Pozdrav. Citam dosta o paypal-u u zadnje vreme jer zelim da otvorim nalog. Pa gledam sta i kako.. Pa imam i par pitanja koje bih voleo da mi potvrdite kako bih bio siguran (jer mi je trenutno glava puna kojekakvih pitanja i odgovora). Pa se covek zna zbuniti
Imam visa electron od AIK Banke ali nebih nju povezivao zato sto mi tu leze lova. Sobzirom da AIK Banka nema internet karticu preostaje mi Intesa ili Komercijalna. Sad koju od ove dve predlazete. Jer bih uzeo devizni racun i internet karticu koju bih povezao. Tako bih bio siguran. Sad glavna pitanja:
1) devizni racun moze biti otvoren za razne valute? tj valutu za koju smo otvorili neplaca se nikakva kursna razlika ukoliko uplacujemo na taj racun u toj valuti?
2) ukoliko otvorim devizni racun (debitni) u evrima onda je i internet kartica u evrima, ili internet kartica nema, nazovimo je, "primarnu valutu"? I ako placam na devizni racun u evrima pa to preko ebanking-a prebacim na internet karticu (znaci da bih placao preko paypal-a u evrima) banka nece skidati nikakvu kursnu razliku ili proviziju ili sta god oni izmisle?
3) ukoliko bih na taj devizni racun koji je otvoren za evre uplatio dolare, tad placam konvertovanje u evre prema kursu Narodne banke ili banke u kojoj je racun? Da li je to srednji, kupovni ili prodajni kurs? I da li se vrsi direktno iz dolara u evre, ili ide preko dinara (dolar-dinar-evro)!
4) Prilikom transakcije sa internet kartice na paypal, ne placa se nikakva provizija?
HVALA