Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Nisam mislio tako da ako uplatim rsd da odmah na kartici/računu konvertuje u evre, nego da se pri kupovini konvertuje.

Nema nikakve automatske konverzije, moras rucno na internet karticu da konvertujes i prebacis.

Prvo moram da te pitam da li ti koristis Intesinu Internet karticu?
Mislim, ne znam sta da ti kazem osim da mi je vise puta receno u banci, prilikom predaje zahteva i preuzimanja kartice, da je preporucljivo da se uplacuje novac u evrima u odnosu na dinare jer se vrsi dupla konverzija. Dakle, vise sluzbenika mi je reklo da mogu da uplacujem u bilo kojoj valuti.
Uostalom, ne znam kakve sad ima veze ta prica o tome da li se automatski konvertuje ili na, sta god da se radi, meni jos nema odgovora na to sta je uzrok sto Steam nece da prihvati karticu.

Ti nisi shvatio moj odgovor gore?

Ti nemas novca na toj kartici. Imas na dinarskom racunu.

Ne znam da li je bilo, ali komercijalna banka je predstavila novi set tekućih, koji bi trebalo da zameni postojeće račune. Suština je da u osnovnim "aktiv" paketu namenjenom stalno zaposlenim pored standardne paywave debitne kartice nude kreditnu bez naknade, kao i kupoprodaju deviza "po najpovoljnijem kursu na tržištu", ali povećavaju naknadu sa 200 na 310rsd mesečno. Daju i osiguranje od posledica nesrećnog slučaja kao i od zloupotreba kartica odnosno mobilnog servisa. Naravno tu je i premijum ponuda za 610 kao i poseban paket za penzionere i studente...
Ne znam, nisam još rešio, ali ako me nateraju da se prebacujem sa trenutnog paketa, mislim da ću prebaciti tekući na drugu banku...

Mi MAX

Sa svog računa u Intesi na moj račun. Jedan od dva načina uplaćivanja na Internet karticu, pored šaltera. Poslao je tipa 650 dinara, jedino ako je to problem sto je u dinarima, ali opet bi trebalo automatski da vrši konverziju po kursu. Ili ako Steam uzima neki daleko veći depozit, ali ništa nisam našao o tome.
Tehnicka podrska mi davno rece da ima poseban devizni racun, ode se u menjacnicu, odabere valuta i taj devizni racun i prebaci preko Intesa online. To isto vazi i za devizna placanja kreditnim. Ne vredi da prebacis dinare, nego evre preko menjacnice na zeljenu karticu.

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

Ti nisi shvatio moj odgovor gore?

Ti nemas novca na toj kartici. Imas na dinarskom racunu.

Shvatio sam ja sta ti meni pricas. Ali mi je neshvatljivo to da je kontradiktorno prici vise sluzbenika koji su mi rekli da mogu da uplacujem bilo koju valutu ali da se vrsi (dupla) konverzija pri kupovini, dakle da ja sta god uplatim, ja i dalje imam novac. Ili si ti u pravu i oni ne znaju sta pricaju ili je obrnuto.

ali ako me nateraju da se prebacujem sa trenutnog paketa, mislim da ću prebaciti tekući na drugu banku...
Тај основни од 200 дин. постоји и даље у понуди тако да ће се моћи и користити.Мени је исто скупо све остало.

Shvatio sam ja sta ti meni pricas. Ali mi je neshvatljivo to da je kontradiktorno prici vise sluzbenika koji su mi rekli da mogu da uplacujem bilo koju valutu ali da se vrsi (dupla) konverzija pri kupovini, dakle da ja sta god uplatim, ja i dalje imam novac. Ili si ti u pravu i oni ne znaju sta pricaju ili je obrnuto.
Dinar nije valuta u ovom kontekstu (misli se na stranu valutu).
Niti ti IKO, cak ni TI SAM, ne moze uplatiti na Internet Karticu. Moze na neki tvoj racun dinarski svako, mozes ti (i ovlasceno lice) na tvoj devizni.
Ali ti moras posle to prebaciti na racun Internet Kartice. Nema nikakav automatizam!

Previse si pobrkao stvari, uzmi e-Banking, koji ocigledno nemas, i pogledaj kako ti izgledaju racuni, a kako racun internet kartice, bice ti jasnije.

Ovako cemo samo u krug, za neke previse osnovne stvari. Ako treba neka druga pomoc, javi slobodno, ne oslanjaj se na sluzbenike banke.

