Šta je novo?

Meizu m2 note

Kakav je telefon u odnosu na Redmi Note 2? Igre me ne interesuju, interesuje me uopste brzina, kamera, kvalitet zvuka u slusalicama.

Mislim da je broj ljudi koji su koristili oba telefona ekstremno mali. Evo da ti ukratko prenesem svoje iskustvo - apsolutno svaka aplikacija koju sam instalirao radi kao munja. Igre ni mene ne interusuju, ali par koje sam instalrao (KotOr i Real Racing 3) rade više nego zadovoljavajuće. Sa prosečnim slušalicama (imam neke koje sam dobio uz HTC Wildfire pre 4 godine) zvuk je odličan. I poprilično glasan. Neki kažu da je spoljni zvučnik tih/loš ili ne znam šta, ali me zanima šta je tim ljudima dobar zvučnik, nešto da napraviš žurku na otovrenom sa telefonom?? Kamera je već klasika za mobilne, odlične slike na dnevnom svetlu i mnogo slabije u drugačijim situacijama. Video takođe. Čak je i prednja kamera za selfije mnogo jasnija, u polumraku sobe gotovo da nije potreban blic ili neko drugo osvetljenje.
Da sumiram - CPU sa osam jezgara, 5,5 inča Full HD ekran, 2 GB rama, 16 GB interne memorije, 13 & 5 Mpikselne kamere, dual sim ili sim+SD, sa sve Androidom 5.1 za ove pare, jednostavno, ne postoji bolje. Prvi sličan telefon sa takvim karakteristikama (mislim tu na ponudu naših operatera, ne AliExpress i drugo) jeste Alcatel idol 3 5.5 koji je duplo skuplji. Dovoljno.

Poslednja izmena:
Sve bih mogao da befelujem osim cene idol 3 aparata koja je za 50% viša. Za keš je odnos 45K:30K (Idol 3:M2N)

Da, ali sam dodao u zagradi "(mislim tu na ponudu naših operatera, ne AliExpress i drugo)". Kada sam prvi put video M2 Note u MTS ponudi zabezeknuo sam se da je telefon sa tim karakteristikama uz jeftiniji paket bio 20.000. Jedini sličan (procesor, memorija, ekran...) koji je MTS imao u ponudi je bio Idol3 5,5 (sad nemaju nijedan od ova dva), a on je uz isti paket bio 37.000. To je bilo pre nešto više od mesec dana.

Moguće, nisam pratio mts ponudu ali je logično da se odnos zadrži i u paketima.

Za one koji poruce kinesku verziju M2 Note, a ona im stigne sa gomilom bloata, bez mogunosti da skinu bilo sta sa Google Play-a, postoji prosto resenje. Treba skinuti firmware odavde (A verzija): http://www.flyme.cn/firmwarelist-10.html

Nakon skidanja, startujte telefon drzeci Vol UP + Power i uputite ga na update.zip koji ste skinuli sa gore navedenog linka, a koji ste nakon toga stavili na unutrasnju memoriju telefona.

Sreca sreca, radost.

Čekaj, ako si kupio kinesku verziju, po čemu se ona razlikuje od internacionalne?? Zar ne može na takav telefon da se stavi "i" verzija softvera?? I zar se UPDATE ne obavlja jednostavno preko onog DOCUMENTS programa, nego mora sa resetovanjem??
Pitam onako, zanima me po čemu se razlikuju naoko isti telefoni.

Moze I verzija softvera ali zahteva malo akrobacija za koje ja nisam imao vremena. Azuriranje, u sustini, funkcionise kako si ti naveo - skines update.zip i iz Documentsa kliknes na njega.

Medjutim, posto su mi poslali telefon sa tri tone bloata i ugasenim servisima, nista od toga nije radilo, pa je morao da radi flash iz recovery-ja.

Da li postoji opcija za sortiranje kontakata (first/last name)? Jos od Symbiana koristim Last name, ne mogu uopste da se naviknem na ovo po imenu :(

drugari, stigao mi meizu iz telenora juche. Ovo je moj prvi dual sim, na vrh glave mi se popelo da vuchem privatni i poslovni fon...za sada sam odushevljen, josh nisam bash sve provalio, i imam par pitanja....
Odushevljen sam baterijom, juche sam ga oko podne otpakovao sa 72% baterije, i uz komletno celodnevno podeshavanje i njakanje izgurao je do 21h. No kad je pala baterija na 10%, do 1% mi je bukvalno se spustio za minut! To ok?!? Bukvlno sam trchao po punjach... :)
Da li postoji mogucjnost instaliranja vibera za oba broja?
Da li mogu da postavim drugachiju melodiju za drugu karticu?
I da li ima neki jenostavan nachid da odradim kill svih aplikacija koje sam otvarao? Provalio sam kad povuchem od dole k gore, izadje traka sa svim otvorenim aplikcijama, i tu mogu pojedinachno da ih ugasim ali ne i sve od jednom ko na dosadashnjim telefonima...
Unapred hvala na pomocji :)

Nije ok da baterija padne sa 10% na 1% za minut. Verovatno se to neće dešavati posle par punjenja.

