Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@alfa Ok, nisam to kod sebe primetio, moguće da nisam obraćao pažnju.

Da li je neko imao problema kad mu istekne kartica? Imam intezinu internet karticu koja je istekla. Paypal mi salje mail da mi je kartica expired i da ukucam ponovo code i expiration date. I sve to odradim i izbaci mi gresku:
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Jel poznato nekome sta se desava i zasto?

Zezaš? Pitaš zašto ti ne radi istekla kartica?

Nisam napisao da sam u medjuvremenu dobio novu karticu od banke i te podatke hteo da promenim u PP. Tako da nisam bas toliki retard. Tako da, ovu gresku javlja sa novom karticom :D

Imaš li dovoljno sredstava? Da li je prošao jedan dan od preuzimanja kartice?

Moguce da je to uzrok, na raspoloziva sredstva sam zaboravio. Kartica uzeta vec vise od 10 dana, ali nema sredstava, na to sam potpuno zaboravio.

O, brate :)

Dobio sam novac za neki posao na Paypal

To claim your money, sign up for an account using this email address: . If you already have a PayPal account, just add this email address to it.

When that's done - and you've confirmed your email address - this payment will show up in your PayPal account.

izvrsio verifikaciju email adrese. Medjutim novac se ne pojavljuje na moj nalog. PayPal balance 0;

Da li je ovo problem ogranicenja da se ne moze dobijati novac ako je nalog srpski? Da li sam izgubio novac?

Koji mejl si im dao za uplatu, taj ti ocegledno nije na nalogu PayPal....

A ako imas srpski, naravno da ne mozes da primas pare ....

Koji mejl si im dao za uplatu, taj ti ocegledno nije na nalogu PayPal....

A ako imas srpski, naravno da ne mozes da primas pare ....

Email jeste na nalogu, mogu da se ulogujem sa njim. Dobio sam i email od njih da je email adresa uredno verifikovana. Nalog je srpski, mozda je zato PayPal balance 0?

PayPal.PNG

Poslednja izmena:
Prvo, on je morao da dobije obavestenje da tvoj nalog nema mo gucnost primanja kesa.

Drugo, jako hrabro od tebe da das mejl od usera za koji znas da ne moze da prima pare, vec samo da placa. :) :)

Prvo, on je morao da dobije obavestenje da tvoj nalog nema mo gucnost primanja kesa.

Drugo, jako hrabro od tebe da das mejl od usera za koji znas da ne moze da prima pare, vec samo da placa. :) :)

Ovo drugo nažalost nisam znao, tako da nije bilo hrabro. Valjda će se i ovo nekad rešiti. Barem se tako najavljuje ovde

O tome se priča od samog dolaska PPa, nemaš nigde u opcijama u samom nalogu da potražuješ keš, već samo SEND, ovde se piše o tome stalno, i na još par tema ... i nisi znao ?!?

Elem, pošto pare još uveg "lebde" negde, može pošiljalac da otkaže slanje, pa rešite na drugi način. Ili nek ti pošalje drugačije, ili nek ti pošalje na neki drugi PP, nadji nekog ko možeš da primi uplatu...

Mene interesuje kako se dodaje novac na PayPal račun? Imam povezanu VISA Intesa karticu ali nema opcije add funds...

Poslednja izmena:
Ne dodajes pare na paypal vec vezujes bankovni racun sa paypal-om gde paypal vuce sredstva kada zatreba direktno sa racuna.

Poslednja izmena:
Pobogu ljudi, samo prvi post pročitajte, 99% stvari u njemu piše, aman!

Pobogu ljudi, samo prvi post pročitajte, 99% stvari u njemu piše, aman!

Posle skoro godinu dana i dalje na početku.... :D Neće ljudi da čitaju pa to ti je... :)

Evo jedne male dopune, nisam dugo slao novac direktno na drugi PP pa sam da li je bilo provizije na direktnu uplatu koju plaća pošiljalac, ali i to se promenilo.

P: Da li direktno uplatom na drugi PayPal račun plaćam proizviju, ako šaljem novac rodbini (I'm sending money to family or friends)?
O: Da, svaka direktna uplata kada se radi o familiji, rodbini, prijateljima i ličnog je karaktera, plaćate proviziju na prenos tj. transfer novca na drugi PP račun.

P: Da li se to odnosi i kada kupujem nešto na internetu, a želim direktno prodavcu da uplatim novac
O: U tom slučaju provizija se ne naplaćuje od Vas, nego od primaoca novca za izvršenu uslugu ili kupovinu artikla. Opcija: I'm paying for goods or services

P: Koliko ću platiti proviziju ako šaljem rodbini 100e (uzeto samo kao primer)?
O: PayPal će vam automatski izračunati proviziju kada korstite opciju "I'm sending money to family or friends" i videćete koliko to iznosi kada skidate direktno sa PayPal računa, ili kada koristite kreditnu/debitnu karticu.