Тај основни од 200 дин. постоји и даље у понуди тако да ће се моћи и користити.Мени је исто скупо све остало.
Da da, proverio danas, upravo tako...pošto sam uzeo Vizu klasik deviznu debitnu u Intezi, bez troškova, ta kreditna uz aktiv mi ne treba, pa mi i ne znači ništa da plaćam više...

Mi MAX

Dinar nije valuta u ovom kontekstu (misli se na stranu valutu).
Niti ti IKO, cak ni TI SAM, ne moze uplatiti na Internet Karticu. Moze na neki tvoj racun dinarski svako, mozes ti (i ovlasceno lice) na tvoj devizni.
Ali ti moras posle to prebaciti na racun Internet Kartice. Nema nikakav automatizam!

Previse si pobrkao stvari, uzmi e-Banking, koji ocigledno nemas, i pogledaj kako ti izgledaju racuni, a kako racun internet kartice, bice ti jasnije.

Ovako cemo samo u krug, za neke previse osnovne stvari. Ako treba neka druga pomoc, javi slobodno, ne oslanjaj se na sluzbenike banke.

nije tacno. Mozes sam da uplatis pare direktno na racun (dinarski, devizni ...) vezan za karticu (kartica ne sadrzi pare :D) i da odmah trosis karticom, ne moras ti da prebacujes :-devil-:

Da da, proverio danas, upravo tako...pošto sam uzeo Vizu klasik deviznu debitnu u Intezi, bez troškova, ta kreditna uz aktiv mi ne treba, pa mi i ne znači ništa da plaćam više...

Mi MAX

Proveri ti koliko sam upoznat intezina classic Visa je kreditna a ne debitna kartica.
samo proveri zbog svoje sigurnosti

PS
dosta za ovu godinu

Dinare na internet karticu u Intesi mozes da uplatis? Koliko se secam nije imala dinarski deo uopste.

Ne mozes direktno da uplatis na racun internet kartice, iako tebi tako izgleda na salteru. Oni interno urade transfer.

Djura se verovatno lose izrazio jer ne postoji devizna visa classic uopste, pa je verovatno mislio na Visa Electron. Visa kreditna nije besplatna ni u kom slucaju kod Intese. Ali, tacno, neka proveri ;)

Poslednja izmena:
ko ima moze da proveri. ja imam i intezinu i drugih banaka. u intezi imam samo devizne racune, ali u drugim bankama za internet karticu vezujes koji hoces racun (vise njih) mozes ti i u zemlji da placas na internetu a to ne smes u devizama :-devil-:

Mozes direktno na racun devizni od kartice u intezi ja tako radim godinama. Imas ID karticu racuna koja je ista kao i za obican devizni racun kad uplacujes samo nju das. Ti mozes i da imas u banci samo taj jedan devizni racun od kartice ako hoces :-devil-:

Proveri kako je tacno za INTERNET karticu u Intesi, pa javi.

Mozda se nesto promenilo, ali nemoj uzimati druge banke kao primer. Svaka za sebe radi nekako.

Ja u AIKu imam MC, koja je iskljucivo devizna i placam online u dinarima - oni konvertuju po MC kursu. A u prodavnici po srednjem.

nemam nameru da proveravam ali znam da internet kartica mora omoguciti i placanje u zemlji pa ko hoce moze i dinarski da veze uz nju. a ko ima i dinarske u intezi nek proveri. ja imam u jos 3 banke i u svim je tako a to su vizine kartice a ne kartice banaka :-devil-: sto je bitna razlika :p

mozda si i u pravu, ali za dinarsko placanje morate pitati banku kako ga sprovodi (menja devize u dinare????)

Limit potrošnje određen je visinom raspoloživih sredstava na deviznom računu. Celokupna potrošnja zadužuje devizni račun za koji je vaša kartica vezana i obračunava se u evrima. Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja računa primenjuje se kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa na dan obračuna.

Preporučujemo korišćenje Banca Intesa Internet kartice isključivo za kupovinu putem proverenih i poznatih sajtova kako biste izbegli moguće zloupotrebe.

Poslednja izmena:
Pa ja imam u RF a imao sam Internet karticu u Intesi. U RF ima iskljucivo dinarski deo.
U Intesi ima iskljucivo devizni. Konverziju radi banka za placanje u zemlji, u slucaju Intese.

Placanje u zemlji nema veze sa time. Nemoj smatrati da je isto u svim bankama, bukvalno ne postoji nijedan proizvod koji je toliko identican u svim bankama u Srbiji (od kartica - ovo provereno znam)

Mozda se nesto izmenilo, ali kada sam imao Intesinu internet karticu, nije bilo dinarskog dela nikakvog. Za Visa Electron (isto debitna, za fizicka lica) nema nikakav dinarski deo u Intesi, a moze placanje u zemlji i dalje.