Viber ne može na oba broja.
Ubaci neki drugi mesindžer za drugi br.

drugari, stigao mi meizu iz telenora juche. Ovo je moj prvi dual sim, na vrh glave mi se popelo da vuchem privatni i poslovni fon...za sada sam odushevljen, josh nisam bash sve provalio, i imam par pitanja....
Odushevljen sam baterijom, juche sam ga oko podne otpakovao sa 72% baterije, i uz komletno celodnevno podeshavanje i njakanje izgurao je do 21h. No kad je pala baterija na 10%, do 1% mi je bukvalno se spustio za minut! To ok?!? Bukvlno sam trchao po punjach... :)
Da li postoji mogucjnost instaliranja vibera za oba broja?
Da li mogu da postavim drugachiju melodiju za drugu karticu?
I da li ima neki jenostavan nachid da odradim kill svih aplikacija koje sam otvarao? Provalio sam kad povuchem od dole k gore, izadje traka sa svim otvorenim aplikcijama, i tu mogu pojedinachno da ih ugasim ali ne i sve od jednom ko na dosadashnjim telefonima...
Unapred hvala na pomocji :)
Za bateriju ne znam jer nikad mi nije bila toliko prazna,sto se tice vibera ja mislim da ne moze,za melodiju ima da se skine neki program gde mozes da menjas melodije sve kako hoces(ne mogu da se setim trenutno imena),ako oces da gasis sve samo od gore na dole i to je to,naravno prvo upalis multitask,ako hoces da ti viber radi u pozadini kad upalis aplikaciju i onda povuces od dole na gore drzi prst na viber kako bi se pojavio katanac i onda ce uvek raditi u pozadini

Za ovo poslednje pitanje za ubijanje svih aplikacija otidji u Security app pa na Cleaner pa na Zupcanik u cosku i stikliraj Memory acceleration i dobices ikonicu na pocetnom ekranu telefona gde mozes jednim klikom da ocistis sve aktivne aplikacije.

Bash ste brzi :) hvala na odgovorima.
Shto se tiche baterije, od jutros u 07 do ovog trenutka je na 12%, sad cju da vidim da li cje opet da iscuri do 1% ...

I josh jedno pitanje! Da li ima jednostavan nachin da se uradi screenshot?

Poslednja izmena:
Meni baterija traje 3 dana. Doduse uz vrlo restriktivno koriscenje 3g/4g i WiFi mreza.

@zlig0r Taj bag sam imao i ja. Posle prvog punjenja do 100% je sve bilo ok.

Ja do sada nisam prebacio 4 sati sota

da da,sve ok bilo sinocj, izgurao je josh dosta sa poslednjih 10% ovaj put. Me happy! :)

Kod mene je M571H model,kakava je to verzija?

Poslednja izmena:
SW mi je 4.5.3 I i ota javlja da nema novi addejt.

Moj nije Telenor niti MTS.

Mislim da oni namerno ukinu OTA iz razloga što ne žele da im ota dođe sa bagom pa da ima se posle žale korisnici.Može OTA da se odradi ali neko mora sve to da testira i da odobri ali za Meizu im se to ne isplati.
Šta se dobija sa ručnim apdejtom ,da li ima nešto korisno?

Poslednja izmena:
uzeh i ja danas m2n.

samo da skinem zabludu. to sto ste stavljali ekran m2n kao prednost nad rn2 odma mozete da otpisete. i zuti tint na ekranu rn2 isto mozete da otpisete. i mozete (mozda) da ga dopisete meizuu. slikao sam, ali uzivo se vise vidi, rn2 ekran vuce na plavo, m2n ekran vuce na zuto.

evo slike:
jAxUE4j.jpg

edit: e da, malo je manji, a ista velicina ekrana, to je svakako za pohvalu.

Poslednja izmena:
Pitanje. Da li ima neke razlike izmedju sivog i belog meizua ? Ucinilo mi se da sam procitao negde na ovom postu da se razlikuju verzije OS-a ili tako nesto ? I da li ima neke razlike izmedju Telenorove verzije i te internacionalne ili kako je vec zovete ? Hvala unapred

uzeh i ja danas m2n.

samo da skinem zabludu. to sto ste stavljali ekran m2n kao prednost nad rn2 odma mozete da otpisete. i zuti tint na ekranu rn2 isto mozete da otpisete. i mozete (mozda) da ga dopisete meizuu. slikao sam, ali uzivo se vise vidi, rn2 ekran vuce na plavo, m2n ekran vuce na zuto.

evo slike:
jAxUE4j.jpg

edit: e da, malo je manji, a ista velicina ekrana, to je svakako za pohvalu.
Ja sam stavio app preko xposeda koja požućuje ekran, jer je kažu bolje za oči.

ja drzim na standard, cold ili cool mi se ne svidja, previse je plavo. warm jeste bolje za oci. samo mi nije jasno otkud onolika frka/panika/prozivka na racun rn2 u vezi toga, ispade da svi do jednog preferiraju plavu belu.

Moj nije Telenor niti MTS.

Mislim da oni namerno ukinu OTA iz razloga što ne žele da im ota dođe sa bagom pa da ima se posle žale korisnici.Može OTA da se odradi ali neko mora sve to da testira i da odobri ali za Meizu im se to ne isplati.
Šta se dobija sa ručnim apdejtom ,da li ima nešto korisno?
Odakle je tvoj m2 note?
Koja verzija piše na kutiji, baci sliku pakovanja.

Možda je kineska verzija sa flašovanom verzijom i roma. Zato pitam sve ovo.
Na originalnoj i verziji iz kine ota mora da radi.

Nazad
Vrh Dno