljudi pre 5 dana sam pokusao da prebacim pare sa paypala na intesa internet karticu. Pare su skinute sa paypala posle par sati a na kartici ih jos nema? Jel ovo uopste moguce odraditi ili sam ja pogresio?

Traje dugo na Intesa Visa kartice. Sacekaj 10ak dana slobodno :)

Za MC? Samo za Visa Inspire je bilo forced, za MC sam placao pre koji dan bez problema na 3D Secure sajtu, a nemam CAP.
Ako to uvedu - cao Intesa!

Ipak je bila blokirana MC za online placanje iz nekog nepoznatog razloga, dblokirase je, a naravno CAP ipak ne treba.:banana:

Izvinjavam se ako je bilo istih ili sličnih pitanja ali pročitah prošlu temu od 12 strana i kad videh ovo čudo ne znam odakle da počnem. Imam intesa internet karticu i interesuje me može li se ona povezati sa google play prodavnicom? Pokušala sam i neće ili je možda to jer nemam ništa novca na deviznom računu. Mogu li sad sa ovim istim deviznim da dobijem i intesa elektron karticu? Da li mogu na intesa elektron da uplatim novac u eurima preko bankomata i kolika je provizija podizanja istog ili gubitak na konverziji valuta?
Unapred hvala.

Ne može. Možeš da uzmet paket račun intesa osnovni ili intesa hit i da ti se internet kartica i njen račun integriše u taj paket račun. Za uplate na bankomatima - isto mislim da ne može.

moja internet inteza Visa je povezana sa google play prodavnicom. Odavno nisam nista kupovao ali je i dalje povezana. Poslednji put kada sam je koristio za kupovinu - nije bilo moguće iz srbije pa sam koristio tunnelbear ali i dalje stoji kao kartica povezana sa GPS :D

Meni je službenica na šalteru Intesa banke rekla da na bankomatu mogu samo dinari da se podižu. A uplatu na karticu možeš samo lično u banci da izvršiš ili putem povlačenja sa nekog elektronskog naloga.

E hvala na odgovorima. Htela sam samo da proverim to oko bankomata. Ako ne može i ako je gubitak na transakciji onda mi ne treba karticama za bankomat. Sačekaću u banci da uplatim ili podignem novac. Nije sad da ću ne znam šta da kupujem ili prodajem. Pretpostavila sam da je do praznog računa to za Google play al da ipak pitam.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Nije mi jasno zašto bi bilo šta kupila iz Play prodavnice kad možeš da dobiješ za dž...

Moglo je to ranije, sada dosta aplikacija tako radi samo do sledeceg apdejta. :)

Sto update-ujes OS?
Jedine aplikacije koje stvarno moraju da se update-uju su Viber, Skype, WA, mBanking. A sve one jesu besplatne.

Ne apdejta os nego same aplikacije.
Droidcam i runtastic zezaju, npr ako ih apdejtujes vrate se na free verziju :D

Ps pričam za Android, sa iosom nemam jos iskustva sa kupovinom aplikacija. Jedino što sam ubo neku akciju kada je runtastic premium ili kako već bio dzabe :)

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znam da mogu imam pečer ali sam htela da uzmem nova lanser jer me smara da ga pečujem čim izađe novi apdejt. I telefon mi se apdejtuje na svakih 7 dana (beta rom) i onda opet moram da odradim rut pa opet da pečujem aplikaciju. A i nije mnogo para za neku dobru aplikaciju. Nisam zbog toga uzela karticu ali sam htela da je isprobam i za to.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

pozdrav ljudi.

treba mi racun za PayPal. Intesu bih da izbegnem ako je moguce, ne bih sada detaljisao zasto. Receno mi je da kod Komercijlane banke i kod Societe povucen novac sa PayPay legne za 1 dan. Da li je to istina i da li je po vama ok imati racun imati u jednoj od navedenih banaka za PayPal? kod Komercijalne banke je devinzi racun free a kako sam skontao kod Societe nije.. To je svakako ogroman plus za Komercijlanu banku

hvala unapred

Tesko da bilo koja banka naplacuje devizni RACUN, mozda nemaju besplatnih kartica, jedino.

Ne vidim inace razlog da ne otvoris kod njih. Nadji samo tarifnik i vidi da li se kartica koju zelis (ocigledno hoces Visa karticu) naplacuje uopste, i da li ima provizije za placanje u stranim valutama. Mrzi me da trazim za ove dve banke, jer nemaju inace nista sto me posebno intersuje, za neke druge banke znam da li ima/ne :)

Jedina prednost Intese je sto kartice stvarno rade, nema zafrkancija, nema provizija, i ima svih kartica u ponudi. Kod drugih banaka nije to slucaj, uvek nesto ima da zezne :)
Ali zato sve ostalo u Intesi je lOL, pogotovu redovi, tako da te skroz razumem. Imam MC njihov uz Hit,i Amex zbog najboljeg osiguranja kod nas (vazi za ceo svet, a meni znaci to, plus za 3 dodatne kartice se dobija, nije vezano za porodicu!). Ako obe ukinu, cao Intesa i sto se mene tice.
Ali zato dodira sa filijalom imam jednom godisnje, kada uplatim 500eur da pokrijem potrosnju kartice ;)

Да,гледај гдје су картица-рачун бесплатни а не смјер рачун-картица.:)

Nazad
Vrh Dno