Šta je novo?

Meizu m2 note

Stiglo iz Kine, preko Aliexpress, original Nillkin glass, svaka preporuka.
a7a89de02f7e250614a5994aa1f1efa8.jpg

i ja sumnjam da se bas rade specijalne serije za telenor. m2n je inace generalno jako kvalitetno uradjen i to sto se desavaju feleri ljudima koji su kupili u telenoru verovatno vise ima veze sa cistom statistikom, tj. veci broj je kupljen u telenoru nego iz kine, pa je i veci procenat sa falinkama...

cena mu jeste dobra ako se uzme u obzir da su cene kod njih apsolutno nenormalne, ali pogledajte, 20000 dinara uz pretplatu od 1000 dinara mesecno. pa to nije u redu, on 20000 kosta u kini da se kupi, a ovima jos dajes hiljadarku mesecno.

ja mislim da onaj ko zeli ovaj telefon da je najbolje da uzme 50% popusta kod operatera i naruci metalnu verziju iz kine jer ima bolji hardver.

Poslednja izmena:
Da li je meizu m2 note bolja opcija od huawei g7? Dvoumim se izmedju ta dva modela...

Poslednja izmena:
bolji je. mislim u 99% slucajeva ljudi kad dodju ovde i pitaju da li je bolje nesto x ili m2n odgovor je m2n jer za taj novac sigurno nema nista bolje.

Kod unibody telefona nije neubičajeno da ima razlike izmedju različitih boja.

Telefoni se rade u serijama, verovatno po boji, pa otuda i ta razlika.

Kod meizua je prošle godine npr bilo jako puno reklamacija na primerke kupljene od Telenora i u radnjama dok su naručeni iz Kine radili kao sat.

Meizu je jedina marka koja ima solidne cene kod operatera i u zvanicnim radnjama kod nas. Meni to stvara sumnju da se tu nesto drugacije radi u proizvodnji. Tj deluje mi da u te serije za telenor i nase radnje ugradjuju delove koji ih manje kostaju da bi dali povoljniju cenu takvim kupcima.

Povoljnije?? Ovaj telefon je, da ga kupiš u radnji ili preko interneta, bez ikakve ugovorne obaveze, 160$ u Americi, 160-170€ u Evropi, a kod nas je više od toga uz ugovornu obavezu, dok kod prodavaca ide od 220 do 250 evrića. Šta je tu povoljnije nego drugde??

Da li je meizu m2 note bolja opcija huawei g7? Dvoumim se izmedju ta dva modela...

M2Note ima bolju rezoluciju (full HD naspram 1280x720), osmojezgarni procesor umesto četvorojezgarnog u G7. Android 5.1 naspram 4.4 u G7, još neke sitnice koje su manje bitne...
Lično, mislim da ne treba puno razmišljanja.

i ja sumnjam da se bas rade specijalne serije za telenor.
Negde je napisano u ovoj temi, custom made for Telenor. B verzija softvera.
Ako nije specijalna serija, zasto jednostavno ne dostaviti telenoru internacionalnu verziju h?
Na telenorovom ne radi ota update. Mora da se rucno skine sa sajta. Na h verziji radi.

Povoljnije?? Ovaj telefon je, da ga kupiš u radnji ili preko interneta, bez ikakve ugovorne obaveze, 160$ u Americi, 160-170€ u Evropi, a kod nas je više od toga uz ugovornu obavezu, dok kod prodavaca ide od 220 do 250 evrića. Šta je tu povoljnije nego drugde??

Ugovorena obaveza je rastegljiv pojam.
U Telenoru u paketu koji košta 1495din/mesečno (PRENESI I SURFUJ STANDARD) telefon se doplaćuje 12.960,00 din na 6 rata.
Ili još fleksibilnije ~ 2.000,00 din/mesečno bez doplate.

jedno pitanje ovaj u telenoru jel otkljucan ili ne? ako ne da li je moguce otkljucati isti bez servisa?

Stigao je burazeru danas komad iz Telenora, naručio sam mu ga prekjuče. Drugi SIM slot je otključan, ubo sam u njega mts karticu i šljaka, možda je i prvi slot otključan, proveriću kad stignem...

Mene interesuje kako da mu prebacim na telefon pedesetak kontakata sa SIM kartice, izgleda da sam retardiran.

Zzz ajde vidi da li je otkljucan prvi slot, posto sam u mts-u a uzeo bih iz telenora preko brata. i ako nije otkljucan prvi slot da li moze da se podesi da net koristi sa druge kartice?

? Šta je zapravo problem?

Ma ništa strašno, samo sam očekivao da radi OTA update. Prvo sam pitao gde je na telefonu uopšte provera softvera. Dobio sam odgovor, proverio i prikazuje mi da imam najnoviji softver, a izašla je nova verzija 4.5.4.1I. Čisto pitam, da li to znači da uopšte OTA update ne radi za telefone kupljene u Telenoru i da li treba proveravati postojanje novije verzije, ili je to do ovog telefona :)

Ne radi OTA, mora ručno.

Jel to generalno ne radi ota sa I verzijom softvera, ili je to samo kod naših provajdera problem?

Samo kod nasih provajdera. Oni i ne prodaju i verziju već neku custom. Telenor prodaje sa kineskim punjačem telefon.

Poslednja izmena:
Jel to generalno ne radi ota sa I verzijom softvera, ili je to samo kod naših provajdera problem?

Ne znam zašto je OTA apdejtovanje nekakav problem, kad je "ručni" apdejt krajnje jednostavan i funkcioniše. Štaviše, možda je i dobro što Telenor pravi custom verziju jer nema tone kineskog bloatware-a. Osim 4-5 Telenorovih servisa (Deezer, Telenor banka, moj Telenor, Sport uživo...) koji mogu mirne duše da se ignorišu.

Telenor prodaje sa kineskim punjačem telefon.

To nije tačno. Ja sam dobio Meizu punjač sa šuko utičnicom.

Onda kako koji. Na oglasima što sam gledao svi su bili sa kineskom utičnicom bez adaptera.

Evo, čisto da vidiš kako izgleda, da ne bude da lažem. ;)

Prilozi

• P51122-100054.jpg
    P51122-100054.jpg
    1 MB · Pregleda: 173
Ne znam zašto je OTA apdejtovanje nekakav problem, kad je "ručni" apdejt krajnje jednostavan i funkcioniše. Štaviše, možda je i dobro što Telenor pravi custom verziju jer nema tone kineskog bloatware-a. Osim 4-5 Telenorovih servisa (Deezer, Telenor banka, moj Telenor, Sport uživo...) koji mogu mirne duše da se ignorišu.

To nije tačno. Ja sam dobio Meizu punjač sa šuko utičnicom.
Ma nije meni nikakav problem jer imam telefon iz drugog izvora, ali me zanima onako zašto naši telefoni to nemaju... A nije šija nego vrat, nemaš kineski ali imaš Telenor bloat...

Potvrdjujem, i moj je isti, iz mt:s-a.
Na oglasima lažu da je uređaj kupljen kod operatera.

Prvo pitaš čiji je pečat na garantnom listu pa onda nastaviš razgovor.Nema ko šta da te laže.

Do sada sam kupio baš dosta telefona preko oglasa koji su uzeti od operatera i prvo što pitam je vezano za garantni list.Ne kupujem telefone bez domaćeg garantnog lista,jer to osim garancije podrazumeva i evropski softver, evropske bandove za 3g i 4g i naravno neki ovlaščeni servis od 2 godine.Zadnja dva koja sam kupio su Roming havajci mate 7 i na jednom sam iskoristio garanciju (zamenjen ekran)
Oba su daleko povoljnija preko oglasa nego u radnji ili preko grane.Sve dok operateri nude dobre telefone u paketima ,oglasi su prva opcija kupovine.
Sada gledam za brata jedam M2 note pa sagledavam kakva je situacija.

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da li je teško uraditi update ručno, već jednostavno sam podelio svoje iskustvo da mi ne radi OTA iako imam internacionalnu verziju. I čisto da se zna, već sam uradio ručni update na 4.5.4I jer je postojala novija verzija od telenorove, a na telenorovoj verziji nisam mogao da povežem gmail account. Jednostavno sam očekivao da će nakon instalacije te internacionalne verzije raditi OTA update, koji nije radio ni sa prethodnom Telenorovom verzijom.

Meni OTA radi kao sat na I verziji.

Onda imaš sreće, meni, kao i Corinthian-u, OTA ne radi. Ali nema veze, brže mi je skinuti preko kompa, prebaciti na telefon i startovati sa njega.

Inače, jedini mali problem koji imam sa ovim telefonom jeste da nijedan alarm, osim sistemskog, ne može da probije "Do Not Disturb" vreme. Obično namestim DND od ponoći do osam ujutru ne zvrckaju kojekakve notifikacije, a u to vreme jedino sistemski alarm može da "zazvoni". A on je užasan, jer nema postepenog pojačavanja, već grune jako koliko ga namestiš. A navikao sam na "Alarm Clock Xtreme" koji pušta random muziku sa telefona i lagano se pojačava.
Ukoliko neko zna koji alarm može da radi i u DND modu bio bih mu zahvalan na informaciji.

I meni ota radi na i verziji. Nase "i" verizje su iz Kine. Ovo gore ako sam dobro ispratio nisu "i" verzije nego verzije za domaće operatere.

Kada sam ga dobio verzija je bila 4.5.3i i nije radio OTA. Apdejtovao ručno na 4.5.4.1i i sada ne znam da li funkcioniše, pošto novijeg nema, pa nema šta da proverava. Nego, vidim na sajtu da uskoro izlazi Flyme 5, pa me zanima da li oni rade apdejte za sve telefone, ili samo za one najskuplje, a ostalima šta je bilo, bilo je??

Video sam sad podrobnije, ništa od apdejta na 5-icu. MX-ovi "voze" 4.5.7 verziju...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno