Šta je novo?

Meizu m2 note

Stize i meni M2 Note pre dva dana,sad nikako da se nakanim da odem do Telenora da uzmem nano sim. Posto imam dve leve ruke, moze preporuka za foliju i case, moze link do kineza mada bih radije uzimao ovde, ako sad narucim pitanje kada ce stici iz Kine zbog praznika.

Imas moju preporuku 10tak strana nize. Kupio 2 puta isti case i isto kaljeno staklo, odlicno sluze na oa uredjaja.

Koliko je lošiji m2 od Note verzije? Jel neko možda imao priliku da se igra sa običnim?

Ne nosi mi se ciglica.

Jel samo razlika u procesoru ili i kameri (neki drugi senzor?) opcije itd?

Imaš poređenja na netu, i ekran je nešto slabiji, osim što je manji, kamere su tu negde.

meni kad sam preuzeo fon odmah dali i nano karticu...druga firmina kartica mi VIPova, zvao ih, kazu mora gazda lichno da dodje, ili da overimo u sudu da mogu ja da preuzmem?!? odustao od toga, uzeo makaze, zeninu turpiju za nokte, i za 5min od obichne napravio nano... :D

Imaš poređenja na netu, i ekran je nešto slabiji, osim što je manji, kamere su tu negde.
Video sam ja poredjenje na netu, ali sam hteo svejedno da pitam na forumu, pošto više cenim da mi neko dočara ovako, nego neki tamo Rumuni, Kinezi...

Dajte neki predlog, koja je dobra SMS aplikacija da radi na obe kartice, jer mu je ova stock aplikacija truba

Probaj go sms.

Textra je extra app,samo ne znam da li moze sa dve sim da radi...

''Go'' aplikacije, cuvene plantaze bloat-a :d

Ja mislio ko kupi ovako nov fon ne salje uopste poruke, nego oni vajberi i ostali kurajberi rade poso, kad ono medjutim, sms i dalje u modi :d

Elem, 4 dana baterija, uz konzervativno koriscenje WiFi/4G neta. Meni dosta :)

Ma dobri stari SMS je uvek u modi ☺. Isrobavao sam razne app, i nažalost Go sms pro je jedna od retkih koja na ovom telefonu zaista i radi u dual SIM modu. Problem je što ne mogu da svarim njen izgled i tonu bloatwera koji uz nju ide. Za sada ostajem na stock appu, ako neko zna za neku bolju, neka napiše ovde.

Ne znam da li se vama dešava isto, ali mi deluje zanimljivo...
Probao sam mnogobrojne alarm aplikacije na M2Note - Alarm Clock Xtreme, Alarm Clock plus, Life Time Alarm, Alarmy... Koristim onaj DoNotDisturb mod kako mi noću ne bi zvrckala kojekakva obaveštenja i svaka aplikacija je radila 2-3 dana, a posle je postajao mutav. Jedini koji je funkcionisao je onaj sistemski, ali on od starta kreće se jačinom koja mu se namesti, nema "krešenda", pa me izluđuje kada me ujutru "preseče". Na kraju sam DND mod skratio na dva minuta pre startovanja alarma, ali ni to nije pomoglo, sve se isto dešavalo. Onda sam instalirao ponovo LT Alarm, ponovo produžio DND mod do 7 ujutro i čitavu nedelju dana sve je radilo kako treba. A onda sam dodao još jedan alarm da me podseti na nešto i - potpuno je prestao da "zvoni". Onda sam počeo da eksperimentišem - svaka "nesistemska" aplikacija (koju sam gore nabrojao) kada namestiš jedan jedini alarm radi bez trunke problema i "probija" DND mod. Ali, čim namestiš da ti zvoni u još neko vreme, svaki od ovih alarma prestaje sa radom. Očigledno je ovo Android/Flyme bag, pa ako se nekom dešava isto, čisto da zna šta da radi - neka alarm aplikacija sa "krešendom" i muzikom omiljenog benda za buđenje (bar sam ja tako namestio), a za sve ostale podsetnike sistemski alarm i stvar rešena. Znam da, verovatno, osim mene ovo nikome ne treba, ali me zanima da li se još nekom dešava ovo isto...

Posle par dana druzenja sa ovim telefonom utisci su pomesani,doduse pretezno su pozitivni. Autonomija je odlicna, sa dve kartice unutra i permomance modom izvukao sam oko 4 i po sata SoT i ostalo je jos 7% baterije. E sad prijavljuje mi wakelock da je potrosio 8% baterije,treba li da se zabrinem? Stvari koje su me neprijatno iznenadile su sto ne reaguje uvek na double touch za paljenje displeja(1 do 20 puta no opet) , zatim iz cista mira mi je prosuo aplikacije iz foldera na pocetne ekrane pa sam morao opet sve da uredjujem i kada udjem u stock sms aplikaciju ne prelazi u landscape mod.Ima li neko jos ovih problema?

Zamalo da zaboravim, Kutija hvala na preporuci.

Jel ispravljen onaj bag sa SwiftKey tastaturom?

Koji?? Ja koristim SwiftKey, ali nisam primetio nijedan problem.

Ne može da se pomera "kursor" radi izmene u tekstu dok ne završiš kucanje reči, ili ne pritisneš razmak. Na m1 note nije sređeno, tako da pretpostavljam da nije ni kod m2. Meni svakako nije nešto puno smetalo. I nije vezano samo za Swiftkey, dešava se i na drugim naknadno ubačenim tastaturama.

Poslednja izmena:
Da li jos nekom zvecka telefon oko kamere? cuje se kad spustim telefon na sto ili kad udarim prstima oko kamere.

Kakva je situacija kod M2 mini sto se tice internacionalnog firmware i play store? Da li moze da se flesne kao m2 note ili da se u startu poruci international verzija?

Radije bih uzeo 5" jer vec imam 5.5"... ali ako poredim m2 mini international i m2 note klasicni pa da se pregazi A verzijom, cini mi se da isto kostaju, onda bolje na m2 note da idem...?

Poslednja izmena:
Ne može da se pomera "kursor" radi izmene u tekstu dok ne završiš kucanje reči, ili ne pritisneš razmak. Na m1 note nije sređeno, tako da pretpostavljam da nije ni kod m2. Meni svakako nije nešto puno smetalo. I nije vezano samo za Swiftkey, dešava se i na drugim naknadno ubačenim tastaturama.

Možda to ima veze sa nekom starijom verzijom SwiftKey, jer ovo što si opisao kod mene najnormalnije radi, a verzija je 6.0.0.161. I ja sam imao silne probleme sa SwiftKey jer sam prvo (kad sam dobio telefon) ubacio neku stariju verziju, ali ova poslednja radi kao sat.

Da li jos nekom zvecka telefon oko kamere? cuje se kad spustim telefon na sto ili kad udarim prstima oko kamere.

Ne. Ali ako je pod garancijom, prijavljuj odmah.

Ne znam kakvu "zaštitu" telefona koristiš, ali, po meni, nema bolje futrole od OVE . Možda nije lepa, ni najpraktičnija, ali ekran je zaštićen, a skaj i plastika su dovoljno debeli i meki da imam utisak da telefonu ne bi bilo ništa ni da padne sa dva metra. A verovatno ne bi ni zveckalo oko kamere... :)

Trebalo bi da uzmem novi telefon. Koliko sam video ovaj meizu m2 note moze da se uzme za cca 220evra u nekoj od radnji (maloprodaja) u Beogradu. Da li su ispravljene sve greske? Koliko vidim software je jako supalj.
I da li neko ima meizu m2 note flip cover (original), kako se pokazala ?
http://www.aliexpress.com/item/Meizu-Original-Flip-leather-Case-For-Meizu-M2-Note-Auto-Stand-by-and-Sleep-Mode-top/32377015020.html
Koliko bi kostala ova fotrola (postaru na ruke kad donese) ?
Ima i jeftinije da se nadje,kupitel.com pogledaj,zasto je softver supalj?poprilicno su ga ispeglali i za sad radi ok,ja sam narucivao jedno dvadeset futrola iz Kine i koliko sam preko paypala platio toliko me je izasla,postar samo ubaci u sanduce i to je to

@Romeo Crennel

Dobro carinu ne placas jer je mala vrednost, ali pdv, pa troskovi otvaranja paketa, ...? Da se ne lazemo Srbija je ovo :D
Na kupitelu sam gledao sali su samo online. Ja bih ipak maloprodajni objekat

Pa procitah od prvog posta do kraja. Vidim da je kamera dobra i da baterija dosta drzi. Ali skoro svi su se zalili na kontakte, na snimanje google aplikacija i da odredjeni programi (vigeti) ne rade. Pa mi to deluje kao dosta supalj softver

Ako das 220e za telefon koji vredi 140, onda ne znam sta da ti kazem...
Cekaj kad naleti od operatera da je neko uzeo,prodaju se za 160-170e.

Vrh Dno