Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Intesa Hit imas na sajtu Intese, javno.
Konkretno on je 121.8168, koji tebe zanima.

@maki
Jeste, sad sam našao. Imam samo u mobilnoj aplikaciji kada krenem u konverziju.
Mada ne mogu da prodam eure, piše da nemam "potrebne privilegije". Super... :S:

Screenshot_2017-03-06-00-33-47-797_hr.asseco.android.jimba.KomBank~01.png

Poslednja izmena:
Probaj da stavis lepo cifru, a ne 0,01[emoji3]

IMG_2633.JPG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema veze sa cifrom. Problem je sa softverom ili ko zna čime. Ta cifra prolazi ako hoću da kupim eure.
Evo i sa 5eur kad hoću da prodam; opet nemam privilegije.

Screenshot_2017-03-06-01-03-30-402_hr.asseco.android.jimba.KomBank~01.png

Kupovina 0.01
Screenshot_2017-03-06-00-33-33-970_hr.asseco.android.jimba.KomBank~01.png

Btw, taj račun su bili blokirali jer ga nisam dugo koristio... (da, i to umeju da urade). U četvrtak su ga navodno odblokirali; očigledno samo do pola.

Poslednja izmena:
A imas evre na racunu ? [emoji3]
Kod mene ide...
jao gde su bili pre godinu dana sa ovim kursom ? Razlika u kursevima 30 para...

To je neka frka sa privilegijama kod svih banaka nesto... meni u RF nije bilo omoguceno da vidim svoj devizni, pa zvao, sredili.
Isto je bilo i na online-u da nemam uopste pristup (ne vidim ni stanje) ovlascenih racuna ;) Za neke funkcionise, za neke smrc.

Komercijalna nije najpovoljnija. Na njihovim internet karticama moraš da imaš dinare, pa kad kupuješ onda se konvertuje u devize, naravno uz proviziju.
По продајном курсу за девизе(за дин. картице)
Btw, taj račun su bili blokirali jer ga nisam dugo koristio... (da, i to umeju da urade)
И у Интези гасе неактивне девизне,послије годину,пише у уговору,мада је мени неактиван дуже али није угашен.

Poslednja izmena:
^
Nisam kupovao jos ovih dana, ali ako se racuna kurs iz seta, odlican je, ne treba devizna nikakva...

Za EUR da, jer je kurs maltene kao Visa kurs, ali za druge devize ne. Tj. ako ne ide kroz EUR samo nije dobro. A sigurno nece biti kroz dinare samo :)

^
Nisam kupovao jos ovih dana, ali ako se racuna kurs iz seta, odlican je, ne treba devizna nikakva...

Па рачуна се курс из пакета али у онлајн мјењачници,као у ТБ,Интези...

IMG_2644.JPG

Још само да постоји девизна картица...:)

Па рачуна се курс из пакета али у онлајн мјењачници,као у ТБ,Интези...
Kod Intese se ne koriste kursevu Intese osim za Visa Electron placanje u dinarima (mada to nisam proverio, samo kazu da je tako :))
Kod TB isto - ako imas EUR, nema njihovog kursa.

Juče sam prvi put video taj kurs, kad je @maki22 postovao screenshot. Zaista je odličan, pa i dinarska viza se normalno može koristiti, naravno dok je takav kurs.
Ali svejedno je neophodno da imaju i devizni tekući račun i karticu vezanu za njega. Može se desiti da recimo u inostranstvu trebaš da platiš nešto sasvim neplanirano; i ako nemaš pristup netu u tom momentu da prebaciš sa deviznog na dinarski račun, nećeš moći da platiš. A s'druge strane, meni je nelogično da neko treba prebaci sve sa deviznog na dinarski pre puta, tek eto za svaki slučaj. Neverovatno da druga po veličini banka u Srbiji tako nešto nema...

