Šta je novo?

Meizu m2 note

Pa 140 evra u maticnoj zemlji.
Uzeo bih ga za 200 evra.. Mislim da to nije mnogo. Doduse sigurno ce biti novogodisnji praznici pa mozda bude i neki popust.
A i ako vredi 140 evra dok se plati carina pdv to dodje na 170 evra. Znaci prodavac marzu 30%
Ali imao bih tu prednost da ako se sta desi ne moram da se smaram sa Kinom i cekam telefon da se vrati nekih ko zna koliko ( 6 meseci).
Ovako pravo u radnju

Ipak sam na jednu futrolu platio pdv jer je kinez napisao da je deset dolara a bila je sedam pa su mi na deset naplatili pdv od dvadeset posto i dostavu od 150 dinara a za ostale nikad nista,ja sam otvarao pakete a nisam gledao postara,google aplkacije rade normalno,od widgeta koristim neki za vreme i radi normalno a kontakti su meni bili problem tj imao sam battery drain ali se samopopravilo posle par dana i sad je ok.

*** sto vise citam o ovom telefonu sve se vise dvoumim. Kakav je Alcatel Idol 3 5.5 u odnosu na ovaj?
Je li bolji Xperia C4 ili M4 Aqua ?

*** sto vise citam o ovom telefonu sve se vise dvoumim. Kakav je Alcatel Idol 3 5.5 u odnosu na ovaj?
Je li bolji Xperia C4 ili M4 Aqua ?

što više budeš čitao o kineskim telefonima sve ćeš se više dvoumiti :) svi imaju manje više iste ili slične probleme i mane...

Dobila sam telefon i uglavnom sam zadovoljna. I brzinom i lakoćom korišćenja i baterijom...sve je odlično. Međutim, poslednjih 10 dana ne mogu da rešim sledeći problem. I prilikom dolaznih i prilikom odlaznih poziva ekran se potpuno zatamni i pritiskanjem bilo čega ne mogu da ga "probudim". I u nekom trenutku se osvetli. Jako nezgodno pogotovo što za odlazne pozive ne mogu ni da završim razgovor. Sistem mi ne najnoviji tako da mi opcija UPGRADE ne daje ništa. Ima li neko ideju? :)

Neki problem sa proximity senzorom. Jesi li možda stavljala neku foliju na ekran? Ako jesi skini i proveri kako radi bez nje. I ako imaš račun i garanciju svakako je najbolje da reklamiraš telefon.

Znaci bolje da ne citam :D!!!
Ma meni je najvaznije da ima stabilan softver, standardnu kameru za tu ceni i da ima dobru bateriju.
Pretprosli telefon Alcatel, me bas nervirao. Znao je da sam zove prvog u imeniku tako da sam to resio stavljamnjem svog broja kao prvi.

Ali vidim i da ovaj meizu ima dosta bagova.

Ma nema bugove, problem su korisnici što ne znaju (kao što ja nisam znao dok nisam provalio) da podese da se ne gase widgeti zajedno sa neaktivnim aplikacijama.

Ovo sa kontaktima je bio problem u softveru koji su stavljali naši operateri.

Super je telefon, za te pare kod nas teško da može da se nađe bolje. A ovde se uglavnom i javljaju ljudi sa problemima pa ti se zato čini da je kod svih telefona tako.

Evo da vam ja opisem prvuh 10 dana koriscenja telefona.
Telefon sam uzeo u telenoru za oko 6000 dinara, birao sam uzmedju samsunga j5 ili njega, ali sam se odlucio za meizu zbog estetike, boljeg hardware-e i jedino je bio upitan software.
Sve je odlicno na telefonu osim par stvari. Ekran odlican, baterija odlicna, sofrware se ispostavio da je vrlo dobar. Problema oko imenika nisam imao, prebacio breko bt na telefon, problem oko contact related u battery consumption je kratko trajao dok nisam ubio proces par puta i od tada se ne pojavljuje. Kamere su vrlo dobre. Jedino lose na telefonu je zvucnik, kada uporedim zvuk lumie 730 i njega tesko se smorim. I ovo zveckanje sto sam naveo u nekom od prethodnih postova ali to cu da resim u telenoru. E da, problem sa proximity sen. sam imao i ja ali sam provalio da se to desilo kad sam ukljucio neki battery saving mod gde moze samo da se zove i salje sms. Restartovao sam tel i onda je normalno radio. To je to od mene ako nekog nesto interesuje slobodno nek pita.

Zveckanje kamere se cuje na svakom drugom telefonu tako da ti oni nece to resiti jer je to normalno.

Jel zna neko da ima negde kod nas neka normalna folija za ekran za ovaj telefon? Nasao sam jednu jedva i to tezak krs koja se sva izgrebala.

Znaci bolje da ne citam :D!!!
Ma meni je najvaznije da ima stabilan softver, standardnu kameru za tu ceni i da ima dobru bateriju.
Pretprosli telefon Alcatel, me bas nervirao. Znao je da sam zove prvog u imeniku tako da sam to resio stavljamnjem svog broja kao prvi.

Ali vidim i da ovaj meizu ima dosta bagova.

ma sorry ako sam ga predstavio gorim nego što jeste, ja to više iz predostrožnosti i da me ne bije maler :) znaš već kad kreneš nešto previše da hvališ odma nešto krene naopako...ja imam m2note koji nije kupljen ovde i sa A verzijom softvera i praktično nikakav problem nisam imao...bilo je par sitnih jedva vrednih pomena bagova koji su nestali...a neko u bagove računa i relativnu zatvorenost sistema, što jeste činjenica, i sistem ume da se ponekad opire nekim third party rešenjima...sve ostalo je više nego odličan odnos uloženo dobijeno...

Max su isforsirane cene i za mini i za note od lokalnih preprodavaca, realno note 160eur, mini 120-130.

Ne znam kako očekuješ da ga neko nabavi i proda po toj ceni, a još i garanciju da pruži?
I po sadašnjim cenama su best buy.

Evo da se prijavim na temu, uzeh telefon u telenoru. Imam jedan problem, neće nova da stavi widget. Kada zadržim prst izadje ono wallpaper widget settings, Kad kliknem na widget baci me na random aplikaciju.

I desi mi se nekad u nekim aplikacijama da me izbaci iz cista mira. Stavio sam flyme account i root uključio.

Za sada zadovoljan.

Više utisaka kroz par dana.

Koja verzija osa i nove ? Kod mene 4.5.4.1i i 4.2.0. Sve radi ok.

4.5.4I

4.2.0 nova.

Ne prijavljuje update za novi fw.

Jel to moram preko neta da flesujem? Recovery nešto ili?

Aj nek mi neko pusti linkove ako može.

Preko ovoga radim ili ide clean flash? Factory reset?

Fala.

Edit: A Google Apps? Ima u romu?

Poslednja izmena:
uploadfromtaptalk1449787314359.jpg

Izgleda da nema više...

Edit

Snašao se, išao na source.

Poslednja izmena:
I jos nešto. Što se tiče Titaniuma...

Neće da briše sistemske aplikacije.

Samo zabode. Jel to do fw ili?

Treba ti pro verzija. Free neće da freeze radi. Šta koristiš za to?

Nazad
Vrh Dno