Ne znam kako je u bankama gde ti imas, posto ne znam ni koje su, ali u Intesi nije bio dinarski deo za Visa Internet, a nije bio niti ima za Visa Electron.
Zato, mozda me neko ispravi ko trenutno ima (i ima e-Banking da ne bude da mislimo na razlicite stvari), ali iskustvo iz drugih banaka nije pokazatelj za Intesu.

Poslednja izmena:
Ja imam u RF sa deviznim racunom!!!

Postoji ta mogucnost.
Ali postoji i samo dinarska u RF. (retko ko koristi non-default u RF, pa retko ko i zna)
To je fora. Nije isto ni u istoj banci ;)

Дајте људи,не претјерујте:DДиректно или не на шалтеру није ни битно за корисника.Колико сам ја схватио њему су послани онлајн динари,на његов динарски а на девизни од интернет картице су му рекли да се могу уплаћивати и остале девизе али пошто се плаћање врши у еврима постоји дупла конверзација:D
Placanje u zemlji nema veze sa time
Девизни,може се наравно свуда по свијету плаћати па и у Србији и Албанији.

http://www.bancaintesa.rs/stanovnis...-kartice/visa-internet-kartica.1679.html#ta11
Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja računa primenjuje se kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa na dan obračuna.
Dakle, nije menjano. Nema dinarskog dela.

Poenta je da on mora rucno da uradi konverziju iz dinara u evre da bi mogao da placa sa te kartice, ne postoji mogucnost da se dinari koriste. Devizni racun je iskljucivo za devize, ne i dinare, u Intesi.

Rekoh, mozda se nesto izmenilo, ali ocigledno nije. Znaci, ne mogu dinari, moraju se konvertovati da bi se koristili.

E, SAD! Mozda je on pomesao Visa Internet i Visa Inspire?

Anyway, srecna nova :)
P.S. Kad ZAP nesto kaze da nisam u pravu, proverim prvo ;) Ne pretpostavljam da sam u pravu, kao za vecinu :D
Ali nisam mogao ranije za ovo proveriti ;)

Poslednja izmena:
Alfaunits je u pravu za INTESA INTERNET KARTICU - moze se uplatiti novac samo u evrima na salteru direktno na taj neoroceni devizni racun koji je vezan za karticu.

Sa druge strane moze i u dinarima gde ti oni automatski po njihovom kursu stavljaju evre na racun. Jer za intesa internet karticu je vezan neoroceni devizni racun, za koji se ne placa odrzavanje.

U pravu je alfa, Intesina Visa Internet kartica je vezana samo za namenski devizni račun.
Ni jedan devizni račun u Intesi nema dinarsku partiju.
HIT račun (dinarski) ima i deviznu partiju. Za taj račun je vezana Visa Inspire.
Tačno je i to da nije moguće definisati automatizovani postupak koji bi dinare koji bi dospeli na tvoj dinarski račun u Intesi konvertovao u EUR i prebacio na devizni račun vezan za Visa Internet karticu.

Imam sve tipove računa u Intesi, plus sam ovlašćen na račune moje supruge. Imam i e-banking - to mi je isključivi način raspolaganja Visa Internet karticom.
Za online plaćanja u RSD, koristim Intesin Master card.

Sa druge strane moze i u dinarima gde ti oni automatski po njihovom kursu stavljaju evre na racun.
Mozda je on na ovo mislio, ali kako bi ovo uradio? (osim ako nemas neki tip trajnog naloga?)

Jedna od gluposti koja je nocas mi pravila problemcic kod Intese :) Zaboravio sam da ovlasceno lice NE MOZE prebaciti na devizni deo kreditnih kartica :) (u stvari ne moze uopste prebaciti medju deviznim sebe/ovlascenog lica)
Zvala me drugarica da joj uplatim evre, nisu imali rublje :) Ali nisam mogao :( (ovlascen sam po njenom racunu)

Ako mislis Visa Electron/Internet, ide kao blokada kartice. Ali mozes i da trazis da se zatvori i da se izda nova besplatno. (Internet kartica nije besplatna nova, vec 800din)

Visa Electron je , cek znaci samo odem i daju mi novu tj predpostavljam da opet trebam da sacekam, ja mislio da ce da me rebnu bar za crvenu?

Ako hoces blokadu da se ne zloupotrebi, onda placas. Ako samo hoces da zatvoris tu, a otvoris novu (sto i jeste poenta ako si izgubio karticu, kao minimum), onda ne placas.

Cekas je kao novu VE.

Nazad
Vrh Dno