Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Meni je službenica na šalteru Intesa banke rekla da na bankomatu mogu samo dinari da se podižu. A uplatu na karticu možeš samo lično u banci da izvršiš ili putem povlačenja sa nekog elektronskog naloga.
A Inteza radi na smanjenju broja ekspozitura. Evo sad zatvaraju jednu bas staru i veliku expozituru kod crkve Sv. Marka.

Kako znaš da zatvaraju? Možda su se samo premestili u drugu zgradu kao što su uradili kod Hajata.

Obavestenje na ekspozituri sa adresama tri sada najblize ekspoziture.

Imam jedno pitanje: Pitao sam u temi za mbanking Komercijalne banke, da li Visa Electron podržava internet plaćanje, dobio sam odgovor da ne podržava.

Zanima me da li onda treba da uzmem Internet Karticu? (Roditelji imaju račun u Komercijalnoj banci, tako da bih tamo uzeo karticu za kupovinu putem interneta).
Jel bih mogao da uzmem nešto za "tinejdžere"?

Tesko da bilo koja banka naplacuje devizni RACUN, mozda nemaju besplatnih kartica, jedino.

Ne vidim inace razlog da ne otvoris kod njih. Nadji samo tarifnik i vidi da li se kartica koju zelis (ocigledno hoces Visa karticu) naplacuje uopste, i da li ima provizije za placanje u stranim valutama. Mrzi me da trazim za ove dve banke, jer nemaju inace nista sto me posebno intersuje, za neke druge banke znam da li ima/ne :)

Jedina prednost Intese je sto kartice stvarno rade, nema zafrkancija, nema provizija, i ima svih kartica u ponudi. Kod drugih banaka nije to slucaj, uvek nesto ima da zezne :)
Ali zato sve ostalo u Intesi je lOL, pogotovu redovi, tako da te skroz razumem. Imam MC njihov uz Hit,i Amex zbog najboljeg osiguranja kod nas (vazi za ceo svet, a meni znaci to, plus za 3 dodatne kartice se dobija, nije vezano za porodicu!). Ako obe ukinu, cao Intesa i sto se mene tice.
Ali zato dodira sa filijalom imam jednom godisnje, kada uplatim 500eur da pokrijem potrosnju kartice ;)

Да,гледај гдје су картица-рачун бесплатни а не смјер рачун-картица.:)

Proucavao sam malo temu i trenutno mi OTP banka deluje kao dobra solucija https://www.otpbanka.rs/paypal/paypal.php
moze se povezati sa Visa Virtual i Visa Classic, kako vidim nema mesecnog odrzavanja niti se placa izdavanje kartice. pare lezu valjda za 1-2 radna dana

Poslednja izmena:
Naravno da može da se pripoji, kako kažeš, u ekspozituri se podnosi zahtev za onu karticu, što sam ti ostavio link, i za nekih 4 dana stiže kartica

Naravno da može da se pripoji, kako kažeš, u ekspozituri se podnosi zahtev za onu karticu, što sam ti ostavio link, i za nekih 4 dana stiže kartica

Jel za ovu Visa MyTag ili za Start Set?

Au Markic :)

Za karticu

Proucavao sam malo temu i trenutno mi OTP banka deluje kao dobra solucija https://www.otpbanka.rs/paypal/paypal.php
moze se povezati sa Visa Virtual i Visa Classic, kako vidim nema mesecnog odrzavanja niti se placa izdavanje kartice. pare lezu valjda za 1-2 radna dana
Није лоше али
Troškovi konverzije iz valute zemlje izvan EMU u kojoj je nastala transakcija u EUR
2,50% od iznosa transakcije
Проучи Тарифе добро па како одлучиш.Узми у обзир смс,ел. банкарство, итд.Има боље.

Haha, ovi i Raiffeisen zeznuli sa iznosom :D

Није лоше али

Проучи Тарифе добро па како одлучиш.Узми у обзир смс,ел. банкарство, итд.Има боље.

ehh, cela ova prica je mnogo komplikovanija nego sto sam mislio. da li znate moze li se primiti novac iz inostranstva na PayPal ako nije povezan sa nekim racunom/karticom i naknadno, kada se poveze PP sa racunom u Sribji, taj novac povuce?

Moze. Ali ne treba drzati novac na PP nalogu, ako je ikako moguce. Povuci na karticu, i odmah ga pomeri negde.

Treba mi kartica za kupovinu putem interneta(SportDirect).Imam racun u Komercijalnoj.Pregledao sam temu i jos nisam siguran koja banka tj kartica cije banke je najpovoljnija/najbolja?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Komercijalna nije najpovoljnija. Na njihovim internet karticama moraš da imaš dinare, pa kad kupuješ onda se konvertuje u devize, naravno uz proviziju.

Koliko je proviza na recimo 10 evra ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma nema provizije. Evo sad sam gledao svoju poslednju kupovinu - 20$ u dinarima obracunato 2327RSD - kursna lista na taj dan 116.2 kupovni, 116.9 prodajni - dakle po nekom srednjem kursu je obracunato, rekao bih da je relativno korektan kurs - 116,35

Ili jednostavno uzme karticu od Intese, položi na račun eure i ne razmišlja kako će mu i po kom aršinu Komercijalna da obračunava kurs.

Ma nema provizije. Evo sad sam gledao svoju poslednju kupovinu - 20$ u dinarima obracunato 2327RSD - kursna lista na taj dan 116.2 kupovni, 116.9 prodajni - dakle po nekom srednjem kursu je obracunato, rekao bih da je relativno korektan kurs - 116,35
Provizija se obracuna zasebno obicno.

Sve zavisi sta kome treba, ja kupujem i u Srbiji online, pa mi treba i za dinarska placanja - a mrzelo bi me da imam racune u 2 banke, ovako je mnogo lakse prebacivati sredstva na karticu. Zato i imamo forum i temu, da svako proceni za sebe sta mu odgovara.

@alfa da ne hvatam sad screenshot, nemam nikakvo dodatno opterecenje na toj kartici u toku tog meseca, dakle nema provizije

Poslednja izmena:
Možda imaju različiti kurs za korisnike? Jedini kurs koji meni sada prikazuje kada uđem na web bank portal je takav da je razlika između kupovnog i prodajnog kursa oko 6 dinara za USD i oko 5 din za EUR. Tek na iznose u pritivvrednosti preko 5000 eur razlika je oko 1 din.

Ako bih nešto kupovao sada u inostranstvu, pretpostavljam da bih prethodno kad prebacujem eure sa deviznog računa na dinarski to radio po kursu 121.32 din, a onda prilikom plaćanja robe bih kupovao te iste eure sa tog dinarkog po kursu 126.02 din. Po toj matematici ispada da nešto što košta 100eur, da bih platio blizu 104 eur. Osim ukoliko postoji neki drugi kurs koji nije prikazan (ili ja ne vidim)...?

Untitled-1.png

Ima bolji kurs online, tj. za korisnika Seta racuna (bolji i od TB i BIB, pisano je negde). Ali Jericho bas kaze konkrente cifre koliko je u USD i koliko mu je naplaceno.
Ako je vec proknjizeno, onda vrlo verovatno i jeste tako - nema provizije nikakvo. Ali ako je to bilo u prethodne dve nedelje, mozda jos uvek nema provizije prikazane.

Fora je:
- proviziju u vidu KURSA se vidi u okviru iznosa naplacenog za transakcije
- provizija, kao sto imaju neke banke u procentima a ne po kursu, je nezavisna i vidi se kao zasebna transakcija, ali tek kasnije, moze se desiti i sledeceg meseca tek. Kao sto je provizija za podizanje gotovine, iskazuje se kao zasebna transakcija.

Možda ima neki bolji kurs, ali ja ne uspevam sada da nađem na web bank online. U četvrtak sam prebacio na aktiv tekući (barem sam potpisao papire za to), naivno misleći da je istina ono što piše na sajtu :)

Mozda ne vazi za sve racune, ali mislim da je stopke bas za Aktiv pisao - razlika ispod 50 para donji/gornji EUR kurs (ne verujem da vazi za bilo koju drugu valutu).

Imam devizni račun u Intesa banci i želim da kupim proizvod u Srbiji čija je cena na sajtu u dinarima. Po kom kursu će banka promeniti moje evre u dinare prilikom kupovine?

Ako je preko Visa Electron, Intesa Hit kurs.

Evo vam razlike u kursu

IMG_2632.JPG

IMG_2634.JPG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno