Šta je novo?

Meizu m2 note

Moj je uzet od ovlašenog distributera za Srbiju.Nije uzet preko operatera.Na kutiji je sa obe strane bila "Seal"providna nalepnica sa imenom nekog stranog distributera gde piše da je ta firma distributer za evropu.Kada se skine ta zaštita onda se tek kutija može otvoriti i unutra se nalazi originalna Meizu mala biblijica i na nekoj od strana nalazi se ime Bg elektronika kao ovlašćenog servisa za Srbiju.Ima mesto za imei broj i pečat prodavca i sa tim se posle ide u Bg elektronik ako zatreba.
Opisao sam sve kako je bilo jer nisam u mogućnosti da to sve slikam.U kutiji ima i kao neka mala pudrijera na kojoj piše da slušalice ne dolaze u pakovanju:d,mogu samo misliti koliko ih je ljudi zvalo da se žale što nisu dobili slušalice.
Od sw-a nema nikakvih Kineskih gluposti osim par ikonica koje kad klikneš na njih jave da je ta app pravljena samo za Kinesku verziju.Nema naravno ni bilo kakvih MTS ili Telenor app-a.
Meni OTA javi da imam najnoviju verziju i da nema novije od ove koju imam: 4.5.3 I.

Poslednja izmena:
po testovima na youtube, redmi otvara aplikacije za nijansu brze. ali zato m2 kida multitasking, dok je redmi tu bas tanak i sve zatvara u pozadini i mora da pokrece opet.
i ovo ne mora da znaci. jer postoji caka u miui da se ne gase aplikacije, sto ovi na yt testovima naravno nisu upotrebili, ali se o tome prica, isto kao za zuti ekran.

sve ono sto ste pisali jednostavno ne stoji, da ne kazem da je bilo laganja... jer to pisanje nije proisteklo iz lose namere, vec iz neobavestenosti. neki ljudi ovde jednostavno vole da pricaju napamet, a da nisu direktno uporedili dva udedjaja. oces da pises nesto? izvoli kupi, isprobaj oba, pa pricaj.

Koja je to caka ? Posto sam imao mi4 sa 3gb rama koji je radio kao s1 sa 512mb sto se tice multitaskinga

ugasis agresivni memory management i zakljucavas aplikacije koje ne zelis da ti ubija.

a mozda je i to sto ja vodim racuna. otvorim program koji hocu, koristim i onda ga sam ugasim ako mi ne treba. ako mi treba ostavim ga u ram-u i zakljucam. opera recimo mi je otvorena i zakljucana danima, posto mi najcesce treba. ne ubija je memory management, kad god mi zatreba ja samo pipnem i trenutno se pojavi. mada mu ne treba mnogo vise nj ako je tek startuje...

sad, ne znam kako bi se ponasao ako bih samo mindless otvarao aplikacije. nikad nisam tako koristio ni jedan telefon, pa necu ni ove. najbolji memory management je mozak, isto kao i antivirus.

mislim da bi fer bilo da bar postoji dijalog prilikom pokretanja aplikacija na androidu: pokrenuo si novu aplikaciju, nemas dovoljno rama, mora da se ubije neka od ovih: "pa lista, gde bi izabrao koja", ili ako neces da ubijes ni jednu, onda ne mozes da pokrenes novu, a ti sam snimi sta ti je bitno i ugasi.

Poslednja izmena:
Jeste jeste.. Kada bi to tako islo :) zakljucao i wa i youtube i stalno ih palio od nule.. A sto se tice te agresivnosti to je u sustini zram koji trosi vise baterije.

to explain more precisely ZRAM first need other terms are more clearly defined: Swap can be compared with the swap file on Windows. If the memory (RAM) to complete the PC the data that are being used not actively outsource (eg:background applications) so as to re-evacuate RAM free. To this data is written to a hard disk. If required, this data is then read back from there easily. Even the fastest SSD is slower than the RAM. On Android, there is no swap!

In ZRAM unnecessary storage resources are compressed and then moved to a reserved area in the fixed RAM (ZRAM). So a kind of swap in memory. This Ram is more free because the data then only about 1/4 of the former storage requirements have. However, the CPU has to work in more because they compress the data has (or unpack again when they are needed). The advantage clearly lies in the speed. Since the swap partition in RAM is much faster than this is a swap partition on a hard drive.

In itself a great thing. But Android does not have a swap partition, and therefore brings Android ZRAM under no performance gain as would be the case with a normal PC.

In normal PC would look like this: Swap = swap file (on disk) -> Slow ZRAM (swap in RAM) -> Faster than swap RAM -> Quick

With Android, there is no swap partition, and therefore brings ZRAM also no performance boost. The only thing that brings ZRAM is "more" RAM. Compressed by the "enlarged" so to speak of the available memory. That's on devices with little RAM (<256MB) also pretty useful. The S2 has 1GB but the rich, and more than. There must not be artificially pushed up to 1.5 GB. After you activate the ZRAM also has 2 disadvantages. The encoding and decoding using CPU time, which in turn has higher power consumption.

Roughly one can say (For devices with more than 512MB RAM): Without ZRAM: + CPU Performance | + Battery | RAM With ZRAM: CPU Performance |-Battery | + RAM

ne znam kako je ono slikano, ali na mom m2n ekran u istom položaju vuče na žestoko hladno plavo, nikako na žuto...jedino ako su naši provajderi tražili da meizu u aparate za naše tržište stavlja one inferiorne tianma ekrane :)SAM_5300.jpg

Poslednja izmena:
Ispade sada da ZRAM zdere bateriju ako je ispravno podesen...

ne znam kako je ono slikano, ali na mom m2n ekran u istom položaju vuče na žestoko hladno plavo, nikako na žuto...jedino ako su naši provajderi tražili da meizu u aparate za naše tržište stavlja one inferiorne tianma ekrane :)Pogledajte prilog 185889

nista to ne znaci dok ne stavis direkt pored drugog telefona. i ja kad bi slikao m2n samo bez prisustva nekog drugog telefona isto bi ekran izgledao plav. kad gledas samo u jedan ekran, tj. u jednu sliku, nemas sa cime da uporedis...

poenta je da nema ni traga žutog tinta u tom položaju...a šta i kako ima xiaomi me baš mnogo ne zanima...

to se tebi cini da nema ni traga zutom tintu. u tome je stvar. i ja kad sam kupovao telefon i kad sam ga pogledao nije bilo ni traga zutom tintu, ekran je savrsen. medjutim, kad stavis pored nekog telefona koji ima hladniji ekran primeti se. ako to nisi u stanju da razumes, onda nemamo sta vise da pricamo.

Zasto ne opalis neku fotku kada su na srednjim vrednostima. Ovako verujem da niko ni ne koristi telefone jer su boje neprirodne.

Zasto ne opalis neku fotku kada su na srednjim vrednostima. Ovako verujem da niko ni ne koristi telefone jer su boje neprirodne.

teško je inače slikati ekrane bilo čega, i uhvatiti prirodne boje, kontrast i osvetljenje...to je čisto gubljenje vremena, ali eto i ja se upecah u nečiji privatni rat na ovom forumu, sam sam kriv :)

tako je, retko ko koristi cold svakodnevno. ovo je bilo samo pokazivanje da rn2 nema zuti ekran kao sto svi trube na sva zvona ovde.

i tacno je da ne moze da se prenese slikom.

sad vec kakav rat ja vodim ili ne vodim, ja sam jedini ovde koji ima dodira sa oba telefona. vi koji koristite samo m2n jednostavno ne mozete da budete objektivni.

Da li može da se osvetli back /Home dugme?

Kakav bre žuti ekran,sve je super.

Poslednja izmena:
tako je, retko ko koristi cold svakodnevno. ovo je bilo samo pokazivanje da rn2 nema zuti ekran kao sto svi trube na sva zvona ovde.

i tacno je da ne moze da se prenese slikom.

sad vec kakav rat ja vodim ili ne vodim, ja sam jedini ovde koji ima dodira sa oba telefona. vi koji koristite samo m2n jednostavno ne mozete da budete objektivni.

Ovo je Note 2 tema i nikoga se realno ne tice Redmi, za njega postoji druga tema pa tamo nastavi da trolujes.

Na m1 udje se u settings — accessibility ima opcija home led button, i kruzic svetli, u pitanju je A verzija, mozda ima slicno i za m2 :)

Samo sto m2 nema kruzic nego fizicko dugme :)

Potvrdjujem i ja da nema "žutog" ekrana

Poslednja izmena:
Pozdrav dobri ljudi :) Ja sam juče uzeo nov telefon u Telenor, i za 24 sata njakanja moram priznati da je telefon prava zverka, a Kutija mi je mnogo pomogao u odluci da uzmem bas Meizu 2 note :) Inače, pre ovog sam imao Alcatel Idol X koji mi je dve godine verno i odlično služio, bar za ono što je meni potrebno. Konačno sam uspeo da nađem pravog naslednika za male pare! Nacitao sam se svega, i onda vidim da ja nisam imao nikakvih problema ni sa sihronizacijom kontakata ni sa Google play, ma jednostavno ni sa čim, ali, ok, verzija je 4.3.4i, pa zbog toga verovatno. Tako da ko god ga kupi neće se pokajati sigurno! :) Ja sam zaista prezadovoljan za sada, a verujem da će tako i ostati :)

ista stvar, sa Idol X preshao na M2, i sve je super...sem...

da li se nekom deshavalo i uspeo je da sredi da mu ne krashuje kad udje u kontakte? svaki drugi put kad otvorim imenik, i ili skrolujem ili pokusham da searchujem nekog u imeniku, on samo zatvori imenik/kontakte/listu poziva i vrati me na pochetni ekran? probao sam i da vratim na fabrichka podeshavanja i iz pochetka da ubacim kontakte i konfigurishem sve, i opet se isto deshava!?! :/

Koja ti je verzija firmware-a?,meni se desavalo to sa ja mislim 4.5.3 dok sa ovom poslednjom nemam taj problem

Na changelog-u za verziju 4.5.4.1 I pise da je resen problem gasenja phone aplikacije

znachi skinem sa official sajta 4.5.4.1, prebacim na fon, iz Dokument pokrenem fajl i to je to? da li moram da bekapujem neshto, ili mi sve shto imam sachuva?

Probaj tako,meni nije htelo jer sam ja uzeo A verziji pa sam morao preko nekog tutorijala da to odradim,nece ti nista obrisati,mozes i bekap uraditi za svaki slucaj

Hvala druze, problem kanda reshen...instalirao .1 verziju, i ne kreshuje...a lepo pita pri update-u da li zelish da obrishe sve sa fona ili da ostavi... :)

Nazad
Vrh Dno