Btw, na slici na sajtu visa electon paywave koju daju uz TR ima sve brojeve... :)

Poslednja izmena:
Mozda nemaju takve klijente, pa ne razmisljaju o tome. Intesa sumnjam da je imala EUR i RSD partije da bi bilo bolje korisnicima, nego se nadala da ce preko njih oni sa platama (dakle, dinarima) kupovati EUR.
Jeste da oni dobro zaradjuju i od mene samo sto koristim kartice, ali vise bi zaradili da menjam dinare u EUR po onom tadasnjem kursu :) (pre-HIT)

U četvrtak kad sam bio u poslovnici da se raspitam, rekla mi je službenica da je jako često klijenti pitaju za takvu (deviznu) karticu.

Kod Intese se ne koriste kursevu Intese osim za Visa Electron placanje u dinarima (mada to nisam proverio, samo kazu da je tako :))
Kod TB isto - ako imas EUR, nema njihovog kursa.
Нешто није у реду:)
Ја кажем да курс код Ком.(и Интезе,Хит,нет..)је повлашћен и важи код купопродаје девиза,зависно од пакета рачуна.
Мислим,мислим, да такав курс није код употребе картица,динарских,тј. свака банка има свој курс за картице,или нема ако су еврима(ТБ)

Kurs ne treba biti bankin, vec Visa/MC. Piraeus recimo koristi Visa kurs, ali dodaje 1.5% provizije. RF isto, samo sto je provizija 0/1/2% (0% je samo za MC debitne kada je placanje u EUR).
Zato je VE nelogicna, jer se primenjuje benkin kurs. (a nije srednji)

EDIT: Mislim na kurs koji se primenjuje za konverziju sa EUR ili RSD partije. Sa drugih partija ima smisla da se konvertuje.

Poslednja izmena:
Kurs ne treba biti bankin, vec Visa/MC.
Тако и јесте,до евра а онда банка рачуна свој курс до динара или фиксну провизију до динара.

Juče sam prvi put video taj kurs, kad je @maki22 postovao screenshot. Zaista je odličan, pa i dinarska viza se normalno može koristiti, naravno dok je takav kurs.
Ali svejedno je neophodno da imaju i devizni tekući račun i karticu vezanu za njega. Može se desiti da recimo u inostranstvu trebaš da platiš nešto sasvim neplanirano; i ako nemaš pristup netu u tom momentu da prebaciš sa deviznog na dinarski račun, nećeš moći da platiš. A s'druge strane, meni je nelogično da neko treba prebaci sve sa deviznog na dinarski pre puta, tek eto za svaki slučaj. Neverovatno da druga po veličini banka u Srbiji tako nešto nema...

Btw, na slici na sajtu visa electon paywave koju daju uz TR ima sve brojeve... :)

To samo na slici

Zaturio sam Visa electron Intesinu negde kuci,znaci milion procenata je tu negde po kuci posto je nikad nisam nigde nosio i samo sam je iskoristio da verifikujem paypal,zanima me koja je procedura da dobijem podatke sa nje ona 3 broja za verifikaciju od banke,ili novu karticu sa istim brojem i koliko to zadovoljstvo kosta

Moras traziti novu. Nemaju banke CVV.

znaci novu i moram opet na paypal da menjam podatke,ili da cekam da ova istekne pa trazim sa istim brojem?

Za PayPal ne moras da menjas, ako ne otkazes postojecu.

Ima li jos neko danas problem sa Intezinom android aplikacijom i logovanjem?

Juce radila, trenutno nece login. Vrti se samo "molim sacekajte".

Meni danas nije radila

Sent from my NX505J using Tapatalk

Danas sam kupio patike u Spot Vision internet prodavnici. Cena patika je 4990 dinara i plaćanje sam izvršio Visa Elektron karticom banke Inteze. Naplaćen mi je iznos od 41.88 evra i taj iznos se ne poklapa sa zvaničnim kursom banke. Na slici ispod se mogu videti kursevi za današnji dan.
1862560fa1276b269b7e6edf4ebb55da.jpg

Interesuje me po kom kursu i na koji način se vrši naplata kada se kupuju proizvodi preko naših internet prodavnica.

Nazad
Vrh Dno