P: Ja nemam para na PayPal računu, to znači da mi PP skida novac direktno sa kartice, a tu je provizija skuplja?
O: Da naravno, PP će povući željeni iznos sa vaše kreditne/debitne kartice i u tom slučaju se primenjuje opcija €4.75 EUR fee if you pay using your credit or debit card. (primer za slanje 100 EUR)

Ukoliko nije problem da mod dopuni prvu stranicu sa ovim pitanjima i odgovorima. Hvala

Poslednja izmena:
dali je moguce prebaciti dolare sa skrilla na paypal ?

dali je moguce prebaciti dolare sa skrilla na paypal ?

Naravno, imaš dosta menjačnica koje to rade preko net-a prebacivanje skrill bilo šta pa i paypal, ali nažalost da ti preporučim neku koja je pouzdana ne mogu jer nisam iskreno koristio.

Tu bi već trebalo malo da istražuješ, a ja mogu samo da kažem ako je verovati sertifikatima koje sajt koristi EgoPay onda je pouzdan, uslovno rečeno https://www.egopay.com

Kako ce prabaciti novac (sa bilo cega) kada je nasoj zemlji PP zabranjenio primanje novca?

Kako ce prabaciti novac (sa bilo cega) kada je nasoj zemlji PP zabranjenio primanje novca?

Ja koliko sam počitao nije pitao kako prebaciti novac na srpski PP račun, pitanje je uopšteno otkud znam na koji će PP da prebacuje novac, srpski, bugarski, američki to nije precizirao, pa samim tim je i odgovor usklađen njegovom pitanju.

Dobro znam da nije moguće primanje uplata na PP, pa nisam džabe pisao na početnoj stranici ako nisi imao prilike da čitaš o tome...

^^ Vozar.b je verovatno mislio da se novcem sa Skrill-a kupuje PayPal-om (neka me ispravi ako ga nisam razumeo). Veoma sa siguran da Skrill-ova Mastercard moze da se add-uje na PayPal kao sto inace add-ujemo nasu domacu Visa internet banke Inteze.

A za podizanje/primanje novca mu nije potreban PayPal, to moze i direktno sa Skrill-a.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
ovako imam neke pare na skrill-u a na jednom sajtu bi hteo nesto da kupim ali neprimaju uplate sa skrilla samo sa paypala. pa sam mislio ako je to moguce dali se te pare mogu prebaciti sa skrila na paypal?
hvala unapred... ;)

Jeftinije ti je da digneš na bankomatu, i da uplatiš na račun PPa...

ovako imam neke pare na skrill-u a na jednom sajtu bi hteo nesto da kupim ali neprimaju uplate sa skrilla samo sa paypala. pa sam mislio ako je to moguce dali se te pare mogu prebaciti sa skrila na paypal?
hvala unapred... ;)

Da razjasnim posle da ne bude zabune na ovo postavljeno pitanje i moj odgovor koji će biti detaljan.

PayPal u ovom momentu ne podržava primanje uplata, znači samo korisnik može da plaća. Opcija korišćenja ovlašćene menjačnice nije moguća jer prilikom transfera traže od Vas email adresu na koju treba novac da prebace tj. adresu vašeg PP računa ([email protected]), a pošto primanje uplata nije podržano bar za sada takav sistem nije primenljiv.

Menjačnice koje to rade (treba proveriti) funkcionišu na sistemu uzimanja provizije koja zavisi od sajta preko kog se vrši zamena da li je to u pitanju WebMoney - PP, Skrill - PP nije bitno provizija se uzima.

Ono što u ovom slučaju može da se uradi na krajnje jednostavan način bez komplikacija jeste da menjačnica prebaci novac direktno na PP prodavca u prevodu kada se planira kupovina pitati sajt ili prodavca da li je moguće direktno izvršiti prebacivanje novca na njihov PP račun. U tom slučaju u menjačnici unosite email adresu prodavca i oni prebacuju novac na njegov PP račun.

Ovde sam opisao funkcionisanje menjačnica koje rade transfer novca sa jednog sistema na drugi, ono što je MagicMaster predložio možeš videti u MB temi na ovom forumu koja je provizija za podizanje imaš dosta primera i uporediš sa nekom menjačnicom i vidiš šta ti je najisplativije da uradiš.

Evo i teme u kojoj se pisalo o proviziji http://forum.benchmark.rs/showthread.php?66263-MoneyBookers-informacije-iskustva/page48

Poslednja izmena:
vazi. :D
Hvala svima na informacijama...

da li je PP uuveo mogucnost podizanja novca iz Srbije? odnosno primanja novca i svega tooga?

NE

da li je PP uuveo mogucnost podizanja novca iz Srbije? odnosno primanja novca i svega tooga?

Sta ti ovo tacno znaci, odnosno sta si to pitao?

Ako mislis da li ti neko moze poslati pare na PP koji je otvoren na Srbiju i da onda ti dignes te pare ovde u Srbiji (ili bilo gde drugo) onda je odgovor definitivno NE bez obzira na koliko vi razlicitih nacina pitali to jedno te isto pitanje...

da pitam za to, posto nisam pratio nas PP od kada je dosao ovde,jer uspesno koristim bosanski za sve transakcije primanja i placanja ... Hvala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno