Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Jel moguce povuci novac sa bet365 na devizni racun jer samo mi to nudi kao opciju za withdraw jer sam ubacio psc kod, pitao sam im nemoze skrill ili nesto drugo mora odakle je novac dosao a psc code ide na racun od banke.
Zanima me jel inteza dozvoljava to posto imam visu electron samim tim devizni racun i jel zna neko drugacije kako da povucem pare sa psc naloga a da nije bet365.

Pokusavam nesto da platim preko Intesa online bankinga, popunim sve sto treba u nalogu, kliknem na "plati" i izadje prozor da je primljen zahtev za dinarsko placanje sa svim informacijama i pita me da li potvrdjujem izvrsenje. Kada kliknem na "da" otvara se sledeci prozor u kojem nista ne pise(vidi screenshot) i tu potvrdim i naravno, nista se ne desava..., nema uplate sa racuna... Verovatno nesto nije u redu, ali u ovom prozoru, nema nikakvih informacija, probao u Chromu i u IE, isto je...
Sad, buni me i to, sto u podacima koje sam dobio za nalog, ne pise model, kada upisem 97, odmah izbaci poruku da poziv na broj nije u redu, u podacima pise:
sa pozivom na broj: 1987-33645
Sta li moze biti?

Prilozi

• Screenshot (115).png
    Screenshot (115).png
    3.7 KB · Pregleda: 101
Desava li se ovo jos nekome? Nece pa nece, sifra placanja 289 i 221, svejedno je...:trust:

Зови кориснички сервис,они ће боље знати него ми овако бланко.:)

Podneo zahtev za Intezinu Visa internet karticu, platio 800din i rekose za najvise 10 dana cu dobiti.Evo danas je 19 ili 20 dana kako je proslo od tad..Nema sta, rade punom parom. [emoji23]

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Зови кориснички сервис,они ће боље знати него ми овако бланко.:)

U pravu si, to je i resilo problem...:D
Blokirano je sredstvo autentifikacije, u ovom sucaju SMS OTP. Automatski se blokira, ako nema nikakve uplate u vremenskom periodu od 90 dana, a nema...:D
Znaci, pravac ekspozitura i zahtev za deblokadu sredstva autentifikacije.

Intesa bas voli da nas tera u expoziture ;)

Podneo zahtev za Intezinu Visa internet karticu, platio 800din i rekose za najvise 10 dana cu dobiti.Evo danas je 19 ili 20 dana kako je proslo od tad..Nema sta, rade punom parom. [emoji23]

Nesto su usporili, i ja sam pre 15 dana cekao skoro 3 nedelje karticu. Predhodna bila gotova za 7 radnih dana.

U pravu si, to je i resilo problem...:D
Blokirano je sredstvo autentifikacije, u ovom sucaju SMS OTP. Automatski se blokira, ako nema nikakve uplate u vremenskom periodu od 90 dana, a nema...:D
Znaci, pravac ekspozitura i zahtev za deblokadu sredstva autentifikacije.

Kad bi neko mogao da mi dokuci logiku iza ovoga?

Мени су рекли да ће ВЕ картицу да ми израде у року од 7 радних дана а стигла ми је месец дана касније.

prosta logika. racun neaktivan 90 dana!!! ne znam za intezu ali u nekim bankama ako nemas promet po racunu u mesecu ne placas odrzavanje za taj msec? kad ne placas odrzavanje logika je da ne mozes i online placanje koristiti ako ti je 90 ne aktivan tekuci racun !!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne, racun je aktivan, ima redovne uplate, razlog su konkretno online placanja.
Pogresio sam u prethodnom postu, napisao uplate, a trebalo online placanje sa racuna, sad videh... [emoji2]

Poslednja izmena:
nisi tako napisao u prethodnom postu :). to nema logike ali ko kod banaka trazi jos logiku ;-)

Све је то због безбједности налога,иако ја мислим да је то глупирање Интезе.Са друге стране не дозвољавају специјалне знакове и ограничавају број карактера лозинке.Опет, све би било боље да се може активирати онлајн а не ићи у пословницу.

Kartice im sada nešto sporije stižu. Moja majka oko 24.02. podnela zahtev, a tek pre 3-4 dana stigla kartica. Ona obična šarena visa što ide uz tekući.

RN3Pro SE

Pomenuo je valjda pantam da je neki zastoj u Zavodu, gde se rade sve kartice (osim Amexa).

u kakvom zavodu? ne rade se sigurno sve kartice u "zavodu". ja kad sam uzimao u intezi radili su ih u italiji! sad ne znam. jedan deo banaka rade kartice u www.chipcard.rs
ali koliko znam inteza nije od tih

U Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca...

RN3Pro SE

kakve veze oni imaju sa vizom, dinom, master, american i sl?

Mislim da Intesa ne radi vise u Italiji, bas zbog brzine. I to bas odavno.
I ima razlike u kvalitetu Inspire i Visa Electron/MC/AMex recimo.

Ne rade se kartice u MC/Amex/Visi, moze bilo gde, samo postoji norme. U Koreji recimo svaka filjala za sebe radi kartice. (imaju 1000+ komada praznih, na licu mesta utisnu podatke, kodiraju chip, i namadnetisu traku)

Poslednja izmena:
zin

moze da stampa kartice ali da li mogu da ubacuju podatke na iste to stvarno ne znam. moguce ali za tako nesto moraju imati veze sa izdavaocima kartica (viza, dina, ....) a to mi nije poznato :-devil-:

Nema sanse da ZIN samo stampa kartice a banke rade chipping, pa je toliki zastoj. Stampa, tj. pravljenje kartica je prilicno brz proces (ne koliko i kodiranje chipa/magneta, ali je serijski proces, a ne rucni :))

Bila bi tek fora da Intesa radi Amex kod njih, ili da sada bas ima duzi zastoj - kampanja za Amex bi ispala prevara ;)

Poslednja izmena:
ne moze banka da radi kartice!!! ali ako zin ubacuje ime, pin i cvv kodove i ostalo onda nije ni cudo sto toliko cekate za kartice

Zasto ne moze banka da radi kartice?

moze, moze i da stampa cekove, i da ih proizvodi za druge banke ali posto im to nije delatnost daju to trecim licima da rade za njih

petak je skoro ponoc kad ces piti ako neces sad?

moze ali nijedna to ne radi!. kao sto moze da ima svoje obezbedjenje pa nijedna nema placa druge da ih obezbedjuju. prosto racunica. cena radnika u banci mnogo veca nego u firmi koja radi za njih. banka placa samo ono sto mora. troskovi min zarada max :)

Nazad
Vrh Dno