Tehnicka podrska mi davno rece da ima poseban devizni racun, ode se u menjacnicu, odabere valuta i taj devizni racun i prebaci preko Intesa online. To isto vazi i za devizna placanja kreditnim. Ne vredi da prebacis dinare, nego evre preko menjacnice na zeljenu karticu.Sa svog računa u Intesi na moj račun. Jedan od dva načina uplaćivanja na Internet karticu, pored šaltera. Poslao je tipa 650 dinara, jedino ako je to problem sto je u dinarima, ali opet bi trebalo automatski da vrši konverziju po kursu. Ili ako Steam uzima neki daleko veći depozit, ali ništa nisam našao o tome.
Ti nisi shvatio moj odgovor gore?
Ti nemas novca na toj kartici. Imas na dinarskom racunu.
Тај основни од 200 дин. постоји и даље у понуди тако да ће се моћи и користити.Мени је исто скупо све остало.ali ako me nateraju da se prebacujem sa trenutnog paketa, mislim da ću prebaciti tekući na drugu banku...
Dinar nije valuta u ovom kontekstu (misli se na stranu valutu).Shvatio sam ja sta ti meni pricas. Ali mi je neshvatljivo to da je kontradiktorno prici vise sluzbenika koji su mi rekli da mogu da uplacujem bilo koju valutu ali da se vrsi (dupla) konverzija pri kupovini, dakle da ja sta god uplatim, ja i dalje imam novac. Ili si ti u pravu i oni ne znaju sta pricaju ili je obrnuto.
Interesantno, ali i AIK od NG menja postojece racune!Ne znam da li je bilo, ali komercijalna banka je predstavila novi set tekućih, koji bi trebalo da zameni postojeće račune.
Da da, proverio danas, upravo tako...pošto sam uzeo Vizu klasik deviznu debitnu u Intezi, bez troškova, ta kreditna uz aktiv mi ne treba, pa mi i ne znači ništa da plaćam više...Тај основни од 200 дин. постоји и даље у понуди тако да ће се моћи и користити.Мени је исто скупо све остало.
Dinar nije valuta u ovom kontekstu (misli se na stranu valutu).
Niti ti IKO, cak ni TI SAM, ne moze uplatiti na Internet Karticu. Moze na neki tvoj racun dinarski svako, mozes ti (i ovlasceno lice) na tvoj devizni.
Ali ti moras posle to prebaciti na racun Internet Kartice. Nema nikakav automatizam!
Previse si pobrkao stvari, uzmi e-Banking, koji ocigledno nemas, i pogledaj kako ti izgledaju racuni, a kako racun internet kartice, bice ti jasnije.
Ovako cemo samo u krug, za neke previse osnovne stvari. Ako treba neka druga pomoc, javi slobodno, ne oslanjaj se na sluzbenike banke.
Da da, proverio danas, upravo tako...pošto sam uzeo Vizu klasik deviznu debitnu u Intezi, bez troškova, ta kreditna uz aktiv mi ne treba, pa mi i ne znači ništa da plaćam više...
Mi MAX
Limit potrošnje određen je visinom raspoloživih sredstava na deviznom računu. Celokupna potrošnja zadužuje devizni račun za koji je vaša kartica vezana i obračunava se u evrima. Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja računa primenjuje se kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa na dan obračuna.
Preporučujemo korišćenje Banca Intesa Internet kartice isključivo za kupovinu putem proverenih i poznatih sajtova kako biste izbegli moguće zloupotrebe.
Девизни,може се наравно свуда по свијету плаћати па и у Србији и Албанији.Placanje u zemlji nema veze sa time
Proveri ti koliko sam upoznat intezina classic Visa je kreditna a ne debitna kartica.
samo proveri zbog svoje sigurnosti
Djura se verovatno lose izrazio jer ne postoji devizna visa classic uopste, pa je verovatno mislio na Visa Electron. Visa kreditna nije besplatna ni u kom slucaju kod Intese. Ali, tacno, neka proveri![]()
Dakle, nije menjano. Nema dinarskog dela.Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja računa primenjuje se kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa na dan obračuna.
Mozda je on na ovo mislio, ali kako bi ovo uradio? (osim ako nemas neki tip trajnog naloga?)Sa druge strane moze i u dinarima gde ti oni automatski po njihovom kursu stavljaju evre na racun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari