Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vikendom ne salju pakete pa ne gubis nista;) ;)

Koliko sretstava treba da bi se verifikovala intesa internet kartica registrovao sam nalog potvrdio email kada pokusam da dodam karticu VISA INTERNet kaze your bank has odbila transakciju blabla. Na intesa online kaze da je kartica aktivna. Hvala.

mislim da je 2 eura za sve

Treba li pod opcijom Manage Currencies

podesiti da li je evro ili dolar primarno sredstvo plaćanja?

Manage Currencies.jpg

Zavisi u cemu trenutno placas , to stavis. Inace ne moraju samo te dve valute, vec mozes da biras bilo koju, koju PP podrzava . Od Australijskog dolara do Thai Bahta :)

To je jasno daima mnogo opcija. INteresuje me koja je najpovoljnija kad je pp vezan za visa electron zbograznoranih konverzija

Odgovor je isti ako placas u Eurima , onda podesis primarnu valutu Euru, ako placas u dolarima podesis primarnu valutu $ itd. Zavisi koju valutu sajt sa koga kupujes trazi , to podesis kao primarnu valutu, upravo da bi bilo sto manje konverzija, ali to zavisi i od racuna za koji je vezana kartica.

Nesto sajt banca Intese ne mogu da pristupim, jedva se dovukao do pocetne stranice, ali nece dalje, kada proradi, pogledcu malo detaljnije sta kaze o Electron Visi, jer tu karticu nemam.

To ti je obična Visa Electron vezana za devizni račun. Šljaka odlično preko neta, pritom radi i kao platna kartica. Po meni, bolji izbor od Internet kartice.

@Miglia
Devizni račun je u pitanju i evri su na njemu

@nvukelic
Da u pitanju je Visa Electron vezana za devizni račun i zašto je po tebi bolji izbor od Visa Internet kartice

Zato što prolazi svuda gde i Internet, a pritom može da se koristi i kao obična platna kartica. Nekome je to mana (npr. zbog sigurnosti), meni je prednost.

Konacno je proradio sajt kako treba.

Verovatno Nvukelic smatra da je Electron bolja, jer sa njom mozes vise stvari da uradis. Inernet je kartica samo za to, dok sa Electron mozes da placas i u obicnim , fizickim radnjama, ili da podizes novac , dok to nista ne moze sa Internet karticom. Inace jedina slicnost sa Internet karticom je ta sto su obe debitne, znaci moze da se trosi samo onoliko koliko se ima novca na racunu.

A za obe pise : Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja Vašeg računa se primenjuje kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa ad Beograd na dan obračuna.

Poslednja izmena:
To ti je obična Visa Electron vezana za devizni račun. Šljaka odlično preko neta, pritom radi i kao platna kartica. Po meni, bolji izbor od Internet kartice.
Samo ako je ne koristiš u Srbiji tj. za dinarska plaćanja, buduci da je obracunska valuta EUR. Naravno ako taj mali overfee zbog kupovnog kursa ne smeta, onda se slazem da je bolji izbor.

Za Internet karticu nabolja varijanta je EVRO na računu i plaćanje u evrima a za Visa Electron ako su EVRI na računu i isključena opcija konverizije u dinarima da li je onda najbolja varijanata plaćanje u evrima ako su artikli u evrima ili plaćanje u dolarima ako su arikli u dolarima ili neka kombinacija

Kako iz Srbije mogu da posaljem pare preko PayPal-a kao Gift? U PayPal-u kod placanja nemam tu opciju.
Jedan put kad sam slao pare, primalac mi je poslao neku stranicu, nesto kao neki racun, i tad sam preko te stranice poslao pare kao Gift. Da li neko zna kako se zove ta stranica, sta ubuduce da trazim da mi posalju kad treba da saljem gift.
Unapred zahvalan, Igor.

Za Internet karticu nabolja varijanta je EVRO na računu i plaćanje u evrima a za Visa Electron ako su EVRI na računu i isključena opcija konverizije u dinarima da li je onda najbolja varijanata plaćanje u evrima ako su artikli u evrima ili plaćanje u dolarima ako su arikli u dolarima ili neka kombinacija

Ako je plaćanje u dolarima, konverziju u eure radi Visa, a pretpostavljam da je isto kao i kod Internet kartice, da je vezana za eure, pa i ako položiš dolare, radiće se dupla konverzija jer Visa ispostavlja banci transakciju u eurima.

Kako iz Srbije mogu da posaljem pare preko PayPal-a kao Gift? U PayPal-u kod placanja nemam tu opciju.
Jedan put kad sam slao pare, primalac mi je poslao neku stranicu, nesto kao neki racun, i tad sam preko te stranice poslao pare kao Gift. Da li neko zna kako se zove ta stranica, sta ubuduce da trazim da mi posalju kad treba da saljem gift.
Unapred zahvalan, Igor.

To sto ti trazis trebalo bi da je invoice.

Unapred zahvalan, Igor.
Koliko se secam, dovoljan je email korisnika paypal-a kome saljes novac.

Ako je plaćanje u dolarima, konverziju u eure radi Visa, a pretpostavljam da je isto kao i kod Internet kartice, da je vezana za eure, pa i ako položiš dolare, radiće se dupla konverzija jer Visa ispostavlja banci transakciju u eurima.

Prema ovome najbolja varijanta evro a računu - evro podešeno na pp i kupovina u evrima.

Je li tako

Naravno, ali vecina prodavaca ne koristi EUR kao valutu za placanje. A ti moras po njima da se vodis u kojoj valuti se placa.
Poenta je da ti PP ne radi konverziju, vec banka nasa (tj. Visa/MC ce to uraditi)

ako je proizvod u dolarima, na kartici su evri šta je onda najbolje odabrati kao sredstvo plaćanja na pp postaviti primarno evro (kao što deluje iz tvog posta) ili pak staviti dolare da bi se platilo u dolarima

Evo, bas 25.2 mi je stigla transakcija na Intesin MC koji je placen u dolarima preko PP-a. Primarna valuta je EUR, imam vec i USD partiju na PP-u. Nista nisam dirao za placanje, samo sam ukucao PP lozinku kad se vrsilo placanje i odabrao MC kao nacin placanja.

Uporedio sam kolika je cena u $, podelio sa pristiglom sumom u EUR na kartici. Kurs je maltene identican srednjem na taj dan (nikada nije potpuno identican kurs, ali nista nisam imao znaci veci trosak na PP-u za ovo placanje nego za drugo placanje preko neta, koje je proknjizeno tog dana).

Za svaki slucaj primenite podesavanje iz prvog posta druge PayPal teme, vezano za konverziju:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?148138-PayPal/page243&p=3610626#post3610626

Poslednja izmena:
To sam već odradio. Za mali iznos nije problem ali ako dođe do plaćanja nekog velikog onda je bitno koja je najoptimalnija opcija na pp odnosno šta odabrati kojom valutom da se izvrši plaćanje

U Transaction Details za paypal mi pise da mi je prodavac za neisporucenu robu vratio novac
Mar 11, 2014 Payment To 陈 伟兴 RefundedThe seller has refunded this payment in full. Go to the transaction details to see the payment method that was refunded.
The seller has refunded this payment in full. Go to the transaction details to see the payment method that was refunded.
Details -$10.64 USD

Related Transactions
Date Type Status Details Amount
Mar 11, 2014 Charge From Credit Card CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
... 927.57 RSD
Mar 11, 2014 Currency Conversion Completed Details -927.57 RSD
Mar 11, 2014 Currency Conversion Completed Details $10.64 USD
Mar 31, 2014 Refund Completed Details $10.64 USD
Mar 31, 2014 Currency Conversion Completed Details -$10.64 USD
Mar 31, 2014 Currency Conversion Completed Details 927.56 RSD
Mar 31, 2014 Credit to Credit Card Completed Details -927.56 RSD
***************************************************************************************
e sad gde mi je taj novac. Na sajtu za el.bankarstvo na mom nalogu za baka Inteza nema nikakvog priliva a nema ni na PayPal balance: €0.00 EUR

Tek je danas poslato, mozda se tek sutra pojavi.
Ako je karitca Intesa Internet ili Electron, onda ces moci na deviznom da vidis kao nedospleve obaveze u negativnom iznosu.
Ako je neka druga kartica, videces na delu za kreditne kartice pod nedospele obaveze.

na racunu kod inteze nema nista. na paypal nalogu pise sledece
PayPal balance: €0.00 EUR

Currency converter

Available balance in EUR (primary): €0.00 EUR
Total balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: €0.00 EUR

Collapse balance infoHide

Currency Total
EUR (Primary) €0.00 EUR
USD $0.00 USD

My recent activity
Payments received
Payments sent

View all of my transactions
My recent activity - Last 7 days (Mar 26, 2014-Apr 2, 2014)
What's thisTransactions you Archive will be moved to your All Activity list.Payment status glossary
checkboxSelect all recent Date flag columnWhen an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
When an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
Type Name/Email Payment status Details Order status/Actions Gross
Select record 0 Mar 31, 2014 Transfer To
Credit Card

Completed
Details Transfer To Credit Card 33F729949D0891720 -927.56 RSD
Select record 1 Mar 31, 2014 Refund From
陈 伟兴

Completed
Details Refund From 陈 伟兴 8R046873GD533343D $10.64 USD

Da li sada mogu da kupim nesto sa ovih 10 usd

Kojom si karticom placao? Internet, Inspire, Electron, Classic, Mastercard, AMex?

Onda mozes i na deviznom racunu da vidis nedospele obaveze i na kartici.

Vec treba da se vide!

Otkad se to refund vidi u nedospelim obavezama? Treba da prođe neko vreme, obično 7-10 dana, +/- 2,3 :), da bi taj refund bio vidljiv na računu (deviznom u Intesi, ne na PP).

Kod mene se refunds vide kao nedospele obaveze u negativnom iznosu. Isto kao i ovaj online prenos dok se ne proknjizi izgledaju.

Prilozi

• IntesaOnlineKartica.jpg
    IntesaOnlineKartica.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 77
Kod mene se ne vidi refund kod Intesa-e ali se vidi na PP-u i dobio sam mail obavestenje da mi je taj i taj eBay prodavac uradio refundaciju te sume i porucio to i to...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno